Den i dit første link er ikke elektrisk (ved ikke om du er klar over det?)
Men har kun hørt godt om den..
--
På intet tidspunkt kommer jeg med min personlige holdning til pistacienødder uden skal..
#1 jo det var jeg godt klar over burde måske bare have skrevet knivsliber, jeg tænker også det er den der er bedst når der ikke er nogen roterende dele i den.
--
et !ordenligt! stryge stål og en sten til opretning til hver en tid!!
--
Sidst redigeret 19-03-2017 20:29
AnySharp koster 14.49 som er ca 110 med porto på ebay
--
#3 strygestål har jeg i flere varianter og grunden til at jeg ville prøve en knivsliber er at min sten er nedslidt , mener du dermed at en knivsliber er spild af penge?
--
Den i nr 1 ligner godt nok meget den her ,, og til 11kr haha der er nogle der tjener lidt for meget
http://www.ebay.com[...]
--
Woops forkert sted...
--
Sidst redigeret 19-03-2017 21:17
Jeg er ikke sikker på at nogen af tingene faktisk er det du leder efter. Især ikke hvis du er vant til at slibe dine knive med en slibesten, for umiddelbart er det det slibestenen der er bedste løsning.
AnySharp er ikke elektisk og fungerer på den måde at den faktisk høvler lidt af kniven af og på den måde genskaber en skarp æg. Den gør det ved at den har nogle stål tænder der er hårdere end din kniv og derfor trækker du lidt af metallet af når du kører gennem dem. Jeg har ikke Prøvet anySharp men har en Accusharp som er billigere men fungerer på samme måde
http://jagtkompagniet.dk[...] Det virker simpelt men den gør kniven skarp, ingen tvivl om det. Det er nok ikke den perfekte skarphed som man opnår med en slibesten men det er nemt og virker. Et par strøg gennem den og så en tur med strygestålet bagefter så er du kørende igen.
Den der maskine fra OBH er i virkeligheden ikke en knivsliber men et elektrisk strygestål. Den er god til at vedligeholde sin kniv når den er skarp, men kan ikke gøre en sløv kniv skarp igen.
Jeg valgte Accusharp pga prisen og at det er nemt at arbejde med, min ex var stortset ligeglad med om knivene var skarpe men skal jeg lave mad skal jeg også have et godt redskab til det. Derfor satte jeg mig ned og undersøgte hvordan man sliber. Det bedste skulle være slibesten i forskellige korn størrelse, med dem kan du slibe dine knive til samurai sværd skarphed (forudsat at det ikke er billige møg knive). Men det kræver både tid og evner og jeg ved med mig selv at jeg kun ville få det gjort en gang så det sprang jeg over. Løsningen med at høvle af ægen kan jeg ikke forestille mig andet end at det er lidt hårdt for kniven og selvom den er skarp bliver den aldrig så skarp som du kan med en slibesten. Uanset hvilken løsning du bruger skal du bruge strygestål bagefter og med jævne mellemrum for at holde ægen lige.
--
Hilsen Thomas
Chefredaktør på HardwareOnline.dk #8 jeg har altid brugt slibesten (vådsliber) med 4 forskellige korntyper 220 600 1000 2000 og det har været supergodt så jeg har da også mine tvivl om diverse knivslibere i forhold til vådsliberen , og jeg har også flere typer strygestål både keramiske og med diamanter, men mine sten er ved at være slidt ned og maskinen er heller ikke så god mere så det var derfor jeg egentlig overvejede en simpel knivsliber til et par hundrede kr vores knive er ret dyre og generalt af god kvalitet, ville du mene at det ville være spild af penge og evt ødelæggende for knivene at bruge de billige knivslibere for i så tilfælde vil jeg hellere ofre lidt mere på sagen og købe en ny vådsliber med tilhørende sten.
--
Syntes de ødelægger mere end de gavner. Jeg køber en sten, når jeg skal have nye køkkenknive.
--
#9>>Jeg skal ikke kunne sige hvad der er bedst for dig, for jeg er på ingen måde ekspert på området. Indtil for få måneder siden troede jeg faktisk at man sleb sin kniv med strygestål (en del strygestål sliber faktisk lidt men det er ikke deres egentlige formål), men da jeg blev single og skulle til og lave mad selv, satte jeg mig lidt ind i tingene, for gider ikke dårligt værktøj. Med de billige knive jeg har er jeg ikke det mindste bekymret for at bruge min Accusharp og den gør også et rigtigt godt job. Men jeg tror det afhænger af hvor gode knive du har, hvis du har meget dyre knive tænker jeg at den nemme løsning ødelægger mere end det gavner, især når du faktisk kan finde ud af at slibe knive.
--
Hilsen Thomas
Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#11 Jeg tror løsningen bliver at jeg prøver den du linker til til de billige knive og så på sigt investerer jeg i en ny vådsliber med sten i forskellige kornstørrelser, så skal de heller ikke slibes så tit og kan for det meste holdes ved lige med strygestål , det var bare ret besnærende at man kunne klare det med en knivsliber og jeg har det på præcis samme måde jeg orker ikke dårligt værktøj , og et ordentligt stykke værktøj er over halvdelen af et godt stykke arbejde.
--