Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Køkkenmaskine/røremaskineAf Ultra Nørd 7430 | 17-07-2023 15:23 | 2611 visninger | 39 svar, hop til seneste
Kan i evt anbefale en god køkkenmaskine
Skal ha kraftig motor og kunne få påsat pasta maker
Budget max 4000 --
jep jep
Jeg er selv tosset med Kenwood, arvede min mors, gammel model med mange watt, alt nyt udstyr passser stadig til. Stabilk stærk maskine uden så meget pjat, ala kitchenaid. -- Jeg er den lykkelige ejer af en Ankarsrum Kitchen Assistent, uden tvivl den bedste køkkenmaskine jeg har ejet, og har langt udkonkurreret både Kenwood, Bosch, og Kitchenaid. Det eneste der når den til sokkeholderne er en Björn, men det er så osse et helt andet prisleje.
En Ankarsrum kan anskaffes til omkring 2k på brugt-markedet, det er en evighedsmaskine, så den skal nok holde. Og så kan man købe udstyrpakken med bla. pasta-jern ved siden af til en tusse tror jeg. -- Carpe Diem. Købte en Björn billigt, da Metro i sin tid lukkede. Den knokler bare løs. Grim som bare...men virkelig en fantastisk maskine. Men som #2 siger skal man være heldig for at finde den til en bare nogenlunde menneskelig pris.
Jeg har hørt godt om både Ankarsrum og Kenwoo. Kenwood har den fordel, at der ofte er gode tilbud på maskinen med tilbehør. -- Har kigget en del på den fra blomsterberg men syns ikke der er pasta udstyr
Overvejer også kenwood kwl90 fen koster dog en del mere
Ankerum er udelukket:) -- jep jep #4 køb den Kenwood, det gør kun ondt én gang!
Jeg har kæmpe allergi for "Blomsterberg", "Mickis bagegrej", "tilfældig tv-kendes' stavblender" osv.
Hvem har lavet Blomsterbergs køkkenmaskine? For hun har nok ikke selv lavet den af marcipan og fondant.
Kenwood har lavet køkkenmaskiner LÆNGE, og det er nemt at finde alverdens udstyr til dem.
--
Jeg købte en brugt Kenwood for 800 på DBA, model ukendt.
Den magter at ælte dej uden at eksplodere.
(jeg har det ligesom #5, her er det så bare Brugsens irriterende opfordringer til at købe alt der står "HOLM" på)
Hvis du bruger maskinen ofte, kan det sikkert godt betale sig at købe spritnyt dyrt grej, men ellers vil jeg vove den påstand at du kommer ret langt for en tusse brugt.
De 4K du er ude i kan jeg finde fire maskiner for, groft sagt.
Og der er næsten ALTID tilbehør med.
her er et eksempel:
https://www.dba.dk[...]
Den ligner min, min er bare bulet og ser godt brugt ud, men motoren lyder sund.
Er du bange for brugt, ignorer da mit foredrag.
-- "...it's a song for the deaf, you can't even hear it!" --
Sidst redigeret 18-07-2023 14:20 Nogle der evt kender sage? -- jep jep Jeg har selv denne som jeg stærkt overvejer.
Har den på min bestillingsliste.
Nok watt.
Masser af funktioner. Tænker gerne at ville lave leverpostej.
Har i dystre tænker om den?
https://www.amazon.de[...] --
8
Hvis det kræver en 200 euro-maskine at klaske en leverpostej sammen, vil jeg næsten vove den påstand at du er umulig i et køkken eller har for mange penge (eller begge dele)
På den seriøse side - nej, kender ikke det brand - hvorfor handler du ikke i Danmark?
No pun, offence, etc intended.
De kendte som Kenwood er generelt et godt køb, ny eller brugt.
Jeg er med på at Amazon og andre løntrykkere kan sælge billigt, men du står jo en smule ringe ifht. reklamation osv. med de import-sager.
For lige at uddybe - min erfaring med køkkenmaskiner er temmelig begrænset, men multifunktionsapparater har aldrig været et hit her i huset.
Jeg har bedre erfaringer med at købe maskiner til påtænkt funktion, så at sige.
Det er surt når en maskine brænder af og den dækker 80 procent af de funktioner du bruger i køkkenet.
-- "...it's a song for the deaf, you can't even hear it!" #9
Jeg skal primært lave Seitan og andre veganske protein-ting med maskinen, men vil gerne prøve leverpostej også.
Det sidste er bare et bonus, "for sjov"-projekt.
Men har også for mange penge. De doneres væk.
Problemet med Kenwood er at de er så dyre i "ekstra"-udstyr. Bare en "addon" kan koste næsten 750 kroner-- som hele maskiner kan koste.
Men jeg ser din pointe. --
10
Jow, jeg skal heller ikke diktere dit liv.
Jeg koger lidt over i ny og næ - folk der handler på amazon og folk der reklamerer for maskiner der "holder i en evighed".
Hvis de holder i en evighed, så køb dem brugt ;)
Men jeg tjekkede lige din profils indlæg og kan se du er en stodder efter mit hoved - så kritikken skal justeres efter målgruppe, som man siger.
(mine egne utilstrækkeligheder bliver løbende udstillet, bare rolig)
-- "...it's a song for the deaf, you can't even hear it!" --
Sidst redigeret 18-07-2023 17:51 Har netop købt en kenwood chef xl elite på DBA. Hold nu op det er kram. Jeg bliver glad bare jeg holder på piskeriset, og dejkrogen virker som nogen en kongepsykopat kunne slibe spidst og hænge lig fra (jeg ved ikke hvor den tanke kom fra). Super stærk motor og ret lydløs i forhold til min seneste (en Bodum - hold dig fra dem).
Kitchenaid's heavy duty maskiner er på tilbud hos Kitchenone: https://www.kitchenone.dk[...]
Jeg var meget tæt på at købe sådan en i stedet, da den bare ser fed og industriagtig ud.
En ven sagde til mig: Arkitekten køber Kitchenaid, Ingenøren køber Kenwood! Det er nok ikke helt ved siden af, og havde kitchenaiden været til samme pris i en Grå eller sort, så var det nok blevet sådan en der rører rugbrød og boller sammen herhjemme.
Jeg tror aldrig jeg kommer til at fortryde Kenwooden, men den kommer til at bo i skabet - Kitchenaiden ville skulle bo på køkkenbordet (og nej, jeg ved ikke om man kan hænge lig fra Kitchenaids tilbehør, men måske....) -- Hvad gav du for eliten? -- jep jep Hvad er forskellen åå aæle de kenwood modeller. Elite chef osv ??
Har kigget på xl Titanium -- jep jep Jeg har ingen ide, men 46 års levet liv har lært mig at større er altid bedre, så XL og Elite er altid +1..
Jeg kunne forestille mig at noget af det er skålstørrelsen (4,8 mod 6,7) og så instrumenternes kvalitet (piskeris, dejkrog osv.). Måske også motorkraft. Min har 1400 watt, og jeg tænker det er rigeligt. Min Bodum havde 700 og den larmede en del, men kørte fint.
Så bliver jeg forvirret over watt angivelserne hos kitchenaid. Deres max er omkring 350 watt, men jeg forestiller mig ikke at de er specielt svage i deres heavy duty udgaver. Måske er det blot målt forskellige steder, så det er ikke sikkert man skal hænge sig for meget i det - det er bare et tal som er nemt at forholde sig til - tror jeg. -- og så alligevel.
Chef er vist grundmodellen. Chef Xl svarer til deres gamle Major, som er udgået, og havde en lidt større motor.
Nogle af modellerne (titanium vist) har indbygget vægt. Og nogle har smart display og programmer. Der er også en med lys ned i skålen. Noget er vist mere nice to end need to.
Jeg er i hvert tilfælde glad for min Kenwood. Den er stor og stærk og kan ælte og blande. Prøver en blender på den senere. -- Jeg er på min 3. Kenwood maskine på 5 år (Titanium 1600w og Titanium Chef Baker XL), så er ikke tilfreds mere deres holdbarhed. Deres store svaghed er uden tvivl gearboxen, der går i stykker. Motoren er sikkert fin, og det er også den de giver 10 års garanti på, men det er så fordi gearboxen er så ringe, at den går i stykker inden motoren overbelastes. Den er sikkert fin til flødeskum, men at ælte deje som pizza-, øland- og manitoba-deje, der skal have nogle tæsk i en 10 minutter, der holder den bare ikke i længden. Min første knækkede en stift i gearboxen. Den anden væltede der olie ud af gearboxen og nu er jeg spændt på hvor længe den tredje holder.
Desværre har jeg så meget ekstra grej til Kenwood, at det er virkelig besværligt at starte forfra med en Bjørn og så skulle købe alle de ekstra maskiner igen, man har samlet sammen til Kenwood. -- Sidst redigeret 19-07-2023 12:20
18
Jeg bliver altid en smule paf når folk fortæller om dårlige erfaringer med et specifikt brand eller produkt - og så vælger at købe det samme to eller tre gange efterfølgende - for lige at være helt sikker på at det er noget bras.
No offence, no pun, no provocation intended.
Men syret nok med det gear-halløj..
Gud ved om det har noget med generationerne at gøre - jeg tænker om de har brugt ringere komponenter i nyere maskiner. -- "...it's a song for the deaf, you can't even hear it!" Meget sjov/informativ test/analyse over kenwood de gamle og de nye, hvor de gamle fra 80-90´erne er lavet i england af kvalitet komponenter, de "nye" fra 2000+ er lavet i kina af det de kalder holder 2 år så køb nyt materiale. Der er en grund til de gamle bare bliver ved, samme med mærker som texas i havemaskiner. Produkter laves bare for billigt idag, køb og smid væk.
https://fixitworkshop.co.uk[...]
Så der er en grund til at de gamle maskiner kan knokle igennem og det nye lort med massere af krom, BT, wifi og blinkende dioder ikke holder til noget. -- Sidst redigeret 19-07-2023 12:53 #19 Den første klarede 4½ år, så kunne jo have været en mandagsmodel, så Kenwood fik en chance til. Den næste under et ½ år, og er så blevet repareret på garantien. Når garantien udløber og den igen dør, så er det også slut og den store tegnebog må frem til en Bjørn Teddy. -- Sidst redigeret 19-07-2023 13:35 Min kæreste har en kenwood herhjemme.
Gav hende en kitchenaid engang - hun laver flødeboller og det magtede den ikke rigtig. Jeg har ALDRIG hørt brok fra kenwood'en når den maser på :)
Så ja kenwood er gogogo -- i7 8086k - Strix-F z390 - Msi SuprimX 3070 - Bequiet dark pro4 - 32gb G.Skill tridentz neo 3600mhz - 850w silent pro m Jeg købte en kenwood major titanium for nogle år siden. Den gør det sådan set fint, men kunne jeg gøre det om havde jeg gået niveauet op og købt en Bjørn istedet. Er altid misundelig når jeg er hjemme ved folk der købte en Bjørn. Den larmer under det halve af min kenwood og står fuldstændig stille på selv de højeste hastigheder, hvor min kenwood arbejder sig stille og roligt ud mod bordkanten.
-- Har også læst KitchenAid skulle være en god arbejdshest? -- jep jep #24 Enig. Min tidligere Major Titanium stod også og hoppede og dansede. Min nye Titanium XL Chef er endnu værre og hopper så meget, at jeg er bange for, den vælter, så den står jeg ofte og holder, mens den ælter dej. -- #22 Har alle forventninger om, at en Bjørn er bygget af kvalitetskomponenter og ikke med plastikgear, der knækker, som ved Kenwood, samt at den kan stå stille og ikke hoppe rundt. Hvis man er skarp, kan man dog selv reparere den og udskifte plastikskramlet, men det er eddername besværligt at komme ind i den gearbox med skjulte bolte og pressfit gevind og olie over det hele. Jeg har stadig min gamle Kenwood Major Titanium stående og overvejer at rode med det engang, jeg har uendelig tid og tålmodighed.
https://www.4kenwood.co.uk[...]
Men altså, det kommer jo an på, hvor meget du skal bruge den. Jeg laver alt brød, pita, pizza, burgerboller, morgenboller af ølandsmel osv til familien, så den bliver brugt en del. Hvis den bare er til flødeskum og bløde gærboller, skal en Kenwood nok klare det længe. -- Sidst redigeret 20-07-2023 08:35 Min Kenwood Major er 21 år gammel, og still going strong. -- https://www.whiteaway.com[...]
Det blev til en Momkitchen fra min side af. 50% tilbud.
Ingen anmeldelser, men har en den features, fedt design, stor skål og massere af power.
Spændende!
Så kan jeg glæde #11, at det ikke blev til Amazon. ;) -- Sidst redigeret 20-07-2023 19:32
29
Store skåle er altid lækkert, som man siger..
Det er snyd at du har fået kødhakker med til den pris.
Eller dvs jeg er bare godt gammeldags misundelig.
Jeg køber tit ringe stykker kød for at skære det i tern og koge det ihjel i gryderetter - det ville være fint at kunne hakke selv også.
Men fair nok, er den maskine de 4K værd, har du lavet en retti god deal til 1999. -- "...it's a song for the deaf, you can't even hear it!" #30 Lad os nu se om jeg nu får hakkeren brugt. Selve maskinen er jo primært købt til at lave protein ud af mel, trods alt. Men mon man køber kedeligt styk kød på tilbud, man skal hakke sammen til noget lækkert, ved tilføje lidt bacon mm.
Ellers skal man bare hakke en masse ikke-protein sammen og se hvad der kan mener ud af det.
Hakket pickle, anyone? -- Ved du om der fåes en pasta ting til den maskine? -- jep jep Nu er maskinen i hus, og lavede lidt "veggie-bøffer" og holy shit, det smagte bedre end 99% af alt kød jeg nogensinde har haft. Opskrift her: https://nuttyvegan.dk[...]
Jeg har dog snydt og brugt kyllinge-buillion til at småkoge dem ind, så helt vegansk er det ikke.
Rå bøffer: https://imgur.com[...]
Færdigret: https://imgur.com[...]
Edit: Nej, den jeg har bestilt kommer ikke med pasta-ting. -- Sidst redigeret 01-08-2023 14:31 ok så det ikke maskinen for mig, jeg ender nok med købe en kitcnen aid aritsan, selvom jeg kun kan li dem med indbygget vægt osv. -- jep jep
34
Det ser sgu ikke så dumt ud.
Efter et helt liv på døde dyr, tror jeg efterhånden at jeg er ved at være frisk på at træde ind i det 21. århundrede og forsøge med noget vegetar-foder.
Veganer - der er jeg nok ikke helt endnu, rundstyk. -- "...it's a song for the deaf, you can't even hear it!" #36
Prøv den opskrift der.
Jeg er 100% sikker på, at du bliver positivt overrasket! -- #36 Desuden, er du ret tæt på. Hvis du skal have en portion lignende mad som vist på tilbud over en episode South Park eller 2, så skriv du bare. Sa kan du mærke hvor overraskende godt det her er. -- #7
SAGE er konge! - bygget på samme platform som kitchenaid -- -----------------------------------
Status på B/W-listen: +2/-0
-----------------------------------
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|