Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
godt kød at skære bøffer af?Af Supporter Aspirant Morzak | 19-06-2019 12:15 | 6516 visninger | 60 svar, hop til seneste
Totalt off-topic
Men hvilke stykker oksekød er gode at skære bøffer af.
og helst uden det skal være sådan noget mega dyrt som oksemørbrad osv.
Jeg efterspørger et eller flere billige udskæringer der ville egne sig godt til formålet at skære bøffer af det..
Ikke så lang tid siden jeg var i Bilka, hvor jeg købte en oksetyksteg og en oksestribloinsteg som jeg begge skar tl bøffer. Tykstegen lavede ikke lige de bedste bøffer må jeg indrømme, men de kan spises hvis de bliver stegt ordenligt, der var stribloinen en anelse bedre.. men er der noget bedre til prisen? hvad skal jeg kigge efter af navne? :)
Og kunne være lækker hvis vi holdte os til Topic og der ikke væltede ind med beskeder så som: det ikke en rigtig bøf hvis det ikke koster mere end 200kr pr halve kilo, eller det eneste rigtige kød, er fra slagteren, hvor han har urokse kvæg der er blevet masseret af 20 indiske ungpiger hver dag i 10 år..
Læs og forstå tak.
så billigt som muligt, og så god en bøf/steak-whatever som muligt :D --
....
Jeg køber Ribeye fra themeatclub, som jeg skærer til bøffer.
De er udemærket til prisen. Jeg giver 240,- for 2kg ish :) -- Teres Major! -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #1 Der er pænt mange stavefejl på den side... -- Mvh
Fc Junkies #3 Gud ja det er der da os - Jeg må hellere lade vær med og købe kød derinde så. -- #1 Så Ribeye er godt til at skære bøffer af. det må jeg lige se om andre har erfaring med også :D
#2 den må du lige forklare? den udskæring har jeg aldrig hørt om.. er det noget alm supermakeder som Bilka ligger inde med? -- .... Som allerede er sagt, Ribeye er rigtig godt. Ellers kan du også prøve oksefilet, det er også fint kød.
Hvis du skal have en oplevelse i særklasse, så få fat i en slagter og køb nyretapper. Det er klart vores favorit udskæring der hjemme, men ikke noget du finder i fks. Bilka. samt det er relativt billigt kød, da der ikke er mange som køber det. -- #6 Tak for input, det vil jeg huske på :) -- .... #3 Det emmer bare ikke lige af seriøsitet. Og så får man et abb. til 99 kr. om måneden...
Men de må da tjene godt så med "Flere tusindende tilfredse kunder" :-)
#0 Ribye er meget fint til bøffer! Men er typisk ikke specielt meget billigere end mørbrad desværre. -- Mvh
Fc Junkies
Jeg vælter heller ikke i mønt, så bøffer er ikke hverdagsfoder.
Min lokale brugs har sommetider oksefilet til 200-250 kroner for 2-3 kg.
Så snitter jeg skidtet ud i bøffer og fryser det ned. -- #9 Oksefilet er skrevet bag øret -- .... #5 Hvis du google Teres Major kan du finde ud af hvad det er for en udskæring - den kan nok godt være svær at finde i Danmark. -- -----------------
Lars B. / ZulfoDK #11 hvis den er svær at finde, så gider jeg ikke engang bruge tid på at google den :P Jeg skal kunne finde det i køleboksen i bilka eller lign. :P -- .... Alt efter hvor du bor i landet, så har Fleggaard i Tyskland tit Oksefilet billigt, plejer jeg selv at skære bøffer af. -- #13 Desværre fra sjælland :P så ikke lige så tit jeg kommer forbi dér :P -- .... #0 der er altid de gængse udskæringer, Filet, Mørbrad, ribeye, t-bone (mørbrad+filet), medaljoner som for det meste er skåret af inderlår mfl. disse udskæringer har alle det tilfælde at de koster det de er værd.
Hvis du gerne vil have noget hvor smagen slår prisen helt ud af parken, skal du ofte opsøge en slagter, da de har nogle udskæringer de fleste supermarkeder ikke har, men som kan kæmpe mod de dyre udskæringer som mørbrad men til den halve pris.
Her snakker jeg mest om nyretapper som er et af de bedste stykker kød du nogensinde kommer til at smage, men som mange supermarkeder ikke forhandler, da der er tale om en "grim" udskæring. Førhen var nyretapper slagtermesteres egen skat, men i takt med den i 2016 vandt prisen for mest velsmagende stykke kød, så fik kød entusiaster interesse for stykket, men du kan stadig finde det til næsten halvdelen af kilo prisen for en mørbrad.
Derudover er der kød som "flanksteak" som virkelig kan komme til at smage som en million i de rette hænder, og omvendt smage som en skosål i de forkerte.
Er prisen underordnet så snup en chateaubriand som er det bedste stykke af mørbraden, men også det stykke kød der gør dig fattig på hurtigst vis.
Men en ting er vigtigt at have i mente, kan du ikke tilberede kødet ordentligt er det for sin vis ligegyldig om du tager en entrecote eller en mørbrad, for hvis du ødelægger kødet med forkert tilberedning så er smags oplevelsen derefter. -- #12
Min lokale Bilka har nu efterhånden altid både Teres Major og Flat Iron som er fantastiske stykker kød.
Hvis du køber i lidt større mængder og evt. sammen med andre, kan steak-out.dk anbefales. Ofte nogle ret gode tilbud. --
15
Jeg er nysgerrig.
Hvad stiller du op med flanksteaken?
Jeg har været der, men jeg er mildt sagt ikke Michelin-kok, jeg minder mere om den svenske kok i Muppet Show og flanksteaken blev også derefter.
-- Entre cote -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. oksetyksteg -- jeg er ik så dum som jeg ser ud !!!
I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram
x79 sabertooth - gtx 580 3gb
Flankesteak er fantastisk, hvis du bare steget den ved hård varme i nogle minutter på hver side.
Så skære man det ud i tynde skiver lidt på skrå og topper af med Soja og sesamfrø :-) -- Mvh Kim Gliese Marmoreret oksefilet. Oftes på tilbud i Bilka og Føtex. Det bliver til nogle gode bøffer. -- I5 8600K | Asus Strix Z370-H | 2x8 GB 3000 Mhz | Evga RTX 2080 | 2x500 GB SSD
- Se profil for fuldt setup ribeye tbone og porter, generelt toppen af ryggen bag på koen får du de bedste stykker steak kød -- jep jep Er også glad for Nyretapper (også kalder Onglet) og teres major. -- #17 først og fremmest ville jeg finde mig en flanksteak som har alt sit sølvskind udenpå, hvis man får sig en flanksteak som enten er skåret forkert, eller kommer fra en wonky ko, så kan der komme sølvskind ind i kødet, og alle som har spist oksekød, ved hvor træls det er at spise en bøf med sølvskind i, da man jo på ingen måde kan tygge skidtet.
Når det rette stykke kød er fundet, ville jeg pudse det af, så alt sølvskind og alle ydre hinder er væk og der kun er et rent stykke muskel tilbage, gerne med lidt marmorering i. Det skal siges at der er stor forskel på sener og sølvskind, og da flanksteaken sidder på den nederste del af maven, kan det være svært at finde et stykke som ikke har en sene i sig, men dette er langt nemmere at fjerne end sølvskin i kødet.
Når kødet er pudset, så ville jeg banke det med en kødhammer for at nedbryde nogle af fibrene, da kødet alt efter race varierer meget i tekstur, jersy køer er som regel de køer som har den sejeste flanksteak, da de tit og ofte får lov til at blive ældre inden slagtning, så her er det specielt vigtigt at man lige giver det nogle slag med en hammer, men ellers så mærk på kødet når du har fået det pudset og tag stilling, jeg banker dog altid kødet hvis jeg ikke har tid til at marinere det ordentligt.
Når kødet er trimmet og banket og hvad man nu ellers føler for så er det tid til at marinere det. Jeg marinere altid kød som har meget bindevæv hvis det skal lyn steges som i flanksteakens tilfælde, da marinaden hjælper med at nedbryde det seje bindevæv som kødet er opbygget af.
Jeg plejer at lade det marinere natten over, men igen så afhænger det af udskæringen hvor længe man kan marinere noget, så prøv ad og se hvad der bliver bedst for dig.
Når vi så er nået til næste dag, så får den ca. 5 min på hverside på grillen, og så får den lov til at hvile i en 3-5 min så kerne temperaturen kan nå op på en 55-56 grader. Når kødet så skal skæres er det enormt vigtigt at skære på tværs af fibrene mens man har en 45 graders hældning på kniven så man rammer kødet med så meget vinkel så mulig, og derved får fibrene så små som muligt.
-- #5 Det er en sjælden udskæring i DK, men den kan købes her bla.:
https://www.steak-out.dk[...]
Her anbefaler jeg at du intervalsteger dem: 1 min på hver side på en grill og så ud og hvile i 2 min i en lukket gryde og så gentag en 4-5 gange.
Det bliver åndsvagt godt på den måde og du kan æde ALT køddet på højde med mørbrad, det har en god smag og er ekstremt mørt.
En god Zinfandel til på en 12-14 grader så er du godt kørende! -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #26 det er ikke just sjældent da der befinder sig et sæt på alle køer, så de ikke går rundt og taber deres nyrer, men jo hvis ikke man har en slagter eller Irma omkring så kan det være lidt sværer at få fadt i, men helt sikkert jagten værd, da det IMO banker mørbrad på smag, og kan se sig på højde med selve chateaubrianden. -- Har flere gange købt nogle kæmpe oksebove i Føtex, de vejer 4-5 kilo og er utroligt velhængte, ikke alle kan lide den "Velhængte" smag, men kan man, så er det det man går efter. :)
Virkelig, prøv dem. -- #27 Den er jo sjælden i DK da det er amerikanerne der primært skærer denne muskel ud der sidder mellem skuldrene der næsten ikke bevæges.
I DK skæres den over og indgår i øvrige udskæringer.
Men den er fandens god med min stegemetode... har man sous vide kan man med fordel anvende dem her også.
Jeg bestiller udelukkende fra nettet for at få denne udskæring, www.mrbeef.dk[...] har dem også. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. oksebov? som bøffer??? -- jep jep #30
Ja, prøv at læs på de pakker de har Coop forretninger og andre steder med de Amerikanske Angus bøffer de kalder for "Brontosaurus Steaks", de er skåret af bov.
Giver ganske udemærkede bøffer, især fra det velhængte kød jeg skrev om i #28. -- Sidst redigeret 19-06-2019 18:45 Jeg kan anbefale dig og købe både Ribeye og oksefilet i Rema1000. Jeg plejer og købe det når de har det på bud til en 50-60 kr pr 1/2 kg også efter ønske skære det til bøffer og smide det på frost.
Har altid været godt tilfreds med kvaliteten og smagen. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Tak til alle for indput og info samt erfaringer.. jeg har fået ny viden og vil snart gå på jagt for at se hvad jeg kan finde rundt omkring.. for ja, hvem kan jo ikke li en god saftig rød bøf? ;) (ja ja, bare kom med jeres veganer jokes)
tak tak folkens :D -- .... Min favorit er tyksteg. Selv de billige ti kroners fra Lidl sanger fantastisk. Men en bøf skal steges rigtigt.
Bare for en god ordens skyld nævner jeg lige et par tricks der har løftet mit bøf game:
1. Tør bøf
Overfladen på bøffen skal være så tør som mulig. Hvis du har travlt så dup med køkkenrulle til overfladen ikke længere fugter papiret. Men det bedste er at lægge den i køleren uden dukke på sugende underlag som køkkenrulle i et døgn eller et halvt. Overfladen skal være tør, ellers koger den i dens eget saft.
2. Tid er ikke en faktor
Temperatur er det der gør bøffen spiselig og mør. Jeg kan lide 50-53° grader når den bliver pandestegt. Hvis jeg sousvider højst 50° - Alt det med 1-2 minutter på hver side er for upræcist.
3
Panden skal være så varm som muligt. Hvis du bruger står så klar det først (smelt og separer det gule fra det hvide, steg i det flydende gule). Hvis bøffen er meget tyk og overfladen har nået den bruning du vil har men den ikke har nået kerne temperaturen endnu, så læg den i ovnen ved 150° indtil temperaturen er der.
4. Køb et hurtigt termometer. Et godt termometer kan vise endelig temp på et par sekunder. Den eneste måde at opnå et godt resultat er at gå efter temp ikke tid. Thermopen er super men lidt dyre. Billigere kan også gøre det. Til nøds kunne man købe en K-type fra ebay til 50,- og en nål probe kan sikkert også findes
En tykbundet pande der kan holde varmen og videregive til køddet er også vigtigt
Rema har en vacuum pakket argentinsk bøf til 30,- der smager fantastisk -- #0
Som mange andre har nævnt så er Flanksteak fantastisk til prisen, MEN den skal steges og skæres rigtigt ellers kan det blive en skuffende oplevelse.
Nyretapper skulle være det bedste pris kontra smag, men jeg har endnu ikke prøvet det endnu :).
Hvis pris er underordnet så er dryaged Rib-Eye med god fedt marmorering min absolut favorit, mør og sindsyg meget smag!
Hvis det ikke er muligt med fedt marmorering så foretrækker jeg Entrecote > Rib-Eye.
Holder mig væk fra mørbrad og oksefilet, da de ikke har noget som helst smag og koster kassen.
Hvis du bare skal have kød og ikke nødvendigvis "steak" så kan jeg varmt anbefale langtidsstegt kød i ovnen det slår samtlige "steaks" i smag efter min mening og koster 1/10 af prisen fx ossobuco osv -- Garanti mørt!
Krog modnet fra Super brugsen eller den lokale slagter. Ca. 28-35 dages modnet.
jeg foretrækker 35-48 dags. den bliver lidt cheesy ved 38dag's++ . super lækkert.
28-35 lidt nødeagtig i smagen.
Nogen gange ringer jeg ud torsdag morgen inden de skære i det modnet, ber dem om at tage noget af fedtet til siden til mig.
Håndskær det i meget små tern og Blander med alm 3-7% hakket oksekøb. Ca. 10% fedt i ekstra udover 3-7% så den rammer omkring 15%
så mikser jeg det og bruger til Burgerbøffer.
(Det er ikke frikadeller! Der må godt være struktur i det.. )
Giver en vildt god smag. (Nødeagtig)
Gør det samme til hakkebøffer!
Der får jeg så bare slagteren til lige at køre det en gang igennem hakkeren.
Dog er det forskelligt fra brugs til brugs hvilket man har i skabet.
Den tættest på mig har de kødlvæg >pistolen fra den lokale landmand.
Den nede i byen har de kødkvæg > pistolen Fra kildegården.
Cote de boeuf, Tomahawk, Porter, . (Gerne i den rækkefølge af hvad jeg syntes er bedst.)
Ellers er Australisk Premium også et godt alternativ > Super brugsen
Ribeye, Entrecote, Mørbrad, Culotte Flanksteak. (Gerne i den rækkefølge af hvad jeg syntes er bedst.)
Mørbraden er self en sikker vinder hvergang.
Dog syntes jeg ikke den smager af særlig meget men super mørt.
Syntes flanksteaken er lidt kedelig.. .
MEN skærer man det i super tyndeskriver er det lækkert nok i en Burger istedet for Hak.
Dog slår det ikke dne ovenstående model med krog modnet fedt.
Tyksteg kan da også gå an da jeg syntes den smager godt som et billigt stykke kød.
Som regel til de yngre i selskabet 5-12 år. de æder det jo bare alligevel udne at tænke over smagen.. og træner samtidig deres kæber.
Ellers Nyretapper/Onglet. Super mørt og smager af meget.
(Kan bestilles oftest i en rigtig slagter forretning)
Rent ud sagt er Coop butikker min favorit , såsom Kvickly og Superbrugsen, inden for supermarkeds slagter.
Syntes slet ikke Føtex eller bilka kan være med på den ud over deres Newyorker steaks. De kan lige gå an på en god dag.. Når konen dummer sig og køber kød i der.. .
Velbekomme -- i7-8086K (Corsair H150i Pro)
Gigabyte RTX 2080 ti Gaming Oc 11Gb
Rog Maximus x Hero Z370 (500GB M.2 Evo)
2x G.skill 3200mhz 16Gb 14Cl = 32 GB --
Sidst redigeret 20-06-2019 11:15 Synes nu #25, #34 og #36 har forklaret rigeligt om emnet.
Vil gerne tilføre det er en kæmpe forskel på hvilke krydderier og urter du bruger samt med smør eller olie. Lad vær med at spare på det. Glem alt om alm peber og skaf pebermix. Du kommer aldrig tilbage igen.
Bruger du frisk timian, så husk at fjerne den når den har afgivet al smag.
Du skal også huske en god sauce som bordelaise eller whisky, min yndlings er bearnaise :D
-- We have to warn the others, they are coming... - Walter, FRINGE Hvis vi skal snakke sovs, så prøv gerne SOVS BY MAX - især deres ?bernaise er fantastisk:
http://bymax.dk[...]
Bla. Bilka har dem, de er i små glas og står i ca. 20-25 kr. stykket hvilket rækker til én person, men den smager sgu som ens egen sovs der er brugt tid på. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Prøv eventuelt at tjekke https://www.steak-out.dk[...] ud.
Vi handler med dem igennem arbejdet og har haft dem ude til flere arrangemanter hvor de har tilberedt forskellige udskæringer (arbejder selv i kød branchen). De levere altså noget seriøst godt kød og har mange forskellige udskæringer (Ribeye, striploin, nyretapper, oksemørbrad, cuvette, wagyu osv.)
De har både billige og dyre udskæringer. Kan selv anbefale når de har ribeye, cuvette og Striploin fra "Greater Omaha" (kan se at de ikke har det på deres hjemmeside for tiden), men er sikker på at de andre mærker de har også er ganske gode.
Stor anbefaling til dem herfra, hvis man vil have en rigtig god bøf, som man selv kan skære. -- 38 # du køber famne ikke færdiglavet bearnaise sauce, skam dig:p
-- jep jep #40
Det gør jeg da også, Remas på glas til 12kr og smager som den skal, så er der ingen grund til og bruge mere tid på det :-D -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Har altid syntes Oksemørbrad og Entrecote er vildt kedeligt og smagløst, ved ikke hvorfor de fleste går så højt op i dem. Jeg får kun spist fedtkanten på entrecoten og levner resten :)
Ribeye, tbone, culotte/vette og lignende med fedtmarmorering derimod, nam nam. -- #0 Menneskekød skulle være ret godt. -- Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase. #41 Kan den skille, når du varmer den op, og skal der konstant røres i den? Ellers er det bare gul sovs :) Bearnaise tager i øvrigt ingen tid at lave, det er en af de nemmeste saucer. Så længe man lærer at kontrollerer temperaturen. -- Sidst redigeret 21-06-2019 09:24 #40 Ork jo, du skal lige prøve sådan et glas fra SOVS BY MAX.... jeg kommer aldrig til at stå og lave en sovs selv igen... hold nu kæft :D og jeg er kritisk med sådan noget færdig mad. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #45 Ifølge deres hjemmeside består deres "bearnaise" af 9% smør... Derudover er der fløde og majsstivelse i. Det er gul sovs, ikke bearnaise. -- #46 Så sandt, men estragon’en og den samlede oplevelse vil jeg placere den bedre end mange gode bøf restauranter.
Prøv den.
Jeg har også stået og lavet bearnaise fra bunden, altså helt fra bunden med det hele. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #47 Jeg siger ikke at gul sovs ej kan smage godt, blot at det der ikke har noget med bearnaise at gøre. -- #48 Nuvel, jeg vil nu mene det er i top 3 over bedste versioner af "bearnaisesovs" jeg har smagt og det er inkl. professionelle der har stået og lavet dem :D
Men prøv den, jeg gider ikke stå og knokle med noget der ender som det samme :D -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #49 Du kan ikke bare tage tilfældige ingredienser, klaske dem sammen og kalde det en bearnaise, bare fordi en af ingredienserne tilfældigvis er estragon. Kylling bliver ikke til flæskesteg, uanset hvor sprødt skindet og saltet er. Derfor kan kylling sagtens smage rigtigt godt, men din gule sovs bliver aldrig til bearnaise :) -- Sidst redigeret 21-06-2019 13:55 Højrebsfilet fra Rema 1000 til 120 kr. pr. kg. Somme tider på tilbud til 100 kr. pr. kg.
Et minuts tid på hver side ved kraftig varme på grillen og derefter ca. 10 min. ved indirekte varme ved små 200 grader, så har du en meget mør og lækker bøf. -- Man køber hverken bearnaise eller hollandaise i butikker, den skal laves fra bunden af.
Når i har prøvet mere end 10 gange, så ville i aldrig gå tilbage igen.
Det er kun kemi, de har til salg.
Prøv at lave en selv, det er pisse nemt, æg koster ingen ting i dag.
Du skal kun bruge blommen med ikke for høj temperatur og syr bestemmer du selv. Det kaldes for emulition, lige som du laver mayo. Blommen korkuler ved 62-65, så den skal piskes hele tiden indtil den bliver tyk. Skru ned for varmen, ellers får du spejlæg og skal starte forfra.
Du bruger olie eller smeltet smør (ikke for varm) som skal piskes ind i sc langsomt.
Du har ingen begrænsninger hvilke urter du bruger, men det skal syr til. Jeg har prøvet en del, alle form for eddike og mange forskellige urter. Har også prøvet med 15 forskellige vin plus forskellige urter, men så er det ikke en ægte sc men smager alt for godt. Fyr den af og se hvad det kommer ud af det :D
Det er kun de små 20% hvad jeg kan fortælle, der findes så mange andre muligheder. -- We have to warn the others, they are coming... - Walter, FRINGE 52. Du er halvvejs korrekt. Du bruger afklaret smør! Olie er til mayonnaise
Desuden er en bearnaise lavet på skalotteløg eddike og estragon (bearnaise essens)
Når den så er lavet kan man putte hakket kørvel i -- jep jep #47, istedet for estragon, eller sammen med estragon, så prøv at proppe en teskefuld Kapers i der er hakket til mos med en kniv, giver en lækker sovs.
Fik tippet af en hollænder, smager godt. -- #53, Olie kan bruges istedet for smør, så kan mælke-allergikere også spise med, der er mange af dem der aldrig har smagt bearnaise sauce fordi de ikke har haft muligheden, fordi de ikke kender andet end Knorr's pulver sovs hvor der skal bruges smør og mælk, hvilket ikke findes i ægte bearnaise. -- #56 Bearnaise er en smørsovs, den består af ca. 90% smør :) -- Sidst redigeret 21-06-2019 17:44 #57, det er vist efter hvilken kogebog man har læst, jeg har lært at i ægte bearnaise bruger olie.
Ligesom #53 skriver at bearnaise essens er lavet på skalotte/eddike/estragon, hvorimod jeg har lært at essensen laves ved at koge en masse hvide peberkorn, indtil vandet er kogt væk, og så hælde mere vand ved og koge op igen, fortsæt sådan ti-tyve gange, indtil der kun er peberkorns-olien tilbage, det er så bearnaise essensen. -- 58 kan så fortælle dig ham der har skrevet den opskrift har slået hovedet :)
en bearneaise essens koges ind på vineddike estragon skalotteløg peberkorn ( der er så flere måder, eks med peberrod, osv osv.) , hvis man vil snyde kan man købe en bearnaisessens på flaske,
og en bearnaise er ikke en smørsovs, bearnaise er det man kalder en ægte sauce/emulgerende, som eks en hollandaise bearnaise mousseline
NB kan man faktisk også lave en bearnaise sauce i mikroovntager ca 5 min lave men det er blasfemi! -- jep jep #58 Den opskrift der har intet med bearnaise at gøre.
#59 Fair, det er i hvert en sovs bestående primært af smør :) -- sovs by nax fås også i rema 1000 pt koster pebersovs 15kr i min lokale rema på fyn --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|