Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Biograf popcorn. Hvordan?Af Elitebruger Isaac R. | 05-12-2006 08:21 | 31129 visninger | 55 svar, hop til seneste
Hej gutter.
Nogen der ved hvordan man kan lave popcorn derhjemme så de smager som dem i biografen, og ikke som microbølge popcorn?
Jeg har set her: http://www.partyfun.dk[...]
At man kan købe deres popcorn og salt og fedt. Mon man kan poppe dem i en
http://www.elgiganten.dk[...]
/DKK/El_DisplayProductInformation-Start?ProductID=
KarD4QFH2.IAAAEON.o03xib&CatalogCategoryID= ?
En popcorn maskine fra obh? Og hvad mon resultatet bliver? Det kan da ikke være rigtigt at man skal ud og bruge 3-5K på en proffessionel popcornmaskine. --
for at få den smag de har i en biograf kræver det jo bare den samme type olie som de bruger, resten er jo bare et spørgsmål om en varm gryde, salt og majs... -- And I find it kind of funny, I find it kind of sad. The dreams in which I'm dying are the best I've ever had. -Mad world da jeg gik i børnehave for ca. 14 år siden lavede de dem i en stor gryde, pyttede noget olie i og så have de købt kornene i en pose de heldte i, og lod dem "koge"
der skal ikke meget olie i! -- (\__/)
(O.o )
(#|#) One step closer to world domination!
www.zkru.dk[...] <- Sælg WoW accounts her! Det kræver vel ikke bare den samme olie. Det kræver vel også den samme kvalitets majs, salt, og samme poppe metode. --
#3 Den samme kvalitets salt? :) -- #3
majs er mere eller mindre majs, og den eneste forskel mellem en gryde og dem de bruger i biograferne er at de i biograferne har en stang/skraper så de ikke brænder på, men lur mig om du ikke kan klare det med en gryde ske...
#4
de bruger bare alm fint salt... -- And I find it kind of funny, I find it kind of sad. The dreams in which I'm dying are the best I've ever had. -Mad world Jeg arbejder i en biograf, vi bruger kokosolie i fastform. -- Saftig kokus! Okay så..
Kokosolie i fastform lægges i en gryde og smeltes. Majs tilsættes. Der røres rundt, for at undgå brændte majs.
Er det ikke opskriften? ;P -- "Er jeg den eneste som syntes hende man spiller sammen med i half-life2 er hot?"
Det lyder jo nærmest som om man skal tage sig en kokkeuddannelse bare for at få sig en snack. Btw, #7, hvis du hentyder til en almindelig gryde, så vil jeg nok foreslå dig at sætte et låg på og ryste gryden i stedet for at røre rundt. Ellers skal du vist have fat i støvsugeren. -- NAOH, tror du selve maskinen er meget vigtig? Jeg ser den koster fra 3000 kr i brugt form, og det er temmeligt meget. --
den her tråd er da fucked :-D hehe.. kvalitets majs og salt.. haha :-D -- #8, self. tænkte ikke lige der :P -- "Er jeg den eneste som syntes hende man spiller sammen med i half-life2 er hot?"
@Naoh, har du en fidus til hvordan man laver de bedste popcorn? --
Det er ikke maskinen der er det vigtige for at lave gode popcorn, det er en god kvalitet majs corn, kokosfedt og fint salt.
Du burde kunne få lov at købe det hos en hvilken som helst partyudlejer som har popcorn maskiner.
Vi har selv masser af popcorn maskiner til udlejning, men derhjemme laver jeg dem da bare i en gryde. Alternativt, kan man få nogle små "husmodeller", de koster ikke alverdens. Men hvis man vil have den mindste rengøring, skal man altså bare bruge en alm. gryde med tyk bund.
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Kokos olie i fast form majs dem der ikke er økologiske og så hvis du laver ca 3 liter så skal du fordele dem i en stor skål og bruge 3 teske fulde fint salt og det skal være i gryde og vent i 2 til 4 minutter eller kig om de har fået nok og så er de færdige -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. haha. Det er sq et random bump. -- 16# Ja! Forstår ikke hvordan gæster finder tråde.. For at besvare.. Kan forstå det når det spørger om mere.. Men at svare..
Googler det et eller andet for at svare div. steder? :D -- Better die on your feet, than live on your knees. Der kun en rigtig måde at lave popcorn på.
Det er som det tidligere er nævnt at bruge kokosfedt
eller som det hedder i normal handel PALMIN. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Hvorfor gør admins egentlig ikke sådan at gæster ikke kan deltage i tråde der er mere end 6 måneder gamle? -- Bøh! #19 Mit gæt er, at de nogle gange kan bringe nyttig information. Den næster "googler" der finder denne tråd, kan se #15's indlæg, som sikkert kan være meget brugbart. -- *(Foreveralone face)*
Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips. #20 Det er sandt - det er bare så unødvendigt med de bumps :/ -- Bøh! Hmmm.. tror sku lige jeg laver mig en gang micro poppedrenge :)
Gad forøvrigt nok vide hvordan f.eks. jordnøddeolie smager til majsene. Det er jo godt til pommes friterne. Det må jeg vist eksperimentere lidt med inden længe :)
Og forresten så spiser "gæster" vel også popcorn :) -- Tillader mig lige at bumpe min gamle tråd. Jeg er aldrig kommet videre i biograf-popcorn-projektet.
Kokosolie i fast form må være temmeligt klart er fedtstoffet, og nogle gode tørrede majskerner til at poppe og så en masse salt. Men hvad med metoden til at poppe? Man kan få en masse retro-popcornmaskiner, og nogle af de lidt mere billige fra feks OBH(det kunne man i hvert fald før i tiden). Det giver jo ikke nogen mening at købe en popper ligesom i biograferne til mange tusinde kroner. Så skal der satme poppes en del popcorn :). -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Smager de da virkelig så anderledes i biffen? Lægger sq ikke mærke til mine popcorn fra mikroovnen smager anderledes... Plus, man kan få dem med smag af smør, hvilket de jo ikke har i biffen. :D -- Gigabyte Z77X-D3H
i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i
8GB Corsair Vengeance
Asus GTX780 DirectCU II OC Et klassisk forsøg, der viser, at vi overspiser.
Man serverede majs i en stor beholder, henholdsvis en lille beholder for forsøgspersonerne. Det viste sig, ikke overraskende, at de spiste væsentlige flere popcorn, når der var rigeligt.
Så langt, så godt.
Men nu bliver forsøget rigtigt interessant:
Man udskiftede nu popcornene i den store beholder med ugegamle, triste popcorn.
Der blev stadig spist mere af den store beholder, samtidigt med, at forsøgspersonerne højlydt brokkede sig over, hvor ringe de var. -- I shall write this only once (Frit efter 'Allo 'Allo's Yvette Carte-Blanche) Det er ikke hver dag man får anledning til at skrive i en 8 år gammel tråd :-)
Anyway, jeg kan klart anbefale OBH' maskine - har haft glæde af min i en del år efterhånden.
Btw. har jeg også lige givet en i julegave, så de sælges stadig. -- Jeg tænker de mange popkorn-maskiner til salg afviger mest i, hvor mange popkorn man kan poppe ad gangen. Dog er der både varmluftmetode og opvarmning i gryde. Har ikke ingen anelse hvad min lokale bif gør.
Skal snart selv eksperimentere med mikroen. OBH maskinen ved jeg kan lave større portioner end mikroovn.
-- @Saiyajin
Ja jeg kommer også til at tænke på varmluft når jeg tænker på Biografen. Popcornene har også en større volumen og knaser lidt mere på den gode måde end "alm" popcorn. Det må vel hænge sammen med at de popper mere og bedre end i en mikroovn. Mikroovn feks, der er også gryde, giver en mere "tekonologisk" fornemmelse, dvs sådan lidt mere moderne end gammeldags poppede popcorn. Ikke bedre bare anderledes.
Jeg skal helst sikkert købe en popcornmaskine af en art.
Jeg har før læst reviews af noget der hed popcorn-retro tror jeg, som virker efter hensigten.
Dem de har i biograferne koster jo mange tusinde kroner. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #24 Nu har jeg spist popcorn lige siden jeg blev født, hvormed at mit første ord var selv samme, og jeg kan garantere dig for at der er forskel på smagen. Om det er godt og dårligt er jo op til den enkelte, men "biograf-popcorn" er klart anderledes end normale mikrobølge popcorn fra Kvickly! -- Ja men det store spørgsmål er hvordan man laver dem Madschr. Har du en god ide ift hele fremgangsmåden? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. det jeg har set på youtube, er at man skal bruge noget der hedder flavacol http://snackfood.mamutweb.com[...]
youtube: https://www.youtube.com[...]
og lige en bemærkning ellers, lad være med mikro ovns popcorn.... det er ikke helt det samme...
og brug som minimum det dobbelte af hvad de fleste opskrifter siger ift. olie. skal man være usund, så skal man lade være med at gøre det halvt ;) -- Microsoft Surface 2 pro, 256GB, 8GB RAM
and loving it Min bedstemor lavede altid popcorn til mig i en gryde med svinefedt. Det er ganske vist nogle år siden :) -- Du kan ikke lave dem da biograferne har patent på biograf popcorn. Det beklager jeg, men du kan købe en patent.
Du skal bare søge på google:
Hvordan køber jeg patent til at lave biograf popcorn.
Good luck :-) -- Jeg er gold, fuck bronze. De bruger salt og majs lavede af franske gourmet kokke. -- VALKYR! Nu har jeg læst hele tråden så nu vil jeg sgu også kommentere!
Palmin = Kokosfedt?! MIND BLOWN! Det vidste jeg ikke. Min mor lavede altid popcorn i en gryde. Lyttede indtil det værste pop var stoppet og rystede gryden. Repeat, indtil det ikke popper mere. Gode popcorn.
Jeg vandt en pakke microbølge-popcorn i pakkeleg her i julen. -- Er der ikke også palmin inde i mikrobølge popcorns pakkerne? -- Hej :)
For at der nu ikke skal være nogen tvivl - så ER der mange slags majs - fra de mega søde til de mere bitre. Der er også meget forskel på smagen af div. typer salt. Og der er også MANGE slags. Herudover er der forskel på størrelsen, samt om det er genmanipulerede majs eller almindelige, der så kan være i økologisk eller standard typer...
Til sidst ved vi jo alle, at der er mange slags madolie med forskellig smag, så det er faktisk bare op til jer selv, hvor meget i vil eksperimentere med smagen.
Arten af majs samt olietypen er selvf. det vigtigste for smagen. Saltet bliver så tilsat senere og for, at det nu ikke skal være helt løgn, kan man jo så også vælge at blande smør i poppedrengene hehe. Smør er jo en kendt smagsforstærker, men har så til gengæld de kendte usunde ulemper.
Men en gang imellem skal vi da ha` det lidt rart/lækkert/ usundt - not? :)
P/S - jeg mangler stadigvæk at prøve med jordnøddeolie som også er godt til pommesfriterne - så det må da lige på mad ønskelisten :) Heldigvis ligger disse eksperimenter jo i den billige ende af forsøgsrækken!.
Mvh. - Kim -- #36 Der er ingen varedeklaration på! Jeg troede det var et lovkrav.
#37 Popcorn entusiast? :D -- #38 :)
Hehe - nææh min ven - bare ekstremt nysgerrig på utallige områder og ikke bange for, at følge tingene til dørs :)
At jeg så har en dejlig søn med en ligeså dejlig kæreste der er til slik/guf/overraskelser - og til tider agerer uvidende forsøgskaniner - giver jo et ekstra incitament i den udviklende eksperimenterende retning hehe....
Forøvrigt er det da muligt, at der er fødevaremæssige lovkrav om, hvilken olie etc. man må bruge indenfor det offentlige salg af poppedyrene :) Ellers ved man jo aldrig, om popcornene er blevet lavet med f.eks. den førnævnte jordnøddeolie - der så vil kunne tynde ud i evt. biografseere pga. overfølsomhed for jordnødder (i visse tilfælde dødelig), og dèt må vel siges, at være mindre uheldig omtale for enhver biograf :) -- Hiver altså lige tråden frem igen, for jeg har stadig ikke fundet en løsning.
Er der nogle der kan oplyse mig om præcis hvordan de laver "biograf" popcorn derhjemme?
Har kigget på de her mini-popcorn maskiner, men synes de fylder lidt for meget og er for upraktiske at rengøre. Så er der OBH popcorn maskinen, men jeg er usikker på om den kan bruges med kokosfedt? Den ser ellers smart ud.
Alt hjælp modtages med glæde.
-- Der er gået 10 år, og der er stadig ikke fundet en løsning om popcorn :D hvad sker der -- 1 dl popmajs, to-tre gode spiseskefulde kokosolie, og en god klat smør. sæt den på 2/3 max varme, og lad det hele varme op sammen. Når det er ved at blive rigtig varmt begynder du bare at ryste gryden et pat gange i minuttet. og vupti fantastiske popkorn. -- #39 dårlig stil at småbage på sin søns kæreste??? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #40 det eneste jeg ved om biografpopcorn er, at dem i cinemaxx ankommer i store sække... det eneste de gør i biografen er at varme dem en anelse
-- #44: Helt korrekt.
Var med til at udvide Cinemaxx i Aaarhus for nogle år siden. Det var et rum, hvor døren var åbent og derinde stod der 5-6 store sække med færdiglavet popcorn :-(
Det var så sidste gang jeg satte mine ben i en Cinemaxx-bio! -- -= mac mini. macbook pro. ipad mini 3. iphone se. itx-build. lenovo x220i =- --
Sidst redigeret 19-11-2016 22:25 #45
Fordi de ikke viste nogle film du gad se mere eller fordi de havde popcorn? -- Must I be interrupted at every turn? Enough of this! Nu dette emne om den vildt hemmelige opskrift på popcorn er taget op igen.
Så kommer jeg lige med et indspark.
Jeg har købt mig sådan en her:
http://www.skiftselv.dk[...]
Og den er simpelthen genial. Sindsyg gode popcorn, lige som man ønske dem. Feks fedtfattige, uden noget fedt stof.
Eller med lidt forskellige krydderier i. Paprika og salt er godt. Så blander man bare skidtet sammen og får nogle lækre popcorn.
Så overvej sådan en til julegaven:-) -- --- Intel 4690k @4,9 --- Gigabyte G1 980Ti --- #47 Man behøver heller ikke at bruge fedtstof i en gryde. Læg kornene i et fladt lag i en tykbundet gryde. Låg på og op på middelhøj varme, ingen grund til at ryste i gryden. Af med låget når popperiet stilner af, og over i en skål med det samme, så de nederste ikke bliver brændt. Fin løsning til mikroovn ellers, men det kan gøres lige så godt/nemt uden :-)
Problemet er så at få salt og krydderier til at hænge fast, hvilket jeg stadig ikke har fundet en løsning på, så bruger som regel lidt olie :P Hvad gør du? -- Jeg ELSKER også biografpopcorn og har selv prøvet at ramme smagen, men jeg valgte at give op. Så er det også ekstra godt at være i biografen når popcornene er specielle -- MSI Z87-G45|i5 4670K|Hyper TX3 Evo|8GB Vengeance|Asus GeForce GTX 780 Ti 3GB|Corsair TX750|WD RE4 Enterprise 1TB|NZXT Phantom Special Edition| Hvorfor skal du oppe en 10 år gammel tråd? du har for filan allerede fået svar?!
https://www.vidaxl.dk[...]
Hvor svært kan det være.......... -- Så min kære trådstarter...
Din venten er ovre... Her kommer det svar du har længtes efter gennem alle disse år, men som folk forgæves har forsøgt at besvare. Vi skriver nu 2019 og her i denne fremtid findes der emoji’s og kløgtige mennesker med stor know-how og popcornskompetencer udover hvad de sidste mange år ikke har haft...
Jeg selv har forsket lidt i ingredienser og metoder for at ramme den smag som hidtil kun biografer har kunne opnå. Ja, micropop er gode, men på sin egen måde...
Jeg har både opereret industrielle popcornsmaskiner, som dem i biografer, markeder, tivolier og cirkusset har, og ved hvad de gør og hvad de bruger... I hjemmet har jeg forsøgt mig frem med forskellige ingredienser og metoder, for at ramme den eksakte smag med de remedier der findes i et standard køkken og udfra hvad vi kan købe i et almindelig godt supermarked.
...er du her stadig?
Ingrdienser:
1) Tørrede majskerner. Jeg køber mine hos en arabisk købmand. De er flotte, store, gyldne og udover kiloprisen kan være lavere end dem der findes i supermarkeder, så er det også dem med bedst smag
2) Palmin. Man kan også bruge kokusolie, men det der bruges i biografer er palmin, da det er nemmest at opbevare (uden nedkøling) og så er det billigst - Derfor er det hvad masseproducerede steder bruger. Og ja, så rammer du den ønskede biografsal bedst.
3) Fint salt. Jeg kværner faktisk fint salt ned i gryden, så det bliver endnu finere.
Metode:
Varm en gryde op med palmin i på den næst højeste varmeindstilling dit komfur kan (ikke induktionskomfur). Til en god mellemstor gryde bruger jeg ca. 2 spsk fulde - En halv mere eller mindre gør ikke den store forskel, dog kan dine popcorn blive lidt fedtede at røre ved hvis du bruger meget palmin, smagen påvirkes ikke af den mængdeforskel.
Majskernerne kommes i og låg sættes på gryden. Gryden behøver ikke have ramt dens maximumstemperatur, men så snart palminen er smeltet og kernerne er kommet i, tilsættes saltet. Brug den mængde du føler for i forhold til smag og helbred, men vid biografens popcorn har langt mere salt i sin blanding end et normalt menneske vil forstille sig der skal i. Det er utrolige mængder salt deres kerner får - Læg selv mærk til det næste gang du er i biografen. Jeg udfordrer dig til at spise deres næststørste spand uden at købe drikkelse med til den.
I bunden af en industrimaskine er der en roter der skubber kernerne hen iver bunden af gryden. Det tjener de to formål at du ikke brænder på før de popper, men også at de bliver indhyllet i fedtstoffet - Derfor bør du kører gryden henover kogepladen i hurtige bevægelser for at opnå samme effekt. Gør det cirka i 4 sekunder hver 18. sekund.
Med denne fremgangsmåde brænder de poppede kerner heller ikke på til sidst, men afbryd dog opvarmningen når der ikke sker så meget mere under låget. Pas på når du tager låget af, at kondensvandet fra låget ikke drypper ned på popcornene, men så op i en skål og “ready to serve”.
De bedste hilsner fra THE POP-MEISTER! -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. 13 år senere - Teknologi vs Popcorn.
iPhone udvikling! Et kort resume af udviklingen på et kendt produkt. (Tallene er dog små, for hvis vi samligner med HUAYWAY og ONEPLUS, får det apple tal til at se dumme ud..)
2006: iPhone 1 blev annonceret med udgivelse i 2007. Vi snakker Single-CORE CPU med 620mhz, 128MB ram, 4/8/16gb lager og 2mp Kamera.
2019: iPhone 11 er lige på trapperne med udgivelse 'late 2019?'. Vi snakker 'vidst' om Hexacore(6)-CORE CPU med op til 2.49ghz, 4GB ram, 128/256/512gb lager og 7mp/10mp/12mp/ukendt MP.
Popcorn udvikling!
2006: Vi kan ikke lave popcorn som i biograffen.
2019: Vi kan STADIG ikke lave popcorn som i biograffen.
Glæder mig spændt til at følge udviklingen i sagen..
. -- #52 - ha ha ja nogle ting bliver bare aldrig så godt som originalerne, og over tid har det originale det jo med, at blive bedre og bedre alla - i de goè gamle dage...
Måske fordi man udover selve købet af snoldervarerne (husk sodavanden) også bør medtage selve biograf atmosfæren/stemningen/menneskemængden og evt. forventning/spænding, til filmen man har ventet på!
Alle disse ting fodrer jo samtidig flere af vores sanser/smagsbehov på samme tid, hvilket kan være svært at gengive/efterleve hjemme i køkken og stue med nogle få gæster og en Netflix film på 55" skærmen :) -- Jeg forstår slet slet ikke hvad det er #54 prøver at kommunikere ud. Er der nogen der kan oversætte? :) -- "We have to stop Hillary from stealing my Tansformers." - Donald Trump
https://www.youtube.com[...]
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|