Kan hun lide at bage? Kan også bruges til fantastisk varm chokolade. Alle elsker chokolade, mange har aldrig smagt godt belgisk håndværk:
Det har en helt unik smag, ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men mange noter, og man kan lave en helt ekstrem fransk chokolade tærte. Det er noget helt helt andet end almindelig chokolade, på højde med de dyre fra Valrhona. Varianterne under 70% kan spises som de er eller bruges som drys på is.
https://bagebixen.dk[...]
Ellers kan du jo lære at bage og lave den bedste chokolade kage hun nogensinde har smagt;
7 æg
200g chokolade 70%
200g sukker
200g smør
Del æg i hvider og blommer
Bland smeltet smør og chokolade og 1oog sukker med blommer, pas på de ikke koagulerer, vent til massen er lunken
Pisk hvider med resten af sukker, til du kan vende skålen på hovedet uden de falder ud.
Vend de to blandinger sammen forsigtigt så du bevarer luft boblerne. Tag en stor skefuld af hviderne først, så bliver massen lidt mere medgørlig.
evt sigt en spiseskefuld mel i, giver en lidt fastere konsistens
Bag ved 160° til ligefør en nål slipper kagen, der skal sidde lidt kage på nålen når du tager den ud.
Top kagen med en ganache af hvid chokolade:
Fløde i en gryde, skal varmes til det simrer i kanterne. Tag gryden af varmen og hæld chokolade knapper i. Pisk til du har en ensartet masse der er blank. Køl
Chokolade:Fløde
2:1 fast ganache der kan holde formen
1:1 flydende ganache
Chokalde Mousse
OBS, temperatur er vigtig, hvis fløde eller hvider er for kolde vil chokoladen hærde til små kugler, kan også være en effekt
2 dl fløde
4 ægge hvider
100g chokolade 56%
0.5 dl fløde blandes med chokoladen, sættes over vandbad til du kan røre det sammen ensartet.
1.5 dl fløde piskes stift
Hviderne piskes stive, evt brug lidt sukker
Vend chokolade massen med lidt flødeskum, vend lidt mere flødeskum i, rør det sammen med resten af flødeskum. Vend nu de piskede hvider i lidt efter lidt. Stop med at vende når det er blandet helt sammen.
Monter kagen, med ganache på toppen, evt mousse ovenpå eller tag 2 spiseskeer og form små æg af moussen og læg ved siden af
Jeg har serveret denne kage for omkring 100 menensker ialt, og alle siger det er den bedste. Folk bliver super imponerede og den er super nem, når man lige får prøvet den
Hvis nogen vil google den: baseret på Boserups chokolade tærte, Gateau Marcel, Fransk chokolade tærte,
https://www.chowhound.com[...] men alle opskrifter er som jeg har lavet dem, men jeg laver den aldrig på samme måde to gange.
--