Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Topskat - skatteoptimering...?Af Gæst Cykelslange | 15-11-2020 17:18 | 2375 visninger | 21 svar, hop til seneste
Jeg har i løbet af året skiftet job, og i den forbindelse kommer jeg op over topskattegrænsen som er på 531.000,- for 2020.
Kommer til at ligge ca. 50.000,- over grænsen. Hvad kan jeg gøre for at skatteoptimere, udover at indbetale mere på pension? --
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Starte enkeltmands virksomhed op, blive hyret ind af det firma du er hos nu. Hvis muligheden er der.
Udbetal løn fra enkeltmands virksomheden så du rammer under topskat, brug virksomhedskapitalen som en fond til dårlige tider på arbejdsmarkedet hvor du måske står uden arbejde og udbetal løn fra enkeltmands firmaet der. -- [email protected] | Z390-i STRIX | 3070 STRIX OC, 3080 inc Få konen til at gå hjemme og passe hus og børn, så får du hendes skattefradrag, hvilket er tæt på de 50.000 kr. -- #1
#0 vil potientielt blive set som en ansat, og arbejdsgiver samt hans “firma” vil kunne blive pålagt skat samt am bidrag. Så en god forretning for staten. Derudover så vil #0 skulle betale moms, hvilket så kommer oven i. Hvis ovenstående så bliver klaret af fx en kontrakt der har været en tur forbi en (god) advokat. Så skal han lige overveje at få tegnet de nødvendige forsikringer, både for hans egen og for hans “kundes” skyld. Umiddelbart så skal vi noget over 50k før det på nogen måde kan betale sig.
#0 Tillykke med det nye job. Som ansat så er du noget bundet af, hvad vores regering finder på. Det du kan overveje er pensions indbetalingen ellers så prøv at få forhandlet nogle goder med i din løn. Her kan du potientielt spare lidt totalt set. Men skatten slipper du ikke for. Derudover så stiger topskattegrænsen med 13800 til næste år. Så med lidt firmagoder, øget pensionsindbetalinger og næste års topskattegrænse så burde du kunne holde dig under grænsen.
-- Eat, Sleep, Code - Repeat #1
Hvis hans nuværende arbejde vil være den eneste "kunde", vil den løsning ikke gå, da skattefar vil anse det som værende et reelt ansættelsesforhold. -- #2
Det koster så løbende omkostninger på firmakonto, revisoromkostninger osv.
#3
Det er virkelig en dyr løsning, hvis hun har en løn omkring +300.000
#1
Brug penge på håndværkere, rengøring osv.
Se om du kan få en firmabetalt bil, som du så betaler skat af, men hvor at firmaet betaler alle andre regninger.
Måske skal du lidt ned i løn, for at opnå det med bilen. -- Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62
Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14
Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU
Adata XPG SX8200 Pro 1TB Husk den grænse du nævner er efter AM-B
topskattegrænsen før AM-B og A-Skat er 577.174 kr -- #1 Ok input. Men den tror jeg ikke lige firmaet bare lige går med til.
#2 ja, det kan man, hvis dem man donerer til er godkendt af skat.
#3 nej tak. Hun kommer til at kede sig.
#4 Gode pointer og ideer. Og tak :)
#5 Godt set.
#6 fint input. Og en mulighed m. bil måske. Det skal undersøges.
#7 Ok. Det har jeg overset. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Arbejd noget mindre, jeg drømmer om 30 timers arbejdsuge når vi er færdige med at renovere huset. -- Jeg stopper lidt ekstra procenter ind på pensionsopsparingen, og så har jeg forhandlet mig til noget frihed til at holde nogle ubetalte feriedage i slutningen af året, hvis jeg vil. I år tager jeg 3 ekstra feriedage op mod jul uden løn.
Jeg gider simpelthen ikke gå på arbejde, og betale mere end halvdelen i skat. Det virker som om man arbejder mere for fællesskabet, end en selv. Det er fint at betale skat, og det er også fint at jeg betaler en procentdel af min løn i skat, så jeg betaler mere per time end andre... Men jeg gider simpelthen ikke betale en større andel af min løn (højere skatteprocent) fordi jeg er nået over en eller anden magisk grænse for, hvad nogle mener, man bør kunne tjene, uden at blive afklapset ekstra hårdt i skat.
Det er vist sådan, de fleste tænker: Hvis jeg skal betale en ekstra-skat for at gøre ekstra-arbejde, så gør jeg ikke ekstra-arbejde.
Det er Enhedslisten jo så naturligvis komplet uenige i. Skat hæmmer jo ikke folks lyst til at arbejde... lige indtil det rammer deres egne medlemmer: https://jyllands-posten.dk[...]
:-D -- FYI: https://www.youtube.com[...] #10 Hehe det fremstår en smule ironisk... men reelt set er der vist snarere tale om den specifikke omstændighed hvor der kun er en enkelt person valgt ind i en kommunalbestyrelse eller udvalg - og de derfor skal varetage samtlige partiopgaver i lokalafdelingen og derfor dårligt kan have arbejde ved siden af (modsat 2-3 valgt ind = 1/2 - 1/3 arbejdsbyrde for samme indkomst pr person) - og så er det jo ikke et spørgsmål om incitament så meget som hvorvidt de 33% partiskat forhindrer dem i reelt at kunne leve på den indtægt alene når opgaverne tilsammen udgør et fultidsjob. -- Main: i7-9700K, Z390i Strix, RTX3090 Strix, 16GB@3ghz, Xproto ITX, 1TB 970EVO, SF750, 34" AW3418DW 3440x1440@120Hz
Mobile: 15.4" MBP Retina 2017 --
Sidst redigeret 15-11-2020 23:39 #0>>I grove træk så er der ikke meget andet du kan gøre end at indbetale ekstra til pensionen når vi taler om ”småpenge” enkelte år. Skattereglerne er heldigvis indrettet sådan at man ikke bare kan reducere sin skat ved et par småfinter.
Når du hører om folk der betaler meget mindre skat via skatteoptimering så kræver det som regel en helt anden indtægt og når alt kommer til alt er det primært skatte udskydelse.
#1>>Det er ad en mulighed, men man skal så lige vide at der er en del ting som man siger farvel til. Man kan nemlig vinke farvel til alle rettigheder vi har som ansatte. Det vil sige løn under ferie og sygdom, man har intet opsigelses varsel eller specielle krav om beskyttelse ved feks barsel, opsigelse og endeligt ingen understøttelse da han jo fortsat er ansat af firmaet. Man skal med andre ord virkeligt tænke det igennem og tage sig godt betalt ved den slags aftaler.
#4>>Jeg tror ikke at skat vil gå ind og kræve at han er ansat. Det er en helt accepteret arbejdsform på det danske arbejdsmarked. Et godt eksempel på det er vognmænd, her er mange underleverandør til et enkelt firma.
Jeg er dog enig i at det ikke kan betale sig at gøre det store for 50.000 kr.
#6>>firmabil skal man virkeligt tænke sig om før man får. Man skal nemlig beskattes af bilen og hvis man i forvejen betaler topskat, så skal der jo betales topskat af den. Men hvis man kører meget privat så kan det være en mulighed.
#10>>Det er en god pointe at man kan forhandle sig til goder men der er jo også en grænse for hvad man kan forvente at få. Mange job som giver en løn over topskatte grænsen har også en forventning om at man rent faktisk arbejder fuldtid og måske lidt mere. Personligt ser jeg ikke på min topskat som noget der er surt for det er jo bare et resultat af at jeg har det job jeg har. Men jeg betaler da lidt ekstra ind til Pensionen da jeg har overskud i økonomien til at gøre det.
-- Hilsen Thomas
Chefredaktør på HardwareOnline.dk #12 Jeg arbejder også gerne en del gratis-timer om aftenen eller i weekenden, fordi jeg synes, det er interessant. Jeg tæller ikke timer som sådan. Men jeg gider simpelthen ikke acceptere et tilbud om ekstra-opgaver/timer mod betaling der, hvor jeg arbejder, med mindre jeg får 50% mere i løn per time (overtidsbetaling).
Topskattegrænsen før AM-bidrag er 577k i året, eller 607k før 5% eget pensionstræk. Det svarer til en månedsløn på 50.600 kr. Hvis man får almindelig timetakst for overarbejde og arbejder op over topskattegrænsen og dermed betaler omkring 56% samlet skat, så ville man få 22.300 kr udbetalt per måned. Det svarer til en månedsløn før skat (41%) på 37.800 kr. Altså en månedsløn, der ligger under en forventet løn for en nystartet ingeniør.
Jeg kan ikke lige se, hvorfor jeg skulle veksle mine resterende sparsomme fritimer for en løn, der er lavere end en helt nystartet ingeniør ville få.
Det er totalt grotesk, at man har sådan en underlig grænse, som gør at folk begynder at spekulere i pension, firmabil, udbetaling af løn i naturalier, eller skatteunddragelse af forskellig art... eller begynder at arbejde mindre og acceptere færre overarbejdstimer, eller udskyde løn til næste år, tage ekstra ferie og mange andre forsøg på at krybe under topskattegrænsen.
Andre mærkværdige sideeffekter er f.eks. at det ikke giver mening for en familie, at den højestlønnede arbejder mere og den lavestlønnede arbejder mindre for at give mere frihed/overskud i hverdagen, fordi den højestlønnede bliver bonnet ekstra hårdt i skat. Det ville f.eks. være fint for os, hvis min kone gik på deltid og havde lettere ved at hente/bringe børn, og så kunne jeg arbejde det samme antal timer mere på jobbet. Men selvom min løn er pænt højere end hendes, så bliver jeg bonnet så meget i ekstra-skat, at det ikke giver økonomisk mening.
Når der beregnes skat, så tæller mand/kone som 2 individuelle indkomster, som beskattes separat. Men mister den ene part arbejdet og retten til dagpenge, så skal den anden forsøge den første. Fordi familien jo er en økonomisk enhed, som skal forsøge hinanden solidarisk. Så man anvender to forskellige principper alt efter, om det er penge IND i staten eller UD af staten.
Hvis man sagde at en familie havde 2x Topskattegrænse til "deling" så at sige, så ville det give mere mening. -- FYI: https://www.youtube.com[...] Medmindre der ingen egenbetaling er på pensionordningen, så 581.000 slet ikke i topskat.
-- #13>>Du regner altså forkert i skatteberegningen. Hvis du tjener 600.000 om året så skal du uden fradrag betale omkring 250.000 kr i skat Det varer til en total beskatning på lige omkring 42%. Det er jo ikke sådan at blot fordi jeg kommer over topskatte grænsen at så stiger skatten af hele min indtægt, det er kun den del der overstiger topskatte grænsen.
Det er da stadig surt at skulle betale den skat især hvis det er fordi man har et job hvor man når derop ved at lægge mange timer. Jeg har også altid haft det sådan at jeg arbejder for for at leve ikke lever for at arbejde. Det har haft betydning for hvilke type job jeg har valgt og det har også haft indflydelse på den løn jeg kunne tjene, men valget var pga timerne ikke frygten for at betale skat.
Den med at manden kontra kvinden arbejder afhænger da så absolut af indtægten. Lad os tage en murer, hvis han går på en god akkord så kan han tjene 300 kr i timen hvis vi antager han er over topskatte grænsen så skal han betale 56% i skat af det og vil stå med 132 kr udbetalt for en times arbejde. Hvis konen er SOSU hjælper så vil hun på højest trin tjene små 180 kr i timen og betale 42% i skat Dermed vil hun have 104 kr efter skat. Medgivet det er ikke meget forskel men det kan stadig bedre betale sig at manden arbejder en time ekstra end at konen kan.
-- Hilsen Thomas
Chefredaktør på HardwareOnline.dk #15 Nej, jeg regner ikke galt. Jeg snakker om overarbejde som topbeskattes, og ikke om lønnen under topskattegrænsen:
(#13) Topskattegrænsen før AM-bidrag er 577k i året, eller 607k før 5% eget pensionstræk. Det svarer til en månedsløn på 50.600 kr. Hvis man får almindelig timetakst for overarbejde og arbejder op over topskattegrænsen og dermed betaler omkring 56% samlet* skat, så ville man få 22.300 kr udbetalt per måned.
*Med samlet mente jeg kombinationen af alle skatter som indgår i marginalskatten, og ikke beskatning af hele lønnen.
Der er fra det punkt, man begynder at betale topskat, at den udbetalte timeløn er lavere end en nyudannet.
Til din pointe om murer/SOSU, det er klart, at hvis man sammenligner en relativt solid murerløn med en absolut bundskraber af en SOSU-løn, så vil det være bedre at mureren arbejder ekstra - også selvom mureren betaler topskat (eller nok nærmere arbejder videre sort, og sætter sit kryds på stemmesedlen så andre kan få lov til at betale "velhaver-skatten").
Men som jeg forsøgte at illustrere ovenfor, så hvis den ene har en månedsløn på 50k cirka, og den anden en løn på 38k så kan det bedre betale sig, at den med den lave løn arbejder over. Hvilket er kontraproduktivt, når samfundet netop har investeret dyre uddannelseskroner i, at den med den (oftest) længste uddannelse og højeste løn bliver motiveret til at tage mere fri, end den, med den relativt lavere løn. -- FYI: https://www.youtube.com[...] --
Sidst redigeret 16-11-2020 11:17 #16
Ja heller Sort end at betale skat.
lad de dum betal skat :) -- #17
Håber det er en joke. Sort arbejde er ikke andet end usselt tyveri. Man er ikke en skid bedre end en lille tyveknægt, når man laver sort arbejde -- #16>>Det kan godt være det du mener men det er ikke det du skriver. Du tager decideret månedslønnen på 50.600 og trækker 56% skat af det hele. Men man betaler netop ikke topskat af de første ca 550.000 man tjener og dermed ville det regnestykke give en månedsløn på 28-30.000.
Men måske du mener at hvis personen arbejder yderligere 160 timer så ville de sidste kr give 22.000 udbetalt, det er jeg så enig i.
Jeg tror dog ikke at det senarie med at arbejde mindre er så udbredt som mange vil have det til at være. Jeg mener hvis vi ser bort fra murere som lige for tiden tjener kassen så skal de fleste håndværkere arbejde en del timer over for at komme op og betale topskat. Langt de fleste der betaler topskat er folk der er månedslønnede og der tror jeg altså mere det er arbejdsopgaverne der trækker end det er risikoen for at komme til at betale topskat.
-- Hilsen Thomas
Chefredaktør på HardwareOnline.dk #19
Nu kan jeg kun snakke anekdotisk, men jeg tror, at der er flere end du forestiller dig, der siger nej til ekstra arbejde.
I finansforbundets overenskomst, er der 5 omsogsdage. De kan enten udbetales eller afholdes efter valg. Rigtig mange vælger at holde dem (af dem jeg snakker med), da de bliver beskattet alt for hårdt på udbetalingen. Jeg tror rigtig mange der arbejder i finanssektoren, gør netop det.
Jeg ville da selv overveje at få dem udbetalt, men fanme ikke til topskat. -- Sidst redigeret 16-11-2020 12:31 #19
Det kan godt være det du mener men det er ikke det du skriver. Du tager decideret månedslønnen på 50.600 og trækker 56% skat af det hele.
I min beregning (for at gøre det lidt nemt), så siger jeg bare lige, at jeg har arbejdet 1 måned over for at kunne sammenligne den udbetalte månedsløn på de to fiktive personer. Jeg kunne også have regnet timelønnen ud i stedet, og taget udgangspunkt i, at jeg arbejder 1 time over (frem for 1 måned over). Det havde bare ikke ændret på konklusionen. Det er bare nogle gange lidt nemmere at forholde sig til en månedsløn frem for en timeløn.
Men man betaler netop ikke topskat af de første ca 550.000 man tjener og dermed ville det regnestykke give en månedsløn på 28-30.000.
Det er jeg klar over. Hvis jeg havde taget topskat af hele indkomsten, så ville ingen af mine tal passe. Jeg kan ikke lige se, hvordan du kommer frem til den konklusion.
#20 Præcis.
Jeg har selv arbejdet i et projekt, hvor vi blev bedt om at arbejde så meget vi kunne. Jeg arbejdede omkring 10 timer over i ugen i 4 måneder, og da vi skulle afregne, så blev vi spurgt om vi ville have 125% løn eller ferie. Jeg valgte løn, og mine kolleger valgte ferie. Da jeg så fik et skattesmæk, og fik regnet mig frem til, at alt overarbejde blev topbeskattet og at jeg faktisk skulle have 34%* mere i løn for at betale topskatten (så min timeløn blev den samme som før), så har jeg efterfølgende sagt til chefen, at det er mindst 50% mere i løn, ellers holder jeg hellere ferie.
Det er til grin, at det bedre kan betale sig at holde ferie. Så får jeg ikke mere i løn, og staten får ikke skatteindtægterne. Jeg vil da gerne arbejde videre til 41% løn, men jeg gider simpelthen ikke til 56%.
* 100 kr i løn minus 41% skat = 59 kr. For at få 59 kr udbetalt med 56% skat, så skal jeg have 134 kr i løn. -- FYI: https://www.youtube.com[...] --
Sidst redigeret 16-11-2020 12:40
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 443 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|