Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Sous Vide.. Hvilken model?

Af Semibruger bam202 | 30-10-2020 18:24 | 881 visninger | 20 svar, hop til seneste
Hej Godt nok langt fra computer snak, men hvad er folks sådan af erfaringer med sous vide stænger og vakuumpakkere?.. Og evt nogle der har forstand på det? Sidder og er i gang med at skrive ønskeseddel og ved ikke helt hvilken model jeg skal ønske mig. Har kigget lidt på det sæt med Steba SV50 & Caso VC10 som coop har på medlemstilbud til 1499kr. Ellers også det fra Timm Vladimir's køkken som imerco har på tilbud til 999kr for stav og 599kr for vakuumpakker.. Så 100 kr mere end det andet sæt.
--
#1
virus
Megabruger
30-10-2020 18:32

Rapporter til Admin
Jeg købte obh har brugt den maks 25 gange så til 1999 kr har det været nogle dyre retter efter 3år Jeg er gået lidt kold i det , Ved ikke om det kun er mig Men snup den billigste
--
#2
Coff
Mega Supporter
30-10-2020 18:50

Rapporter til Admin
Jeg har en OBH vakuummaskine og en Anova som er i brug næsten hver uge. Jeg kan anbefale dig at købe https://www.foetex.dk[...] og melde dig ind i nogle sous vide grupper på facebook. Den steba er der mange der bruger men hvis du ikke tror det er dig så er det måske meget lige at kaste 1500 ud af vinduet.
--
#3
ErazerT
Supporter Aspirant
30-10-2020 19:28

Rapporter til Admin
NVM
--
I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones. - Albert Einstein
--
Sidst redigeret 30-10-2020 19:31
#4
Mion
Super Nørd
30-10-2020 20:43

Rapporter til Admin
jeg har haft en Annova stick med wifi + en Caso vakuum pakker, det vigtige er at få en vakuum pakker som kan dobbelt forsejle, altså en 2xsvejsning, så du er sikker på du ikke får vandindtræning. bruger min stick min 2 gange om ugen, og har haft den i over 2 år.. på nær okse mørbrad, så laver den det meste.. en flæskesteg med lidt røg og så lige grille sværene pæne, er sublimt, også kyllinge bryst, og svine mørbrad.. men bruger den til alt. bruger aldrig "smart" funktionen i annova´en, men købte et stort plastik kar, og kugler, for at isolere så der ikke er varme tab, det fungere perfekt.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#5
RainbowAuto
Superbruger
30-10-2020 20:49

Rapporter til Admin
Jeg har et kar fra Steba og en vakuumpakker fra Caso - begge fungerer fantastisk og bruger det ofte :) Dog er jeg ked af at min vakuumpakker ikke kan svejse uden at den skal vakuumere først, så vil klart anbefale at købe en med denne funktion i ;) Fik også brug for mere plads end karet kunne klare, så hentede en Sjöbo stav i Harald for 200 dask - den fungerer ganske fint og kan fint anbefale den, hvis man ikke er sikker på at det noget for en :) Og når man er blevet bidt af det kan jeg klart anbefale den bog #2 linker til :) P. S. Har lige indtaget 2 culotter med bearnaise, alt sammen lavet med staven fra Harald ;)
--
i5 8600k @ 5.0 // KFA RTX 2070 // 2x8 GB Vengeance 3000 MHz // 1240 GB blandet ssd // FD Celsius 360 AiO // Acer XB240H //
--
Sidst redigeret 30-10-2020 20:50
#6
Devilduck
Monsterbruger
30-10-2020 20:54

Rapporter til Admin
har en anova, en gammel bluetooth, som jeg er super glad for. Min vacuum pakker er en Caso VC10 som jeg også er super glad for, den har taget alt hvad jeg har pakket i den og kommer med to skum pakninger
--
#7
Porphyra
Monsterbruger
30-10-2020 20:57

Rapporter til Admin
Der virker ikke til at være den store forskel på billig eller dyr Sous vide maskine når det kommer til slutresultatet. De dyre kan potentielt have en smule mere præcis temperaturkontrol og bedre menu, det er dog meget man betaler ekstra for det. Jeg købte den billige Epiq med vakuumpakker (kar ikke stav) i Bilka. Pakken er tit på tilbud til 5-600. Var en stor succes blandt vennerne da der blev lavet steg sidste nytår. En kalvesteg fik 4 timer i sous vide hvor den inden pakning var blevet overdænget med salt, peber, og lidt frisk rosmarin, og så en bruning i en stor støbejernspande. Bedste steg jeg nogensinde har serveret. Harald Nyborg har en Melissa til 389 som ligner den fra Bilka rigtigt meget. Begge er en billigere investering, og måske en god ide hvis man ikke ved hvor meget man kommer til at bruge det. Foretrækker selv kar, bedre isoleret så en del billigere i drift, og mindre fugt der afgives til rummet.
--
Sidst redigeret 30-10-2020 20:59
#8
Mion
Super Nørd
31-10-2020 00:10

Rapporter til Admin
ja min CASO har svejs uden vakuum, det burde de da alle have, for du skal jo lukke en ende før du putter mad i.. ville dog gerne have en rigtig kammer vacuum pakker, som suger fra alle sider, og så låser... du skal dog passe på med de billige stabil temperatur er det vigtigste når du sous vider, du kan altid justere ind efter hvad du måler med et thermometer, men du vil gerne have en der cirkulere godt, og som reelt også kan varme større kar op .. personligt synes jeg staven netop er den bedste metode, da du kan gøre brug af store kar, og ikke er låst af de små beholdere. og isolerings delen er faktisk ikke så vigtig, du kan pakke håndklæde omkring, du kan bruge kugler som forhindre fordampning (dem er jeg glad for) og der er mange andre muligheder. har haft 8KG kød til en større forsamling, der var det rart med staven. og så bare en ukrudts brænder til at lave overflade behandling, når bøfferne skal serveres..
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#9
wazer^
Semi Nørd
31-10-2020 00:17

Rapporter til Admin
Bruger kun caso til vakuum og anova til vandet, baljerne er fra LIPAVI Så finder du altså ikke bedre kvalitet til det private hjem. Køb noget ordenligt fra starten af, regn med 5-6k hvis det skal spille. Køb med ekstra sug og dobbelt brænder der kan faktisk kan brænde igennem fedt/vand når du suger tørt. #8 Og jo isolering er fucker vigtig hvis du vil eksempelvis vil lave kartoffelmos med højt temperatur. Jo bedre isolering jo hurtigere vand bliver varmt, samt der skal ikke bruges så meget energi for at holde varmen, men det siger jo sig selv :)
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
--
Sidst redigeret 31-10-2020 00:19
#10
Devilduck
Monsterbruger
31-10-2020 05:22

Rapporter til Admin
En Caso VC10 er vist på tilbud hos skousen.dk en Anova til 1000,- går du galt i byen med. Så en stor gryde, so jeg selv bruger eller en plastic opbevarings box. Hvis du vil isolere kan du får flamingo frost boxe til cirka 500,- der passer til. Men start med de to første, 5000,- er slet ikke nødvendigt. Har set en kammer vaccum til 2500,- hvis du vil have noget lækkert Du skal skal have cirkulation, har haft begge slags og dem med kar bliver for små på et tidspunkt. Når en Anova koster en flad tusse kan jeg ikke se hvorfor man skulle spare de par hundrede kroner
--
#12
Beridox
Supporter Aspirant
31-10-2020 05:48

Rapporter til Admin
Har haft dette sæt fra bilka i nogle år nu, og det har aldrig svigtet mig. https://www.bilka.dk[...] Kender flere med udstyr til mange tusinde, men resultatet bliver helt det samme. Det er en god ide med dobbelt forsegling, men det klare den nemt da den også har forsegling uden vacum.
--
#13
bam202
Semibruger
31-10-2020 09:43

Rapporter til Admin
Ja okay, kan godt være at jeg skulle starte med noget billigere. Men nu kan så godt lide at lave mad, så tænkte bare at jeg ligeså godt kunne få noget ordentligt til at starte med
--
#14
ronnow1000
Bruger
31-10-2020 10:10

Rapporter til Admin
Har denne til at stå i skabet. - Har kun været åbnet, aldrig brugt. https://www.pricerunner.dk[...] Kan afhentes i Odense. :)
--
#15
ronnow1000
Bruger
31-10-2020 10:16

Rapporter til Admin
Og fik ikke lige en pris med.. 200,- DKK
--
#16
NAsMaR
Mega Supporter
31-10-2020 12:31

Rapporter til Admin
Jeg vil anbefale at gå efter en stav, det giver bare mere fleksibilitet. De billige gør jobbet, dem med højere pris kommer med lidt bekvemmelighed ift. app's hvor du kan følge med osv. En suppegryde eller en flamingo kasse til 50 kr i bauhaus kommer du fint fra land med imo. Så kan man altid opgradere dér hvis det fænger. Ift. vakuumeringsmaskine, så er min oplevelse at de dårligere ikke laver en ligeså god vakuumering, men det kan godt fungere. Jeg bruger den i øvrigt også til at vakkumere alt jeg propper i fryseren, det er en rar måde at mindske pladsen i fryseren, men det gør også at det er klar til at blive knaldet i vandet efter optøning.
--
#17
Porphyra
Monsterbruger
01-11-2020 23:52

Rapporter til Admin
#13 Jeg vil mene at de billigere også er ret ordentlige, jeg føler i hvert fald ikke jeg mangler noget. Bortset måske fra at min billige pakker er lidt langsom og ikke har dobbeltsvejsning så man lige skal svejse to gange i stedet, men det tager altså ikke mange sekunder ekstra i forhold til en langt dyrere maskine. Ham her har testet en dels stave og bade så du kan sammenligne, den Profi Cook han anmelder ligner på en prik den billige Melissa, og er næsten identisk med den fra Bilka, så tror næsten at det er samme producent : https://www.sousvide20.dk[...] Fra de dårligste til de bedste, så svang det måske en grad mere, og det er kun reelt et problem hvis du vil have dit kød fuldstændigt blodigt. Hvis man gør på 55-56 grader så gør det ikke noget. Et kar har ganske vist ikke cirkulation, men til gengæld så varmer den fra et meget større område og hele indersiden af karet ender med at fungere som et varmelegeme, det gør stave ikke, og derfor har de rigtigt meget brug for cirkulation, hvorimod kar kan klare sig uden, så længe du ikke overfylder. Kommer også lidt an på hvad du regner med at lave, til steaks og mindre stege så er et kar på 6 ret optimalt, til rigtigt store stege så er en på 8,5 liter nok en god ide. Når vandet først er opvarmet så er der ret meget varmekapacitet i et kar til at holde temperaturen jævn. Og selv om man gør alle mulige ting med kugler(som er overaskende dyre) eller håndklæder så vil et kar stadig isolere bedre, og derfor bruge mindre strøm, det er der lavet nok tests som har vist.
--
#18
Porphyra
Monsterbruger
01-11-2020 23:58

Rapporter til Admin
TL:DR de dyre maskiner er bedre, men de billige er gode nok til at maden smager lige så godt, og i sidste ende så er dét jo hvad der tæller. Og så kan du bruge de penge på andre ting, f.eks en støbejernsgryde eller en gasbrænder :-)
--
#19
Wut
Junior Nørd
01-11-2020 23:58

Rapporter til Admin
#13 Jeg vil nu anbefale at starte med noget billigt, og hvis du så bliver rigtigt glad for det, så kan du jo opgradere. Der ender alt for mange dyre maskiner på loftet ;-) Jeg vil dog tillade mig at anbefale dig en stav-model. Jeg har selv sådan et færdigt bad/kasse. Den fylder ret meget i en skuffe, og den er begrænset i størrelsen indvendigt. En stavmodel + en flamingo-kasse giver en masse fleksibilitet størrelsesmæssigt. Hvis staven har svært ved at holde den varm, så kan man supplere med mere flamingo eller tæpper, eller hvad man nu lige har. Så kan de store stege eller mange bøffer også komme i uden problemer. Dertil har stavene cirkulation. Det sikrer ensartet temperatur. Selvom min "bad"-model er ret god, så er der ofte 2-3 graders forskel fra top til bund i temperaturen. Specielt hvis man har proppet den med noget større, som forhindrer god cirkulation i badet.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#20
Stroyer
Guru
02-11-2020 07:16

Rapporter til Admin
0# Jeg har brug denne det sidste år : Sjöbo sous vide-cirkulator 800 W - 199,- https://www.harald-nyborg.dk[...] Det spiller bare max. Har brugt den til både "små retter" og til 3x2kg pulledpork med tilberedning i over 24 timer. Til de store til bruger jeg den med en køleboks noget lign denne (de findes billigere): https://www.thansen.dk[...] Hvor jeg blot har skåret hul i låget til staven - Det virker :D
--
IDGAF!

Opret svar til indlægget: Sous Vide.. Hvilken model?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login