jeg bruger en tidligere udgave ala den her. virker fint
https://www.amazon.de[...]
ellers ville lansky være mit bedste bud på noget der ikke spiser for meget af kniven
--
Sidst redigeret 15-11-2023 14:49
Altså jo, det tager noget tid med en sten.
Men det må sat'me også tage noget tid at tage alt det der grej frem, bolte det til bordet, sætte det op, kalibrere, osv.
Jeg har måske 3 knive jeg bruger "dagligt" - det tager ikke mange sekunder lige at give dem en tur hen over stenen måske en gang om måneden. De andre som sjældent kommer i brug får måske 1-2 ture om året, når de alligevel er fremme, og skal vaskes op (i hånden)
Selvfølgelig, hvis man har et værksted eller en kælder eller noget, hvor grejet kan blive sat op "permanent" så giver det mening. Men jeg tvivler reelt på hvor meget tid du sparer på at vælge en mere kompliceret løsning.
Bare mine to cents. Jeg klarer mig med stenen, og det bliver bare på "gefühl" - jeg har ikke oplevet at stå og tænke at jeg ikke kan skære den her bøf, eller snitte de her frugter, selvom jeg reelt ikke aner om jeg sliber med 10 grader, eller 25, eller...
--
"ORK SATME!"
Hvorfor to tråde om samme emne?
https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Ryzen 5700x | 16 GB RAM 3200 MHz
ASUS STRIX B550-F | PNY 480 GB SSD | Kingston NV2 NVMe - 1TB
ASRock Rx 6800 XT 16 GB | NZXT C850 | Corsair H115i Når jeg ikke længere synes at det bliver godt nok med strygestålet, så sender jeg mine knive til H.W. Larsen:
https://www.hwl.dk[...]
--
#3
Vel fordi han her 7mdr senere fortryder sit køb af (1300 skyllet i toilettet) lol
https://www.mknorth.dk[...]
Køb en aftrækker og et strygestål
--
I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
--
Sidst redigeret 15-11-2023 15:08
Fordi det kunne være der var kommet nye muligheder? Og nej har intet købt..
--
jep jep
#8 - hvor ofte gør du det? Hvor længe tager det? (har du back-up-knive du kan bruge mens de andre er væk? :)
--
"ORK SATME!"
8 ved du hvordan de sliber? gider ikke de kører det på en maskine og smadre æggen nemlig:p eller sliber dem i forkerte grader,.,,
9 jeg sliber ved behov men mine håndled er ikke hvad de var engang og det er sgu hårdt arbejde, nej ingen backup knive:D
--
jep jep
https://gastrobutikken.dk[...]
Den bruger jeg til mine globalknive.
Jeg har ikke magtet at skulle lære altmuligt fancy udstyr.
Engang imellem tager jeg alle knivene, sætter mig ned med musik i ørene i en halv times tid og får slebet hele lortet.
Den gør det altså rimeligt godt, for en noob som undertegnede.
Den ryger sikkert på tilbud til Black Friday.
Den har 15 grader til Asiatiske knive og 20 til vestlige, samt en "rille" til at slutte æggen af med.
--
11 vil jeg klart kigge på tak, blir de så du kan skære eksempelvis tomater uden de blir squishy(blot eksempel)
--
jep jep
Bruger samme sliber som #7 og har brugt den i små 10 år også.
--
Jeg bruger den samme som #13, dog en lidt ældre udgave med et andet håndtag.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
#15 Min er også ældre end denne hvad angår design og håndtag, men stenene inde i og den måde man skal have vand i den på, ser ud til at være ens :)
--
Gav grundigt input i den gamle tråd om samme emne.
Vil fraråde HWL, det er som om det bruger en vinkelsliber til at slibe.
Foodgear i torvehallerne, Suba Knives på Frederiksberg eller Tetogi i Hvidovre, de kan finde ud af at slibe knive (og hjælpe dig med at skifte de der Global knive ud ;) )
Når ellers vinklen er iorden og man har tjek på teknikken, så er det ikke mange gange frem og tilbage på en korn 5000 sten der skal til før det spiller.
Mine bliver også trukket af på en læderrstrop til hverdag.
--
#12 Ja.
Jeg har prøvet en del knivslibere, og den her er langt den nemmeste, og bedste.
Knivene bliver skarpe, syntes jeg selv.
Bevares, du kan ikke skære igennem en lastbil som dem der sliber dem i hånden kan, når de har slebet i et halvt års tid. Men, jeg lover dig at den kan sagtens sørge for at du kan bruge dine knive og blive glad for at bruge dem igen.
Jeg har også haft kig på alle dem du linker til i 0.
Heck, tag dine knive, pak dem i en taske, kør til Tvis ved holstebro, drik en bajer eller 2 mens vi sliber dine knive, så kan du selv prøve den.
--
Jeg har også været hele møllen igennem med vådslibere, Lansky, slibesten osv osv og nu endt på denne, der både tager 15 og 20 graders knive:
https://www.amazon.de[...]
--
Glædelig jul.
så kom jeg med på slibesten bølgen.
har fået en slibesten (korn 1000/6000) med sådan en holder man monterr på knivryg og mod sten.
er helt sikker på det skal blive godt.
har også strygestål, og de der små billige hvor man trækker kniven igennem,
men nørden i mig vil prøve en sten... håber på succes. ;)
--
Asus tuf b460m wifi, 4X8GB hyperX RGB ram
10700kf, lenovo rtx 3070
Artic freezer 2 240 cpu køler/nr400 kabinet
2X m.2 ssd. Asus pg279q
22
Prøv at linke til din himstregims.
Ikke fordi jeg skal ud at købe alt muligt pis og kassere mit strygestål - men af ren nysgerrighed.
(Jeg er jævnt imponeret over at den gennemsnitlige HOL-bruger tilsyneladende snitter så mange bøffer at slibning er noget man spekulerer i et par gange om ugen.
I en af de andre tråde anbefalede de hinanden knive til flere tusinde stykket, og en simpleton som mig tænker; hvis den køkkenkniv koster boksen, så skal den vel ikke slibes så tit - men igen; det er ikke let at fatte nul)
--
Signatur (valgfri)
#23. Det er sådan en dim er der følgermed sættet.
https://www.kitchenone.dk[...]
Men tænker da jeg nok kommer til at slibe i frihånd efter et stykke tid..
og er slet ikke i rig køkkenmand eller lign, noget skulle jeg jo ønske mig i julegave, så nu må jeg se hvor mange dage den dille holder
--
Asus tuf b460m wifi, 4X8GB hyperX RGB ram
10700kf, lenovo rtx 3070
Artic freezer 2 240 cpu køler/nr400 kabinet
2X m.2 ssd. Asus pg279q Har selv kigget og tænkt på at prøve dette sæt.
Ser nemt og intuitivt ud
https://www.kunstogkokkentoj.dk[...]
--
R5 5600x|Noctua NH-D15|ASUS x570 Tuf|G.skill 32Gb 3200Mhz|Asus 1070|corsair RM850x|Cougar panzer max #27. Den turde jeg ikke bruge. Den der rulle ser meget lille ud, og hvis ens hånd lige smutter så skærer man sig ;)
--
Asus tuf b460m wifi, 4X8GB hyperX RGB ram
10700kf, lenovo rtx 3070
Artic freezer 2 240 cpu køler/nr400 kabinet
2X m.2 ssd. Asus pg279q
nogle af de der butikker der sælge knive har kniveslibere som kommer forbi
og så kan man få sine knive slibet af en professionel.
hvorfor skulle det btw være noget specielt, at det er global knive? lol
--
Sidst redigeret 26-12-2023 15:11
#29. Intet speciel ved global. Vi har flere forskellige. Var bare lige en tråd jeg fulgte op på med slibning ;)
--
Asus tuf b460m wifi, 4X8GB hyperX RGB ram
10700kf, lenovo rtx 3070
Artic freezer 2 240 cpu køler/nr400 kabinet
2X m.2 ssd. Asus pg279q
#29 Det betyder meget for hvad man skal slibe med.
#1
https://www.worksharptools.com[...]
Er det bedste og billigste valg for dig. Lanskey tager ikke hårdt nok fat til den mængde chrom der er i stålet på en global kniv.
Du kan eventuelt købe nogle bånd med et hårdere slibe matriale, hvis du i fremtiden får knive af moderne vestligt PM stål.
--