Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Svindler på DBA fængslet Af Monsterbruger Dac | 02-12-2015 17:35 | 3209 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej HoL
Der har på det sidste været mange indlæg om svindlere, og hvor politiets dårlig opfølgning på sagerne ofte har været et af de store problemer.
Hvis det ikke allerede er blevet nævnt i en anden tråd, så har vi da endelig en "succeshistorie", vi kan få smidt ind blandt de mange negative tråde:
http://m.bt.dk[...]
Jeg synes dog til gengæld stadig, det er ærgerligt, at vedkommende kunne svindle for 235.000 før der blev taget hånd om det.
Er politiet mon ved at oppe sig? --
Godt nok på tide, men det er stadig noget af en stor sag - tror stadig alle de små svindlere løber frit uden problemer >.<
Hvis det tager 30+ anmeldelser for politiet til at tage det seriøst, giver det jo incentiv for små svindlerne til at blive ved -- Dont delay, be evil today! "Politiet har flere gange advaret danskerne om, at det er en dårlig idé at indbetale penge til nogen uden at sikre sig, at man får leveret varen. Risikoen er klart størst, når man handler brugt på
internettet."
- Køber går først. Er det ikke det man siger? Hvad skal man ellers gøre? :D -- #2 Det citat undrede mig også lidt.
Så må de komme med nogle gode råd til hvordan man sikre sig, øhmm -- #3 Man burde indføre det der "Køber betaler ved afhentning" hos Post Danmark igen, eller ved GLS pakkeshops. -- #4 Evt. indføre et gebyr på et par procent for det, som posthuset / pakkeshoppen så tager for at skulle bruge sin tid på det. (Ville omvendt også skabe flere jobs i den sektor, for hvem vil ikke give lidt ekstra for at sikre sig?) -- Jeg handler kun face2face ved køb hos privat, så er det klart at der er nogen ting man enten må køre efter eller springe over, men føler selv det er det værd. -- .. -- Sidst redigeret 02-12-2015 19:59 Der fik jeg lige en genial idé.
Pakkebokse til brugthandel! Samme princip som post danmark pakkebokse. Men her kommer det fede!
1: Sælger sætter pris på forsendelsen, sammen med bestilling af pakkelabel, så de 2 bliver registreret på stregkoden på pakkelabel.
2: Sælger scanner og afleverer forsendelse i pakkeboks.
3: Modtager sætter kreditkort i ved pakkeboksen og skriver koden som er modtaget pr. sms eller mail.
4: Boks siger: Ønsker du at få udleveret pakke fra [afsender] til [pris] på nuværende tidspunkt? Tryk ja eller nej.
(på den måde kan man se at pakken er der hvis man vil hente senere)
5: POP siger det, og en låge går op. Pengene bliver overført til sælger fra købers kreditkort.
Altsammen for et gebyr på 10-25kr oveni den normale fragtpris med fragtmand X.
HVIS sælger i så fald bare har sendt en pakke sten, for det kan man ikke helgardere sig imod uanset hvad (med mindre man går tilbage til pakker pr. efterkrav), SÅ kan man gå i banken og få sine penge tilbage fordi man har brugt sit kreditkort som er forsikret!!
Husk i så det her og hørte det fra mig først!!! :D -- Nu uden signatur :O --
Sidst redigeret 02-12-2015 20:03 #8 hvad så hvis sælger bare sender dig en mursten istedet for det aftalte...
Kan se du nåede og redigere, men er jo stadig samme problemstilling... -- Life's a bitch, cause' if it were a slut it'd be easy --
Sidst redigeret 02-12-2015 20:08 #2 + 3
Det de mener er vel, at man skal tænke sig om. Der findes mennesker som rask væk overfører 5000 kr for en Iphone 6 - uden at tænke på at sælger kunne være svindler.
Se bare på hvad folk herinde overfører for eksempelvis cpu'er og gfxkort uden at blinke.
Rådene er vel f2f handel og at man ikke skal overføre flere penge end man kan tåle at miste.
#8
Man kunne ikke gardere sig mod svindel ved efterkrav.
Din metode fejler sådan set ikke noget. Bortset fra at du stiller sælger rigtig dårligt. Hvordan vil du forhindre at køber nedlægger protest og kræver sine penge retur. Hvem skal være dømme hvem der har ret til pengene ved uenighed?
-- Google først, spørg bagefter.
Man skal ikke græde over spist bacon. #8 det ville faktisk være super smart
Det ville jo ihvertfald føre til at man som minimum først betalte når varen var sendt - og det ville måske lige tage toppen af de svindelannoncer, hvor "sælger" står og mangler hurtige penge.
En anden måde ville jo være betaling per efterkrav på et posthus/udleveringssted, hvor man så i personalets åsyn kunne åbne sin pakke og konstatere med vidne om man har fået varen eller ej - og herefter betale. Det ville måske være at lægge for meget ansvar over på personalet.. -- 1% af verdens befolkning ejer 50% af verdens værdier. 20% ejer 94,5%. #gørnoget http://tiny.cc[...] --
Sidst redigeret 02-12-2015 20:27 Den gode gamle forsendelse pr. efterkrav, var kun en måde at overføre pengene til sælger, da kreditkort med div. betalingsformer ikke fandtes.
Al den snyd der findes i dag med pakker, vil efterkravsmetoden ikke kunne gøre noget ved. Posthuset skal stadigvæk ha` pengene før man får lov til, at åbne pakken, og i fald den så indeholder nævnte mursten får man ikke pengene tilbage. Det er jo ikke post danmarks hovedpine :)
Så nej - vi er alle stadigvæk i samme gyngende båd, når vi sejler derudad på nettets vovede våger :) -- ups forkert tråd. -- I7 920 4 GHz|ASUS Rampage II Extreme|12 GB DDR3 ram 1600 MHz|GTX 970 SLI|Crucial M4 64 GB|2x WD velociraptor 150 GB|WD caviar black 1 TB --
Sidst redigeret 02-12-2015 20:40 #9 - Problemstillingen er ikke den samme, da du er bedre sikret idet der er betalt med kort og ikke bankoverførsel.
#10 - Det er stadig bedre end det nuværende system. Selv ved face to face handel kan man blive snydt. Du kan mødes med sælger og når sælger så har modtaget penge, får du et par på hovedet og bliver rullet for de skønne kontanter du har hævet, eller du får lov at maxe ud på mobilepay før du får lov at gå... uden mobilen selvfølgelig.
Med min løsning er begge parter bedre stillet, med mindre det er face to face handel. Og selv ved den type handel er det muligt at snyde hvor man måske endda kommer til skade, i værste fald.
Idet man betaler med kort, er man sikret sine penge ved svindel. Hvad forhindrer sælger i at sælge en mursten uanset hvordan man betaler? Så snart der er fragt involveret er du ikke sikret overhovedet.
Mobilepay er konto overførsel og derfor ikke dækket mod svindel.
#11 - Synes også det er en god ide. Idet man bruger betalingskort. Det er basically det samme som pr. efterkrav, med den undtagelse at du betaler med kreditkort og på den måde er sikret mod svindel. Det var man ikke med kontanter på posthuset. Alt foregår elektronisk, og for at pengene kan gå ind på sælgers kort, er sælgers kort også registreret i systemet. Så er der svindel, går det slemt ud over sælger, som lige har givet sine kreditkort oplysninger til fragtfirmaet, som kan bruge det mod sælgeren i evt. politisag. -- Nu uden signatur :O --
Sidst redigeret 02-12-2015 20:56 #10 Jo selvfølgelig er artiklen primært rettet mod de danskere, som godtroende sender 4.000 ,- for en "iphone 6S 128GB, 2000000mega pixel*helt ny*".
Der er absolut ingen tvivl om, at face-to-face handel er den sikreste måde.
Én ting jeg dog har lært ved face-to-face handel er, at aldrig lade vedkommende være alene i et rum i ens hus - heller ikke bare i ét sekund. Jeg oplevede en gut (sågar en ældre "herre"), som byttede min bærbaroplader ud med en anden defekt, da jeg i et enkelt minut gik ud i stuen for at hente papir og blyant.. -- #8/14
Ved pakkeboksen kan der være et kamera som er aktivt i 5 minutter efter at pakken er hentet. Her kan du "unboxe" foran kameraet så ingen er i tvivl som hvad der var i pakken da du fik den.
-- Hvad så hvis man faktisk har modtaget den rigtige vare, men melder tilbage at det er snyd så man også får sine penge igen, hvad gør man så? -- Asus Z170-A - I5 6600K - GTX 780 sli - AX850w - Samsung EVO 850 500 GB - Custom vand #17 - Det kan man ALTID gøre. Så længe der er en form for overførsel, kan man gøre det. Fordelen er bare, at ved kreditkort er man forsikret. Det er man ikke med bankoverførsel.
Der vil altid være svindlere og mulighed for at svindle. Det er desværre for let at snyde folk. Men dette ville i hvert fald komme det til livs langt hen ad vejen med flere sikkerhedsnet. -- Nu uden signatur :O --
Sidst redigeret 03-12-2015 12:19 Jeg kan ikke se problemet. I skal bare bruge PayPal. Hvis sælger snyder jer, skriver I bare til PayPal, og vupti, så har I jeres penge igen.
Omvendt når I så skal sælge, skal I sørge for at dokumentere grundigt, at I sender den rigtige vare. Så er I sikre på, at PayPal ikke bare trækker betalingen tilbage, efter I har sendt pakken.
Jeg har brugt en del penge det sidste stykke tid, på brugte ting fra hele verden. 3 gange har jeg oplevet, at tingene ikke har virket ordenligt, da de kom frem. Jeg skrev til sælgerne i alle 3 tilfælde, og de sendte med det samme en ny. De ved godt, at man som køber er beskyttet af PayPal. -- #19 og det med at paypal tager 3,4% for at lade dig modtage penge for et køb genere dig ikke.
https://www.paypal.com[...]
personligt er jeg færdig med at få vare sendt til mig..
jeg henter selv.. -- Hmmm.. så vidt jeg kan se/læse (ved), er man nødt til, at finde en betalings/handelsløsning, der for begge (alle) parter er 100% skudsikker, da den endnu ikke findes, uden man skal betale for det!! :) Det kræver nemlig altid (indtil nu) en mellemmand, så opgaven ligger i, at man finder en løsning, der kan fjerne mellemmanden og dennes omkostning :)
Det skal samtidig være uden, at man skal bruge ½ eller hele timer på, at lave hver handel.
Og lad os bare se tingene i øjnene og indrømme, at som tingene ser ud nu, findes der ikke noget koncept på markedet, der kan sikre både køber og sælger uden, at skulle/vil ha` betaling for det!.
Så i stedet for, at pive over, at nogle af jer bliver "øffet" både over nettet - men også ved F2F, burde i spekulere over metoden/måderne man kunne få en sådan ordning på benene!!..
Derfor har jeg denne løsning indtil den evt. bliver skudt i sænk hehe
Ved al salg på nettet (skal selvf. uddefineres), bør man for sikkerhedens skyld (som omtalt) udfylde en formular der binder de involverede juridisk på diverse væsentlige punkter.
En sådan formular vil naturligvis kræve alle de involverede personers data, således de kan stilles til ansvar overfor div. netpirateri mm..
Samme formular skal naturligvis godkendes af retsmyndighederne/advokaterne (regeringen?) - som jo sikkert vil kunne se et yderligere potentiale i deres i forvejen fede indkomst hehe...
Og herefter kan politiet måske få en hel del resourser frigivet til bedre - mere alvorlige formål?
Nå men det var bare endnu lidt tankehalløj mens maden snurrer på komfuret :) -- 12# du er faktisk i din gode ret til, at kontrollere indholdet i en pakke inden du skriver undet på udleveringen, og det gjaldt også betaling af efterkrav før i tiden. Det er så ikke praktisk muligt i pakkebokse mv. Men det er jo en anden snak.. :)
-- man kan godt være tyk selv om man har tynd mave.. #22 - i de 22 år jeg har været ansat i post danmark har jeg endnu ikke set en eneste åbning af en pakke før den var udleveret/underskrevet :)
Indtil der bliver underskrevet, er modtager jo en helt fremmed person, der åbner en pakke, der er post danmarks ansvar, og den går altså ikke. Men det er da muligt, at visse postansatte slækker på reglerne. Det ser man jo jævnligt :) -- Sidst redigeret 04-12-2015 12:53
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|