Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Bedste mundbind/maske pt?

Af Elitebruger Isaac R. | 21-11-2020 19:35 | 767 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej gutter. Jeg kunne godt tænke mig at høre om i kan anbefale nogle GODE mundbind/masker man kan bruge, er ved at være pissetræt af de der blå lortemundbind jeg har. Tænker ikke at jeg kan bruge de der helt professionelle masker dem som slutter HELT tæt fra mund til næse som de bruger feks ved nedrivning og når der arbejdes med en masse farlige stoffer man under ingen omstændigheder må få ned i lungerne. Hvad med nogle stofmundbind? Er det no go? https://www.adidas.dk[...] Adidas mundbind er det no go synes i? Vil også have noget der ikke ligner malermasker, men samtidig er helt godkendt efter ppe eller hvad det hedder som vist er standarden for værn imod eksponering overfor feks covid-19 partiklerne.
--
#1
ErazerT
Supporter Aspirant
21-11-2020 19:41

Rapporter til Admin
Ikke køb Adidas, der er ingen form for beskyttelse med dem. Bestilte selv dem her som er fantastiske at have på og fandt en test på YouTube med dem hvor det virkede til de klarede det rimelig godt. https://www.uniqlo.com[...] De er med indbygget filtre og mister derfor effekt når man vasker dem, men man får 3 får 100 kr, så det er ikke helt dårligt.
--
I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones. - Albert Einstein
#2
Dragonheart
Guru
21-11-2020 19:42

Rapporter til Admin
Mundbind har til formål at forhindre du spreder sekreter og ikke at ikke du bliver smittet (selvom de sandsynligvis reducere risikoen ved det). Masker (N95 N99 osv) har til formål at fårhindre DU bliver smittetOG at du ikke spreder sekreter. Stofmundbind er ikke godkendt til noget som helt efter nogle som helst standarder - men vil sandsynligvis forhindre spredning af sekreter til en vis grad. Hvad er det du gerne vil have ? Bedre comfort, noget der er flottere, bedre beskyttelse af dig selv eller mindre spredning af dine sekreter ? Hvis du gerne vis reducere risikoen for at få covid så få en bedre personlig hygiejne og brug et visir.
--
Sidst redigeret 21-11-2020 19:46
#3
Isaac R.
Elitebruger
21-11-2020 20:41

Rapporter til Admin
Jeg skulle lige have lidt styr på det kan se at N95 betyder at 95% af alle partikler bliver blokeret https://en.wikipedia.org[...] Hvor højt oppe i % skal man før det virkeligt batter? Er https://www.sourceortho.net[...] feks god nok? Altså jeg vil helst så simpelt og nemt mundbeskyttelse, men der skal også være en god filtrering trods alt ellers er det lige meget vil jeg mene. Forbinder N95 med malerarbejde og arbejde med mange små farlige partikler i luften feks metalstøv og glasuldstøv osv. Tænker det er for meget, har også astmatisk bronkitis og det gør at jeg skal have relativt ublokerede luftveje. Visir ser godt nok dumt ud at gå med må jeg sige, det er ikke en løsning.
--
#4
Dragonheart
Guru
21-11-2020 21:00

Rapporter til Admin
n95 er en fin beskyttelse mod at du inhalere partikler og mod spredning af sekreter hvis du nyser eller hoster. Men ved ikke om det er en god ide ved astamtisk bronkitis. Hvis du skal have en filtrering der batter skal den jo slutte tæt. Men igen igen hvad mener du med "mundbeskyttelse" ?
--
#5
Isaac R.
Elitebruger
21-11-2020 21:28

Rapporter til Admin
@4 Dragonheart. Med mundbeskyttelse mener jeg ja så god beskyttelse imod coronapartikler som muligt men samtidig også en reel mulighed for ikke at få åndenød efter 2-3 minutter. Også noget medicinsk korrekt.
--
#6
Dragonheart
Guru
21-11-2020 21:36

Rapporter til Admin
Så skal du have en N95 eller N99 maske. Du kan ikke få en maske med beskyttelse mod luftbårne partikler uden også at bremse luftstrømmen. Men nogle af maskerne har en lille ventil så man kan trække vejret mod ingen filtrering - i åndenøds el lign situationer Hvis du vil nøjes med et mundbind - som altså ikke er tætsluttende og derfor ikke beskytter mod luftbårne partikler skal det være IIR godkendt (kaldes også 2R)
--
#7
Alex
Gæst
21-11-2020 21:45

Rapporter til Admin
Lidt læsning: https://videnskab.dk[...] Hvis du har vejrtræknings-problemer kommer du nok ikke udenom de grimme kirug-masker, de er de tyndeste og samtidig mest effektive masker der er - tænker at der er en grund til at kirugerne bruger dem. Som artiklerne siger, så skal der 13 lag stof til at yde samme effekt som en kirugmaske - og med kirugmaske mener jeg CE godkendt og alt det der. Men du kan vel altid sprittusse et adidas-logo på for streetcred`ens skyld, hvis det skal være?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Isaac R.
Elitebruger
21-11-2020 23:24

Rapporter til Admin
Okay jeg kigger på det i morgen.
--
#9
Utyske
Gæst
21-11-2020 23:57

Rapporter til Admin
Hold også i tankerne, at selvom du har en N95-maske eller tilsvarende/bedre på, så er dine øjne stadig ubeskyttede, hvis du leder efter noget som beskytter dig mod Corona. Af samme grund, går hospitalpersonale jo typisk både med maske og visir.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
vest-aalb-dk
Mega Nørd
22-11-2020 00:02

Rapporter til Admin
https://www.amazon.com[...] vi bruger dem her.
--
!AMD HAS RYZEN
#11
Holereervistikkeforkloge
Gæst
22-11-2020 06:13

Rapporter til Admin
Du skal have fat i sådan en dragt og maske her, intet mindre kan gøre det. https://ibb.co[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Kristina
Maxi Nørd
22-11-2020 13:38

Rapporter til Admin
Man anbefaler ikke at have N95 eller N99 masker på i mere end ca. ½ time-1 time af gangen. Der er studier, der viser, at man kan risikere at trække vejret dårligere, ophobe kuldioxid og få lidt iltmangel ved længere brug af disse masker, fordi de netop er så effektive. Risiciene sker dog sjældent. Du skal have fat i IIR (2R) engangsmundbind for mest optimal beskyttelse. Læs Forbrugerrådet Tænks gratis test om emnet (sorter efter bedømmelse): https://taenk.dk[...]
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link forneden = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
--
Sidst redigeret 22-11-2020 13:39

Opret svar til indlægget: Bedste mundbind/maske pt?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login