Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
lav selv en god bøfAf Giga Nørd Dety | 23-08-2023 19:43 | 2374 visninger | 34 svar, hop til seneste
Hvad handler i når i skal have en god bøf?,
Vi har ikke noget her i nærheden der er noget værd de fleste bøffer er enten ende stykker eller bare slet ikke møre. der ligger en meny som ind imellem har lidt godt kød. "australsk"
Jeg er på udkig efter Ripeye 300gram, enten fra Greater Omaha eller Aberdeen Black hvis nogen har prøvet dette?
bøffen bliver lavet i Sous Vide til 56c, bare fordi --
Intel Core i5-2500K, Noctua Nh-D14, MSI Z77A-G45 Gaming, Define S, Samung 850EVO 250gb, GTX970 G.Skill Ripjaws 8Gb 1866
Jeg foretrækker Ribeye. Når jeg skal have en god Ribeye, køber jeg et stort stykke marmoreret oksefilet og så skærer jeg selv mine bøffer. På den måde får jeg bøfferne i en ordentlig tykkelse. Jeg synes ofte bøfferne man køber pre-cut er alt, alt for tynde!
Jeg vil gerne have 4-5cm tykke bøffer. Det er noget der duer! -- Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret) --
Sidst redigeret 23-08-2023 19:45
Ribeye er favoritten.
Jeg er glad også glad for filet, så køber jeg sådan en 5 kilos-bamse og skærer hele pivtøjet ud i 300 grams-bøffer.
Idet hele taget skærer jeg mange store stykker kød ud i bøf, jeg aner ikke hvad jeg laver, jeg aner tit ikke hvad jeg køber, men det går ofte ret godt med dét.
Er det så en anelse skuffende, ryger det i gryderetter.
Og så blev jeg forskrækket over hvor god en flank.. eller hvad hedder det sygt store flade stykke man får kastet i nakken i supermarkeder.. kan blive.
Skidtet fyldte hele min kuglegrill og endte som et fremragende stykke køj.
-- Se de andre brugeres maskiner her:
https://bruger-maskiner-dk.webnode.dk[...]
--
Sidst redigeret 23-08-2023 20:02 Har flere gange handlet hos steak-out.dk
Køber typisk når de har et godt tilbud på ribeye.
Sidst købte jeg 8-10 kg og de kommer typisk i stykker a 2 kg. og så skærer jeg bare den størrelse bøf jeg ønsker. Pakker dem 2-3 bøffer i fryseposer hvor jeg suger mest mulig luft ud af inden de ryger i fryseren.
Det er helt reelle stykker kød uden afskæring, og har endnu ikke skuffet på smag og mørhed.
Og så bliver de leveret som kølevare på min adresse. -- Gør præcis det samme som de 3 overståede med ribeyes. Dem man køber at tynde som papir og når det endelig skal være, så skal det være godt. -- Jeg har de seneste måneder købt Cote de Boeuf, Ribeye og oksefilet, fra Coops jatak tilbud (facebook), og har indtil videre været tilfreds. En Cote de Boeuf på mellem 1.000 og 1.300 g koster omkring 130.-
-- Errare Humanum Est Skal være tyk så vidt det er muligt (gå til slagteren)
Så kan der nå at komme en god stege skorpe inden den blir gennemstegt, langt det meste kød skal ikke gennemsteges
Marineret ball tip steak i min lokale netto, ca 400gram til 59kr er ikke så ringe, der er meget krydderier på, så den skal nok smage af noget, ser ud af meget fordi den er stor diameteren,omkreds men er ikke så tyk, så kan der blive masser af stegeskorpe
En god sliplet pande kan faktisk godt lave en god stegeskorpe, men noget som den her som samtidig er billig, er noget af det bedste, langsom opvarmning og så skal den være meget varm når kødet kommer på. ikke bare varm https://www.claus-holm.com[...] -- Sidst redigeret 23-08-2023 20:22 MrBeef.dk. Der er bare kæmpe udvalg i forskellige mærker/lande.
De har både Aberdeen Black og Greater Omaha som du efterspørger.
Jeg har bestilt mange forskellige mærker derfra, men kan i hvert fald huske Aberdeen Black som værende godt, og vil gerne vouche for dem. --
Hvis nogen smed min bøf i en plastikpose og kylede posen i en spand vand, ville jeg gå fuldstændig amok.
Hvad er fidusen med sous vide, altså udover at man kan nå at støvsuge og vaske tøj inden bøffen er klar? -- Se de andre brugeres maskiner her:
https://bruger-maskiner-dk.webnode.dk[...]
#8
At kødet blir mørt uden at blive gennemstegt -- Min Meny har sådan nogle Sashi "AAA" Ribeye ved slagteren med pæn marmorering. Jeg kan godt lide et 300-350g stykke af sådan en. Nogen gange kan man også købe lidt lavere grading, enten deres "AA" Ribeye eller Freygaard, helt ned til 40kr/100g. Det er fornuftigt for et godt stykke kød hvor man ved dyret også har haft det godt.
Jeg gider ikke de der helt tynde, nærmest symbolske stykker kød fra køleboksen i supermarked, men har dog været heldig få gange i Bilka med nogle fornuftige udskæringer af Ribeye eller Entrecote, samt en enkel Cote de Boeuf til en skarp pris.
Vigtigt at lade kødet temperere, evt. tørsaltning et par timer forinden. Og så ellers god varme på grillen! -- MSI B460 MAG Tomahawk | i9-10900 | 32 GB Corsair Vengeance
XFX Radeon RX 7900 XT | NZXT Kraken X63 | Corsair SF750 | Lian Li O11D Mini #12
2 bøffer og den samlet vægt er under 400gram = tørre bøffer når de har fået en ordentlig stegeskorpe
Puhaa, nej tak -- #11 - Jeg var også meget skeptisk i starten, men jeg valgte at prøve det. Det kræver lidt tilvænning og lidt øvelse at ramme den helt rigtige balance mellem temperatur og tid. Det kommer an på bøffernes tykkelse, hvordan du vil have bøffen og din sous vide. Jeg har bare sådan en billig stav fra en producent der hedder Haws. Jeg tror det er noget billigt lort, men jeg fik den gratis...
Men det er en utroligt nem måde at lave bøffen helt perfekt på og tager meget kort tid. Med kort tid mener jeg tid, hvor man faktisk laver noget...
Min fremgangsmetode er sådan her:
Marinér bøffer og vakuumpak dem (eller brug fryseposer, det gør jeg)
(Jeg bruger færdiglavet allround eller hvidløgsmarinade fra Rema 1000)
Smid bøffer i gryde med sous vide på 55 grader i 2 timer
Tag bøfferne op pak dem ud og læg dem på et skærebræt
Tør bøffer let med køkkenrulle for at fjerne overskydende marinade
Put en smule madolie på en stegepande på fuld hammer varme
Når panden er så varm at den ryger så smid bøfferne på
Steg 30 sekunder på hver side. Bare lige så der kommer en god skorpe
Bonuspoint for lige at give bøfferne lidt mere med en gasbrænder for lige at give dem lidt mere stegeskorpe. Især lige rundt langs kanten. Jeg bruger sådan en her: https://www.jemogfix.dk[...]
Forberedningstid: 10 minutter
Tilberedningstid: 2 minutter
Det vil sige med 12 minutters indsats kan du spise saftige ribeye bøffer der er tilberedt til perfektion. Du kan også skippe marinaden og bare bruge salt/peber efter du har hevet dem op af badekaret, eller mens de er på panden. Så kan du måske komme ned på 10 minutter.
Jeg er på ingen måde ekspert på området og min fremgangsmåde kan helt sikkert forbedres en masse. Jeg kan ikke lave mad, selvom folk siger det bare er at følge en opskrift. Min tålmodighed rækker simpelthen ikke til det... Men det her kan jeg lige klare og så er resultatet tilmed virkelig godt, synes jeg selv.
Nåja, jeg køber "marmoreret oksefilet" når der er et "ja tak tilbud" i et supermarked som kører med den salgs. Så slår jeg til når jeg synes prisen er fair. Så skærer jeg bøffer af den ferske kødklump på ca 5cm i tykkelsen. Så bliver de pakket enkeltvis i fryseposer og så smidt i fryseren. Så er det let lige at hive bøffer op dagen før og lade dem tø op i køleren. Det tilføjer selvfølgelig lidt til tilberedningstiden, men synes ikke det skal tælle med i den samlede tilberedningstid. Selvom det tilføjer meget lidt ekstra tid pr. bøf. -- Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0.
Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret) --
Sidst redigeret 23-08-2023 22:47 Du er inde på nogle gode producenter Greater Omaha og Aberdeen Black, men der er tonsvis af andre gode producenter.
Men jeg er ked af at sige det, men en god bøf skal ikke laves i Sousvide. Du skal have gang i en grill eller en støbejerns grillpande, når du har en bøf på 300g, så er den ikke svær at stege til perfektion.
Sousvide har dog gode egenskaber til at nedbryde sener, fedt og struktur i kød, som gør at seje og mindre gode udskæringer kan blive rigtig møre og hæve niveauet af et dårligt stykke kød. Men du taler om at købe godt kød som i forvejen kommer fra gode racer/sorter som er kødkvæg og i høj kvalitet. Du har ikke brug for en sousvide for at gøre kødet mørt og hæve kvaliteten.
Du skal købe dig et digitalt termometer, det skal ikke være sådan en kæmpe bamse du sætter i en steg med 4mm diameter phrobe. F.eks. sådan en her: https://www.frishop.dk[...]
Når du steger en bøf så lærer du meget hurtigt at kunne mærke på kødet og så vide hvor langt du er i processen helt uden et termometer.
Hvis vi tager den nemme Gas-Grill (Weber 310Genesis) med Sear-zone. Jeg fyrer op for alle 3 blus i Sear-zone på maks, oile på ristene, og så får kødet 2 x 45sekunder på hver side, hvor jeg drejer kødet 90grader, for at lave et firkantet grillmønster i kødet. (Så det er totalt 2 x 90sekunder) Herefter bringes kødet over i modsatte side med indirekte varme indtil kødet rammer 52grader - ud og hvile i ca. 10-15minutter, så har du en perfekt 56-57grader grillet bøf med massere af smag.
Du gør dig selv en kæmpe tjeneste ved at lige bruge lidt tid og lærer at tilberede en god bøf, istedet for at bare kaste det i en sousvide og få et stykke trist gråt kogt bøf. -- Sous vide er for folk der ikke kan finde ud af mærke på en bøf om den er færdig .
Ang kød har jeg overvejet prøve mr beef eller kødriget næste gang. Og en ribeye er det jeg sigter imod på min 4 cm.
Stegt på en støbejerns grillpande. Bastet med smør og rosmarin. Salt peber. Hvile så længe som den blir stegt punkttum
Et fif jeg fik af min makker som er slagter smæk den i køleskabet nøgen på en rist i 14 dage hvis det billigt kød. Så får du et hæderligt produkt(ville nok vælge andet køleskab end det til det normale mad) -- jep jep
Hvis kødet er ringe, bliver det kogt i smadder i en gryderet.
Jerg skal satme ikke have en fjorten dage gammel supermarkedssål på tallerkenen.
Men slagtere er jo stolte folk, så mon ikke man får et par flade hvis man kritiserer vejledningen. -- Se de andre brugeres maskiner her:
https://bruger-maskiner-dk.webnode.dk[...]
Jeg vil også gerne ligge en anbefaling af Mr Beef.
Det har virkelig været kvalitet de gange jeg har fået derfra.
Ja og deres flapmeat - det skulle du prøve. ;-) -- #16
Man kan nøjes med at se på den.. Når der trækker blodig saft op vendes den og når der igen trækker blodig saft på overfladen er den færdig... af panden og hvile....bum -- I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All https://themeatclub.dk[...]
Her har de også nogle af de nævnte gode kødstykker, og man kan jo selv skære dem ud i persontilpassede størrelser. Jeg er ved at ha gnavet mig igennem min største fryser, så prøver nok lidt forskelligt herfra. Fragten er på 160,- med personlig levering, hvilket dog synes mindre, når jeg køber for 5-7000 ad gangen. Der er dog flere steder nævnt i tråden, så dem vil jeg lige tjecke ud først.
Sådan en T-bone steak på 1.1 kg. kan godt sætte tænderne under vand mums mums :)
Man kan forøvrigt sagtens lave tyndere bøffer med stegeskorpe uden de bliver gennemstegte. Bare brug animalsk fedt (smør) på en meget varm pande i kortere tid, da olie er væsentligt langsommere end dette fedt til nævnte skorpe.. -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... --
Sidst redigeret 24-08-2023 09:20 Forøvrigt.
Alt det det røde kød i køber har (burde) hængt i mellem 4-8 uger før det kommer ud i butikkerne, hvilket ikke gør det tørt - men modnet og mere smagfuld - lige som en ost. Et stykke dårligere kød, kan man så hjælpe til mere mørhed ved, at lægge det i køleskabet ca. 1 uge mere for bedre at ku skære kød fra sener og ben.
En god oksemørbrad kan også sagtens ligge i køleskabet 1 uge mere. Det gør kun slutproduktet endnu bedre.
P/S - Og jeg vil aldrig bruge Sous Vide til andet end pulled/kød.. Hmm - måske hvis jeg engang taber alle tænderne. Så kan jeg også blende kødet, og indtage det med sugerør haha... -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... --
Sidst redigeret 24-08-2023 09:43
21
Nu bliver jeg nødt til at købe en sav.
7 kg Ribeye på ben til 770 kroner er lige noget for en nærig stodder som mig.
Frost er en udfordring, men så må man jo bare save skidtet i skiver.
Har du prøvet deres grillpølser? -- Se de andre brugeres maskiner her:
https://bruger-maskiner-dk.webnode.dk[...]
Lavede også i en lang periode alting i "badekaret" (sous vide). Jeg må erkende mig enig med flertallet, at det simpelthen ikke gør noget bedre for gode bøffer.
Det tager altså ikke langt tid at lære, at stege en god bøf til perfektion. Det handler i bund og grund om at have en glohed pande eller grill for først at give en lækker stegeskorpe. Derefter skal bøffen typisk have 1-2 minutter per side afhængigt af størrelse. Man kan mærke på kødet ved at poke det med en finger, hvor meget det har fået.
Jeg køber ofte ribeye-steg i Rema1000 og skærer til bøffer. Den er glimrende til prisen og har aldrig fået en der var sej eller smagte ringe. -- ...og det' jazz!
23
Sådan er vi med alting.
Jeg deler det op i perioder.
Vi har haft kaffe-perioden, sous vide-perioden, airfryer-perioden og mange andre perioder.
De hardcore topdogs i hver "branche" når næsten altid et punkt hvor det viser sig at almindelige dødelige har f*cket alting op hele deres sørgelige liv.
Kaffebrygning er pludselig en næsten guddommelig handling der kræver udstyr for 38.000 kroner og en mental overlegenhed de færreste besidder.
Jeg kan nu godt li' de tråde alligevel, der er fif og guldkorn hist og her. -- Se de andre brugeres maskiner her:
https://bruger-maskiner-dk.webnode.dk[...]
jeg plejer at købe dem hos en slagter
men når bilka eller lign har nogle på tilbud som ser ordenlige ud, så snupper jeg da et par stykker.
Der skal helst være noget mamorering.. de der fedt-frie bøffer smager af ingenting
smider dem i ovnen i et stykker tid og så steger dem på panden (høj varme) eller på en grill, til de har en fin farve (den såkaldte "reverse sear" ) -- Disclaimer (frem med fakler og høtyve!! - men det bliver godt til sidst) :
Jeg "deler" ikke bøf-fascinationen. Der er noget "primalt" over et stort stykke kød.. I get that. Jeg elsker at sidde og rykke lunser af et dyr over et bål - Praise Jebus - men hele middle-management-fascinationen med "den gode bøf" (tm) med 12 timers forberedelser og bizarre gamle dæmon-ritualer er skudt ved siden af mig. To each their own <3
Den ene gang jeg har fået "Wow!" bøf, var sammen med mit vikingeskibs-crew hvor vi har en (stor motherfucking) tysker som arbejder et sted hvor han åbenbart kan få fingre i newzealandsk Wagyu. Det var vanvittigt godt. Men skulle jeg betale "markedspris" ville jeg være ligeglad.
Jeg vil any day of the week hellere have en pissegod risotto og et glas riesling, eller en lavet-fra-bunden lasagne til et glas bourgogne. Der er simpelthen for fesen "return on investment" på bøffer :)
Nå - så jeg er ikke bøf-entusiast - men jeg har dog stadig et livsændrende "life-hack-pro-tip".
Når du griller dine bøffer, så vent med at putte peber på til de sidste måske max 2 minutter på hver side (på en "rigtig" tyk fætter) - saltet fra starten er fint, men peberet "brænder af" hvis det får ret længe på grillen. Salt fra starten - peber til sidst. Prøv det.
(og ja, jeg ved godt jeg kaster mig ud med sikkert både weber-entusiaster, bøf-entusiaster, sous-vide-entusiaster, folk-med-store-stationcars-der-lige-har-skiftet-den-ud-med-en-Tesla, og mange andre - men kom nu med ud til bålet, tag en skarp kniv, og spis med fingrene og tør dem af i ansigtet eller skægget!)
-- "ORK SATME!" Jeg kalder mig ikke for entusiast, men ved dog nogle af de mest basale ting, proff. kokke samt videnskaben - samt ikke mindst hvorledes fysikken og nogle af kemiens faste regler fungerer i praksis, og har direkte indflydelse på vores madlavning, der jo ikke så chokerende. Folk har så multible personlige tilgange, alt efter opdragelse, kultur, religion, geografi, individuel smag osv. da de ikke har meget viden om hvorfor, men hvad de har lært fra andre.
Salt bør altid tilsættes så sent som muligt - hvis man går efter mest kødsmag! Årsagen skyldes osmose, hvor kødsaften løber ud, og kødet samtidig optager evt. fedtstof (uden smag). Derfor tørsteger man først kødet, så porrene lukkes, og tilsætter efterfølgende fedtstof for en bedre stegeskorpe.
For en hel del år siden, blev jeg inviteret til sammenkomst i en fiskeklub af nogle nye venner. Jeg blev hurtigt spottet af en af de lokale højtråbende besserwissere, der ville teste min viden om, hvorfor en bøf, der blev tørstegt, samt èn der blev stegt med masser af fedt, vejede det samme bagefter. Jeg havde ikke lige tænkt/efterprøvet det eksperiment før, men holdt mig til osmoseteorien. Den tørstegte bøf holdt på safterne/smagen og vægten, mens den smørstegte bøf lukkede kødsaften ude samtidig med, at den optog fedtstoffet - så de to bøffer startede og endte med samme vægt ìsh :)
Jeg vandt en omgang til bordet, og blev efterfølgende budt med på en 3 dages fiske/jagtskydningstur ned mod Tyskland, der forøvrigt ikke blev noget at skrive hjem om :( Men sådan er livet jo :) -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Jeg har det seneste års tid købt kød af flere omgange hos Steak Out:
https://www.steak-out.dk[...]
De har nogle ret gode tilbud på kød, der er godt og mørt. Leveres frosset og i hele udskæringer (med få undtagelser). -- #27 - Jeg er enig i din antagelse om at tørstege først.
Men smagen af god smør i bøffen synes jeg personligt gør en kæmpe forskel :) -- Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
Man kan sagtens salte sin bøf inden man steger den i smør uden at det ender i dyp depression.
En bøf stegt i smør og rosmarin får øllet til at smage dobbelt så godt.
Eller.. øl smager jo dobbelt så godt i forvejen. -- Se de andre brugeres maskiner her:
https://bruger-maskiner-dk.webnode.dk[...]
8 meningen er alt kød bliver smør mørt i en sous vide, samtidig med at al saften bliver
, så er der til sovse. Efter sous viden skal kødet en tur på grillen, bare et par sekunder på hver side
Og voila, selv en klump fra Aldi er mørt som en mørbrad :)
Jeg bruger sous vide til alle "kedelige" stykker kød, tit er der mere smag i mindre populære udskæringer end i en mørbrad så der er meget at vinde :) -- Ryzen 5 3600x - GTX1080 TI STrix 11gb - 32gb Ram Synes det er nat og dag med sous vide. Nogle gange rammer man den, andre gange er det helt hen i vejret. Det er efterhånden sjældent vi tager vores frem. Plus, så er tiden hvor den ligger og sopper rundt i varmt vand lidt for længe til min smag. Så hellere en tur på grillen ved fuld blæs. -- Kan man egentligt komme til nogle hæderlige bøffer for en 500 mand til 4-5 pers?
Gerne hvor man skær bøfferne selv -- jep jep
33
Nej, det er helt umuligt.
Bøffer skal komme fra en bjergokse der har levet af sjældne blomster på en skråning i Japan og koste to millioner kroner stykket.
Ej, det gas.
Min erfaring er bare at de fleste supermarkeders udvalg og kvalitet er jævnt ringe, medmindre de har en slagterafdeling, og selv dér kan det sejle.
Når det er sagt; du kommer som regel længere for pengene ved at købe et helt stykke og skære selv.
Jeg har ofte haft held med at finde 4-5 kg filet til 500 kroner og derunder.
(I supermarkedet af alle steder)
-- Se de andre brugeres maskiner her:
https://bruger-maskiner-dk.webnode.dk[...]
--
Sidst redigeret 26-08-2023 08:07
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|