Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Parforhold og økonomiAf Giga Supporter Clegg | 15-05-2018 20:41 | 5748 visninger | 112 svar, hop til seneste
Jer der bor sammen med en kæreste/kone hvordan har I fordelt økonomien mellem Jer? Sætter I jeres løn ind på en fælles konto og så deler ud så i begge har lige meget (efter de faste udgifter) eller har i hver Jeres økonomi eller noget helt tredje? --
Sidst redigeret 15-05-2018 20:42
Min kone får lommepenge -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Fælles økonomi. Med barn og stort hus så er der klart det bedste for os. Vi får så et beløb hver som vi kan bruge på sjov og spas. -- Al indtægt ryger ind på budgetkontoen. Fra budgetkontoen bliver der overført et fast beløb til forbrugskontoen hver måned. Vi har ikke et fast beløb til personlig sjov hver måned, men snakker om tingene henad vejen.
Så meget som muligt går til ferier og gæld (ejer et lille hus). -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs Vi overfører penge til budgetkontoen pr måned, til ferie, børnepenge og madkonto og resten af vores penge er vores egne. Vi har ikke fællesøkonomi. Og vi har 2 børn sammen. -- Det jeg ikke dør af, gør mig kun stærkere! budget konto med alle udgifter:
husleje
vand varme el
tv licens+netflix
mobil+internet
forsikringer
fagforeninger
osv.
+10% til uforudsete udgifter
den betaler vi lige meget til.
vi har også en fælles konto med 2 dankort. Som vi bruger til mad/rengørings ring
så har vi hver især
1 lønkonto
1 opsparing -- Når vi får løn beholder vi hver 2000,- til sjov og ballade - skal vi noget stort, eller mangler vi noget, så aftaler vi det bare, men de 2000,- er mere symbolsk for at vi holder lidt styr på vores forbrug.
Så ryger der en sum penge på en fælles konto vi har til husholdning / mad / diesel. Et beløb til de udgifter der nu kommer på betalignsservice den pågældende måned, og de sidste penge ryger på vores huslån, der fungerer som en kassekredit, så vi til enhver tid kan hive penge ud derfra hvis der kommer noget uforudset, eller vi vil på ferie eller noget :) -- Vi har fælles budget og madkonto. Har man noget man er fælles om, som feks et hus, barn eller lign. giver det mere mening at hele økonomien er fælles. Men som det er ligenu styrer vi selv de fleste af vores penge. -- [email protected]|Cryorig H7|X370 Gaming Pro Carbon|16GB Vengeance LED @3200|
Gigabyte Windforce 780 OC|Phanteks P400S|Corsair RM750x|3x128GB Samsung SM841N| --
Sidst redigeret 15-05-2018 21:18 Her i hytten er det også meget ala #5.
Vi har dog ingen fælleskonto hvortil begge har dankort, det trin har vi "sprunget over" - så indkøb er lidt hips som haps, dog hovedsageligt mig der står for det. -- Wise men talk, because they have something to say.
Fools talk, because they have to say something. Efter alle udgifter er betalt og der er lagt penge tilside til mad, så deler vi resten op imellem os.
Så kan vi hver især bruge vores penge som vi har lyst til. -- i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|2x970 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM Vi har vores indkomst opdelt.
Eks:
1 tjener 7500kr anden tjener 2500kr.
Dvs person 1 betaler 75% af indkomst og anden betaler 25% af indkomst.
Dvs. hvis fælles udgifter hver måned er 3000kr betaler
1: 2250
2: 750
men dette byder også penge tilbage / lommepenge passer:
1: 5250
2: 1750
Ved siden af styrer man selv hvad de bliver brugt på. Om det er dyre mobiler / tøj / whatever. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Som #7. Fælles madkonto, budgetkonto til de fælles faste udgifter og en fælles opsparingskonto. Resten står på hver vores konto, så vi helt selv kan styre, om vi vil spendere en masse på noget udstyr. Bliver det hele losset ind på én konto, tror jeg, at vi ville få svært ved at holde overblik, og hvor meget vi kan tillade os at bruge hver i sær. -- Sidst redigeret 15-05-2018 21:25 Fælles mad konto og så betale hun mig lidt i husleje, da det er mit hus.
Kattene er vi fælles om ellers passer vi vores egne penge :)
-- Vi betaler hver 50% af de faste udgifter. Derefter har vi hver vores løn at bruge af på indkøb mm. Da jeg tjener mere end hende, betaler jeg oftere når vi er ude at handle. Ellers er økonomi ikke rigtigt noget vi snakker om herhjemme. -- #13 Ingen fælles drømme? -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs Vi har delvis fællesøkonomi.
Folk siger hele tiden til mig at fælleskonto er åh så smart. Men jeg kan stadig ikke se fordelen i det. Jeg vil gerne have mine penge, og min kæreste har hendes egne.
Vi betaler vores fælles udgifter, så har vi en fælles opsparing hvor vi hver sætter 500kr ind på om måneden, og så en madkonto hvor vi hver sætter 2000kr ind på om måneden. Det der er til overs efter vi hver især har fået løn, er til os selv, som vi kan bruge som vi lyster, da alt andet ER betalt.
Vi har hus, hund, kat og 2 biler. -- - Indsæt signatur - --
Sidst redigeret 15-05-2018 21:39 Vi har hver vores lønkonto. Overfører relativt det samme til budgetkonto og det samme beløb til madkonto. Børnepenge ryger på hendes konto, da hun alligevel står for alle indkøb her.
Med 3 børn og hus, vil jeg mene det er nemmest at have fællesøkonomi. -- Jeg tror du vil kunne finde samtlige tænkelige konstellationer her, så hvordan du selv vil gøre det, må være helt op til dig selv og din bedre halvdel.
Vi er gift, har børn, hus, sommerhus og biler, og vi har selvfølgelig en fælles budget konto som vi indbetaler til, men vi indbetaler ikke lige meget til den.
Jeg er egentlig ikke socialist, men i denne sammenhæng må jeg jo konstatere, at det virker for os. Den der tjener mest, betaler mest...
Vi har dog en fælles total konto hos Jyske Bank, hvor vi har et vælg af underkonti til (madkonto, budgetkonto, opsparing til hus, opsparing til bil, opsparing til ferie etc.). Det fungerer rigtig godt.
Når alt kommer til alt kunne vi lige så godt bare have en fælles konto, hvor vores løn gik ind på. Men vi kan begge godt lide at have vores "egne" penge.. -- Don't let your mouth write checks your ass can't cash! --
Sidst redigeret 15-05-2018 21:38 #15 Det en smagssag om man kan lide fællesøkonomi eller ej, men hvad sparer I dog op til med 500,- hver måned? Ferie? Boligforbedringer? Uforudsete udgifter? -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs #18 - Diverse. Der er 2 opsparinger. Vi betaler eksempelvis alt for meget ind på vores fælles budgetkonto som er til netop uforudsete udgifter m.v. De 500kr pr. person om måneden er bare til et par småting her og der. Haveredskaber, værktøj og sådan. -- - Indsæt signatur - #19 For mig lyder det som forbrug skjult som opsparing.. -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs #20 - Alright, så kalder vi det en "opsaring til ting, som man står og mangler, men ikke er en absolut nødvendighed for at få hverdagen til at hænge sammen, men det er fælles ting som vi begge betaler for og i stedet for at den ene køber det og den anden sender penge via mobilepay så trækker vi pengene fra den konto" opsparing.
Var det bedre? :) -- - Indsæt signatur - --
Sidst redigeret 15-05-2018 21:55 Vi kører det på følgende måde
Fælles lønkonto
Fælles budget
Fælles opsparing
Fælles madkonto
Individuelle forbrugskonti
Individuelle opsparingskonti
Lønkonto tømmes stort set hver måned. Vi tjener ikke det samme men vi har det samme til forbrug. Fra lønkonto overføres til budget, opsparing, madkonto og forbrugskonti. Hvis vi ikke bruger dem alle sætter vi dem til side. -- Selvom vi har stor forskel i indkomst har vi her i huset valgt en fælles løsning.
Det er bare så meget nemmere. Der er aldrig diskussion om hvem der skal betale hvad - vi køber bare det vi har brug for.
Overskud i slutningen af måneden går til opsparing. -- Worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum. Vi er gift, men vi har ikke fælles økonomi, men er fælles om de fleste faste udgifter. Vi søger at justere hver enkelts tilskud efter indkomst.
Vi deles om husleje, el, vand, varme, licens og bilforsikring.
Benzin betaler konen for.
Mad og internet/tv samt 2stk katteforsikringer og indboforsikringb betaler jeg for, eftersom jeg har den højeste indkomst.
Vi har en fast madordning hvor vi afsætter 550kr til mad om ugen. Evt overskud den ene uge føres til næste uges madbudget. Det er er i overskud på måneden ryger til opsparingen.
Sådan har det været i knap 7år. -- PC1- Ci7 [email protected]|GTX 1080Ti SLi|MSI X99S|32GB]
PC2- Ci7 [email protected]|GTX 1080 SC SLi|MSI X99S|32GB]
PC3- R7 [email protected]|GTX 1070Ti|B350 ITX|16GB] al indkomst ryger ind på en konto, herfra trækkes fast beløb til budget - 2x egen konto - bil udgifter - opsparing - hund uforudsete udgifter - madkonto. Alt hvad der er i overskud lader vi stå, og hvis der kommer for mange penge flytter vi dem til opsparings konto, men den kører efter fastsatte ønsker. -- Alt er fælles her. Alt ryger ind på budgetkontoen, hvor de så fordeles ud på opsparinger, lån, madkonto og så 2500 til hver vores konto, som så er lommepenge. -- Chuck Norris can divide by zero. #14 uddyb fælles drømme? :-)
Jeg har en lille opsparing fra da jeg var ung, alene og uden børn, som jeg stadig holder på. Den bruger vi af hvis vi skal noget usædvanligt. Nye senge, indskud til bolig, etc. -- #27 Ferier, ny bil, boligforbedringer...
Det kan jo sagtens være I har opsparing under de faste udgifter, det kan jeg bare ikke læse ud af det du skriver. -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs Den der tjerne mest smider mest til fælles udgifterne. -- Vi har fællesbudget
Og så hvad vi nu har tilbage, er lommepenge. så dvs jeg overfører x antal kr til budgetkontoen og opsparing osv. det samme gør hun så fra hendes konto
og så hvad vi har tilbage er lommepenge. men vi sparer også en del op lige pt, til hus. Nogen enkelte udgifter skal vi så SELV betale (for vores lommepenge) her iblandt mobiltelefon, frisør og tøj. der er sgu ikke mange penge til den slags, men det går nok! får jeg mere i løn, fx. pga overarbejde, så får jeg flere lommepenge. budgettet er fast. -- Vi tjener begge for meget til at fællesøkonomi giver mening (vores nettoløn er mere end 4x større end vores løbende fællesudgifter). Vi har diverse fællesbudgetkonti, opsparing og bolig vi betaler ind til... men ellers afholdes udgifter til heste, biler, hardware osv separat... det fungerer fremragende. De år hun skrev PhD afholdte jeg en forholdsvist større andel af udgifterne, men idag har vi ingen anledning til at indrette det anderledes... jeg tænker fordelene primært fremstår i en mere stramt budgetteret fællesøkonomi hvor der må prioriteres mere, især med børn. -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 --
Sidst redigeret 16-05-2018 10:03 Fælles lønkonto hvor alt løn går ind
Fælles budget hvor der overføres til fra lønkonto
Fælles mad/benzin konto hvor der overføres til fra lønkonto. Begge har kort til denne konto
Fælles opsparing hvor der overføres til fra lønkonto
Min egen konto med kort til hvor der overføres lommepenge til fra lønkonto
Min kones egen konto med kort til hvor der overføres lommepenge til fra lønkonto
Børnene har hver deres konto hvor børnepengene går ind på. (6mdr og 2år).
Selvom vi ikke tjener det samme, har vi lige mange lommepenge.
Der står altid en lille smugle tilbage på lønkontoen som vi bruger hvis vi lige skal have købt noget som vi ikke lige ved hvor skal trækkes fra. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. 0# Vi har delvist fælles økonomi.
Jeg overføre væsentlig mere til vores budget konto end min kone, da hun tjener mindre.
Men vi gør det således at vi begge har det samme rådighedsbeløb hver md. -- Vi kører også delvist fællesøkonomi.
Fælles budgetkonto - Her betaler jeg dog 2000 kr mere om måneden end min kone, da jeg tjener mere.
Fælles madkonto - 1750 kr hver om månedern
Fælles opsparing - 7000 kr hver om måneden
Herefter har vi hver ca 3000 kr tilbage som så står på hver vores forbrugskonto. Det fungerer fint for os. -- NZXT H440 Blue, Asus z97-a, i5-4690k 4.2GHz, h100i, 16gb DDR3, MSI GTX970, Seasonic X-760. Til Jer der skriver at I begge har lige mere til lommepenge, tjener I og jeres samlever ca lige meget hver måned?
Jeg stå i den situation, at jeg tjener næsten det dobbelt af min samlever, og synes måske det virker absurd at have taget en lang uddannelse for at skulle aflevere halvdelen - hvorfor skulle man så uddanne sig og kæmpe for at få en høj stilling, hvis der ikke er en gulerød?
PS i praksis vil jeg jo bruge de flere penge jeg har på noget hun også får gavn af. Men jeg bevarer råderetten. -- Sidst redigeret 16-05-2018 13:14 #35 Du siger det som om, at alle der ikke går efter en ph.d, automatisk er dømt "dårlige".
Der er jo nogen der skal passe børn og køre bus etc. :-) -- -- #36 Slet ikke - fakta er bare at vi tjene forskelligt og begge elsker vores job. Nedgør ingen ved at skrive som jeg gør. -- #35
Vi har lige meget i lommepenge om måneden, og jeg tjener 10.000 mere om måneden end min kone. Derudover går hendes ting som frisør, negle osv også ind under en fast udgift hos os da det er noget hun gør fast. -- NZXT H440 Blue, Asus z97-a, i5-4690k 4.2GHz, h100i, 16gb DDR3, MSI GTX970, Seasonic X-760. 35# Overhovedet ikke.
Jeg tjener ca. 40.000 / md.
Min kæreste ca. 22.000/md.
Men jeg betaler bare mere. Det ville ikke være fair andet i min optik.
Vi har så også børn, hus, bil etc. vi er derfor også afhængige af hinanden på den måde.. -- #39 vi har også fælles børn, hus og bil.
når i har betalt de faste udgifter mv. har i så lige mange lommepenge hver? Elle betaler du bare mere til de faste udgifter?
#10 Det kunne måske være en god løsning.
-- Vi tjener henholdsvis 30 og 37.000,-
Alle penge i samme pulje - budgetkontoen tager de fleste, tror vi får 2000,- hver til lommepenge.
8000,- ind på opsparingen hver måned. Ingen børn, men to hunde, stort hus, stor bil, orangeri og andet have sjov til kæresten, cykler til mig- race og MTB :) -- Vi har fælles økonomi og jeg tjener en del mere en min kæreste igennem snart 8 år. I starten synes jeg det var lidt øv at hun skulle have del i mine penge, men vi har et barn så det er nemmere at alt bare er fælles.
1 lønkonto hvor begge lønninger går ind på.
Der bliver overført x antal til kr. til budget som så videre fordeler til følgende konti;
Mad, service af bil, ferie opsparing, hus opsparing, børne opsparing også opsparing diverse.
På den måde ved vi hvad vi har til de forskellige ting. -- Sidst redigeret 16-05-2018 13:56 40#
Ja vi får samme i "lomme penge"
Jeg indbetaler bare det mere på vores budget og opsparingskonti. -- Sidste parforhold jeg var i (~3 år) havde vi semi-fælles økonomi.
- Alle basale udgifter som husleje, elregning, varme, vand, forsikringer, internet, tv, netflix etc delte vi i 2 lige store dele.
- Ud over de basale udgifter overførte vi begge 2000kr hver måned til en "forbrugskonto" vi begge havde visa/dankort til. Den blev brugt til dagligvareindkøb og andet der kan betragtes som "fælles". Ret ofte endte vi med at have sparet et 5 cifret beløb op som vi kunne bruge på at rejse, købe nyt tv eller hvad vi lige følte for.
- Alle penge ud over basale udgifter + 2000kr til fælleskonto var vores egen.
Jeg vil dog sige det var et midt-20'er "ungdomsforhold". Så snart det bliver seriøst med huskøb, fællesbil og børn så er fællesøkonomi vejen frem efter min mening - også selvom den ene part tjener meget mere end den anden.
-- #24 What? Katte forsikring? Findes det virkelig?
Og hvordan fungerer det? Får du så x antal kroner, hvis den blir kørt over eller dør for tidligt? -- Grafikkort oraklet! #45 ...nej det er næppe en livsforsikring... til gengæld slipper de for at skulle vælge mellem at betale for en operation til 20-25.000 eller få dyret aflivet... enhver bare nogenlunde ansvarlig dyreejer har forsikret deres dyr. -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 #
Vi er 2 vokse og 2 (snart 3 børn), hus og 2 biler.
Vi har hver vores lønkonto hvor pengene går ind og herefter betaler vi hver især ind til "budget konto" samt "husholdningskonto"
Mine penge er mine penge og min kones penge er hendes.
Når alle regninger mv. er betalt så råder vi selv over vores egne penge.
Jeg ville så gerne have en Tesla Model S - den måtte jeg så selv betale.
Hvad angår opsparing så betaler jeg også selv ind til denne da jeg tjener noget mere end konen.
/mvh -- IDGAF! #35 Clegg - Hvis jeg var dig ville jeg nok bare dele udgifterne ligeligt op. Du har arbejdet dig op, og så skal du ikke få dårlig samvittighed over at købe et Titan V eller en dyr flaske whisky til dig selv.
Jeg synes ikke du skal betale (halvdelen af) damens dyre vaner som manicure og frisørbesøg som #38 eksempelvis gør.
Du har arbejdet dig op, og du fortjener efter min mening mere til dig selv. Med det sagt skal du selvfølgelig ikke bare smide om dig med penge, mens damen sidder på sofaen og glor og ikke har råd til en skid. Så kan du betale størstedelen af andre fornøjeligheder som fx rejser.
Jeg husker en historie fra en kammerat, som havde fået sygt meget skæld ud af damen fordi han havde købt nyt grafikkort til 6000kr. Det er ham der tjener pengene. Hun arbejder på deltid i butik og tjener tæt på ingenting, men han tjener gode penge. Alligevel synes hun at hun er berettiget til 50% af råderetten på trods af hun kun bidrager med 20%. Det er jo en fælles økonomi og han havde ikke spurgt hende om hun synes det var i orden.... Ingen fællesøkonomi til mig. Men i kraft af jeg tjener mere, giver jeg også mere til de større fornøjeligheder. Men hun må sgu selv betale for hendes dyre mærkevarer.
-- - Indsæt signatur - #48
Jeg er ikke enig.
Jeg har en fordom om at folk der tænker sådan, ser deres kæreste/kone som noget der nok alligevel skal udskiftes på et tidspunkt.
Hvis man har fundet en partner man vil dele sit liv med er der ikke noget der hedder "dine og mine penge" - det er familiens.
Når det er sagt er det ikke fedt for nogen mennesker at dele penge med en som har usunde forbrugsvaner (eks. "Juhu nu har jeg 4000kr, hvad skal jeg bruge dem på?" hvor den tanke ikke var til stede da de havde 0kr) - så er det jo bare som at kaste pengene i et sort hul der aldrig bliver mættet. Det du taler om ser jeg mere som griskhed i den situation du beskriver.
*Opdelt økonomi giver selvfølgelig mening i nye/unge parforhold hvor man ikke kommet videre til næste niveau endnu. -- Sidst redigeret 16-05-2018 16:51 #49
Enig. Specielt også hvis der er børn indblandet. Vi tjener ca det samme, men i de perioder hvor vi ikke gjorde tænkte vi stadigvæk ikke på mit&dit. Man dækker for hinanden. Feks ved arbejdsløshed, barsel osv -- Tak for de mange gode indspark. Det er i hvertfald interessant at der ikke er 100% enighed om hvad der er rigtigt. Problemet/dilemmaet opstår også kun i de tilfælde, hvor der er en bemærkelsesværdig forskel på indtægterne
#49 Men hvad får den person som tjener mest ud af at give halvdelen til den anden part? Jeg synes eksemplet med Teslaen er ganske sigende. Hvis man har delt økonomien lige mellem sig og konen ikke vil have en Tesla, hvad så? -- #49 Det er selvfølgeligt meget romantisk... men statistisk set er der jo intet belæg for din indstilling til tingene :) -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 #51 Jeg synes nu der er en mellemvej... dér hvor der er stor indkomstforskel... men samtidig et stort fælles engagement pga bolig, børn og transportbehov... dér må den ansvarlige voksne kunne indstille sig på at yde efter evne således at familiens ve og vel kommer før individets råderet ... t.eks det tvivlsomme "reelle" behov for en Tesla. Jeg mener ikke at fuld fællesøkonomi er strengt nødvendigt under disse forhold... men det gør da sagerne enklere for nogen... Dér hvor begge parter har en væsentlig indkomst ifht fællesudgifterne... også selvom der både er bil, fast ejendom og flere dyr i husstanden som i mit tilfælde - der bliver argumenterne for fællesøkonomi mindre overbevisende/relevante. -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 --
Sidst redigeret 16-05-2018 17:12 #49 & #50
Tror aldrig der har været flere skilsmisser end der er i dag - sørgeligt men sant.
Hvis tingene ikke lige køre perfekt kan man jo lige blev skilt i frokostpausen hvis man har husket sit nemid.
Anyways...jeg mener stadig at fællesøkonomi er skrald og det samme gør min kone så vi er heldigvis enige. Dog har vi det også sådan at hvis hun mangler lidt penge - et par tusinde eller sådan noget - så skal hun bare sige til. Der stiller jeg sq ikke spørgsmål.
Vi har alligevel været sammen i næsten 13 år efterhånden.
Huset fx. Er også mit. Det har jeg betalt det samme med stort set alt indbo.
/mvh -- IDGAF! --
Sidst redigeret 16-05-2018 17:18 #54 Jeg er heller ikke til fællesøkonomi som sådan... men lige i din situation som du beskriver den, er jeg nysgerrig efter hvilken situation din kone ville stå i om i (mod al forventning velsagtens) skulle gå hen og blive skilt om 2 uger? -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 #54
Man skal jo også vælge den løsninger der passer bedst til jer. For os er fællesøkonomi, en ganske fin ting. Da vi er rimelig enige om hvordan privatøkonomien skal forvaltes med rejser, goder osv. Der er ingen rigtige svar på den slags, udover mavefornemmelsen. -- #53 Jeg forudsætter at alle de faste udgifter er betalt herunder mad og børn. Herfra er der umiddelbar to scenarier:
1. Person A har 10.000 kr. i lommepenge til sig selv og person B har 4.000 kr til sig selv.
2. Både person A og B har 7.000 kr til sig selv i lommepenge.
Kun person A vil have en Tesla, men har ikke råd til det under scenarie 2. Hvad kan retfærdiggøre at man alligevel vælger scenarie 2?
-- 55#
Det er ganske simpelt.
Vi lavede en ægtepagt og fik den tinglyst da vi blev gift som definere hvad vi hver især skal have med hvis vi går fra hinanden. Hun bliver ikke snydt :-)
Udfordringen var at jeg gik ind i ægteskabet med en forholdsvis stor formue og denne kunne ret hurtig forsvinde hvis hun valgte at gøre det samme og det tog vi en god snak om og blev enige om at lave en ægtepagt.
/mvh -- IDGAF! --
Sidst redigeret 16-05-2018 17:56 #57 - Man finder en tvungen mellemvej... Der er altid et eller andet drawback.
Du får lov at købe bilen, og hun får lov at vælge farven...
Du vil gerne købe dyre højttalere, men hun vil ikke have dem i stuen.
Du vil gerne have et nyt TV men design er vigtigere end specifikationer.
Hun vil gerne have nogle af de der tåbelige Kähler vaser. Det køber hun så, og smider i en vindueskarm. "Jamen det er jo pynt til huset, og det er en fælles ting!"
Hun vil gerne have de der dyre sko hun så i butikken på strøget den anden dag. Du siger nej fordi du synes 4.000kr for et par sko hun sikkert aldrig får brugt, er mange penge. Dagen efter står skoene i skabet. 6 måneder efter står de stadig i skabet, med prismærket på.
I bliver enige om en soundbar til TV'et efter lang tids søgen og I synes begge den spiller fremragende og det kører bare. Få måneder senere vil hun have et andet TV møbel så du bliver tvunget til at sælge soundbaren igen, fordi farven ikke passer til det nye TV møbel som hun har tænkt sig at købe. Du hader det nye TV møbel, men hvad vil du gøre? Ingenting, du kan ingenting gøre. Hun skal nok få sin vilje.
Og så videre :D -- - Indsæt signatur - --
Sidst redigeret 16-05-2018 18:03 55#
En anden fordel er også at vi aldrig nogensinde skændes om penge.
Alle regninger bliver betalt af den fælles pulje det samme gør mad, husholdningsartikler mv.
Det betyder dog ikke at jeg skal have penge fra den fælles pulje hvis jeg fx. lige køber ind en dag eller hvis vi har besluttet at bestille takeaway som jeg så betaler.
Ordningen gør så også at jeg fx. kan købe de gaver til hende eller ungerne som jeg har lyst til i stedet for at skulle holde mig til et defineret "Gave budget" som bliver taget ud af "vores penge".
Hvis jeg har lyst til at give hende julegaver for 10k så gør jeg dét - jeg skal ikke spøge nogen om lov.
/mvh -- IDGAF! --
Sidst redigeret 16-05-2018 18:10 #60 Altså vores økonomi er indrettet på samme måde, jeg deler dit syn på fordelene - men tænker også lidt at det er en luksus forbeholdt husholdninger med luft nok i budgettet til at der ikke behøver prioriteres i særlig grad i det daglige... jeg var mest nysgerrig efter om der var taget højde for at hun tilsyneladende ikke har haft engagement i boligmarkedet i al den tid og på den måde ville kunne stå ret dårligt alene ifht konjunkturudviklingen. -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 --
Sidst redigeret 16-05-2018 18:32 #60 - Samme her. Jeg tjener mere, men jeg giver alligevel mere. Hvis man lige klarer indkøbet, eller mangler et eller andet. Der er ingen grund til at være smålig :D -- - Indsæt signatur - 61#
Jeg kan kun give dig ret - vi kunne bestemt spare penge ved at prioritere anderledes og ja vi har nogenlunde med luft i økonomien. Det er dog ikke kommet ud af den blå luft og vi har begge arbejdet hårdt(og gør det stadig) for at nå der til hvor vi er i dag.
Hvad angår afkast på bolig i forhold til konjunkturudviklingen - nej den får hun ikke del i hvis hun "smutter" da der er aftalt et specifikt beløb i tilfælde af at vi går fra hinanden.
Det kan man jo så mene om hvad man vil men da det nu er mig der har sparret op som en sindssyg inden jeg mødte hende er det også mig der "score gevinsten" i tilfælde af at jeg skal realisere.
Det har vi i øvrigt også talt igennem da vi i fællesskab udarbejdede ægtepagten.
Jeg vil dog også sige at chancen for at vi går fra hinanden nærmest er lig nul - man skal dog aldrig sige aldrig - derfor også ægtepagten.
/mvh -- IDGAF! #63 - En kæreste kan også komme ind i forholdet med bundløs gæld. Det går begge veje.
Har du set luksusfælden? Så møder man et par, som har gæld. Hvilket er fair nok, men så finder luksusfælden ud af at hun har meget mere gæld end hun havde sagt til kæresten. Luksusfælden mener så, at de begge må hæfte for hendes gæld for at få den ud af verden. Så bliver kærligheden satme sat på prøve. "Nåja, der var det der hus på tvangsauktion og jeg skylder lige en million mere væk end jeg havde sagt"... og så må han jo også bare punge ud, ellers må de gå fra hinanden.
Kærlighed skal ikke opgøres i kroner og ører, det er klart, men det er fandme heller ikke let, hvis man bliver kærester med en der har gæld til resten af livet, som står i RKI og skylder til alle mulige. Det kan man jo aldrig vide. Så får man fælles økonomi og så forventes det at man også hjælper hende med at betale hendes gæld, som er akkumuleret over flere år med dyre vaner. Fuck det. -- - Indsæt signatur - Vi har ikke fællesøkonomi, det tør jeg simpelthen ikke. Min kone kommer tit hjem med ting hun har købt på kredit, hun er vild med kviklån og læser ikke det med småt. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Et godt råd.
Lad være med at have en konto som pengene går ind. Det kan blive et mareridt skulle en af jer dø. -- #51 Jeg kunne aldrig forestille mig at leve i forhold med fælles bolig, børn osv. hvor man ikke var helt ligeværdige ift. økonomi/lommepenge. Jeg vil samtidig vove den påstand at mange der tjener mere end deres samlevere arbejder flere timer, og står for mindre ting i hjemmet.
Når man finder en partner, som man vil dele sit liv med, så indebærer det for mig også at dele økonomi ligeligt. Jeg ville have så dårlig samvittighed, hvis jeg gik rundt og havde råd til at udleve mine drømme og hun ikke havde. -- Chuck Norris can divide by zero. Jeg har prøvet begge dele.
Og det kan absolut ikke anbefales ! Kvinder og penge... jeg får helt kvalme bare ved tanken om jeg kunne finde op at have fælles konto.
Det er som at skrive blankocheck til fanden.
Som andre skriver, alt fra kviklån, til ny el-levererandør kunne hun finde på at komme med hjem, og så lige nyt tøj for 2000 kr, når der var de eneste 2000 kr vi havde?
Fuck nej, lad hende beholde hendes penge, og behold dine egne, udover hvis hun skal købe en pakke smøger med fra byen som du giver hende penge med til i enten tomme flasker eller kontanter, aldrig sig pinkoden til dit kort, så stikker hun af med det en nat du sover ! -- Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs ! #68 kommer nok også lidt an på hvad det er for nogle kvinder/mennesker du generelt omgås, skal du se :P -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 Nogen der vil komme med et bud på #57 -- Min kæreste og jeg har i de sidste 3 år levet med, at jeg betaler alle regninger og udgifter og så overfører hun halvdelen af alle udgifter hver måned. Det tager lige 10 minutter hver måned, men så er der ingen knas eller besværlighed i noget af det.
Mht. indkøb og mad laver hun madplan hver evig eneste uge og så deler vi udgifterne til dette, dvs. mobilepay halvdelen til den som betaler. Personlige indkøb, slik, sodavand etc. er for egen regning. :O)
Det fungerer farlig fint for os, nogle vil mene det er besværligt, men jeg synes det er rart at have styr på det på den led. -- Sidst redigeret 17-05-2018 08:17 Med min eks havde vi en fælleskonto til betaling af faste udgifter, mad samt lidt opsparing til ferier mv. Jeg overførte lidt mere end hende, da hun var studerende og jeg arbejdede, men derudover havde vi 100% vores egne penge. Der hvor vi var, synes jeg det gav mest mening sådan, og det tror jeg egentligt også jeg ville synes selvom der er børn, hus osv. Hun havde også en arv på 200.000,- som jeg ingen forventninger havde om at få del af nogensinde.
Indkøb lagde vi selv ud for, og overførte så tilbage fra fælleskontoen til vores egen konto - hun gjorde det et par gange om måneden for at have penge på sin egen konto, jeg gjorde det måske hver 3. måned (hvilket hun var lidt træt af fordi der så stod for mange penge på fælleskontoen...)
Da vi gik fra hinanden var der et mindre beløb på fælleskontoen som blev delt i 2. De penge havde hun helt sikkert mest gavn af - stadig studerende.
Der er jo ikke den rigtige måde at gøre tingene på, men der er helt sikkert forkerte måder - det er bare individuelt hvad der er rigtigt og forkert, som #68 så fint viser. Fællesøkonomi med en tåbe der bare bruger løs af pengene er selvfølgelig en dårlig idé - men heldigvis er de fleste mennesker fornuftige og til at tale med, så man kan lave en god aftale om, hvad der er rimeligt. -- Ovenstående er UDELUKKENDE et udtryk for min PERSONLIGE holdning, også selvom det ikke eksplicit står i indlægget. Jeg vil ALDRIG fatte alt andet end fælles økonomi. Hvorfor indgå et ægteskab så?
Vi sætter lige meget på kontoen(vi siger 75% af indkomst). Alt dette går til udgift. Alt det resterende står som en buffer til ferie og ting man kan købe hjem og de måneder man er presset.
Den resterende 25% er lommepenge og udenom regnskab. Det er "egne" penge, til at tage ud, tøj og give gaver.
Simplet og elegant. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #73 ægteskab indgår man vel for at være bedre stillet ved den enes død? Kan ikke se hvad det har at gør med, om den der tjener mest skal betale sine lommepenge til den anden part? -- Sidst redigeret 17-05-2018 10:03 #74 Når er en person deler seng, hjem, børn, mad og man er der for hinanden når man er syg og livet generelt, så at skal se ægteskab som en forretning... Det er sgu lige lovligt nok dansk for mig. Men det er bare mig.
75% af begge parters indkomst til samlet udgift, plus som fælles opsparing og buffer for resterende, hvor 25% er egne penge, som beskytter ens suverænitet, er en god måde at gøre det på(efter min mening). -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Tilføjelse:
Det kræver dog at man er en partner som er med på den. Det er klart du ikke skal indgår lign. aftale med gold digger(altså, hvis du hedder Erik Damgaard)eller en uansvarlig person.
Det nytter ikke noget folk kommer med eksempler, hvor de har været samme med tomhoveder. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Min kæreste og jeg har en fælleskonto til mad / fællesting (4-5.000 sammenlagt månedligt).... Jeg kunne ikke drømme om overføre rub og stub månedligt til en fælleskonto.
-- #76 Man kan vel aldrig klage over hvad den ene part bruger sine lommepenge til - det er vel netop det beløb den enkelte har fuldstændig råderet over?!
Eller mener du, at den der har betalt mest, har ret til at være dommer over hvad den anden bruger sine lommepenge på? -- #78
Well, han skriver jo bare at fællesøkonomi kan være giftigt hvis man er sammen med én der misbruger det, hvilket du vel ikke er uenig i. -- Sidst redigeret 17-05-2018 10:44 #78 Jeg mener bestemt, uanset hvor meget man tjener(eller hvor lidt), at man bidrager til udgifter og opsparing. Igen - 75% af en indkomst fra begge parter, kunne gå til sådan en konto. De resterende 25%, er hvad parret har råderet over, som de beholder på eget konto og som fungere som lommepenge.
På den måde slipper for hovedpine, fordi:
1)Man spiller med åbne kort, plus, hvis du tjener mere, jamen fint, så har du mere i lomme penge.
2)Man ved hvad der går ind og ud og ingen står skoleret.
3)Bedre økonomi på sigt, især hvis man bidrager lige meget(der opstår en naturlig opsparing som kan gå til ferie, TV eller når man presset).
HVIS man tænker, "jamen, jeg tjener mest, så jeg skal beholde det meste" - det er faktisk en kulturel kontradiktion, som er startet og er blevet meget udbredt takket være usikre mænd. Så burde man nok bare være kærester(eller finde sig en som giver ro i sjælen).
Man bør overveje forholdet først, inden penge - fordi det kan og bør hænge sammen og gå hånd i hånd. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #67 100 procent enig.
#68.
Folk der gør sådan noget har jo en mangel i forhold til penge. Typisk Luksusfælden personer gør sådan noget.
Jeg tænker også elsker man sin samlever, og mener det er personen men vil dele resten af ens liv med, så fuck da pengene, om du så er CEO for Vestas og hun er pædagog.
Husk på at penge gør ikke en lykkelig, men derimod nogle ting nemmere.
Hellere være i middelklassen og rask, end rig og syg. -- Tilføjelse:
Det kræver som sagt man slutter fred mig sig selv og finder en som giver ro i sjælen(det er ikke lige nemt, men start med at gå udenom de koner der står på en pub hver torsdag og drikker en bajer). Eller forelsk dig ikke i en prostitureret, for at undgå en Erik Damgaard.
Eller bare find en med en sund fornuft(de eksempler man læser herinde, er jo bare ren uheld for vedkommende).
Man skal også være enige om, at slutter det, så slutter det. Det kan du ikke forhindre uanset hvad. Den bedste investering i så fald, ville være ikke at indgå et ægteskab(eller overhovedet at være sammen med en). -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg synes det er en underlig holdning at have, at fordi man tjener mest, så er man "rig og syg" eller "laver mindre i hjemmet". Det virker nærmeste til, at den der tjener mindst ikke kan eksistere, hvis ikke denne har mindst lige så mange lommepenge som den anden.
Kærlighed bør efter min overbevisning slet ikke indeholde ord som penge. -- #80 Usikre mænd? Eller også er det feminiserede svage mænd som føler at de skal give afkald på al selvstændighed i et forsøg på at være en "ordentlig mand" for Gud forbyde at kvinderne ikke kender til hver enkelt detalje i deres liv.
Jeg både tjener og betaler væsentligt mere end min kæreste - det fungerer fint. Jeg betaler mere fordi jeg kan og hun ordner andre ting da hun har mere fritid.
De fordele du nævner, forsvinder ikke ved at fravælge fællesøkonomi. De forsvinder kun hvis man ikke kan styre sin økonomi - hvilket ikke er et problem fællesøkonomi løser. -- Sidst redigeret 17-05-2018 11:10 #83 Det største årsag til skilsmisse er økonomi(og det er en meget stort procent)
Nogle går i selv sving over pengeret. Andre fordeler det, så man er ligeværdige partnere. Andre har ikke styr på skid.
Folk der går i selv sving over penge, burde nok bare indse, deres bedste investering ville være ikke at have et forhold eller børn. Bare køre solo for resten af livet.
Jeg tænker personligt, hvis et ægteskab handler om et fællesskab og man sidder og spiser mad fra den samme gryde, så skal man ikke begynde at tænke "det er mine penge, fordi jeg tjener mest". Det er barnligt og jeg forstår godt, hvorfor sådan et ægteskab går i stykker. Man introducerer mistillid. Man bør aktivt sørge for, at man er ligeværdige(uanset indtægt). -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #83
Du kan ikke overleve på kærlighed og kildevand. Derudover, spiller økonomi/status en stor rolle i samspillet mellem kvinder og mænd. Praktisk har det også en betydning, eksempelvis er økonomi den største årsag til skilsmisser. At ignorere vigtigheden af økonomi i parforhold er naivt. -- #85 Nu hvor den største årsag til skilsmisse er økonomi, er det så fordi de netop har haft 100% fælles økonomi at det ikke har kunnet fungere?
Det er helt fair at du er fortaler for fælles økonomi, jeg efterspørg bare hvad der kan opveje det. Her synes jeg ikke "rig og syg" eller "laver mindre i hjemmet" er holdbare argumenter.
#86 Underkender bestemt ikke vigtigheden af en sund økonomi i et parforhold/ægteskab. Men kærlighed til et andet menneske består uanset hvor mange penge man har. -- Sidst redigeret 17-05-2018 11:19 #84 Hvis du er mand nok, smækker du brødet på bordet og siger, det er hvad vi får af mad til aften. Slut.
Det er med at gemme penge under puden, er sgu da tøset. Det er en usikker mand, som tror de der kvinder stikker af med pengene.
Hvis jeg tjener 10K, så smider jeg 7.5K til fælles konto. De resterende 2.5K kan jeg bruge på hvad som helst.
Hvis hun tjener 5K, så smider hun 3.7K til fælles konto. De resterende 1.3K kan hun bruge på hvad som helst.
Hvis nogen tjener mere, så har vedkommende bare flere penge som lommepenge. Fælles konto går til udgift, TV, ferie og de måneder man er presset.
Det er en god løsning efter min mening, som både afdækker en økonomiske uafhængighed, men også fælles interesser.
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Hehe der er vist lige så mange meninger om parforhold og økonomi som der er parforhold ;)
Jeg synes nu også man skal bidrage efter evne.
Men det mener jeg ikke man gør når kvinden bruger størstedelen af sin indtægt på benzin, isvafler, tøj og sko, og ikke fx elregningen. -- Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs ! Nu:
Fælles lønkonto hvor alle udgifter trækkes fra.
Og 2 separate "lommepenges konto" med et identisk fast beløb hver mdr.
Før huskøb:
Vi delte udgifterne imellem os nogenlunde lige. Den der betalte mindst overførte bare det mere til en fælles opsparings konto. Vi har ca. samme indtægt derfor gav denne løsning mening. -- 4770K @ 4.5 ghz | 16 gb 1866 mhz | Asus Strix 1070 TI | Gigabyte Z87 | Noctua U12-S | Corsair 400Q | 3 x 250 GB SSD | 650W Antec | --
Sidst redigeret 17-05-2018 11:22 #88 Ahh så du er ikke fortaler for 100% fælles økonomi - var det tilfældet, så skulle begge havde 1,9K i lommepenge (selvom de ikke tjener det samme).
#90 Ved samme indtægt tænker jeg heller ikke man oplever noget problem med fællesøkonomi. -- Sidst redigeret 17-05-2018 11:25 Vi har 4 konti:
1. Opsparing, hvor indtægter går ind (Løn, nemkonto osv.)
2. Budget, hvor et fast beløb går ind på hver måned fra opsparingskontoen.
3. 2x personlige dankort konti, hvor der bliver overført et fast beløb til - lidt mere på den ene, da der oftest handles mad derfra. Mangler der penge overføres der yderligere fra opsparing i løbet af måneden. Det forsøger vi så vidt at undgå, men det er svært med en del omkostninger til nyt hus.
Vi har kørt på denne måde de sidste 5 år og der har ingen problemer eller skænderier været. Hvis der købes for et større beløb vender vi det selvfølgelig lige med den anden part. Grunden til at dette virker er jo at vi ikke bruger alle penge hver måned! Vi fik sparet sammen således vi kunne nøjes med 80% realkredit, sammen med en værdistigning i området mens byggeriet stod på. Og nu er målet at komme under 60% belåning i løbet af en kortere årrække. -- Asus SABERTOOTH X58 - Xeon x5660 @ 4,2 ghz - 12 GB RAM - RX580 8GB - Corsair HX1000W - Lian Li PC-A70B - Vandkøling - Dell UltraSharp 2707WFP #83 Det var ikke min pointe.
Den kommer igen;
Jeg vil hellere være i middelklassen og være rask end at være rig og syg. Ikke sikkert man er det, mange ser bare penge som det eneste i verden, hvilket i min verden er forkert. -- #91 Ikke 100%. Hvis man har styr på ens liv, så tager man har og man ligger lige meget til ens egen skatte boks. Beløbet "efter skat" er til lommepenge, som også beskytter ens uafhængighed, som er vigtigt.
Jeg mener det er absolut den bedste måde at gøre det på.
Roder man med alt andet, ender man sgu som ham den gamle nar som tror alle kvinder eksisterer for stjæle ens penge(nogen herinde er godt på vej imod det). -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #67 Har det på helt samme måde.
Det har været anderledes da jeg var yngre og i forhold uden børn. Men nu er familien en enhed, og alt går til det fælles velbefindende.
Det kan da godt være at jeg ville have det anderledes, hvis min kæreste eller jeg havde problemer med at styre økonomi, gamblede, tog kvik-lån etc., men den situation er vi heldigvis ikke i.
Lige nu tjener jeg mest, måske tjener hun mest på et andet tidspunkt. Kæresten har trukket et større læs på hjemmefronten og taget det meste af barslen, for at jeg kunne tjene flere penge til familien. At så komme og sige "jeg har arbejdet for det, og arbejdet mig op, så det er mine penge" føles helt forkert, og imo. meget snævertsynet.
Rent praktisk beholder vi hver et fastbeløb om måneden til lommepenge.
Resten ryger ind på en fælles konto.
Noget ryger til en opsparing.
Noget ryger til budget
Noget til forbrug.
opsparing er til at bygge nyt for engang, budget er faste udgifter + buffer. Det der er tilovers fra forbrug hvermåned bliver stående, og er en slags "opsparring" til rejser, ny cykel etc.
Hvis den ene af os har brug for en stor ting, f.eks. en elcykel eller ny bærbar, så finder vi det som regel også fra vores fælles midler og ikke fra vores personlige "lommepenge". -- Sidst redigeret 17-05-2018 11:49 #94 Nogle foretrækker bare en højere grad af selvstændighed, det gør du åbenbart ikke og det er OK. Det handler ikke om at snyde nogen men at det er individuelt.
Det er sørgelig læsning at du sætter lighedstegn mellem manglende fællesøkonomi og kvindehad. Du lyder i den grad som en moderne halv-kastreret mand som modebladene elsker. -- Sidst redigeret 17-05-2018 11:56 ahym det behøver ikke at være man ligefrem sidder og er smålig bare fordi man holder sine egne penge..
vi kører videre med vores konti som vi også havde før forhold, vi har dog fået
+ fælles opsparing (opsparing til kommende huskøb)
+ fælles madkonto (vi indsætter her hver især 1500 hver måned og har begge kort til denne)
+ fælles budget (aftaler vi indgår fremadreddet bliver betalt herfra, fælles inbo + bilforskring og langsomt vil mere og mere blive betalt herfra.)
det er noget jeg er tryk ved, jeg har selv styr på mine penge og ved hvad ALLE penge bliver brugt på. vi tjener heldigt nok ca. det samme og derved kører alt som smurt. men jeg er sikker på det også ville køre sådan her så længe der ikke var kæmpe forskel på lønnen, for så ville den store løn helt sikkert hjælpe den mindre. f.eks. ved studie.
Fælles økonomi
for mig er fordelene ved fælles økonomi kun at man har mindre kontoer at holde styr på og at man i dårlige perioder stadigvæk har 50% af familiens indkomst. så hvis man er enige om ALT så kan det godt lade sig gøre. dog har jeg også overhørt venner snakke 'dårligt' om den anden halvdel har brugt penge de er blevet små mobset over.
Delvis Fælles økonomi
her er der ingen der skal stå til ansvar for hinanden og man kan bruge 5000 i byen hvis man føler for at drikke sig kamp stiv i what ever spiritus man mener er det lige skal være. Der vil aldrig være sure miner så længe man betaler den aftalte del til det fælles og derved behøver man aldrig have kedelige samtaler om økonomi og det er det jeg personligt elsker ved vi kører det delvist.. jeg vil hellere glæde mig over hun har købt et par fede sko end at gå op i prisen. -- Der er kommet rigtig mange gode input, men det kan være lidt svært at overskue hvad den generelle holdning egentlig er. Jeg har derfor prøvet at lave denne afstemning :)
http://pollmaker.vote[...]
Man kan vist godt stemme flere gang, men håber folk vil holde sig til kun at gøre det en gang. -- Sidst redigeret 17-05-2018 12:31 Vi har delvis fælles økonomi og er begge tilfredse med det, selvom jeg tjener mest. Fordi samtidig med at jeg tjener mest, har jeg også nogle flere udgifter, som hun ikke har.
Og vi slipper for at irritere os over, hvad hinanden bruger penge på. Vi har aldrig skændtes om økonomi, som er 'relationship-killer number 1'.
Ham
Privat Lønkonto
Privat budgetkonto
Privat opsparing
Fælles budgetkonto
Fælles mad/husholdningskonto
Hende
Privat Lønkonto
Privat budgetkonto
Privat opsparing
Fælles budgetkonto
Fælles mad/husholdningskonto
Det fungerer super simpelt og er nemt.
Vi overfører hver måned det samme beløb til fælles budgetkontoen og til fælles mad/husholdningskonto.
Derudover overfører vi hver især det beløb til vores private budgetkonti, som passer med vores egne private faste udgifter.
Vi overfører det beløb til hver vores private opsparinger, som vi hver især kan undvære.
Resten der er tilbage på lønkonto er til hvert vores forbrug og benzin. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #99 Det er den perfekte model i min optik. -- #99 yes, samme setup... dog også et fælles boliglån, en fælles opsparing samt yderligt forskellige firma og pensionskonti på begge sider :P -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 --
Sidst redigeret 17-05-2018 13:29 #99 den variant har jeg ikke medtaget i afstemningen. Men som jeg forstå, så betaler den der tjener mest på ingen måde mere - hverken til fællesudgifter eller til lommepenge. Jeg formoder du vil synes svar 1 i afstemningen er den bedste løsning? -- Sidst redigeret 17-05-2018 13:34 #101 ja, der er også et par ekstra konti derudover, men for at holde det simpelt :-)
Jeg kan på den måde glæde mig over at hun nyder sine heste, uanset om de skal til dyrelæge eller ej, og hun kan være ligeglad med at jeg kører motorsport og brænder et uanstændigt beløb af nogle weekender ;-) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #102 Fælles budgetkonto/mad-konto betyder jo ikke at de betaler 50/50, den ene part kan jo stadig betale mere end den anden.
-- #102
Nej, vi betaler det samme, og den som tjener mest har derfor også blot mere til opsparing.
Vi sætter vores faste udgifter (bolig mv.) efter laveste fællesnævner, således vi begge har råd. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #102 Well... hvor er svaret hvor man vælger mellem 17000,- / 15000,- eller 16000,- / 16000,- til "lommepenge" efter fællesudgifter? ;)
#103 Min kæreste har også hest... til gengæld er hun så selv dyrlæge! ;P -- Play: i7-6700, Z270i, GTX1070, 16GB@2666, DanCase A4, 500GB SSD, SF600, 34" U3415W
Work: 15.4" MacBook Pro Retina 2017 --
Sidst redigeret 17-05-2018 13:38 Der er kun et rigtigt svar på hvordan fælles økonomi skal håndteres, og det er at alle har det forskelligt og at man skal gøre hvad der virker.
Personligt har vi fælles budget og forbrug (af fællesting. Ting vi bruger sammen og mad, byture hvor vi begge er med og lign.)
Jeg betaler mere til de fælleskontoer, da jeg tjener mere. Hvad skal jeg med en masse penge, hvis min kæreste ikke har råd til at tage på ferie med mig? -- Vil sige det kommer rigtig meget an på om man har børn og det kræver selvfølgelig også at man ikke har en partner der er et kussehår fra at være med i luksusfælden.
Hvis den ene måske ikke arbejder fuld tid, men laver rigtig meget i forhold til husholdningen og børn, så er det jo på ingen måde fair hvis de begge skal betale det samme og den part der laver mest i hjemmet nærmest ingen penge har egne indkøb, mens partner har mange flere penge.
Der kan selvfølgelig altid være noget med at en i forholdet havde en stor pose penge med ind i forholdet (hus, aktier, kontanter m.m.), så kan jeg godt forstå hvis man deler det op, så det ikke bare bliver fælles. -- Total fælles økonomi.
Jeg tjener penge..- min kone bruger dem. Supernemt at finde ud af.
Jeg ryger ikke, så bare der står 6 pilsnere i skuret er jeg lykkelig -- Lenovo T420 - årgang 2011. Still going strong - RIP 13/5-2018
Lenovo T440s - coming soon. #83 Clegg
Jeg siger heller ikke det altid er sådan at den der tjener mest, laver mindst i hjemmet. Men man ser sgu ofte at arbejdstid og løn hænger sammen, hvorfor det vil være naturligt at personen med mest fritid også er den der står for det mest i hjemmet. Der er selvfølgelig massere af undtagelser, men det var blot for at pointere pointen i, at hvis det er tilfældet, så er det i mine øjne svineri at personen der "arbejder" mest i hjemmet, får mindre penge til sig selv end personen der arbejder på arbejdspladsen.
-- Chuck Norris can divide by zero. Har ikke læst alle indlæg i tråden, men vil da lige give et lille indspark;
Er 36, har været sammen med min frue i snart 15år og har to unger på 5 og 8år.
Vi købte hus for to år siden, og har lige købt en bil.
Vi indbetaler begge x-antal kroner på vores budget konto.
Vi indbetaler begge x-antal kroner på vores mad konto.
Vi indbetaler begge x-antal kroner på ungernes opsparinger.
Budget kontoen betaler ALLE vores regninger. Når der går penge ind på budgetkontoen så bliver nogle af dem flyttet over på andre mindre posteringer (opsparing, ferie, hus, etc) Vi indbetaler bevidst for meget på budgetten så vi ikke skal ligge søvnløse hvis fyret sku' finde på at stå af.
Hvad der er på lønslave kontoen efter budget, mad og opsparinger er betalt er til eget hygge forbrug.
Mvh Kim :) -- #96 Jamen, hvis du foretrækker så meget frihed, er det ikke bare bedre med du ikke indgår et forhold?
Igen - du er en mindre mand(min mandelighed), hvis du tænker på penge før sammenhold. Der er ting der ikke kan tælles med penge.
Skal du snakke om gamle dage, hvor mænd var mænd, så ville man nok kalde dig for... En person som gemmer penge under puden og ikke er i stand til at forsørge.
#99 Jeg har det svært med det.
Hvordan kan du kigge en person i øjnene, imens du smovser mad i munden, deler seng, eventuelt børn og det har OK med det? Det kan være du tjener flest penge, men det er hende der rydder op efter dig. Det er nok også hende som tager sig af det, hvis du bliver syg og ikke din bankboks. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|