Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Studierelateret arbejde (datamatiker)

Af Gæst Studerende | 14-05-2020 16:29 | 805 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej HOL! Håber i kan hjælpe mig lidt på vej. Jeg er for nyligt blevet opsagt på mit studiearbejde (butik), pga. besparelser i coronatiden. Jeg er lige pt. på 3. semester på Datamatiker uddannelsen, og vil derfor bruge dette som et springbræt til at finde et studierelateret arbejde, for at opbygge erfaring til når jeg er færdig med studiet, og kompensere SU'en en smule. Men der er dog nogle få ting som jeg har været meget usikker om, og forhindrer mig lidt i at tage initiavet: 1) Hvor meget skal man ca. kunne for at blive taget i betragtning, hvis man søger et studiejob? - Jeg er blevet oplært i Java, JavaScript, MSSQL og HTML. Ved siden af skole har jeg rodet en hel del med node.js, og føler mig også rimelig tilpas indenfor det. 2) Jeg føler at der indenfor dette fag er enormt stor udbud, og der er mange der har opbygget årevis af erfaring, kan jeg virkelig finde nogle der søger en studerende, med langt mindre erfaring end så mange andre? 3) Hvor skal jeg søge et arbejde, evt. gode hjemmesider. - Kender kun de mest basale såsom jobindex, LinkedIn og lignende. Jeg ved godt at det kan variere alt efter hvor i landet man er bosat, men håber i måske kan give mig lidt input med jeres erfaring, jeg ved jeg ikke er den eneste der er i tvivl om disse ting. :-) - Den usikre studerende :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Studerende
Gæst
14-05-2020 16:33

Rapporter til Admin
Glemte lige at skrive, at jeg er bosat i Aarhus. - Tænker det er en ret vigtig faktor.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Spriz
Elitebruger
14-05-2020 16:43

Rapporter til Admin
Jeg tænker du skal dykke ned i noget tech du gerne vil arbejde med - f.eks. React hvis du gerne vil arbejde med frontend og Java hvis du gerne vil arbejde med backend. Tag endelig bare fat i de steder du godt kunne tænke dig at arbejde, og sig du søger et studiejob. Til 125,- i timen kan det ikke gå helt galt. Grib knoglen og ring til nogle af de steder du godt kunne tænke dig at arbejde - eller alternativt så send en mail. Hvis du sender en mail, så lav lige en simpelt CV du kan sende med. Der er massere af steder i Århus! Find evt et sted der søger (fuldtids-) folk på Linkedin, Thehub, Stackoverflow eller lign. og spørg om de kunne bruge en studerende.
--
#3
ahoffskov
Juniorbruger
14-05-2020 19:12

Rapporter til Admin
Tænker Itadel kunne være et godt sted at forhøre sig? Heyday har jeg også hørt godt om som arbejdsplads
--
#4
Kolklik
Bruger Aspirant
14-05-2020 20:14

Rapporter til Admin
Hej Studerende Jeg arbejder selv i Aarhus inden for feltet. Din antagelse om at der er stort udbud er muligvis korrekt, men der er en endnu større efterspørgsel. Det at finde et arbejde (ihvertfald som fuldtid når du er færdig) burde ikke være et problem hvis du enten 1) kan dit fag 2) ikke forlanger en alt for høj løn. Masser af virksomheder er også interesseret i at have studerende, grunden til dette er at vi kan være med til at præge hvilken retning i udvikler jer i, og at i ikke har en masse dårlige vaner man først skal vænne jer af med ;) Som #2 er inde på, så vil det vise en del omkring dig hvis du tager fat i nogle steder. Jeg synes du skal være hudløs ærlig og sige noget i retning af: "Hej, jeg søger et studiejob da jeg står i en situation hvor jeg har behov for at tjene lidt ved siden af studiet. Derudover vil jeg meget gerne lære en masse om det felt jeg befinder mig i. Jeg tænker det kunne give god mening for begge parter at i fik en billig hjælper ind til nogle af de mindre opgaver, jeg fik mulighed for at lære en masse, og når jeg er færdig med mit studie har i haft mulighed for at bedømme om i ville være interesseret i at ansætte mig på fuldtid" - etc etc. Jeg vil sige at det der virkelig gør indtryk når man læser en ansøgning, er at den faktisk er vel formuleret. At der er brugt en smule tid på at sætte sig ind i virksomheden man søger hos. At man forstår forskellen på en ansøgning og et CV (Det er utroligt så mange der "sender en ansøgning" ved blot at sende en 1-sidet CV). Du virker umiddelbart som om du har hovedet skruet ordenligt på. Jeg ville klart fokusere mest på LinkedIn. Evt find nogle gruppe inden for de sprog/frameworks du føler dig mest tilpas med, og post der inde at du søger et studiejob samt mentoring (Vi "ældre" udviklere elsker at lære fra os :))
--

Opret svar til indlægget: Studierelateret arbejde (datamatiker)

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE