da jeg snakkede med imn bank om billån for 5-6 mdr siden sad de på standard 6,5% på billån "alm bil" samt 2,3% på el bil. danske bank. Så evnt hør dem om din bank har specielle renter på elbil lån. Toyota har nogle gange i kampagner "billige" renter på nye biler, men ved ikke hvad kampagner der kører rundt omkring atm afra de forskellige mærker.
--
Den "eneste" fordel ved at gøre det i boligen er, at du har ét lån.
Økonomisk gør det nok ikke den store forskel, med mindre du har mulighed for et billigt el-bils lån
--
https://onsdagssnegl.dk[...]
"Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed" Der findes rigtig gode muligheder for billige lån til elbil. Enkelte banker har lån til elbil i spændet 2,29% - 2,95%, her i blandt min egen arbejdsplads på 2,95%. Endda uden udbetaling og uden pant, såfremt økonomien er fin.
Det vil ikke give mening at låne i boligen med nuværende rentemarked. HVIS der skal lånes penge i bolig til bil, så skal det også være et lån på max 10 års løbetid, f.eks. et tillægslån i realkredit (hvilket dog kan have ret høje oprettelsesomkostninger)
Nogen ender desværre med at omlægge deres lån og få ekstra penge ud, som bruges på bilkøb. Så ender det typisk med, at man har finansieret sin bil over 30 år.
Søg efter de attraktive billån til elbiler, og gå efter det. Og pas nu altid på med bare at tage noget der "anbefales" af bilsælgeren, uden at nærstudere hele tilbuddet, herunder omkostningerne. Omkostningerne er de ikke altid lige så vilde med at fremlægge.
--
#3 det vil jeg gerne se :p nu skriver du rente 3% så tænker ÅOP er helt anderledes.
--
#4 nej, den er god nok, hvid du har til udbetaling på bilen (normalt 20%9 finanserer de elbiler til under 3%. Hvis man har en fonuftig økonomi, de kan jo se om du betaler dine ting, har overtræk, betaler 32 rykkere om året osv. De vil hellere finansere din bil og tjene et par tusinde om året på dit billån end du låner ved LåsbySvendsen :-)
--
#4 ÅOP afhænger af så mange ting, blandt andet løbetid på lånet, udbetaling, stiftelsesomkostninger. Stiftelsesomkostninger kan man forsøge at forhandle med sin bankrådgiver, men der er selvfølgelig ingen garanti for at der ændres noget.
Men et eksempel jeg lige har lavet:
Lånebeløb: 255.000 kr.
Løbetid: 8 år
Stiftelsesomkostning: 5.000 kr.
Rente: 2,95%
Ingen pant.
ÅOP før SKAT: 3,51%
ÅOP efter SKAT: 2,70%
Ovenstående er blot et eksempel.
--
#7 Er det med fast eller variabel rente?
--
#8 variabel. Mig bekendt er der enkelte finansieringsselskaber der tilbyder fast rente på billån, som sættes noget højere end den variable. Ellers er bankfinansiering altid variabel rente.
--
Er det et lån fra forhandleren? Forhandlerens lån kan ofte være bedst
, men ellers er friværdi-lån også ret godt.
--
#10 Hvorfor kan forhandlerens lån ofte være bedst?
De kan til tider være billigst i form af renten, men omkostningerne kan være ret så høje. Der er selvfølgelig forskel på det hele, alt afhængigt af casen.
Og hvorfor er friværdibelåning godt til bil? :-)
Det er jeg ikke enig i.
--
Sidst redigeret 21-08-2023 14:14
#10 billån hos en forhandler behøver ikke være billigst. Da vi skulle finansiere vores elbil, regnede jeg på det og banken var billigst, skønt bilforhandleren kunne tilbyde en rente på det halve. Stiftelsesomkostningerne var en del større end hos banken og da jeg får fradrag for mine renteudgifter og ikke for gebyrer til oprettelsen, var bankens billån billigst.
--
Elbil til 200k? Er det brugt? Hvilken model?
--
En væsentlig forskel på et billån og et lån i friværdi er løbetid på lånet. Et lån i huset har ofte en løbetid på 30 år og hvis du sælger bilen efter 5 år, så har du hovedparten af gælden tilbage, men får kun en mindre del af de 200.000 kr. retur.
Det bliver et spørgsmål om du ønsker at blive gældfri på et tidspunkt eller have mere at bruge nu.
--