Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Feedback på brolægningsarbejde

Af Ny på siden mnx | 21-01-2021 22:09 | 633 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hej Dette omhandler ikke hardware men der er som regel en masse hjælpsommemennesker herinde så håber i kan hjælpe mig. Jeg kunne godt tænke mig, at vise en video. På denne videofilmer jeg belægningen på fællesområdet hvor jeg bor. Video: https://youtu.be[...] Baggrund: Vinter 2019 flyttede jeg i nybygget rækkehus og iforåret 2020 blev fællesområdet belagt med fliser med mere men med en del fejl og mangler da det var gået meget hurtigt. Her januar 2021 er vejen næsten lige blevet godkendt af kommunen men området er ikke blevet overleveret til grundejerforeningen endnu. Dem der har lavet det har været herude flere gange og lave en masse ting om. Problemet er nu, at entreprenøren mener fællesområdet erfærdig og klar til overlevering. Dette er jeg uenig i og det er her jeg skal bruge noget hjælp. Entreprenøren har endda kaldt mine kritik punkter for æstetiske ting og mener alt udført arbejde er efter bogen. På videoen vil du se mig gå langs stien i ca. 6 minutter. Du vil se en ujævn belægning, der er sten der ligger ude af niveau(man kan snuble over dem), riste der ikke ligger i niveau, brønde der ikke ligger i niveau med mere. Mit spørgsmål er så – er det bare mig der forventer formeget? Vil en pose grus – som de jo burde have spredt ud – gøre det acceptabelt? Tak! ??
--
Sidst redigeret 21-01-2021 22:13
#1
Dragonheart
Guru
21-01-2021 22:21

Rapporter til Admin
Jeg er ikke ekspert eller på nogen som helt måde uddannet i hvordan sådan noget skal gøres. Men jeg kan bidrage med erfaring for lignende anlægsarbejde i ejerforening. Og oevrordnet vilel ejg sige: 1. Der mangler helt klart grus, fugesand eller hvad det hedder flere steder. Flere sten ligger løst 2. Faldet hen mod vandafledningen ser ikke ud til at være udført korrekt siden vand kan samle sig de steder. (dette har jeg erfaret i anlægsarbejde i ejerforening at entreprenør ikke ville vedkende før der kom et vist pres om sanktioner) Hvad siger kontrakt mm. om overdragelse? Og evt uafhængig besigtigelse ved tvist? For det er nok nødvendig med en uafhængiog sagkyndig som jo så betales af entreprenøren såfremt du får ret i klagen. Men de ville self være bedst hvis det kune ordnes uden at skule igennem de formaliteter.
--
#2
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
21-01-2021 22:51

Rapporter til Admin
Jeg har ingen baggrund for mine udtalelser, men jeg ved hvad jeg kan lide. Fugesand ville gøre meget og det mangler helt klart. Jeg tror valget af flise har en indflydelse på problemerne. Større fliser ville være nok skjule lidt flere niveauforskelle end de små. Jeg kan sagtens se det fra din side, men omvendt kan jeg også se det fra modpartens side. Der er betalt for et stykke arbejde, men der er lagt en million milliard fliser og så er der 20 steder hvor det er smuttet. Hvis jeg ville gå af den vej, så ville jeg ringe til et forsikringsselskab og spørge hvor meget forskel i niveau der skal være før de udbetaler erstatning ved et fald - hvis de har sådan en grænse. Hvis forskellen er så stor så det vil udløse en erstatning, så har du et godt argument, imo. Dem der har et ocean foran hoveddøren bliver nok lidt trætte af det i længden. Måske du skal vælge dine kampe og prioritere sådan noget fremfor at få rettet 2 skæve fliser. Jeg synes dog der er noget som jeg synes ser potentielt bekymrende ud og det er ved 1:31 ligner det fliserne er sunket lidt. Hvorfor mangler der fugesand her og ikke omkring stedet. Ved 3:36 er der et meget langt stykke, hvor samme scenarie gør sig gældende. Her ligner det dog ikke at fliserne er sunket. Ved 3:59 er det vist et spørgsmål om tid før de yderste sten ikke har kontakt med nabostenene. Jeg ville nok fjerne nogle fliser og undersøge underlaget de ligger på. For at udelukke at det kan give problemer på sigt. https://www.staby-fliser.dk[...] Jeg ville nok foretrække en løsning med stabilgrus. Hvis underlaget ikke er i orden, så er problemerne større end et par fliser der ikke er i niveau med en rist.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#3
mnx
Ny på siden
21-01-2021 23:24

Rapporter til Admin
Tak for jeres kommentarer. Det er lidt specielt. Det er et projekt byggeri af 16 rækkehuse hvor vi lige om lidt - efter over 1 år - vil få overleveret området. Så jeg ved heller ikke hvordan vi står juridisk. Bygherre er nok et bedre ord end entreprenør i min beskrivelse for det er bygherre der mener alt arbejde er helt iorden selvom de har fået nogle andre til det. De mener, at de har fået det de har bestilt tænker jeg. Vi er bare de heldige ejere der skal overtage det fra en tilfreds bygherre. Som i skriver synes jeg også der er problemer med fald når man kigger på hvordan vandet falder. Bare det, at man kan forlade området og sige det er færdigt uden tydeligvis at have ordnet fugerne er lidt til grin. Tak for jeres feedback og tid!
--
#4
mnx
Ny på siden
22-01-2021 10:54

Rapporter til Admin
#2 "Jeg synes dog der er noget som jeg synes ser potentielt bekymrende ud og det er ved 1:31 ligner det fliserne er sunket lidt. Hvorfor mangler der fugesand her og ikke omkring stedet.Ved 3:36 er der et meget langt stykke, hvor samme scenarie gør sig gældende. Her ligner det dog ikke at fliserne er sunket. Ved 3:59 er det vist et spørgsmål om tid før de yderste sten ikke har kontakt med nabostenene." De har været her mellem jul og nytår og "rette" en masse ting til og det er så det meste af det der mangler fugesand/grus..
--
Sidst redigeret 22-01-2021 10:54
#5
LARMY85
Mega Supporter
22-01-2021 11:35

Rapporter til Admin
Enig med tidligere kommentarer. Synes det ser særlig slemt ud omkring brønde og vejriste - jeg ville være nervøs for om der er stampet godt nok op omkring disse. Er de blevet sat ifm. projektet for så kan det være, at der ikke at stampet godt nok op helt nede ved vandlåsen og det kan give en del problemer senere hen ift. afvandingen? Jeg arbejder til daglig som rådgiver, men det er på store anlægsprojekter ude i offentlig vej hvor spilde- og rengvand separeres. TLDR: Det arbejde var ikke blevet godkendt på de projekter jeg er tilknyttet :-P Prøv og kontakt kommunens park og vejafdeling om en af dem ikke vil komme ud og se på det. Selvom det ikke er offentlig vej plejer de at være flinke til at give en vurdering. Du kan evt. bare sende vedkommende videoen og få en uofficiel vurdering samt et råd med på vejen :-) Held og lykke - det er ikke iorden arbejde IMO. EDIT: Kan nu læse at du/I ikke er direkte bygherre så jeg ved ikke lige hvordan det stiller jer ift. jeres klagemuligheder. Hvis I var bygherre kunne I jo nægte overtagelse :-P
--
"The problem with quotes on the Internet is that no one can confirm their authenticity" -Abraham Lincoln
--
Sidst redigeret 22-01-2021 11:37
#6
mnx
Ny på siden
22-01-2021 15:25

Rapporter til Admin
#5 Tak for feedback! Jeg tror heller ikke det er stampet godt nok :( Men rigtig god ide, at tage kontakt til kommunen. Har allerede tidligere haft kontakt til kommunen da belysningen de satte op pegede ind mod boligerne og ikke ned ad. Kun efter jeg inddrog kommunen kunne de fixe det problem som dog var så simpelt som at vende lampen ned ad (hvilket jeg spurgte om de ikke bare kunne gøre flere gange).
--

Opret svar til indlægget: Feedback på brolægningsarbejde

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login