Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Udmeldelse af folkekirken

Af Elite Supporter mr.hein | 29-03-2020 20:24 | 2793 visninger | 62 svar, hop til seneste
Har besluttet at forlade den danske folkekirke. Jeg overvejer at gøre det via dette link: https://udmeldelsefolkekirken.dk[...] men er ikke super fan af at skulle udlevere CPR nr mm. kan jeg kontakte mit lokale sogn direkte og klare udmeldelse den vej igennem i stedet?
--
Signed by me
#1
krellef
Ultra Nørd
29-03-2020 20:27

Rapporter til Admin
Sakset fra borger.dk: Hvis du vil melde dig ud af folkekirken, skal du tage kontakt til præsten eller kirkekontoret i dit sogn. Du kan henvende dig personligt eller skriftligt og skal ved anmodningen om udmeldelse oplyse, hvor og hvornår du er født og døbt. Oplysningerne fremgår af din fødsels- og dåbsattest. Kirkebogsføreren registrerer udmeldelsen i kirkebogen og den bliver automatisk registreret i CPR-registret. Du får derefter tilsendt en ny fødsels- og dåbsattest med en påtegning om, at du er trådt ud af folkekirken, og hvornår det er sket. Efter udmeldelsen skal du ikke betale kirkeskat.
--
Computer says no
#2
Slæden
Semi Supporter
29-03-2020 20:27

Rapporter til Admin
Det kunne du ja, men de har vist lukket pt.
--
6800K/Z370F/2080/
#3
mr.hein
Elite Supporter
29-03-2020 20:28

Rapporter til Admin
Fedt mange tak :) det gør jeg med det samme :) det er godt nok mange penge jeg kommer til at spare de næste mange år frem. Samt at jeg ikke sponsorer ngoet jeg ikke tror en daddel på.
--
Signed by me
#4
SUPERBOY
Mega Nørd
29-03-2020 20:29

Rapporter til Admin
Jeg sendte en mail + ID til "mit" sogn da jeg meldte mig ud. Det kræver self. også at du oplyser dit CPR, men ja du burde kunne "møde op" personligt https://www.folkekirken.dk[...]
--
Tag altid BACKUP!!
#5
rasmuds
Super Supporter
29-03-2020 21:05

Rapporter til Admin
0# hvor vil du begraves? hvad hvis du dør imorgen? jeg tror heller ikke på gud, men derfra og til at melde sig ud er der langt. Egoistisk, og melder man sig ud skal man jo ikke brokke sig over hvis ex en moske overtager fra kirken i netop din by. Du bestemmer selvfølgelig selv og jeg har ikke ondt et vist sted, men der er mange flere aspekter end bare at spare et par håndører hver måned. Held og lykke med det.
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#6
ToFFo
Guru
29-03-2020 21:17

Rapporter til Admin
#5 - Man kan stadig blive begravet på kirkegården hvis man ønsker det. Man får bare ikke alt det ligegyldige kirkelige pladder med. Men det kan man også få med hvis præsten tillader det, af hensyn til de efterladte. Jeg har meldt mig ud af folkekirken fordi jeg synes de 3000kr om året jeg betalte, godt kunne bruges på mere fornuftige ting.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-03-2020 21:20
#7
Pico
Super Nørd
29-03-2020 21:17

Rapporter til Admin
#5 Man kan sagtens blive begravet selvom man ikke er medlem af folkekirken.
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#8
MFPedersen
Megabruger
29-03-2020 21:20

Rapporter til Admin
#5 Du har ret til at blive begravet på en kommunal eller folkekirkelig gravplads uanset hvilket trossamfund du tilhører (det gælder også for ateister).
--
3700X - Gigabyte X570 I - Dark Rock Pro 4 - Intel 660P M.2 1TB - Vengeance LPX 3600 C18 - 5700 XT Red Devil - SF750 Platinum - Define Nano S - XG32VQR
#9
Jim Night
Guru
29-03-2020 21:20

Rapporter til Admin
#5 Prøv at regne på hvad et livslangt medlemsskab koster i forhold til at betale udgiften til en begravelse som 'ikke medlem'. Det kan være du bliver overrasket. Jeg har heldigvis aldrig været medlem, og mine børn er det heller ikke. De må selv vælge folkekirken til, hvis de vil.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#10
mr.hein
Elite Supporter
29-03-2020 22:46

Rapporter til Admin
tvivler på at mit medlemskab af folkekirken har direkte indflydelse på lokal politik vedrørende moskeer og andre trosretninger. Jeg tror ikke en dadel på noget der kommer i nærheden af himmel nisser og eventyr.
--
Signed by me
#11
mr.hein
Elite Supporter
29-03-2020 22:49

Rapporter til Admin
hvordan fungere det så med min kirkeskat fremover, skal jeg kontakte SKAT eller kommunen for at standse den del?
--
Signed by me
#12
Ferrocius
Elitebruger
29-03-2020 22:54

Rapporter til Admin
#11 Det sker automatisk ved udmeldelse.
--
#13
mr.hein
Elite Supporter
29-03-2020 23:00

Rapporter til Admin
#12 Jeg siger tak :) har lige smidt mit lokale sogn en høffelig mail :-) bare kort og høffeligt og måske en anelse undskyldende men hva faen
--
Signed by me
#14
utyske
Gæst
29-03-2020 23:10

Rapporter til Admin
#5 - Alle de praktiske aspekter tager en bedemand sig af og det er først i det øjeblik, at familien ønsker en begravelse eller bisættelse i en kirke, samt hvis man bliver begravet på en kirkegård, at kirken som sådan bliver involveret. Ønsker man at blive sat ned på en begravelsesplads, hvis man eksempelvis har en anden tro, eller slet ikke tror, bliver kirken slet ikke involveret, man står bare med udgifterne selv. Det gælder også, hvis man ønsker at ens aske bliver spredt over havet eksempelvis. Men altså, det er langtfra gratis at blive begravet, selvom man har været medlem af folkekirken. Min mor gik bort i slutningen af oktober sidste år og jeg mener at min far endte med at skulle smide 30-35.000 til bedemand, stenhugger, kirke (bisættelse og reception bagefter) og gravplads i 10 år. I den forbindelse får man noget tilskud fra Staten til begravelse, men det er virkelig minimalt - jeg tror at min far fik lidt over 1000 kr. Det er en stor bunke penge at skulle af med, hvor langt de fleste penge faktisk havnede hos bedemanden og stenhuggeren (det havde naturligvis været dyrere, hvis min mor ikke var medlem af folkekirken), men for at stille det lidt i perspektiv, fik min far udbetalt min mors ATP og hendes folkepension i tre måneder, hvilket faktisk mere end dækkede alle udgifter. Dertil kommer, at hvis man har en pension eller noget forsikring, så vil der naturligvis også komme penge den vej til de efterladte, samt at man kan som privatperson tegne en forsikring til at dække udgifterne hos bedemanden. Sidste jeg tjekkede, betaler man til man når 20.000 kr. og så står pengene fastlåst til den dag man går bort. Så jo, ens krop kan sagtens komme videre i systemet, selv uden folkekirken, så det lyder ærlig talt som om, at du ikke helt har undersøgt sagen og faktisk har ondt i røven. Hvad man bør gøre, når man melder sig ud, er at tage en beslutning om hvordan man vil behandles, når den tid kommer og gøre sine efterladte opmærksomme på det, så de slipper for at skulle tage beslutninger til den tid.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Wut
Ultra Supporter
29-03-2020 23:30

Rapporter til Admin
Jeg er medlem af folkekirken, og fortsætter nok også med det. Ikke fordi jeg er religiøs, men fordi jeg ved, at det har stor betydning for andre end lige mig, at have kirken. Jeg betaler også via skatten til tilskud til idrætsforeninger og sport, som jeg heller ikke bruger. Men jeg synes det er godt for alle, og specielt mindre samfund i Danmark, at vi har foreninger, der giver noget sammenhold og noget at gå op i for rigtigt mange mennesker. Jeg betaler også til musik, scenekunst, kultur og anden kunst via skatten, også selvom jeg sjældent besøger museer osv. Og jeg er med til at finansiere upcoming musikere via skatten. Jeg betaler også licens. Ikke fordi jeg ser ret meget TV, men efter vi fik børn fandt jeg ud af, hvor vigtigt det er, at der er danskproduceret børneTV som f.eks. Ramasjang. Og det er også vigtigt, der er danskproducerede film og serier osv, så det hele ikke bare bliver genudsendelser af engelske film. Det bliver et fattigt land, hvis alle bare tænker "Hvad bruger jeg lige nu?" og så framelder sig alt det andet. Der er meget, der ikke økonomisk kan bære, hvis 90% bare melder fra. Det er fint nok at spare nogle tusind kroner i året - så kan man jo købe sig en 4% bedre bil eller en ny computer lidt oftere. Det virker bare sådan lidt indholdsløst på en eller anden måde.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#16
vest-aalb-dk
Mega Nørd
30-03-2020 08:56

Rapporter til Admin
Meget snævert at ikke ville betale kirkeskat fordi det ikke er noget man tror på, da tro nok er mindst hvad skattepengene bliver brugt på, pengene går til mange samfundsnyttige formål som ikke varetages af andre instancer. Via kirkeskatten bidrager du til, at folkekirken kan udføre socialt arbejde. De fleste kirker driver omsorgsarbejde i sognet. Det kan fx være uddeling af julehjælp, sorggrupper eller besøgstjenester med besøg hos ældre og ensomme. Via kirkeskatten bidrager du til et levende kirke- og kulturliv i hele landet. Kirkerne lægger over hele landet hus til mange kulturelle og sociale arrangementer som fx koncerter, foredrag, kor, studiekredse, babysalmesang mm. Dermed understøtter kirkerne den folkelige debat, det klassiske musikliv og bidrager til et aktivt lokalsamfund. Det gælder særligt i de mindre lokalsamfund, hvor der måske ikke er andre samlingssteder end den lokale kirke. Via kirkeskatten bidrager du til præsternes løn. Folkekirken har knap 2.100 præster (årsværk), fordelt over hele landet. Desuden er der præster på særlige områder som sygehuse, hospice, fængsler, forsvaret og uddannelsesinstitutioner. Præsterne afholder gudstjenester og har personlige samtaler med folk. Det betyder, at alle danskere har mulighed for at komme i kontakt med en præst. Mange bruger præsten til samtaler om personlige spørgsmål og problemer, da præsten som den eneste embedsperson har fuld tavshedspligt. Via kirkeskatten bidrager du til personregistrering Personregistrering er en opgave, folkekirken løser for staten. Det betyder, at alle oplysninger fødsler, navne, faderskab, dødsfald og ægteskab indgået i folkekirken registreres i sognene. Personregistreringen er en forvaltningsopgave uden religiøst indhold.
--
!AMD HAS RYZEN
#17
Raskolnikov
Supporter
30-03-2020 09:05

Rapporter til Admin
#15 Jeg har præcis samme grundholdning som dig til ALT, bortset fra kirken som jeg følgelig har meldt mig ud af, men uden at øremærke pengene, af rent princip. Jeg betaler gerne til fællesskabet. Jeg bryder mig grundlæggende ikke om "de store" religioner og mener absolut at det skal adskilles totalt fra staten. Folk må bruge alle de penge de vil i deres "lokale kirke" (efter engelsk model), uanset trosretning. EDIT som svar til #16, som blev skrevet imens jeg lavede #15: Hvis man valgte "den engelske model", hvor folk er tilknyttet én specifik kirke (som jeg forstår det) kan alt det du nævner stadig opnås. Men det vil være op til folk selv, hvad, hvornår og hvordan de vil bidrage (lokalt!).
--
Sidst redigeret 30-03-2020 09:09
#18
Christian88
Elite Supporter
30-03-2020 09:15

Rapporter til Admin
#15 Jeg føler det samme som dig, og det er netop derfor at jeg har overvejet at indmelde mig tilbage ind i folkekirken efter at jeg forlod den som 20-årig. Jeg er medlem af KFUM/KFUK - og det er ikke fordi at jeg er religiøs, jeg er ateist helt ind til knoglen, men jeg synger i kor hvor medlemsskab er påkrævet, og jeg nyder generelt at der er et fællesskab der bringer folk sammen og hjælper andre i nød ligesom organisationen gør. Det synes jeg er en smuk tanke, og de ildsjæle der gider at bruge tid på sådan nogle projekter synes jeg gerne at jeg vil støtte, også i folkekirken. Men licensen, den er jeg ikke med på, hehe.
--
#19
vest-aalb-dk
Mega Nørd
30-03-2020 09:38

Rapporter til Admin
#17 man er tilknyttet den kirke tilhørende sognet man bor i.
--
!AMD HAS RYZEN
#20
7430
Maxi Nørd
30-03-2020 09:46

Rapporter til Admin
hvor ser man om man betaler kirkeskat? af ren nysgerrighed, for aner ikke om jeg er betaler.,..
--
jep jep
#21
Charly
Junior Nørd
30-03-2020 09:52

Rapporter til Admin
Stærkt, ingen grund til at være medlem af en klub, man ikke har interesse i! En del af din skat går i forvejen til at understøtte kirken, så det er ikke fordi kirkerne er i fare for at forsvinde fordi du melder dig ud. Kirkeskatten går primært til præstelønninger og driften af ritualerne, og det må dem, der bruger kirken, jo selv afholde. Jeg er jo heller ikke medlem af den lokal fodboldklub, hvis jeg ikke går til fodbold. #20 På din årsopgørelse.
--
#22
7430
Maxi Nørd
30-03-2020 09:56

Rapporter til Admin
det gør jeg hyvis man udmelder sig , kan man om et par år eks melde sig retur? for de penge ku jeg godt bruge på lidt gæld afvikling istedet da,
--
jep jep
#23
Phyxius
Elitebruger
30-03-2020 10:08

Rapporter til Admin
#9 Forskellen på at få en gravplads som medlem vs ikke medlem er faktisk ikke særlig stor. Vi begravede min lillebror for et år siden, så der kiggede jeg på det. Tjener du en gennemsnitsløn så sparer du det i skat på et år det koster i forskel som medlem vs ikke medlem at få en gravplads i 20 år.
--
NZXT H440 Blue, Asus z97-a, i5-4690k 4.2GHz, h100i, 16gb DDR3, MSI GTX970, Seasonic X-760.
#24
Raskolnikov
Supporter
30-03-2020 10:21

Rapporter til Admin
#19 Ja, men men går din kirkeskat til dén specifikke kirkes vedligehold, præstens løn og alt det sociale i dén kirke? Du missede min pointe.. Min pointe er, at det bør være op til folk selv, i hvor høj grad de ønsker *deres* kirke skal fungere og hvor aktiv den skal være. At det så kan være penge fra Kulturstyrelsen, der går til vedligehold af kirken er "OK", men dét er en helt anden diskussion.
--
#25
Claus O
Semibruger
30-03-2020 10:30

Rapporter til Admin
Melder man sig ud af folkekirken, vil det være en god idé lige at informere sine nærmeste, om hvad der skal ske, når man går bort. Min søster meldte sig ud af folkekirken, uden at fortælle det til de allernærmeste, børnene. De fik noget af en overraskelse, da deres mor døde, og bedemanden fortalte at afdøde ikke var medlem af folkekirken. Det var ikke billigt, og heller ikke nogen behagelig oplevelse oven i sorgen.
--
#26
bobson
Ultra Supporter
30-03-2020 10:37

Rapporter til Admin
#20 Borger.dk - under registreringer. Prøv, du vil blive overrasket over, hvor meget der er registreret om dig :)
--
#27
The Guest
Gæst
30-03-2020 10:54

Rapporter til Admin
holy shit 2100 præster det er 1 milliard gode samfundskroner der kunne være brugt fornuftigt spildt lige der
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
Brianhenneberg
Supporter Aspirant
30-03-2020 11:42

Rapporter til Admin
Jeg har været udmeldt af folkekirken i 22 år (er 42 år). Jeg betaler heller ikke til Den Burmesiske Theravada Buddhistforening, Dansk Islamisk Trossamfund, Det Jødiske Samfund i Danmark, Danmarks Hindu Kultur Aktivitets Center eller diverse frikirker, og selvfølgelig heller ikke til Folkekirken, fordi jeg ikke er religiøs. Det er muligt alle disse trossamfund også laver alle mulige samfundsnyttige opgaver, men dem om det. Det er ikke noget jeg er involveret i. Man kan satme komme til at betale til mange forskellige ting, hvis man skal støtte op om alt, der på nogen tænkelig måde er godt. Til gengæld betaler jeg gladeligt til andre ting jeg ikke benytter specielt meget, f.eks. sundhedsvæsnet, kulturtilbud, ældrepleje osv.
--
#29
mr.hein
Elite Supporter
30-03-2020 23:12

Rapporter til Admin
Nu virker HOLs brugere til tider en anelse "frelste" - men tak til dem som bidrog, fik idag en mail om jeg skulle bekræfte via sikker mail og så ville det gå igennem engang imorgen. Min omgangskreds er self informeret, skulle det ske at jeg skulle gå bort snarligt, så der ikke opstår nogle grimme overraskelser for nogen. Men har fortalt dem at regeringen regner med at genbrugspladserne åbner op igen efter påske, så ingen panik omrking stort brandbart.
--
Signed by me
#30
Christian88
Elite Supporter
31-03-2020 08:02

Rapporter til Admin
#29 Jeg tror måske du har glemt at overveje hvad dine pårørende måske ville ønske af dig hvis du pludseligt går borte. Jeg ved godt at det var en joke, men for nogle mennesker er det vigtigt at kunne besøge en gravsten eller lign. for at mindes og på en privat måde fortsætte en relation til en afkommet person som de elsker. Men ja, HOL kan virke frelste, og det er selvfølgelig fordi at det er et åbent forum. Her er jo anledning til debat, modsat hvis du skrev en privat mail til folkekirken eller spurgte en ansat i folkekirken.
--
Sidst redigeret 31-03-2020 08:05
#31
Rodael
Supporter Aspirant
31-03-2020 08:22

Rapporter til Admin
#30 Du kan stadig blive begravet selvom du ikke er medlem af folkekirken.
--
Evolv mATX | ax860i | 9900k | 4x8gb trident z rgb 3200mhz | Asus z390m tuf | RTX 2080 ti | 1tb evo 970 | 1tb crucial mx500 | Acer X34A
#32
Raskolnikov
Supporter
31-03-2020 08:22

Rapporter til Admin
#30 Ens efterkommere *kan* jo hænge et billede op derhjemme, udsmykke rammen og/eller tegne et sjovt overskæg på gamle bedstefar, hvis de virkelig savner én.. Jokes aside, så mener jeg virkelig ikke at hensynet til mine børns mulighed for at besøge mig i efterlivet, skal påvirke hvorvidt jeg er medlem af folkekirken eller ej.
--
#33
Phyxius
Elitebruger
31-03-2020 09:26

Rapporter til Admin
#30 #32 Det er sjovt så mange der tror man ikke kan blive begravet. Det kan du sagtens, der er blot en merudgift hvis du ikke er medlem. Tjener du en gennemsnitsløn, så er den merudgift for en gravplads i 20 år betalt blot ved ikke at betalte kirkeskat et enkelt år.
--
NZXT H440 Blue, Asus z97-a, i5-4690k 4.2GHz, h100i, 16gb DDR3, MSI GTX970, Seasonic X-760.
#34
DGR
Monsterbruger
31-03-2020 09:50

Rapporter til Admin
Ateistisk selskab fik mig ud af folkekirken, kan godt anbefale dem. Det var nemt og fortryder jeg ikke har fået det gjort noget før.
--
#35
jespert
Guru
31-03-2020 11:39

Rapporter til Admin
#15 Jeg har samme indstilling til det som dig. Jeg kunne da også nemt finde andre ting at bruge pengene på, men det er én af ting jeg mener man skal være medlem af. Også selvom det er én af de ting man sjældent bruger.
--
Sidst redigeret 31-03-2020 11:42
#36
bobson
Ultra Supporter
31-03-2020 11:43

Rapporter til Admin
#35 Skal og skal - nu er jeg ikke døbt, og således ikke medlem af Folkekirken. Jeg SKAL vel ikke lade mig døbe, synes du?
--
#37
MartinW
Juniorbruger
31-03-2020 11:47

Rapporter til Admin
Jeg tror hverken på det ene eller andet og kommer kun i kirken i forbindelse med barnedåb, bryllup og begravelser. Jeg vælger dog allligevel at betale min kirkeskat for at støtte folkekirken og vores kultur/tradition, de små penge jeg ville spare ville bare gå i forbrug i stedet. Sidste år døde min kammerats far som ikke var medlem af folkekirken og jeg vil ALDRIG udsætte mine børn for det min kammerat skulle igennem. Han blev sunget ud på hospice og det var det! Derefter var der kun en urnenedsættelse fra kapellet på kirkegården. Jeg synes at det var et uværdigt farvel man giver sine børn muligheden for og der var ingen hjælp eller støtte fra præsten medmindre man betalte sig fra det. Havde jeg nogensinde haft mine tvivl om jeg villle melde mig ud, var de ihvertfald væk efter den sceance. Jeg bliver som medlem for mine børns og efterladtes skyld den dag jeg er væk. EDIT: Jeg betalte 2.073,25kr sidste år i kirkeskat, Det er 172kr/md som jeg alligevel havde soldet væk på sodavand, slik eller MacD...
--
I7 9700K, Asus Strix Z390-F, Kraken X62, 32gb Tridentz RGB 3000Mhz CL15 ram, MSI GTX 1080 Ti Seahawk X, Nzxt H700i, Asus ROG PG278Q.
--
Sidst redigeret 31-03-2020 11:51
#38
Rodael
Supporter Aspirant
31-03-2020 12:22

Rapporter til Admin
#37 Godt for dig! Men hvorfor skal jeg så være medlem? Jeg tror ikke på himmelnisser, så hvorfor skulle jeg tvinge mine nærmeste til en ligegyldig kirkeceremoni der hører til i middelalderen - det ville jo være modsat hvad jeg selv ønsker.
--
Evolv mATX | ax860i | 9900k | 4x8gb trident z rgb 3200mhz | Asus z390m tuf | RTX 2080 ti | 1tb evo 970 | 1tb crucial mx500 | Acer X34A
#39
Brianhenneberg
Supporter Aspirant
31-03-2020 12:25

Rapporter til Admin
Jeg havde også en bror, som døde for nogle uger siden. Vi mødtes i kapellet på sygehuset. Sang 1 sang. Bar kisten ud i rustvognen 7 m væk, og så kørte de afsted med ham. Rex blomster Ikast havde glemt at komme ud med blomster til kisten, så det var satme også en trist omgang, som var overstået på 7 min. Især når jeg sammenligner med min onkels begravelse 3 uger forinden i kirken, med taler, orgelspil og ritualer. Det sidste var smukt, det andet var trist. Men alligevel, så må man også respektere når folk melder sig ud af ideologiske grunde. For mig ville en indmeldelse i folkekirken svare til en indmeldelse i Dansk Numerolog Forening eller Astrologisk Selskab. Det er mig simpelthen bare imod, og så giver det ingen mening at man skal leve hele sit liv som medlem af noget man ikke kan udstå, bare fordi nogle efterladte ikke skal have en dårlig begravelsesoplevelse når man dør. Det var i hvert fald sådan jeg tænkte da vi sad der til min brors begravelse. Det var hans ønske og valg, og det må vi respektere.
--
#40
Martin_DJ
Guru
31-03-2020 12:26

Rapporter til Admin
Jeg og konen meldte os ud af folkekirken for 5 år siden, så vidt jeg husker. Det besluttede vi ud fra den tankegang at vi ikke gider betale for noget vi ikke bruger, hvis vi har muligheden for at lade være. Det er trods alt omkring 10.000 kr/år.
--
Note: "DJ" har ikke noget med "disc jockey" at gøre :D Det er bare tilfældigvis, forbogstaverne fra mit mellem og efternavn.
#41
jespert
Guru
31-03-2020 12:43

Rapporter til Admin
#36 Du har ret. Dårlig formulering. Èn af de ting man skal betale til selvom man ikke bruger det. Men det er selvfølgelig bare min mening. Jeg respekterer selvfølgelig du har en anden mening end mig.
--
#42
bobson
Ultra Supporter
31-03-2020 13:13

Rapporter til Admin
#41 Jamen jeg er såmænd ikke uenig med dig. Jeg er bare ikke døbt, og således ikke medlem. Det synes jeg er noget andet end at melde sig ud for at slippe for at betale. Men jeg synes da bestemt også at den enkelte kan have valide grunde til at melde sig ud - penge synes jeg bare ikke burde være en af dem. Jeg har dog ikke tænkt mig, at lade mig døbe for at få lov til at betale :)
--
#43
MOAAA
Bruger
31-03-2020 14:19

Rapporter til Admin
Utroligt man her i 2020 fortsat har mennesker der tror på guder.... der er ca. 3.000 navngivne guder gennem tiden, ikke én eneste er der bevis for. Faktisk er de eneste beviser at de ikke kommer igen når de bliver glemt... så stopper troen på dem og det samme gør den religion.
--
#44
eric clapton
Junior Nørd
31-03-2020 14:42

Rapporter til Admin
"10" Nej du vil hellere tro på at noget kan skabe sig selv ud af ingenting, og at 0+0 giver 1
--
i7 8700k 4,9 ghz GTX 1080TI 16 gb ram
#45
eric clapton
Junior Nørd
31-03-2020 14:45

Rapporter til Admin
"43" der findes formodentlig mere en 3000 selvlavede Guder i denne verden, du har med statsgaranti selv lavet dig én og det er dig selv, det ligger dybt begravet i mennesket at ville være sin egen Gud.
--
i7 8700k 4,9 ghz GTX 1080TI 16 gb ram
#46
Treekodar
Elitebruger
31-03-2020 14:46

Rapporter til Admin
#44 Er det ikke det religiøse mennesker tror på, eller tæller Gud ikke med i 0 + 0 = 1?
--
THE GAME
#47
Mikchr
Monsterbruger
31-03-2020 15:58

Rapporter til Admin
Jeg savner, at man får samme mulighed for at undlade at betale til kongehuset.Så kan man selv vælge om man vil være royal eller ej.Det kan man desværre ikke.../Mikkel
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
#48
eric clapton
Junior Nørd
31-03-2020 16:31

Rapporter til Admin
https://www.youtube.com[...] "46"
--
i7 8700k 4,9 ghz GTX 1080TI 16 gb ram
#49
Charly
Junior Nørd
31-03-2020 19:48

Rapporter til Admin
#44 Hvis du tror på guder, tror du jo også, at 0+0 giver 1. Hvor kom dine guder ellers fra? Hvis dine guder kunne komme fra ingenting, så kan alt materiale i universet per definition også komme fra ingenting. Der er ingen forskel i tro. Begge dele er lige uforklarlige for os. Men at tro på guder betyder bare, at man er nødt til at se bort fra så meget fakta, at det er svært for et højtuddannet samfund som vores. Guder er noget, de fleste tror på, når de ikke har andet.
--
Sidst redigeret 31-03-2020 19:51
#50
7430
Maxi Nørd
31-03-2020 20:23

Rapporter til Admin
hermed udmeldt et par år til jeg får styr på finanserne og er gæld fri:) tak for tråden anede slet ik man kunne det
--
jep jep
#51
eric clapton
Junior Nørd
31-03-2020 20:27

Rapporter til Admin
#49# KIG DIG UD I NATUREN !!!
--
i7 8700k 4,9 ghz GTX 1080TI 16 gb ram
#52
in4it
Ny på siden
31-03-2020 20:34

Rapporter til Admin
jeg har også meldt mig ud. Kommer ikke til at bruge det alligevel. Så kan man lige så godt sparre de penge
--
#53
Jim Night
Guru
31-03-2020 21:04

Rapporter til Admin
#49 Du kan ikke forklare alting ud fra videnskaben...
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#54
mr.hein
Elite Supporter
31-03-2020 21:50

Rapporter til Admin
så fik jeg min bekræftelse på eboks, det var næsten nemmere end at skifte EL selskab.
--
Signed by me
#55
Wut
Ultra Supporter
31-03-2020 22:10

Rapporter til Admin
#48 Lad være med at poste links til rabiate religiøse, der forsøger at bruge videnskab til at bevise eksistensen af gud(er). De har altid forstået kun lige akkurat nok af videnskab (og misforstået lige tilpas meget), så de kan drive deres jammerlige argumenter hjem. Hvis man derimod gad undersøge, hvad videnskaberne rent faktisk siger, så vil man opdage, at argumenterne er komplet hjernedøde. Men... når man er så 517% motiveret på at bilde sig selv ting ind, så gider man jo nok ikke investere tid i at forstå, hvad videnskaberne siger. Mega pinligt, at der så sidder småt begavede åndsboller i publikum og klapper af det, som om han bare er SÅ klog at høre på :-/ #53 Har du et eksempel?
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 31-03-2020 22:12
#56
utyske
Gæst
31-03-2020 22:21

Rapporter til Admin
#53 - Dit statement er tro, ikke fakta. Vi kender ikke alle svar, vi kender ikke engang alle spørgsmålene endnu og det kan jo sagtens være, at de metafysike og filosofiske spørgsmål, som tro lader til at besvare lige nu, bliver besvaret af videnskaben om 10-50-500 år. Jeg tror at folk glemmer, at videnskaben allerede har svaret en del religiøse spørgsmål gennem tiden, samt rettet en god portion religiøse antagelser om hvordan verden er bygget op.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#57
Jim Night
Guru
01-04-2020 07:45

Rapporter til Admin
#56 Du skriver det selv. Vi kan ikke forklare aldring lige nu. Måske kan vi senere.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#58
kb-
Super Nørd
01-04-2020 07:55

Rapporter til Admin
Folk må tro på hvad de vil, men det betyder ikke at jeg skal bidrage. Jeg er medlem af det flyvende spaghettimonsters kirke, og der forventer jeg heller ikke at andre bidrager. Jeg vil skide kultur der ikke kan tjene sig selv hjem et langt stykke.
--
.
--
Sidst redigeret 01-04-2020 07:56
#59
aresONE
Supporter Aspirant
01-04-2020 08:00

Rapporter til Admin
Hvis man vælger at anskue den danske folkekirke ud fra et udelukkende (traditionelt) tros-perspektiv, hvor man bidrager og bifalder til troen, det uforklarlige og de højere magter - ja, så kan jeg godt forstå at mange vælger sig ud. Jeg anskuer dog kirken som en samfundsmæssig institution, der udgør meget mere end blot dette - hvorfor jeg stadig vælger at være medlem. De udgør, som tidligere nævnt, en vigtig rolle for flere samfunds-grupper, og bidrager til at holde fortællingen ved lige om hvem vi er i, og hvilke principper/normer vi gerne vil dyrke i det danske samfund. Hvorom er, så er det jo også i tråd med, at flere og flere præster ikke udelukkende dyrker og holder fast i princippet om, at rigtige "kristne" skal tro på gud mv. Min oplevelse er i hvert fald at flere og flere præster blot dyrker de menneskelige værdier der er forbundet herved, og at det er det budskab der er kernen i deres arbejde og videre formidling. Det bidrager jeg i hvert fald glædeligt til. Nå ja, så blev jeg for iøvrigt viet i en lille lokale kirke. Det var en dejlig oplevelse, med live-gospel-kor, klapsalver, jubel og fest og farver :-)
--
[email protected] (NZXT X62), ASrock z87M OC Formula; 2x8GB G.skill tridentx 2400mhz CL10; Zotac AMP! GTX1080; Corsair Rm650x; Corsair Carbide 400Quiet
--
Sidst redigeret 01-04-2020 08:02
#60
Raskolnikov
Supporter
01-04-2020 08:10

Rapporter til Admin
#59 Vi har velfungerende foreningsliv i Danmark, og det er jo omtrent dét du beskriver i din post. Mange lægger megen tid og energi i de forskellige foreninger, men behøver man så virkelig *også* være medlem af folkekirken? Jeg blev gift på rådhuset, netop for *ikke* at blive gift på en løgn (hvorfor skal jeg sværge troskab overfor min hustru foran en gud jeg er ret sikker på ikke findes?) Vi havde nøjagtig samme dejlige dag som du, blot uden gospel-kor ;)
--
#61
aresONE
Supporter Aspirant
01-04-2020 08:22

Rapporter til Admin
#60 - jeg er helt enig i begge dine betragtninger :-) Kirken er blot også en forening (læs:institution) jeg vælger at bidrage til, fordi jeg synes de koncepter de tilbyder samfundet giver værdi. Hvad angår bryllup/vielse i kirke eller ej. Jeg tænker begge dele kan fungere. Jeg er måske lidt hip som hap. Min kone synes kirker er smukke, og det gør jeg sådan set også, så det var fint for mig at vi holdt vielsen i kirken. Det majestætiske og mytiske omkring kirken gav lidt særlig stemning for os på den pågældende dag, så det var kun fedt :-) NOTE: Gospel var i øvrigt ikke noget kirken stillede til rådighed, men noget vi selv havde arrangeret ;) Men præsten bød det da mere end velkomment, og bidrog glædeligt til festen forbundet herved.
--
[email protected] (NZXT X62), ASrock z87M OC Formula; 2x8GB G.skill tridentx 2400mhz CL10; Zotac AMP! GTX1080; Corsair Rm650x; Corsair Carbide 400Quiet
--
Sidst redigeret 01-04-2020 08:24
#62
Charly
Junior Nørd
01-04-2020 10:49

Rapporter til Admin
#51 Ja der er skønt. Hvor ville det være kedeligt, hvis man troede, steder fandtes en gråskægget mand oppe i skyerne, som orkestrerede det hele. #53 Jo, der findes ikke noget, som ikke kan forklares videnskabeligt. Vi har ikke alle svar, og det får vi formentlig heller ikke, for der findes uendelige spørgsmål. Men der findes ikke noget, som vi ikke kan lære at forklare.
--

Opret svar til indlægget: Udmeldelse af folkekirken

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning