Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Kan man fryse rå hamburgerryg?Af Nørd Aspirant mindbuster | 23-09-2023 18:01 | 2825 visninger | 18 svar, hop til seneste
Har købt mig en stor hamburgerryg, alt for stor til kun mig, så tænkte at skære den halvt over og fryse den ene del, men er det egnet til det, eller skal jeg tilberede den hele først og så fryse bagefter, men igen, er den egnet til det?
Kan det overhovedet fryses? --
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
Det kan du sagtens. -- Errare Humanum Est Ok, tak for svar, så prøver jeg at fryse den rå og ser hvordan det går. :) -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x Frys du den bare. Bare husk at tø den langsomt op, når du skal bruge den. Afhængig af vægt så giv den et døgns tid i køleskabet, så har den det bedst på den anden side af en tur i fryseren. -- Haha, ja jeg plejer at have alt for travlt med at tø ting op, microovn defrost er forfærdeligt, stakkels kød, har dog kun gjort det et par gange og stoppede hurtigt med det.
Nå men så bliver den ene halvdel spist idag og imorgen, idag hollandaise sauce, asparges kartofler og grønne bønner, og imorgen stuvet spinat og asparges kartofler. :p -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x Et godt tip til hamburgerryg er ikke at koge den i gryde.
Men pakke den helt tæt ind i staniol, 2 gange.
Og så 2 timer i ovnen på 200 grader varmluft. Uanset størrelsen. Så bliver den dejlig mør, når den bliver tilberedt i sin egen vædske. -- 5800X3D/RX5700XT/32GB, Sound BlasterX AE-5 --
Sidst redigeret 23-09-2023 19:27 Den har jeg ikke hørt før, det må da prøves engang, lidt for sent idag. :p -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x #6, tænkte lige, jeg plejer at koge den sammen med laurbærblade og peberkorn, det bliver lidt svært hvis man pakker den ind på den måde, men kan selvf. være den bliver fin uden, da jeg forestiller mig den smager anderledes end kogt. -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
Jeg plejer at tilberede den, skære i skiver og fryse i passende portioner.
Så er det let at optø og lune den mængde du skal bruge... -- overveje at dele den op i mindre portioner (frostposer)
Så kan du lige nappe én portion hamburgerryg ved behov ;) -- #6 Hvad med stegepose så? Det virker rigtig godt med kylling. -- . #9, #10, jeg syntes ting bliver for tørt når man portions nedfryser, selvom kødet er pakket tæt i frysepose og luften suget ud syntes jeg det bliver tørt hvis det ligger længe, frysetørring. Små nedfrysninger bruger jeg kun til ting der ikke skal ligge så længe. -- 10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i
d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x #11 jeg har ikke prøvet stegepose før, så jeg ved ikke resultatet med sådan en. men 2x tæt staniol virker rigtig godt. -- 5800X3D/RX5700XT/32GB, Sound BlasterX AE-5 --
Sidst redigeret 23-09-2023 23:25 Prøv at give den et lag sennep (valgfri styrke) med brun farin i. Smid den så i en stegepose med lidt vand i, eller rul den ind i staniol og i ovnen! Staniolen bruger man jo for at indholdet ikke skal fordampe/tørre ud, ligesom når (nogle af os) smider timian og citronsaft i en fisk - derefter i staniol - og så på bålet, mums. Flødekartofler er også godt til banditten :) Du kan evt. åbne staniol eller stegepose lidt før stegen er færdig, og så gi' den grill, hvis du vil ha' lidt skorpe - men hold øje med, den ikke bliver for-brændt :)
Kød direkte i fryseren vil altid tørre ud, da væsken også fordamper under frysepunktet. Derfor kan man også tørre tøj i frostvejr. Smid derfor altid lidt vand med i fryseposen, så holder det sig bedre/længere. Man kan også vandglasere alle former for Kød. Man fryser det først ned. Tager det så op igen og skyller det hurtigt under koldt vand, hvilket giver et tyndt lag af is, der hæmmer fordampningen - og så selvf. tilbage i fryseren. Metoden bliver mest brugt til fisk, men virker på alt. Der er dog ikke mange, der gider bruge tiden på det.
#5 - Der er forøvrigt stor forskel på hvordan microovne tør ting op. Nogle klarer det ikke særlig godt, og andre faktisk rigtig godt (prisen har meget at sige) så man ikke kan se/mærke forskellen på optøningsmetoden. Havde en multiovn, der ku det hele, men optøning tog lang tid, og resultatet var ikke særlig godt. Det var ellers en dyr bordovn til små 5000. Den gik så pludselig død, så jeg skyndte mig at købe en anden multiovn, der bare ka' det pis, og så på ca. 1/3 tid. Mens jeg ventede på den nye lavede jeg forøvrigt selv den gamle. Det kostede 2,25kr. til en minisikring, og 45 minutters arbejdstid, da der var mængder af plader og skruer der først sku fjernes/samles.
Håber det smager - og kaffen er nu klar i den her ende. -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... --
Sidst redigeret 24-09-2023 06:06 Husk som hovedregel, men man følger den aldrig alligevel. Ting i fryseren kan holde sig evigt :-)
https://spisbedre.dk[...] -- #15 - ha ha, ja så længe man er ligeglad med smagen :)
Spis forøvrigt ikke madvarer med nitrit i alt for tit, da det er kræftfremkaldende! Rullepølse, skinke, pølser og meget andet kød får også nitrit, der holder botulisme bakterien i ave, så vi ikke får pølseforgiftning.. -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... --
Sidst redigeret 24-09-2023 10:47 #16 den med den sorete sprittush og dato fungere altid de første 2 dage. Man bliver overrasket over flæskestegsresten der vist nok var før corona startede :-) -- #17 - nemlig - hvad jeg over tid ikke har fisket frem fra frysergemmerne, er ikke småting, men hvis man laver tern og laver gryderet med alverdens valgfri engredienser/krydderier, er der alligevel ingen der kan smage forskel på kødet:)
Fed fisk er så en anden ting, da det bliver harsk over tid. Mager fisk bliver brugt som agn til fornyelse af fiskebeholdningen. Man er vel miljøbevidst (i en vis grad) ha ha -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|