Det er nemt at smage forskel.
Jeg ejer begge dele og i dagligdagen bruger jeg Gas-grillen - fordi det bare er super nemt!
Jeg bruger dog i weekenderne kul-grillen, det er også super nemt (det tager bare lige 30-40minutter for grill-starteren for at lave kullet klar)
--
#1 100% enig. Kul giver en helt anden smag og sker kun sjældent her hjemme vi bruger det. Normalt er det gas der bliver brugt her.
--
Du kan med Lavasten komme tætter på en kul grill, men nej det er ikke det samme.
https://www.billigcamping.dk[...]
--
ASRock Fatal1ty Z97 Professional // Intel 4790K // Nvidia 1080// TridentX 16GB 2400MHZ// System 850 EVO 250GB // Spil 850 EVO 500GB // lager 3TB Du kan også købe en grill der kan begge ting :)
https://www.davidsen.dk[...]
--
+50/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere) #4 - Det er jo smart nok men...
1. Char-Broil er ikke pengene værd, kvanitet og ikke kvalitet.
2. Kullene ligger ALT for tæt på ristene til at styre i min optik og det bliver svært at lave indirekte varme når man ikke kan fylde volume op i siderne (grundet den høje højde)
Jeg ville aldrig købe eller anbefale sådan en :)
--
Man kan smage forskel, ja, convenience is king.
Gas er hurtigt klar, det er lettere at styre temperaturen og der er mindre oprydning. Det er de tre ting der, for mig, gør en gasgrill til en nobrainer.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
Ih uh åhh, eksperterne tror på det de smager, smager af kulgril men bliver taget ved næsen af det er gas.
Glem kul i dag.
Gammel video fra tv2, jeg kan huske jeg så da den var live.
https://www.youtube.com[...]
Samme emne konstant, folk kan ikke smage en skid forskel hvis det er grillet rigtig, og det er endnu mere svært for dem som sværger til kul når der er en rygeboks i os.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
købte en weber gasgrill for små 10 år siden og 1 månede efter den var købt kom en af mine venner og byttede min 57cm weber kulgrill med en kasse kolde øl og har ikke grillet med andet end gas siden... og kommer heller ikke til det... en anden af mine venner var mega modstander af gasgrill indtil han var på besøg og skulle spise med... 14 dage senere havde han en gasgrill for han kunne heller ikke smage forskel
--
En forlader ikke en synkende skude der ved hvad bundproppen har slået :-P
#5 Jeg har ellers fået den anbefalet på et grill forum på fb og de fleste sagde godt om den :)
Tror også det kommer an på om hvor meget man går op i det :D
--
+50/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
Der er da ikke nogen af dem i nævner der bruger kul? Bruger de ikke alle brikketter, aka sammenpresset savsmuld?
Kulgrill er da Big Green Egg, Kamado og lignende...
--
Signatur? Sig natur? OK.... Så siger vi da natur :-)
#10
nu må du ikke gøre det for indviklet for gas grillerne! alle ved jo at alt sort man sætter ild til i en grill er 100 % det samme hahahahaha
--
ASRock Fatal1ty Z97 Professional // Intel 4790K // Nvidia 1080// TridentX 16GB 2400MHZ// System 850 EVO 250GB // Spil 850 EVO 500GB // lager 3TB
#10 og 11, you guys must be fun at parties
--
+50/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
Jeg kan ikke fordrage gas. Jeg skal ikke have mad stegt over en stor lighter og jeg kan få absolut lige så god smag ved at tilberede på en pande og i ovn. Jeg bruger kun kul. Jeg synes at det er super nemt og man skal bare starte grillstarteren ca 30 min før. Ellers kig på en pillefyret model.
--
gas
#13 og el grill bliver det bare ikke :D
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@5000MHZ cl18
1000W ROG STRIX ROG,RTX 3080 MSI
--
Sidst redigeret 18-05-2024 23:23
#12 Yep, folk der ved hvad de snakker om går man ikke helt galt i byen med... ;-)
--
Signatur? Sig natur? OK.... Så siger vi da natur :-)
#12
Jeg er vist et ret alm menneske, men altså jeg ved ikke helt hvad du vil med din kommer? Jeg laver bare lidt sjov. Kan man ikke tåle det, så er jeg nok ikke sjov at være sammen med :)
........
Men ja seriøst
Nu har jeg været medlem i mange år af Weber gruppen på Facebook i mange år , meldt mig ud fordi jeg kan ikke tage folk med eksterne meninger / når folk der syntes noget andet end en selv er virkelig dumme. For de typer er der mange af det inde
Min personlige mening er at vist man mener alt kul, brikker, gas osv er ens i smagen for dig, så lad vær med at køb en grill af nogle art for så er en stegepande lige noget for dig , siger du er en idiot eller andet for det? Nej nej
Så igen vil du gerne stå i haven og lave mad, okay så er en grill en god ide for dig
Rolig ingen had her fra ;)
--
ASRock Fatal1ty Z97 Professional // Intel 4790K // Nvidia 1080// TridentX 16GB 2400MHZ// System 850 EVO 250GB // Spil 850 EVO 500GB // lager 3TB
#5 Jeg er på ingen måde grill ekspert.
Men jeg har haft Char-Broil grill i 4-5 år. Den overtog fra min Weber Ø57. Den står ude og bliver ikke passet på. Vaskede den for et par uger siden, da vi fik en del gæster, og ser seriøst ud som ny.
Maden bliver lige så god som på Weberen og er meget nemmere at styre. 100% anbefaling fra min side. Til de ~3300,- jeg gav, kan jeg ikke se den blive slået!
--
Søger en P4, [email protected] max 550 kroner! Selvfølgelig er der forskel i smagen. Om man kan smage forskellen er ret individuelt og også baseret på hvordan man griller.
En del af smagene fra kulgrill (briketter eller alm kul) kommer fra den røg kullene genererer og er der knap så sund. Dette undgås med en gas- eller elgrill. Om man kan lide den forkullede smag og/eller restprodukter fra en utilstrækkelig forbrænding af kullene er op til en selv. Når fedtstof så drypper ned på kullene dannes en røg der også giver smage til fødevaren.
Den proces der skaber en stegeskorpe på fx oksekød (maillard processen) starer ved 140 grader celcius. Kommer du over 175 grader begynder kødet at forkulle. Nogle kan lide denne forkullede smag - som er lette at opnå med kul pga. forbrændingspodukterne. Gas brænder væsentlig renere og derfor er disse stoffer ikke tilstede i samme omfang.
En elgrill er det reneste og derfor er det fødevarens smagsstoffer alene der kommer frem.
Måske en gas elelr el-grill er noget for dig hvis du gerne vil slå et slag for miljøet og helbredet - og ikke går så meget op i de smagsstoffer forbrændingsprodukterne fra kullene giver til maden.
--
har selv kun gasgrill nu, jeg har en lille smokeboks hvor jeg kan komme spåner i, men bliver kun brugt ved langtidsstegning.
mit bedste råd er at lade være at rengøre din rist for tit. den skal selvfølgelig være ren, men ikke vasket med vand og renset i bund.
jeg varmer grillen godt op, og så en børste på risten. så er den klar bagefter.
jeg går ikke tilbage til kugrill, jeg kan ikke smage forskel, og så er det bare supernemt lige at tænde gasgrillen for en bøf - pandekager eller andet.
--
Bekvemlighed, så en gasgrill til mig, jeg griller ihvertfald 60 gange om året, så ville jeg køre træt i kul.
--
5800X3D/RX5700XT/32GB, Sound BlasterX AE-5
Primo kamado XL, rigtig trækul, looft lighter, så er kullene klar på 15 minutter og du kan nemt styre temperaturen mellem 100-400 grader og lave alt fra low n slow over et helt døgn til pizzaer på 400 grader.
Ja den er dyr, men jeg har haft min i 13 år nu og der er intet galt og den kommer til at køre mindst lige så længe. Hvor mange gasgrills ville man have haft i samme periode eller måtte have fikset diverse brænderproblemer og rust?
Men det er også rolls roycen for de dedikerede inden for grillning og de fleste ender nok bare på ugens tilbudsgrill i Bilka og tøffer afsted på dem uden at vide, hvad der er rigtigt godt.
--
Og jo der er forskel i smag. Har haft både Weber platinum og weber gasgrill og inden jeg solgte dem begge, da Primo kunne alt, så havde jeg mange blindsmagninger. Kød er efter min mening klart bedre på trækul. Og røgchunks kan man jo heller ikke få til gas, så det er en meget mindre røgsmag, hvilket jo giver sig selv, da gas ikke er lavet til rigtig low n slow bbq, men mere er pølse og bøfmaskiner og en rotisseret kylling, hvis man er helt vild og tosset.
Grøntsager suger dog nogle gange lidt for meget smag på kul og kan smage voldsomt, hvor gas er meget mildere, da det jo bare stegning som på komfuret.
--
Overtog et hus for et par år siden med en masse træ til brændeovn - men da vi skiftede opvarmning af huset ud fra træ til el, så har vi en masse træ liggende. Smider et par stykker træ i vores gamle web kuldgrill. Smager godt :)
--
Den ene er en grill den anden… not so much
--
Har en Weber gasgrill men må ærligt indrømme at kul smager bedre dermed ikke sagt at gas er dårligt :P
--
There's some juicy colonists' daughters we have to rescue from their virginity.
Tja. Klar fortaler for Kulgrill. Det er bare bedre hvis man har tid, lyst og kan finde ud af det.
Når det er sagt, så er en gasgrill med en smokerboks er fint og nemt.
Jeg har begge dele og kulgrillen er klart førstevalget når der er tid og skal laves gæstemad.
En weber kulgrill er jo nærmest gratis på DBA. Så ingen grund til ikke at prøve det.
--
kulgrill er bedre bedre.... bliver varmere..'
men ja skal du lige grille et par pølser er gasgrillen da nem
--