Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Tidsrejse ala terminator. Umuligt/muligt?

Af Supporter Aspirant Isaac R. | 08-02-2024 14:35 | 1910 visninger | 50 svar, hop til seneste
Hej. sidder lige og kigger en masse People watch Terminator på Youtube hvor en masse folk ser Terminator fra 1984 og reagerer på den. Har selv set den 20-30 gange, incl en del af de andre Arnold Terminator film der kom bagefter den første oprindelige. Men så er det min hjerne bare begynder at tænke og tænke og filosofere derudaf ift tidsrejser. Hvor ulogiske de er fyldt med paradoxer og om de fysisk egentligt burde kunne lade sig gøre. I den første The Terminator fra 1984 etableres en nutid der hedder 2029(delvist valgt ud fra Kyle Reese ikke eksisterer i 1984 så man undgår et hav af åbenlyse paradokser i filmen) og så 2 tidsrejsende der rejser "tilbage" i tiden til 1984 den tid filmen blev lavet dvs nutid for biografgængerne så at sige. 1. Hvis nutiden eksisterer i kraft af den tidsrejsende(deres nutid er 2029 begge) dvs deres nutid som de bliver sendt tilbage i tiden fra hele tiden er deres nutid også selvom de måtte dø vil det historisk altid være deres seneste nutid, hvilken nutid eksisterer de mennesker i 1984 i? De lever vel i en nutid og samtidig i en fortid? 2. Så leger jeg med tanken om vi lever ALLE i vores egen nutid dvs nu er det 08-02-2024 kl 14.30 dansk tid efter Jesus af Nazarets fødsel(som vores tidsregning er i Danmark) MEN så lad os lege med tanken om at der kom en tidsrejsende til os, præcis som det skete i Terminator(og mange andre tidsrejsende film sikkert). Dvs der kom en tidsrejsende som man kan etablere kommer fra fremtiden på den ene eller anden måde. Bare leg med på tanken. Hvilken nutid er det så VI lever i nu? Ville fremtiden allerede være skrevet? For dem i terminator filmen lever jo i 1984 i nutiden, men i følge filmens tidsrejse logik er fortiden bare et vhs-bånd man kan spole tilbage og så er man der. Det samme bør jo altid være gældende for enhver nutid så? Hvis jeg kunne opfinde en tidsmaskine om lad os sige 1 time kan jeg så rejse tilbage til lige nu? Så eksisterer fremtiden? Hvornår stopper den så med at findes? Jeg bliver så forvirret hvad tidsrejsende egentligt er for en størrelse? Hvordan det fysisk kan lade sig gøre om det kan lade sig gøre. Hvis der i TEORIEN kom én person nu vi etablerer er fra fremtiden hvilken tid er nutid så egentligt? Og så er der også alle de paradokser ift at influere på fortiden og de mere direkte af slagsen feks slå sin mor eller sig selv ihjel i fortiden, burde det fysisk kunne lade sig gøre(i teorien). Men mest af alt er jeg interesseret hvad i mener angående nutid og fremtid. Fortid er jo etableret den har allerede fundet sted. Og ja jeg er godt klar over at tid ikke eksisterer som sådan, men bare et en beskrivelse af energi der bevæger sig i sidste ende. Og hvis vi kunne komme til feks ormehuller eller andet der muligvis eksisterer så kunne det være at tiden ville stå stille(så ville vi så heller ikke kunne i vores nuværende fysiske form eksistere der det siger sig selv).
--

--
Sidst redigeret 08-02-2024 14:37
#1
SShadowS
Guru
08-02-2024 14:38

Rapporter til Admin
https://www.youtube.com[...]
--
5950X|Crosshair VIII Formula|64GB RAM ASUS4090STRIX-OC|PG279Q 980 PRO 2TB|970 EVO+ 2TB|Samsung 860 PRO 2TB 2xSamsung860 QVO 2TB|Corsair AX1600i
#2
Gill Bates
Guru
08-02-2024 15:21

Rapporter til Admin
"Jeg bliver så forvirret. Hvordan det fysisk kan lade sig gøre" Det er science fiction ;) Men jeg er stor fan af Terminator, og synes den klarer emnet ret godt Men ja det er et stort paradoks ved idéen om tidsrejse, at en gut f.eks kan rejse tilbage i tiden og noget bliver ændret eller han dør, så han derfor ikke længere eksisterer fremover og derfor slet ikke KAN rejse tilbage i tiden Det bider nemt sig selv i halen Alligevel elsker jeg tanken
--
#3
the688
Guru
08-02-2024 15:30

Rapporter til Admin
Det er nogle fantastiske tankeeksperimenter man kan få skabt sig omkring tidsrejser. Man skal nok skelne mellem "tidsturisme" og "evnen til at flytte ting i tid" - at vi kan flytte et partikel, er ikke det samme som at du kan tage din kuffert med tilbage og high-five Hitler i ansigtet med en stol. Der er masser af gode podcasts om tidsrejser og rummet på DR Lyd. Vildt spændende. Tid er noget weird ass shit. Check sorte huller og "event horizon", for eksempel. En helt banal ting som altid har udfordret mig ved tanken, er at Jorden bevæger sig.. what.. 30km i sekundet. Så hvis man lige vil lave en "Back to the Future" så skal man være *ret* heldig for at ramme det rigtige sted. Fordi der hvor du stod, er episk langt væk lige om lidt...
--
"ORK SATME!"
#4
rAnders
Megabruger
08-02-2024 15:38

Rapporter til Admin
Det er nok et af de mest diskuterede emner inden for fysik - hvorfor tror du svaret findes hos brugerne hos HOL i stedet for nogle af de mange diskussioner der allerede ligger på nettet?
--
#5
Isaac R.
Supporter Aspirant
08-02-2024 15:41

Rapporter til Admin
@rAnders jo men det er jo altid LIDT sjovere at høre brugerne på HOLs mening omkring emnet. Man kan jo altid finde næsten alle emner overalt på nettet. Det som allermest undrer mig er som sagt hvad er nutid og fremtid hvis man bare kan rejse i det hvordan det end udformer sig hvis det da nogensinde kan lade sig gøre. Eksisterer fremtiden så og er allerede forudbestemt? Jeg er på ingen måde religiøs skal det lige siges. Men det ville da i DEN grad gøre mig rundforvirret hvis det en dag kan lade sig gøre. Hvad vil nutid og fremtid så egentligt være? Nu skriver mange også på nettet at der etableres forskellige tidlinjer ift tidsrejsende. Det er sådan man plejer at forklare det. Så tænker jeg hvor mange tidslinjer kan der eksistere? Og hvis nutiden og fremtiden kan rykkes rundt på, hvad er så nutid og fremtid egentligt? Det vil jo rykke totalt ved alt hvad vi definerer som tid, hvis nutiden og fremtiden kan ændres af alle og enhver.
--

--
Sidst redigeret 08-02-2024 15:43
#6
jbred
Monster Supporter
08-02-2024 15:48

Rapporter til Admin
Rick and Morty´s snake terminator er seværdig, hvis man ikke tror det kan lade sig gøre. Hvordan kan de ellers rejse frem og tilbage på den måde ?
--
#7
Stroyer
Guru
08-02-2024 15:51

Rapporter til Admin
0# Puha - den sti har jeg også været nede af nogle gange. Mægtigt spændende - og hvad hvis man nu besad evnen eller udstyret, hvad ville man så gøre med det? Forsøge at gøre verdenen til et bedre sted eller berige sig selv - eller måske begge dele? Hvor om alt er - så synes jeg også lige at jeg vil slå et lille slag for et par TV Serier jeg synes var fantastiske: - 12 Monkeys - Fringe
--
IDGAF!
#8
visbech
Semi Supporter
08-02-2024 15:51

Rapporter til Admin
Lige meget hvem du er! Lige meget hvornår du er!! Så er det nu - nu. Tid er lige nu også fortiden og fremtiden. Vi alle ankeret i nutid uanset hvilken tid du kommer fra. "The past is history, the present is a gift and the future is a mystery" Man skal lære at se sig selv igennem sit eget nuværende moment og med øvelse kan du se både frem og tilbage efter behov. The now - Nothing else matters.
--
#9
jbred
Monster Supporter
08-02-2024 15:53

Rapporter til Admin
"vi skal lige udvikle teknolgien først" arrr men den har dem foran os jo allerede, så der er en grund til de ikke har skudt hitler, fjernet flagremusen ved corona, sagt til Freddy han ikke skal kneeppe på offentlige toiletter osv..
--
#10
SpecialAgentRæv
Superbruger
08-02-2024 16:00

Rapporter til Admin
Torsdags tanker :-) Hold nu fast man…
--
7700K gang!
#11
Karstens78
Juniorbruger
08-02-2024 16:03

Rapporter til Admin
Skulle tidsrejser vise sig at være mulige; så ville det jo 100% afklare hvad der sker efter døden. Hvis du eksisterer "hele tiden" - så kan du jo aldrig dø. Deep !
--
#12
topswagcode
Juniorbruger
08-02-2024 16:18

Rapporter til Admin
Min tanke er at hvis det kunne lade sig gøre ville folk allerede have hoppet tilbage i tiden og vi ville vide det. Dermed tror jeg ikke på det nogen sinde sket.
--
#13
Isaac R.
Supporter Aspirant
08-02-2024 16:45

Rapporter til Admin
@12 Topswagcode det er også en af de mange konklusioner feks Stephen Hawking kom frem til i en af hans mange teorier, nemlig hvis fremtiden eksisterer(det må den vel gøre på en eller anden måde hvis fortiden som i tidsrejsefilm bliver nutid for de karakterer der rejser tilbage, hvor de fysisk befinder sig i fortids tiden så at sige) så ville der også have været tidsrejsende allerede. Men det vil så også sprænge mange af de forståelser vi har for tid og rum hvis det kunne lade sig gøre. Nutid er nutid så at sige det er noget vi kan forholde os til. Men hvis nutid kan gentages i en såkaldt rejse til fortiden, så eksisterer nutiden i mange former det siger sig selv. Så vil fortid jo aldrig være fortid og nutid aldrig være nutid og fremtid aldrig være fremtid men én stor pærevælling af tid og sted. Måske der kan udvikles forskellige tidslinjer, men hvem ved? Jeg må skaffe mig en flux capacitor og 1.21 gigawatts i en eller anden form :).
--
#14
Volcano
Mega Supporter
08-02-2024 16:54

Rapporter til Admin
Denne tidsrejse tråd fik mig til at tænke på at jeg havde høre om nogle rige mennesker som ved årtusindskiftet fløj tilbage over tidszonerne får at på den måde kunne opleve kl 0:00 ved nytårsfesten flere gange samme nat. _____ Du kan faktisk rejse i tiden I 1880’erne bestemte et globalt panel, at den internationale tidszone med +0 ville være i London og trække en lodret linje gennem London fra nord til syd hen over jorden. Det betyder, at det, der ligger på den komplet modsatte side af jorden i forhold til London, ville enten være 12 timer foran eller bagud, alt efter hvilken side af datolinjen, det ligger på – hvilket ville være fint, bortset fra at nogle øer i Stillehavet ikke overholder den regel af en eller anden grund. https://www.ef-danmark.dk[...]
--
Alt er til salg, det er et ? om prisen i9-12900K . Z690 . 4x MVMe 4.0 . DDR 5 . 2x U3221D IPS . 64 GB Ram . RTX4070
--
Sidst redigeret 08-02-2024 16:57
#15
jbred
Monster Supporter
08-02-2024 17:23

Rapporter til Admin
Man kan også sætte sit mind på at "hvad nu hvis ingen nogensinde havde opfundet tidsfaktoren" årstider, timer, min, sek, døgn, holde øje med månen, lagve en 12 mdr indeling, og smide et skudår ind med 1 ekstra dag pga man mister ½ time om mdr i forhold til panik kalenderen der blev lavet på de 365 dage..
--
#16
Comicsdk
Ultra Nørd
08-02-2024 17:25

Rapporter til Admin
Jeg er frisk når det bliver muligt. Så drikker jeg mig i hegnet og lige inden tømmermændene rammer, rykker jeg retur til det tidspunkt jeg var mest wasted. På den seriøse side; Indtil det bliver muligt (man er vel optimist) kan man se nogle filmiske bud på hvor galt det kan gå. Terminator 1 & 2 og Looper (2012) er blandt mine favoritter når det handler om den slags. (Man må ikke glemme 12 Aber (1995), ellers er man jo blasfemiker) The Butterfly Effect (2004) er heller ikke ringe.
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
#17
NitroBlast
Guru
08-02-2024 19:21

Rapporter til Admin
Det kan ikke lade sig gøre, tiden kan teoretisk påvirkes til at gå hurtigere og langsommere, men det kræver enorme gravitationsforskelle, emnet er dramatiseret i filmen "Interstellar" ( https://www.imdb.com[...] ). En anden seværdig film om tidsrejser er "The Time Shifters" ( https://www.imdb.com[...] ). Forestil dig, at du rejser tilbage i tiden, for at "korrigere" en fejl, som gjorde at et eller andet i dit liv gik alvorligt galt. Herefter rejser du frem i tiden igen, og så opstår paradokset: Dét, der fik dig til at rejse tilbage i tiden, findes ikke mere, og dermed har tidsrejsen fjernet årsagen til tidsrejsen, og derfor kan den slet ikke have fundet sted i første omgang. Hjernevrider.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 08-02-2024 19:21
#18
RoadRunnah
Super Supporter
08-02-2024 19:33

Rapporter til Admin
#13 Ej at forglemme Stephen Hawking time traveller party https://en.m.wikipedia.org[...]
--
#19
Comicsdk
Ultra Nørd
08-02-2024 19:36

Rapporter til Admin
18 Haha Det er satme go' spas. Jeg var ikke lige forberedt på humor i den liga fra den stodder.
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
#20
ToFFo
Guru
08-02-2024 19:46

Rapporter til Admin
Jeg mindes der har været en tråd om det samme, oprettet af samme, for nogle år siden. Tror det var midt under coronaen. Men lad os for sjov antage at tidsrejse er muligt... En mand bygger en tidsmaskine, 10.000 år ude i fremtiden. Han rejser så 100 år tilbage i tiden, hvor noget sker, så tidsmaskinen aldrig blev opfundet i den tid, som han rejste tilbage fra. Derfor kunne han ikke rejse tilbage i tiden til at starte med. Prøv at google "The Grandfather Paradox". Det er også et af de gode paradokser. #17 - Primer er den bedste time travel film jeg har set. Den er MEGET indviklet, og mega low budget, men for satan den skal ses mange gange. SPOILER - Fuld timeline her: https://drive.google.com[...] Min yndlings timetravel film er dog fortsat Donnie Darko.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 08-02-2024 19:51
#21
Comicsdk
Ultra Nørd
08-02-2024 19:53

Rapporter til Admin
20 Hvis det eksempelvis er Midttrafik der har bygget hans tidsmaskine, ville det forklare hvorfor han ikke er dukket op endnu. Jeg tænker han er her ved 3080-tiden, hvis rejseplanen sagde 2024.
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
--
Sidst redigeret 08-02-2024 19:53
#22
Comicsdk
Ultra Nørd
08-02-2024 19:57

Rapporter til Admin
20 igen YES! Primer! Jeg ville have foreslået den, men jeg kunne simpelthen ikke komme i tanke om hvad den hedder. Den er fantastisk og stikker en god håndfuld Hollywood-produktioner i seværdighed.
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
--
Sidst redigeret 08-02-2024 20:01
#23
NitroBlast
Guru
08-02-2024 19:58

Rapporter til Admin
#20 Årsagen til at vi ikke har haft besøg fra fremtiden kan skyldes, at jorden går under inden teknologien skabes. Jorden kan være et asteroidefelt om en uge, ingen kan be- eller afkræfte det før om en uge. Det moderne menneske, homo sapiens, har end ikke eksisteret i 1mio år, og om 1mio år kan ingen spå om, hvad menneskets evolution har haft af betydning for os. Måske teknologiens magt over os har fået os til at fornægte den, så vi lever som primitive bondesamfund. Måske vandstanden er blevet så høj, at vi har gæller og svømmehud mellem fingrene, og skændes om den gode tang ved Harboøre..
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 08-02-2024 20:01
#24
ToFFo
Guru
08-02-2024 20:23

Rapporter til Admin
#23 - Eller også kan det bare ikke lade sig gøre at rejse bagud. Who knows. Måske er det bare det kedelige svar. Men om ikke andet et spændende emne. Jeg synes det er sjovere at tale om noget lidt mere håndgribeligt. Hvordan tid påvirker os alle forskelligt alt efter hvor hurtigt vi bevæger os. Dét synes jeg er interessant.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 08-02-2024 20:25
#25
Comicsdk
Ultra Nørd
08-02-2024 20:32

Rapporter til Admin
Til de der tripper i tid: .. det er muligt at man skal tjekke kabinen før man trykker speederen i bund. Det ville være latterligt at lande i 1991, lige i tide til at opleve Nirvanas kommercielle gennembrud - og så være halvt menneske, halvt guldhamster. Jeg er med på den slags problemer normalt forbindes med teleportation, men for en sikkerheds skyld.
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
#26
jxs
Junior Nørd
08-02-2024 21:16

Rapporter til Admin
Det er muligt at rejse frem i tiden, ikke tilbage. Tid bevæger sig langsommere, jo hurtigere du bevæger dig. Hvis du var i et rumskib der fløj med "tæt-på" lysets hastighed... lad os sige 2 år væk fra jorden og så 2 år tilbage mod jorden ville der for dig være gået 4 år, du ville kun være blevet 4 år ældre, have indtaget mad for 4 år osv... men på jorden ville der være gået lige under 100 år. F.eks.: Du er 30 år når du tager afsted i år 2024. Du er 34 år når du ankommer til jorden i 2124.
--
Mit bud gælder 24 timer. 64 plusser på whitelisten.
#27
waskustobaskus
Mega Nørd
08-02-2024 22:29

Rapporter til Admin
Det bliver aldrig muligt. Ligesom at vi aldrig kommer til andre galakser da vi ikke kan rejser hurtigere end lyset.. og Den hastighed når vi aldrig... Hvorfor? Fordi vi har jo slået hinanden ihjel inden da.
--
#28
Comicsdk
Ultra Nørd
08-02-2024 23:02

Rapporter til Admin
27 Jeg forestiller mig at vejen til eksempelvis et parallelt univers, kunne være tilgængeligt på et mentalt plan, langt, langt, langt ude i fremtiden. Der bliver ikke behov for transportmidler - der er brug for en udvidet bevidsthed. Vi bliver nok nødt til at få gang i noget seriøs evolution, men mon ikke.. Narh.
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
#29
NiceRag
Super Nørd
09-02-2024 03:51

Rapporter til Admin
Jeg har hørt fra nogle teoretikere (fysikere?) at rejse FREM i tiden er muligt, ud fra hvad vi ved fra hvordan tid fungerer når man er langt væk fra jorden. Man kan måle tiden går langsommere for os, end for fx. satelitter og de astronauter som er på rumstationen i nogle måneder... (præcis ligesom hvordan det sker i Interestellar, men der er det nok lidt overdreven... ?) Men de mener så at det på ingen måde er muligt at rejse tilbage i tiden - så havde vi jo set det ske. Fx. da Stephen Hawking holdte sin fest for tidsrejsende, hvor ingen dukkedeop. Det ville skabe så mange paradokser, at det ville være simplere at antage det bare ikke kan lade sig gøre.. ligesom det futurama afsnit, hvor Fry rejser tilbage i tiden, ved en fejl slår sin bedstefar ihjel og ender med at blive sin egen farfar.
--
Sidst redigeret 09-02-2024 03:52
#30
trolleleet
Monsterbruger
09-02-2024 08:42

Rapporter til Admin
Ligesom julemanden ikke findes, så gør tidsrejser heller ikke. God dag.
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#31
freak_master
Gigabruger
09-02-2024 08:50

Rapporter til Admin
For at tænke i tidsrejser skal du først definere hvad nutid er. Fordi nutid er faktisk ikke så nemt at definere. Afstand er også tid, deraf kaldet "spacetime". Hvis aliens lige nu kigger på vores planet kan de se dino'er gå på jorden, fordi de er så langt væk. For dem er det "nutid". Et skype opkald brugt med kvantefysik kan i teorien lade sig gøre over uendelige afstande. Hvis samme aliens havde et sådan opkald ville de se et andet "nutid" end det de kan opservere. Teorien for tid er at alt er sket, og alt vil ske, og alt sker lige nu på samme tid. Så hvis alt er sket, og alt vil ske, hvordan vil du så bryde din egen "tidsbobbel"? Svaret er at det kan du faktisk ikke. Hvis du vil, kan du dog "rejse frem i tiden" ved at bruge enten hastighed eller masse. Der er en kosmisk fartgrænse. Jeg kan ikke huske den 100% men så vidt jeg huske er den 300.000 meter i sekundet (lysets hastighed). Denne grænse KAN du ikke bryde, men når du kommer tæt på den vil tiden for dig blive langsommere og langsommere, for at holde dig under fartgrænsen. Det betyder at tiden omkring dig blot går hurtigere uden at du bevæger dig hurtigere. Dette kan vi opservere i den store hadron collider i Sweitz, hvor partikler der kun lever i en brøkdel af et sekundt kan accelereres til lysets hastighed, og overlever nu pludselig flere sekunder. Masse trækker også i tiden. Det ses næmmest på vores GPS system. Uret på sattelitterne gå nemlig for hurtigt. Jordens masse trækker derfor i tiden, og gør den langsommere. GPS systemets tid skal kalibreres hver uge netop på grund af dette. Finder du en supermasse, som f.eks. det sorte hul i midten af vores galaxe, kan du flyve der til, og tage et par omgange omkring og komme tilbage vil du komme 100 år ud i "fremtiden". Det er selvfølgelig "fremtiden" på jorden, og ikke "fremtiden" for universet, alt er relativt, det fandt Einstein ud af for os. Det var det lange svar, det korte svar er nej, man kan ikke rejse tilbage i tiden, men du kan godt "rejse frem i tiden".
--
Sidst redigeret 09-02-2024 08:51
#32
Razorblade
Mega Supporter
09-02-2024 10:55

Rapporter til Admin
Nu er lysets hastighed 300.000 Km/s, ikke meter i sekundet ;-)
--
AMD R9 5900x, Asus 570x Crosshair VIII, 2x16GB G.skill 3200 MHz cl 16, Fractal R5, RX6900XT, Samsung 980 pro 1 TB,960 Evo 0.5 TB, AOC Agon 27" m.m.
#33
Kasper Køhlert
Semi Supporter
09-02-2024 11:42

Rapporter til Admin
Begår fejl hver dag.
--
20th Century Man Denmark
#34
MaVa
Bruger
09-02-2024 12:00

Rapporter til Admin
Så lige en sjov reference til Terminator i går i Reacher sæson 2 :-) https://www.youtube.com[...]
--
#35
freak_master
Gigabruger
09-02-2024 12:40

Rapporter til Admin
32 Tak for rettelsen :)
--
#36
Isaac R.
Supporter Aspirant
09-02-2024 12:49

Rapporter til Admin
@Freakmaster de punkter du kommer med angående lys og hastighed og energi kontra afstand osv, er sådanne nogle emner menneskeheden burde være nået til som en helhed, i stedet for kæmper vi stadigvæk indbyrdes om de mest banale trivialiteter på denne planet, i stedet for at udforske langt mere af verdensrummet. Ja jeg tænker på en masse computerspil og science fiction film, der har man koloniseret rummet for længst, nået at rejse med meget store hastigheder(nok ikke med lysets hastighed dog) og teste hvordan tid og rum og lys osv fungerer derude. Men selvfølgelig kan INTET udelukkes, det tror jeg man gør klogt i at have det udgangspunkt. Jeg tænker da også at lys og al andet energi bevæger sig med helt andre hastigheder i andre dele af universet, og deraf kan man opnå forskellige tidsresultater så at sige end man kan her på jorden. Det lyder meget sandsynligt. Svarene er derude som de sagde i X-Files engang i 90´erne (The truth is out there), den sætning ELSKER jeg "svarene er derude" eller svaret er derude. Om vi finder dem ved vi ikke men de findes nok(man ved aldrig). Tidsrejse har jeg dog MEGET svært ved at se kan lade sig gøre her på jorden, men MÅSKE derude hvis man kan manipulere nok med hvordan masser og energi fungerer og sløve tiden ned samtidig med at man selv kan bevæge sig hurtigt nok. Det er vel også det ormehuller bygger på, hvor tid og rum bøjes i teorien.
--
#37
NitroBlast
Guru
09-02-2024 12:57

Rapporter til Admin
#36 Sandheden (og ikke svarene) er derude, ikke..? Mennesket kommer aldrig til at: 1) skabe noget, der kan flytte et menneske med lysets hastighed. 2) forlade vores solsystem. 3) rejse i tiden.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#38
Isaac R.
Supporter Aspirant
09-02-2024 13:02

Rapporter til Admin
Jaaaa The truth is out there jo det er nok nærmere sandheden er derude. Men svarene er vel også lidt det samme, det er svarene på de spørgsmål vi stiller. Ellers hvilken sandhed er det man søger? Det er vel de spørgsmål man stiller hvor så svarene på de spørgsmål er derude= Sandheden. Men jo sandheden er derude var nok det man oversatte det til dansk på, det er nu jeg tænker over det den direkte oversættelse, det var nok mere mine egne tanker der oversatte The Truth is out there (-_-)
--
#39
SpecialAgentRæv
Superbruger
09-02-2024 13:04

Rapporter til Admin
#36 Hvordan kan du skrive så mange ord, uden at skrive noget som helst??
--
7700K gang!
#40
freak_master
Gigabruger
09-02-2024 14:31

Rapporter til Admin
36 Jeg ved nu ikke om vi "burde" have nået til det. Udviklingen i bare de sidste 100 år er jo gået monster stærkt. Det er vel ikke andet end 250 år siden vi fandt ud af at flyve for første gang, og hvis vi ser på hvor længe bare den kendte historie af mennesker er, så er det jo ikke andet end et blink med øjnene. Vi lever nok desværre i en tid hvor vi ikke når at se gennembrudet, samtidig med at der er gennembrud nok til at stille spørgsmålene, det er en irriterende tanke. Hvis vi gad tage os sammen og arbejde sammen istedet for at splitte os som vi gør, her tænker jeg på krigen mellem Ukraine og Rusland, eller krigen ved Gaza, hvis alt det krudt blev brugt på at gøre vores alle sammens liv bedre, så kunne vi nok udrette kæmpe ting på ingen tid. Man mener jo at teorien bag "warp drive" er muligt, hvis du bøjer tiden kan du komme omkring den kosmiske fartgrænse, men om vi nogensinde kommer så langt at vi bare har en chance for at prøve det af, det er tvivlsomt. Jeg er nok mest bange for at vi udsletter os selv inden vi får chancen for at forlade vores egen planet, enten fordi vi ødelægger miljøet, eller fordi vi tæppebomber hinanden med paddehatte. 37 Jeg tror desværre at du har ret.
--
#41
Wonza
Mega Nørd
09-02-2024 14:35

Rapporter til Admin
Dine fødder er ældre end dit hovede :-) Det er et sygt spændende emne at diskutere, men jeg (lyden af bongvand) mener, at inden snakken forløber sig, skal man sikre sig en afstemmelse på tværs af parterne, så alle er på samme side ift. forståelse af de forskellige begreber og hvordan forstår vi det der bliver sagt? Lige nu mener man, at man kan "rejse" ud i fremtiden (time dilation), men man er ikke sikker og ingen teorier er fuldstændige. Egentlig ved vi som race nok sådan cirka 0,1% - og tid, hvad er det egentlig udover en måleenhed nogen har besluttet sig for i plenum? Man kunne måske også bøje rumtid og skyde genved igennem universet. Kunne man definere det som tidsrejse? Jo mere jeg skriver, jo mindre fatter jeg. Nå, tid til at smutte hjem fra kontoret. PS: Hvis du ikke har set Interstellar endnu, så er det tid og efterfølgende kan du læse op på hvordan det kan være, at en time på den ene planet svarer til flere år på en anden.
--
Sent from my i7-13700 • ASUS Prime Z790 • 32 GB CL32 G.Skill 6400MHz • NZXT Z63W • Samsung Evo M.2 2TB • PALIT RTX 4090 • NZXT H510 FLOW
--
Sidst redigeret 09-02-2024 14:37
#42
Comicsdk
Ultra Nørd
09-02-2024 15:01

Rapporter til Admin
Alt er i sagens natur rejse i tid. Eller.. det var da lige godt en tese af uhørt ringe kvalitet. Spørgsmålet er hvor meget tid man vil bruge på at rejse. Jeg rejser sommetider en time frem i tiden med linie 18; det ville være lækkert at kunne rejse en time frem og kun bruge et sekund på det - og det ville måske også være fint at kunne rejse hjem uden at have brugt tid på både rejsen frem og rejsen tilbage. Det vigtigste må være at bruge tiden fornuftigt der hvor man er. (ikke at jeg kan prale af at praktisere dét)
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
#43
kikophil
Junior Nørd
09-02-2024 15:02

Rapporter til Admin
Vi skal først laaaangt længere ud i rummet for, at få tilført viden, der kan føre fysikken så langt videre, at vi kan begynde at tænke på tidsrejser, da nuværende viden kun er nærmest 0 i forhold til altet. Så det bliver ikke indenfor menneskets umiddelbare levetid - især ikke som tingene udvikler sig lige nu.. Eller også hører tidsrejser til i den kategori, der bare bliver opdaget ved en tilfældighed, som så mange andre vigtige opdagelser. Nobody can tell.. #20 - ja der har tidligere været en længere tråd om samme.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Over 200 handler på Hol og 34+/0÷ på B&W listen..
#44
ZoneSlash
Supporter Aspirant
09-02-2024 17:19

Rapporter til Admin
Hvad hvis man kun kunne rejse 20 minutter tilbage i tiden fra hvornår man er på ethvert tidspunkt og ved ankomst bliver fastfrosset i 20 minutter uden at kunne gøre eller opfatte noget, ville det tælle som tidsrejse?
--
Hvis man tæver en surdej er det måske fordi man trænger til et knus?
#45
Sven Bent
Monster Nørd
10-02-2024 18:48

Rapporter til Admin
#0 Det kommer lidt an paa hvilke tids model du befinder dig I. Der er nogle naive tids paradokser som ikker er tids paradokser i alle tids modeller. En af disse er feks i tilbage til fremtiden. hvor marty rejser tilbage og er ved at blive hvisket ud af eksistense fordi fortiden har aendre sig og han derved ikke vil blive skabet I fremtiden (hans nutid). Det er kun et problem i en meget linaer tids model hvos der er EN korrekt tids linie der kan aendres. men der er intet der sige tid i sig selve kon eksister i en linie der retter sig. Det er tids modeller omkring and urettende enkelt linie. dvs du rejse tilbage tiden men lige meget hvad du proever at koere saa kan du ikke aendre noget.. hvid fdu f.eks rejser tilbage i tiden for at draebe Hitler vil alle ting mislykkes for du ikke kan aendre hvad der allerede er sket. Dette er ikke en model jeg er fan af. pga den gaar lidt imod chaos teory. mht til entropi plus du har nu en meget extern anker til hvad der er fortid og nutide. dvs der er en korrekt nutid. men for folk i fortiden var der jo deres nutid. Det er den depressive "alle ting er allerede sket" enkelt linie model. Her saa er effekten fra alle tids rejser allerede sket. dvs hvis du rejser tilbage itidne for at draebe Hitler saa finder du af pga en eller andent sitatuion du ende I, bliver du noed til at faa det til at ligne selvord. Hitler var allerede drabet af dig foer du overhovede tog tids rejsendu opfylder bare din rolle i universes tids model. jeg kalder den drepressive fordi den basis set fortaeller os at vi mennsker har intet vaelg og alting er forudset og kan ikke rettes. Den splittende model aka "alle ting der kan ske. sker paa samme tid) Denne her er mere hvad der bliver brugt mere og mere. Det er fa.eks den tids model some ligger i *suk* rick og morty. . hvergang en ting sker eller at valge tages splitte universes sig I alle de mulighed der kunne ske. or and tids rejsende kan den vaere svaer at see forskell fra den foerste tids model jeg skrev. da hvis du rejser tilbage og nu fortaeller hitler om regnen fejle i det tyske nuke program. naar du saa rejser tilbage saa lever du nu et et tysk nazi overtage land ( de fik nukes foer USA nu). men omvendt den foerste saa er tids "Rettelser" kun for alle ting der ikke har rejs i tiden. elelr mere korrekt du foelge nu en ny sti i flet vaeket af tids lininerne. De mennesker du efterlod i din original tids sti venter stadigvaek paa dit i et frit land. men du sider i et tysk nazi fremtid fordu du skabe et valg og dermed foelge den tids linie. MHT til rick or Morty saa rejser de netop "sidelaens" i disse stier. dvs de er alle i samme tids distance fra universesl foesedl/starten af tid, men de er paa forskellige stier. #2 Der ligger intet paradoks I at rejse tilbage i tiden og doe. Mente du at rejse tilbage i tiden ofr forhindre sig selv I et blive foedt? Det er kun et paradox i faa tids modeller #44 Hvis andre kan opfattedig saa ja.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#46
Sven Bent
Monster Nørd
10-02-2024 19:21

Rapporter til Admin
jeg skrev et stoerre indlaeg her mht til noge sjove tids ting men misted det pga HOL' stadigvaek ike har fikses ders "du bliver smidt ud hvis du skriver i laenger tid"problem Du faar kun den "nemme" her saa Tid gaa ikke I samme hastighed overalt tyngde kraft sloeve den ned og hastighed for dne til at gaa hurtigere. hvis du tager et ur og daffer og i rummet og forbliver stille et stykke tid og saa komme tilbage. vil dit ur vare foran dem saa vi har paa jorden. fordi tiden hvor du var ikke var sloevet ned af tyngdekraften. Tyngde krafte er ikke en paa jorde of hvis du rejse ned til f.eks equator saaa vejed u okring .5% mindre tiden her skulle saa gaa lidt hurtiger men fordi equator nu flytter sig lidt hurtigher rundt end f.eks paa polerne. saa bliver tiden have i den ande retning og effekten fra tyngdekraft og hastgihed udligner hinandend og vi har (heldgivis) rimelig samme tid hastighed over hele jorden. men det er an af disse ting der goer at jorden midte 2-3 aar yngre and jorden overflade. og det er ikke fordi overfladen blev skabt foerst. der er bare forskellige tids hastighed alt efter tyngde kraften
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#47
MIchaelW
Supporter Aspirant
11-02-2024 11:32

Rapporter til Admin
#46 Er det ikke lidt paradoksalt at bruge tyngdekraft til at beskrive tid - i en tråd om tidsrejser - når videnskaben ikke har kunnet forklare, hvad tyngdekraft er? Antagelser, hypoteser og teoretiske modeller omkring hvad tyngdekraft er, er hvad videnskaben giver os: https://da.wikipedia.org[...] Fascinerende hvor lidt videnskaben egentlig ved om...tjaeee...alt. Så det er jo næsten et helt magisk - overvidenskabelig - fænomen, når man taber noget. :)
--
#48
mindbuster
Junior Nørd
11-02-2024 14:37

Rapporter til Admin
Det var os mennesker der rejste tilbage i tiden og udryddede dinosaurerne for at gøre plads til os selv.
--
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#49
Comicsdk
Ultra Nørd
11-02-2024 15:00

Rapporter til Admin
48 Ifølge de mest blæste kristne ville det ikke være nødvendigt med en tids-bus til den opgave. Vi levede side om side med dinosaurer. Ifølge andre blæste kristne er planeten ikke ældre end 6000 år - så det hele stemmer jo. Sådan da.
--
Off course he's innocent - why claim immunity if you are guilty.
#50
Greenwood899
Gigabruger
11-02-2024 16:01

Rapporter til Admin
#47 jeg er enig i tyngdekraft stadig er teori men nu kan vi dog måle tyngdebølger og tyngdekraft ret præcist.
--

Opret svar til indlægget: Tidsrejse ala terminator. Umuligt/muligt?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login


ANNONCE