Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hvor meget i pizza bakken?!?Af Super Supporter Tristar | 20-02-2024 20:02 | 3639 visninger | 42 svar, hop til seneste
Advarsel!!!! Fuldstændigt ligegyldigt OT spørgsmål om pizzaer!!!
Bor i udkantsDanmark nærmere NordvestJylland
Har et pizzaria jeg har været trofast kunde ved i mange år, og lavder de mest fantastiske pizzaer. Men den har skiftet ejer og kvaliteten er virkelig faldet. Sidst jeg købte pizza var jeg ved at smide bakken op i loftet da der "ikke" var noget i pizzabakken. vejede pizzaen da jeg kom hjem. 530 gram incl bakke. Ugerne efter har jeg købt ved andre pizzariaer, og her har vægten være mellem 800g og 930g. Det er alle en alm klassisk pizza til ca 80-85 kr
Ligegyldigt spørgsmål, hvor meget bør der være i pizzabakken?
Tristar
--
Smil koster mindre end elektrisk lys, men lyser mere op
jeg vil mene at der skal være pizza nok til at en voksen mand kan blive helt mæt af den, jeg har aldrig vejet mine pizzaer så jeg ved ikke hvor stor den skal være i gram - men en 750-900 gram lyder meget passende. -- Sidst redigeret 20-02-2024 20:17 Mit lokale pizzeria har også fået ny ejer. Den gamle ejer har åbnet et nyt sted, men det er lige tilpas langt væk til jeg ikke magter at køre derhen, så jeg lever bare uden pizza. Det er nok også bedst.
Den nye ejer sucks, så vi er i samme båd. Dog ikke samme pizzeria vi taler om da jeg bor på djursland. Men jeg kender følelsen. Det er virkelig ærgerligt for den gamle ejer var virkelig god. Pizzaerne var fyldige, aldrig brændte, man kunne smage ingredientserne var gode (altså i forhold til det bare er endnu et pizzeria der ikke har noget med italiensk pizza at gøre) og ejerne var venlige.
Den nye ejer er virkelig weird, han laver ikke andet end at brokke sig over alting er frygtelig dyrt. Strøm er dyrt, husleje er dyrt, bil er dyrt, at lave pizza er dyrt, at lave menukort er dyrt. Alt er bare galt, det er SÅ nederen at hente pizza der. Plus pizzaerne er væsentligt dårligere. Jeg er glad for den klassiske pepperoni pizza, med ekstra ost og dressing. Men den nye ejer bruger virkelig dårlig pepperoni plus der er meget mindre pepperoni på. Ekstra ost koster 10kr ekstra men man får ikke ret meget, og de bruger bare dressing fra supermarkedet, hvor den gamle ejer lavede den selv. Den var virkelig god.
Men altså, hvor meget bør der være i pizzabakken?
1 hel pizza. Jeg har aldrig vejet en pizza, men jeg forventer at en pizza fra et pizzeria vejer mindst dobbelt så meget som en Casa Di Mama frysepizza (400gram) -- Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret) --
Sidst redigeret 20-02-2024 20:17 Folk... vejer.. deres pizzaer?
(okayokay... pizze!)
Y'all OK?
Men .. for nu at nærme mig topic, så har vi måske 2-3 *rigtigt* gode pizzasteder i Ålleren. Altså sådan "gourmet shit". Det dyreste (som ikke er en decideret god-italiensk-restaurant-som-også-laver-pizza) er straight-outta-Napoli, og jeg tror at du skal kende ejeren i nogle år før du får noget der minder om "høflig betjening". Gotta love it. Hvis Fat Tony fra Simpsons var fra Nordens Paris, var det her han spiste.
Deres pizzaer er på ingen måde "tunge". Super let bund, ikke et shit-ton af fyld.. men de er vanvittigt lækre, smagfulde, harmoniske og ja.. jeg kan fint bare æde brødet med et par glas vin.
Men hvis du bare sådan sammenligner "tømmermands-pizza" fra sådan et klassisk pizza-dump, hvor der holder en sort Mercedes et sted i nærheden, hvor der altid sidder 4 gutter i... y'all know what I'm talking about... så kan jeg godt forstå at det kan være en skuffende omgang.
Men altså - hvad er det der "mangler" - er bunden papirstynd? Fuld af lufthuller? Er der ingen ost?
Det har en hel del at sige hvilken slags fyld der er på. En Margherita kan ikke veje alverden, men får du sådan "de fire mavepiner" med "alt godt fra havet" - så skal der nok være noget gods i den. -- "ORK SATME!" Alt under 700 gram synes jeg er noget hø
Med mindre det er ægte italiensk i høj kvalitet, de er også tit lidt mindre i det -- Sidst redigeret 20-02-2024 22:08 Tænker omkring 3000-4000 gram så er der nok til man lige får lagt bunden inden man går til hovedretten og desserten -- Kan slet ikke huske hvornår jeg sidst fik pizza, vi er nok tilbage i 2019ish.
Men 1200gram burde en pizza veje til 100-120kr.-
Den koster dem nok med inflationspriser i dag, måske 15kr.- at lave? -- if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#5 - Der mener du vel bunden, uden fyld, forståes? -- # 3 du må gerne nævne de 3 steder- Jeg pisker rundt hver 4 uger som aften vagt og der står den på pizza lørdag aften. Træt af div skod pizza'er uden smag og leder efter det perfekte sted hvor jeg hver 4 lørdag kan hente og nyde en pizza på forsædet af en kold bil når man venter på at opsøge næste borger på besøgs listen -- #8 hvad arbejder du som/med? -- # 9 som bostøttemedarbejder
-- Har faktisk aldrig rigtig spist pizzaria, men efter vi har fået en i byen tæt på mig som laver pizzaer i en ovn med brænde, er jeg begyndt at købe en gang om måneden. Super gode pizzaer i Næstved. -- Ryzen 7800x3d | Sapphire 7800XT Nitro+ | Asus Strix B650ee
Tridentz Neo DDR5 32GB 6000MHz | KC3000 | RM1200x Shift
Deepcool LS720 SE | NZXT H7 Flow --
Sidst redigeret 20-02-2024 23:37 Når det handler om pizza..less is more -- jep jep #8 - jeg kan jo kun anbefale hvad jeg selv synes er godt.
Sticchi's (ude ad Kastetvej, lige ved Ulla T) - det er O.G.
TraPo (restaurant som også laver take-away, inde på Gammeltorv v. skøjtebanen - bag Stud)
Azzurra (den originale i Urbansgade - lige hvor Reberbansgade starter)
San Giovanni (Vesterbro/Vingårdsgade) -- "ORK SATME!" Holder mig for det meste fra snuskede pizza-steder. Vil hellere bruge lidt flere knaster og støtte et lokalt pizzaria drevet af rigtige italienere. Meget bedre kvalitet, og så slipper man for 2L olie samt ondt i maven dagen efter. -- 7700K gang! #11 må man spørge hvad stedet hedder? det skal da helt klart prøves :D -- 530 gram incl bakke? Lyder som en frysepizza fra det lokale supermarked. -- #15 den eneste pizzamand i Næstved jeg kan komme på der bruger sådan en fin brændeovn er den på Nygårdsvej ved gymnasiet. -- #15
Woodfired Pizza på Nygårdsvej :] -- Ryzen 7800x3d | Sapphire 7800XT Nitro+ | Asus Strix B650ee
Tridentz Neo DDR5 32GB 6000MHz | KC3000 | RM1200x Shift
Deepcool LS720 SE | NZXT H7 Flow --
Sidst redigeret 21-02-2024 12:15 Koebenhavns bedste pizza:
Littly Italy - Vester Voldgade 87, 1552 København -- 2x ASUS STRIX 1070 OC, I7 AIO WaterCooled, 16GB RAM, Samsung 850 Evo, 500Gb, x34a 100HZ UWQHD 3440x1440 G-SYNC. K70 RGB Keyboard, M65 Pro RGB Mouse jeg har opgivet de der jakabov, cocktail fedt pølser, halvråt tynd tulip bacon.
Laver dem selv
Serano skinke, mozarella ost skåret selv, krydderpøl´s, store bacon tern
færdiglavet bund med mindre kæresten bager en
Laves nemt 1 kg for under 90 kr
Eneste jeg køber ved den lokale tyrker der leger italiener er pommes som tilbehør til hjemmelavet burger eller hotwings da jeg ikke har friture, eller hvis jeg napper klappere og knægten vil have en durum. Aldrig deres pizzaer. Der er langt imellem snapsene i den verden. -- Hvis der er nogen som kommer tæt på Randers så prøv herfra :)
https://pizzaflammen.dk[...]
De er virkelig gode! Og bliver lavet i en ovn med brænde :)
De er super gode :) Og ejeren er super flink, vi er flyttet lidt derfra, men køber stadig altid kun pizzaer derfra, plus man kan spise dernede også, det er ungerne helt vilde med fremfor at tage det med hjem :D --
#20
I føtex (ivertilfalde vores) kan man købe en færdig dej fra bageren, til 7 kr! Den er 10x bedre end de købe dej du ruller ud :) Dem her kommer som en "klump" ligesom pizzamanden laver (købte tit før ved vores lokale pizzaria) da ungerne elsker selv at lave deres egen pizza, og så er det fedt bare lige at hive en dej op af fryseren om eftermiddagen :p
Men til 7 kr pr dej, så kan det NÆSTEN ikke svare sig selv at lave :p
Selvom hjemmeæltet dej med rigtig pizza mel altså bare er 10x bedre end købe dej :) --
altsa saadan en pizza til omkring 65 kroner paa ca 40cm I breden vejer her omkring 1.2kg.
ude a pakken
-- Sven Bent - Dr. Diagnostic
www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury Jeg kigger også på at lave pizza selv
Det første må vel være at få et godt bagestål, til alm. ovn
Med mindre man køber en bette pizzaovn der har det hele
Men de trækker en del ampere.. tror det er i min. 15A området
Lidt for meget for mit el setup her
(mit relæ slår f.eks fra hvis både ovn og elkedel er tændt)
Og så lave sånogle lækre pizzaer her
https://i.ytimg.com[...]
eller https://i.imgur.com[...]
eller https://i.imgur.com[...]
Jeg er færdig med det her lort
https://i.imgur.com[...] -- Sidst redigeret 22-02-2024 04:32 I Aalborg så prøv at svinge forbi Fumo, det er min svoger som har været med til at åbne. Han var tidligere pizzachef på San Giovanni, så håndværket fejler ikke noget. -- Tillæg til denne tråd.
Jeg har engang vejet en alm. pizza og en familiepizza fra samme pizzaria. Det er flere år siden, så det er før inflationspriser.
Alm. pizza pris: 65 kr
Alm. pizza vægt: 900 g
Fam. pizza pris: 110 kr
Fam. pizza vægt: 1150 g
Moralen er, aldrig køb en familiepizza. -- MSI B650 MAG Mortar | Ryzen 7 7800X3D | G.Skill Trident Z5 32GB CL30 6GHz
ASUS RTX 4070Ti | Noctua NH-D15 | ASUS ROG 1000W SFX | Lian Li O11D Mini #25 - du behøver SLET ikke alt det der.
Alt madlavning skal åbenbart være en "trend" og du skal have 200 forskellige dyre ting. No, I say!
Y'all don't need it. De vil gerne sælge dig en million ting som allesammen vil bilde dig ind at med den her helt specielle ting, får du perfekte resultater hver gang, som om tingen er en erstatning for erfaring, håndværk, grundighed og kærlighed. Du kan sagtens fucke det hele op, selv med det dyre grej, og du kan sagtens få gode resultater uden det dyre grej.
Vi laver ret tit hjemmelavet pizza når vi har venner-med-børn på besøg, fordi så kan ungerne selv være med til at lave dem.
De er bare lavet på de her pizzadej-ruller man køber (jeg mener Rema's "de gode" er dem vi bruger) og så på bagepapir en en almindelig ovn.
Er de bedre end super-awesome-italiensk kærlighedshåndværk? Nej. Er de fuldt ud lige så gode (her tænker jeg på bunden - konsistens, tykkelse, crunch, blødhed) som dem de nærmeste lokale araber-joints laver? Absolut! Markant bedre, faktisk.
Det er lissom med min motorcykel. Jeg har ikke et eller andet 400.000-kroners baneracer-jern, fordi det er jeg slet ikke dygtig nok til. Og det bliver jeg aldrig. De situationer hvor udstyret ville komme til sin ret, kommer jeg aldrig i. Det er det samme i køkkenet.
By all means, forbrug-forbrug-forbrug og buy-all-the-things - men man *behøver* ikke købe ind på de sidste røvdyre 0.5% af hardcorenørderiet for at lave pizza, bøffer, franskbrød, kaffe, osv osv osv.
Do more with less. I stedet for omvendt. -- "ORK SATME!" --
Sidst redigeret 22-02-2024 08:47 #28 det må være nogle elendige pizza grotter du har i nærheden hvis bunden ikke er bedre end Rema´s dejruller.
Vi bruger dem også, og også fra Rema, men de er bestemt ikke på højde med vores lokale pizzaria.
Tror måske også vores forventninger til pizza er forskellige når du kan se det som på højde med en normal god pizza.
Vi bruger dem dog af samme grund som dig, at det er så nemt at børnene kan være med uden at skulle kede sig ved at lave dejen også. -- #29 - du kan se længere oppe at jeg fortæller om nogle virkeligt lækre pizzasteder. Jeg bilder mig ikke ind at dem vi laver over en flaske rødvin og en Nathaniel Raitliff-LP er bedre end dem de rigtigt gode steder laver.
Og ja, det er nogle "dårlige" pizzariaer jeg sammenligner lav-selv-pizza med. Men der er nogle variabler, er der ikke? Og langt de fleste "pizzasteder" *er* dårlige.
Måske er dine lokale pizzariaer bedre end dem der er tæt på mig? Måske er din opfattelse af hvad "normal god pizza" anderledes end min?
Er sådan en halvblød, halvbrændt, tyk, blød billig-olie-inficeret-og-fyldt-med-elendige-råvarer fra det lokale "Nr 1-15 Frokostpizza til kun 49 kroner" pizzaria en "normal god pizza" - eller er en "normal god pizza" for dig noget andet?
Fordi sammenlignet med det man kan købe fra ikke-italienske pizzasteder tæt på mig, så er de bunde vi laver bedre, mere smagfulde, tyndere, og ikke brændt/forkullet hverken i toppen eller på undersiden.
Bevares, der kommer ikke de her "luftbobler" på dem vi laver, men dem kan jeg sagtens undvære når de lokale gangstere alligevel leverer "luftbobler" som er omkranset af brændt skorpe. -- "ORK SATME!" #28 jaja og "du behøver ikke købe friskristede kaffebønner til 50-100 kr. Den instant kaffe fra netto til 20,- er glimrende! Tro ikke på deres kapitalisme tricks!"
;)
Nej det handler om at ville lave noget ordenligt, og skabe en god oplevelse
Og for at lave en nogenlunde pizza skal der høj temperatur til. Basta
Men et bagestål kan gøre stor forskel i en alm. ovn
PS: jeg drikker instant kaffe, men helst af god kvali. Den der Peter Larsen er ret god, ligenu prøver jeg "Brazil" varianten
Men jeg har været ude i kaffeeventyr før i tiden, men det blev jeg træt af, også fordi jeg drikker 5-10 kopper om dagen
Nå jeg vil jeg lave en god hjemmelavet pizza. Træt af skinkestrimler og lort -- Sidst redigeret 22-02-2024 10:42 #27 Kan vi få den samme analyse med frokost pizza vs aften pizza.
Det skal selvfølgelig være fra et pizzaria, som har de samme pizzaer på menukortet til frokost og aften. -- #32 Ja du kan bare gå i gang :D
Jeg spiser efterhånden sjældent pizza, så det bliver næppe mig der kan levere den sammenligning denne gang. -- MSI B650 MAG Mortar | Ryzen 7 7800X3D | G.Skill Trident Z5 32GB CL30 6GHz
ASUS RTX 4070Ti | Noctua NH-D15 | ASUS ROG 1000W SFX | Lian Li O11D Mini En albertslund pizza ser ud til at ligge i ca 560gr og det er ikke en frokost pizza. Tror prisen var omkring 85kr.
I forhold til den nye ejer er der en forklaring som er relativt ligetil.
Den første ejer har formentligt bygget det op fra ingenting men i et lejemål med en fast pris aftale i 10år.
De 10 år er gået og nu hopper huslejen, alternativt har han bare fundet en bedre/billigere lokation.
Den nye køber eksisterende pizzaria som går godt og derfor koster godt til. Han får så også en evt prisstigning i nakken.
Den nye ejer skal nu betale både husleje og af på købsprisen, dermed kommer der en forskydning i rentabilitet i forhold til den gamle ejer.
Det mønster sker flere steder end man skulle tro. Der er jo en investering som skal betales af, som den tidligere ejer ofte er sluppet for eller markant billigere som minimum.
Den nye ejer ser at det er en glidebane og prøver at fikse det ved at arbejde med enten pris, råvare eller begge dele. Sjældent til det bedre.
Indirekte er det sker for Jensens bøfhus og er ved at ske for Bones, her er det bare ledelseslag som skal søge at gøre det "bedre" end de tidligere. Og at spare på råvarer er nemt og virker i op til et par år indtil kundenmassen er blevet træt af den faldende kvalitet.
De har på dette tidspunkt sat betydelige dele af kundemassen over styr og så begynder en lignende glidebane.
Frosne kartofler, bøffer "stegt" på pizza rullebånd. Sovs fra store triste spande. Og næste trin er så de lidt billigere frosne kartofler etc etc.
Det er en skidt forståelse af hvad der gør en god virksomhed. Vær unik eller hav volumen så har du en fair chance. Er du jævn på begge, skal du evt have placering eller pris. Folk (mig selv inkl) er villige til skrammel hvis prisen er ret. Den oprindelige sorte gryde. Ekstreme portioner med brugbar kvalitet. -- Har kigget meget rundt på pizzasten, bagestål, pizzaspader, pizzaovne osv.
Jeg tror faktisk at bare dette simple billige sæt vil gøre underværker med en alm. ovn
https://www.kitchenone.dk[...]
Så kan man lave og forme pizzaen på pladen, og så bare ind på den varme sten i varmluftsovn på max
Det vil jeg prøve. så kan man altid opgradere senere hvis det overhovedet er nødvendigt ;) -- Jeg havde gode resultater med en pizzasten, indtil den knækkede.
En Dr. Oetkers Casa Di Mama frysepizza på en pizzasten, det er skide godt :D Di mama er rigtig gode med den bund den har, som så bliver ekstra god på en pizzasten, bedre end at købe en billig frokostpizza i et pizzaria. -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x #35 Pizzasten eller stål er helt sikker en bedste billige opgradering der gør en stor forskel. Har selv bare en fra Netto så nej det behøver ikke være noget fancy.
Hvis man vil have en en god opskrift på dej, så tjek denne video ud: https://www.youtube.com[...]
Der ligger også mange andre videoer fra ham hvis man vil nørde mere :) -- Asrock x399 taichi Amd threadripper 1920x 32GB DDR4 GTX 750ti Samsung 950pro
http://lucabuono.com[...] En pizzasten kan være en billig investering, men hvis ovnen ikke kan blive varm nok, så er forbedringen derefter.
Jeg har rodet både med pizzasten og bagestål, men det har ikke været det værd.
Jeg gik skridtet videre og købte en pizzamaskine i stedet:
https://www.pricerunner.dk[...]
Det gør en forskel.
Man får en lille ovn med stenplade der kan blive op til omkring 400 grader varm så kan man lave pizza næsten så godt som de gode pizza steder. Og det går stærkt når den er forvarmet. Som i 4-10 minutter, alt efter om der er behov for eftervarme for at gøre fyld eller en tykkere bund færdig.
Man skal lige lære den lidt at kende for at få det bedste resultat (tip, forvarm ikke til højeste temperatur for så bliver bunden let sort), men efter anskaffelse af sådan en for nogle år siden så har jeg droppet pizzaria helt, og køber næsten aldrig frysepizza mere, så det var hurtigt tjent ind for mig. :-) -- Du er altid velkommen til at sende en besked hvis jeg ikke ser din kommentar --
Sidst redigeret 24-02-2024 13:21 Jeg har også droppet at købe pizza, jeg laver dem selv .
-- Intel 13700k Thermalright Peerless Assassin 120 SE + Asus strix ROG B760i + Sapphire RX 6900 XT Toxic Air #3
Om jeg vejer mine pizzaer??
Ja, hvergang!!!!
Nej selvfølgelig gør jeg ikke det. men efter at have købt Pizzaer samme sted i 5-6 år og altid været super tilfreds med mængde og kvalitet. Og så ligepludselig stå med en halvtom bakke til fuld pris, så ser man hvad man får for pengene andre steder. Eller du vil blive ved at komme tilbage til en fuser?
8 ud af 10 gange laver jeg også selv mine pizzaer. Men sjældent jeg selv laver dejen. Køber som regel pizza kit og fyld efter temperament. Det bedste kit var ved Aldi. Der var dejen også mere fyldig og sprød.
Har dog ikke fået købt pizzaovn endnu, men det kommer.
Men tak for indput i tråden :-)
Tristar -- Smil koster mindre end elektrisk lys, men lyser mere op Fænomenet med at sælge mindre til samme pris hedder skrumpflation:
https://da.wikipedia.org[...]
Du kan jo prøve at følge udviklingen blandt de andre pizzeriaer, om de også reducere vægten på deres pizzaer som alternativ til prisstigning.
--
41
Kig på kilo/liter-prisen uanset hvad du shopper af fødevarer, hvis du er ude efter at kunne sammenligne hvad du rent faktisk betaler i difference for to ens produkter.
Det er mildest talt provokerende at man som forbruger ikke får gennemsigtighed som en selvfølge.
Udover shrink-flation, er man også offer for mere alvorlige udfordringer.
Nogle steder er prisen på øl eksempelvis opgivet i liter på det ene produkt og stk-pris på det andet.
Det er ikke decideret vildledning, men det strider mod gennemsigtighedsprincippet.
Ifht. pizza-snakken er det typisk dansk at være af den opfattelse at man får mere for pengene jo mere kød-kagen vejer.
Min makker der ejede pizzaria i 90'erne sagde det rent ud; dansker-pizza har intet med pizza at gøre.
Det er frasorteret svin, anden- eller tredjerangs-ko og billig smelteost på cirkulært toastbrød dyppet i planteolie.
-- Retur til moderation efter personlige præferencer - I love it!
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|