Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Genbruge lægeerklæring mc kort

Af Bruger Aspirant Patrickbr | 05-06-2023 04:17 | 596 visninger | 5 svar, hop til seneste
Heey , nogen der ved om man kan genbruge en lægeerklæring til mc kort som jeg fik lavet for 6 måneder siden ifb med fornyelse af udløbet kørekort , Google gjorde mig ikke klogere
--
#1
Jesper Gæst
Mega Supporter
05-06-2023 04:57

Rapporter til Admin
Du er tæt på den nye skæringsdato... Derfor bliver kørekort bekendtgørelsen nu ændret, så en lægeattest fremover må være op til seks måneder gammel, når ansøgningen bliver indgivet. https://fstyr.dk[...] https://www.retsinformation.dk[...]
--
Sidst redigeret 05-06-2023 04:59
#2
Patrickbr
Bruger Aspirant
05-06-2023 05:15

Rapporter til Admin
Tak for svar :) men jeg læser det som 12 måneder ? Lægeattesten er jo indleveret på borger service da jeg fornyede kørekortet, og er i deres system og derved holder op til 12 måneder ( max) ved udstedelse af kørekort? Eller læser jeg det forkert ? Det lyder lidt som man skal nå at indlevere attesten inden 6 måneder på borger service ?
--
#3
Jesper Gæst
Mega Supporter
05-06-2023 07:45

Rapporter til Admin
#2 Der er forskel på hvornår du ansøger om kortet, og hvornår kortet udstedes. 6 måneder er grænsen ved ansøgningen. 19 måneder er grænsen for hvornår kortet udstedes. Mellemliggende periode har du til at bestå prøverne samt borgerservice til det rent administrative. Vær obs på de 6 og 19 måneder gælder for hver sin kategori, det er ikke nok du har indleveret inden 6 måneder på en kategori, og så vil bruge erklæringen til en anden kategori efter 6 måneder og 1 dag. (Alle kategorier du ansøger om, skal overholde de 6 måneder, ikke kun den første) Det med 12 måneder er en anden ændring, som hidrører knallertkørekort.
--
Sidst redigeret 05-06-2023 07:49
#4
Jesper Gæst
Mega Supporter
05-06-2023 07:53

Rapporter til Admin
PS. Er der erhvervskørekort på dit kørekort (lastbil/bus til erhvervsbefordring eller eks taxa), så er en lægeerklæring til mc sikkert ikke nok, da der er skærpede krav til disse kategorier. Ved eks sukkersyge kan man sagtens miste sine erhvervskørekort, men sommetider beholde sit kørekort til MC/alm bil. (Gælder en hel række sygdomme, sukkersyge er blot et eksempel) Er der erhvervskørekort hos dig, så bør du kontakte borgerservice, men jeg TROR du skal have særskilt erklæring til dem.
--
Sidst redigeret 05-06-2023 07:58
#5
Jesper Gæst
Mega Supporter
05-06-2023 08:38

Rapporter til Admin
Som sagt vil jeg mene, at er du ude på 6 måneder og 1 dag er der no chance. Er der tale om erhvervskørekort du vil forny ud fra en MC lægeerklæring inden for de 6 måneder, er chancerne små. Noget helt andet er hvor firkantede borgerservice er. Normalt skal lægen enten elektronisk fremsende erklæringen og du derefter aflevere kørekortansøgningen, eller have erklæringen i en særskilt lukket kuvert og indlevere ansøgning og kuvert sammen. Borgerservice kunne nemt være så firkantede at de vil kræve den igen indleveres sammen med erklæringen. Om du så har så godt forhold til din læge, at du kan udfylde en erklæring og få lægen til at datere en "ny" erklæring (som en slags kopi uden tests) med den gamle dato, er så en anden snak. Så giv borgerservice et opkald, og hør hvor firkantede de er. (Man kan jo frygte det værste, de er ikke kendt for at være brugervenlige he he)
--

Opret svar til indlægget: Genbruge lægeerklæring mc kort

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE