Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Norlys opkøb

Af Supporter RoadRunnah | 18-09-2023 20:05 | 1827 visninger | 14 svar, hop til seneste
Andre der er bekymret over hvad Norlys vil udvikle sig til? Først købte de Stofa, nu vil de købe Telia. Er der virkelig plads til to TDC mastodonter? Er det her enden for TDC/Yousee?
--
#1
Jim Night
Guru
18-09-2023 20:12

Rapporter til Admin
Ro på! Er det blevet godkendt af de relevante myndigheder?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#2
Lasn85
Monsterbruger
18-09-2023 20:24

Rapporter til Admin
Stofa kan kun blive bedre af det, så det bliver da dejligt. Har du nogensinde prøvet at kontakte Stofa, så ved du hvad jeg mener. Deres support er ikke eksisterende og de tager knap nok telefonen, eller bruger flere uger og nogen gange måneder på at besvare mails.
--
7800X3D, RTX 4080, 34" 3440x1440 QD-OLED
#3
CyberOpz
Monster Supporter
19-09-2023 12:33

Rapporter til Admin
De har jo selv udtalt at Norlys skal anses som en ny udbyder på niveau med YouSee. Jeg er ikke fan af store koncerner, der sigter på at binde kunderne sammen på tværs af produkter. Når det kommer til internet, så er forskellen ved at være væk. Alle levere det samme og koster det samme. Når det er sagt, så findes der stadig små alternative udbydere som f.eks. Bolignet og Dansk Net.
--
#4
Processor
Juniorbruger
20-09-2023 11:32

Rapporter til Admin
Er norlys ikke blevet til i forbindelse med fusioner mellem forskellige virksomheder.. Husker at stofa engang hed teliastofa(det gjorde de da jeg boede i Aarhus, hvor at telia solgte stofa fra og senere blev opkøbt af sydenergi eller SE fibernet.. SE fiber/ Sydenergi og EnergiMidt slog sig sammen og blev til Norlys. Der har sikkert været en masse gode grunde til dette, sikkert nogle EL kabler og fiberkabler og siden at virksomheden blev så stor, så skulle man lukke op for at andre kunne leje sig ind på fiberkablerne.
--
#5
Enoxe
Elitebruger
20-09-2023 13:41

Rapporter til Admin
Norlys breder sig generelt bare meget for tiden, de har også opkøbt en række mindre aktører på elbils ladeløsnings fronten, så jeg tænker de prøver at ekspandere i alle retninger der kan give mening for dem.
--
#6
NeonNinja
Semibruger
20-09-2023 14:22

Rapporter til Admin
Opkøbt og opkøbt. Stofa blev til at starte med købt af Sydenergi der mente de var blevet for store til at ville dele kagen med resten af Waoo, og har sidenhen købt al fiber i Verdo, Fyns el og mener det var N1 fiber de også opkøbte stille og roligt. Så forsøgte de at opkøbe Eniig, hvilket Eniig ikke var interesserede i og de blev derfor enige (pun intended) om at indgå i en fussion frem for et direkte opkøb. Igennem det blev Norlys koncernen født, danmarks suverænt største udbyder på fiber. Grunden til at Stofa branded har bestået indtil nu er at Opennet aftalen bebuder udbyderne at de skal udleje til minimum x antal andre udbydere og det er nu noget nemmere samt økonomisk smartere hvis man kan udbyde til ens eget firma, så hovedkoncernen bliver leverandør og underbranded bliver lejer. Se f.eks at TDC / Yousee / Nuday købte Hiper for at have nogen at leje ud til på samme vilkår. Det er der blevet sat en stopper for, Stofa branded har derfor ikke længere nogen gang på jorden, og derfor bliver det lukket ned. Om det har gang på jorden at der er så stort et firma som TDC i deres hæderkronede dage, det ved jeg ikke. TDC var for langsomme til at udvikle sig og følge med strømmen da nye teknologier meldte sig på banen (fiber) og holdte stædigt fast i at kobber var vejen frem, indtil de for år tilbage opfattede at det ikke var fordi man ikke kun teoretisk kan køre synkronhastigheder på det og har siden leget catch up med Sydenergi / Stofa / Eniig / Norlys... Men altså, hvis de bare udbyder på ordentlige vilkår og med prissvarende produkter der ikke lænser folk totalt så ser jeg ikke noget problem i det. #2 til info er det overvejende de samme folk (egne tidligere kollegaer) der sidder i supporten, hvis du synes de er ringe, så skal du prøve at have yousee som udbyder.
--
Det korte svar: Nej! Det lange svar: NEEEEEEEEEEEEEEEEJ!
#7
gasolin
Guru
27-09-2023 21:08

Rapporter til Admin
Energiselskabet Norlys køber Telias danske forretning Kort fortalt Repræsentantskabet i energi- og telekoncernen Norlys har godkendt købet af Telia Danmark på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde onsdag. Det oplyser Norlys til Ritzau. https://ekstrabladet.dk[...]
--
#8
Mango
Semi Nørd
27-09-2023 22:16

Rapporter til Admin
Det er ikke godt med mindre konkurrence. El-energiselskaber er ved blive til de nye karteller.
--
#9
CyberOpz
Monster Supporter
28-09-2023 00:02

Rapporter til Admin
#8 Arh. Norlys har solgt større dele af fibernettet fra. Der er mig bekendt sikret lige afgang til nettet for de alternative udbydere. Norlys har en ambition om at kæmpe om samme segment som YouSee. Dvs. samlede løsninger på flere typer af produkter. Det er sikkert smart, men også dyrere. Det vil nogen foretrække, imens andre vil købe produkter hos alternative udbydere, der tilbyder nononsens kerneservices til skarpe priser. På den anden hånd bliver det faktisk spændende og se hvad der sker med TT-Netværkets netværk. Og om der er nogen af de små alternative udbydere tilbage snart.
--
#10
NeonNinja
Semibruger
28-09-2023 10:00

Rapporter til Admin
#8 netop grundet opennet aftalen kommer der mere konkurrence, de små firmaer lejer sig blot ind på kablerne, det gør at de slipper for at skulle vedligeholde, sørge for teknikere og dets lige, alt det står leverandøren for, altså i dette tilfælde Norlys. Den lejepris der er på kablerne står slet ikke mål med det de bruger på vedligehold og opgradering af infrastrukturen, så på den måde er det muligt for flere små aktører at komme på markedet. :)
--
Det korte svar: Nej! Det lange svar: NEEEEEEEEEEEEEEEEJ!
#11
filthat
Ultrabruger
28-09-2023 10:10

Rapporter til Admin
#9 TT-Netværket er hele årsagen til at Norlys køber Telia Danmark. De har længe gerne ville ind på mobil markedet for at kunne tilbyde den totale løsning og det her er den nemmeste måde siden Telia hovedselskabet er villige til at sælge den danske forretning fra da den aldrig rigtig har tjent penge i Danmark og ikke kan komme til at være mere end den 3. største udbyder. Hvis det havde været Telenor til salg for den samme pris i stedet for Telia så ville de bare været gået derhen, det er udelukkende for at få et mobilnetværk i stedet for at skulle leje sig ind på et. Telia og Telenor prøvede for nogen år tilbage at fusionere men det blev ikke godkendt af konkurrence styrelsen da de åbenbart ikke mente at det var godt for konkurrencen hvis nr 2 og 3 på markedet blev lagt sammen. Det der bliver spændende er hvis der sker mere med den halve historie om at 3 overvejer at købe Telenor og om det ville kunne blive godkendt.
--
#12
CyberOpz
Monster Supporter
28-09-2023 10:29

Rapporter til Admin
#11 Enig. Netop konkurrencemyndighederne mangler at godkende handlen. Som jeg husker det, så var det tungtvejende for Telia og Telenor fussionen, at der blev fjernet et selskab fra markedet, der gjorde at konkurrencemyndighederne afviste fussionen. Det er ikke tilfældet med købet af Telia. Eller jo på kablet forbindelser, men i og med Telia er en lille spiller på det marked, så får det formentlig ikke den store betydning. Bliver spændende at følge. Vores fibernet bliver skiftet til Telia i næste måned, så det kan nemt være, at jeg bliver direkte påvirket af det på et tidspunkt :/ Tror ikke uniddelbart at 3 kan få lov til at købe Telenor, men det er heller ikke mit indtryk, at Telenor har tilsvarende problemer med at tjene penge i Danmark, som Telia har haft det.
--
Sidst redigeret 28-09-2023 10:30
#13
jbred
Ultra Supporter
28-09-2023 10:31

Rapporter til Admin
#12 godkender asap, chefstilling om 2 år når politiker karrieren bliver for kedelig, set før tjooo ;-)
--
#14
CyberOpz
Monster Supporter
28-09-2023 10:34

Rapporter til Admin
#13 Like a boooosss :)
--

Opret svar til indlægget: Norlys opkøb

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE