Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Forventning til Tesla pris justeringer

Af Junior Supporter Jimstar | 31-05-2023 09:01 | 1289 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej, Et varmt emne, som mange nok har en holdning til, men skulle vi ikke prøve om vi kunne holde alle ikke relevante kommentarer med personlige holdninger til Tesla, elbiler generelt osv. ude - skriv dem i kommentarsporet på EB artikler om nødvendigt, hvor de hører hjemme. Spørgsmål: Hvad er din forventning til hvorvidt der kommer yderligere prisjusteringer af markant betydning fra Tesla og meget gerne med begrundelse? Jeg er klar over, at emnet direkte hænger sammen med verdens økonomien og konjukturer generelt, men lad os forsøge bare at isolere spørgsmålet til Teslas biler. Personligt har jeg en ide om, at vi godt kan se yderligere prisfald på Teslas modeller, primært baseret på de råvare og energi priser de arbejder med. Jeg selv arbejder rigtig meget med køb og salg af metaller på en ret stor skala, hvor vi fortsat ser prisniveauer som er noget højere, end normalen fra før corona, råvare krise, energi krise og krig - priserne er langsomt men stabilt nedadgående og det tænker jeg godt kan fortsætte et stykke endnu. I takt med disse faldende priser på råvare, f.eks. aluminium når igennem supply chains, bør slut produktet også blive billigere. Foruden at råvaren er billigere falder priserne hos mange af dem der forarbejder halvfabrikat til det endelige produkt, primært grundet lavere aktivitet og derved større konkurrence, samt lavere produktions omkostninger grundet lavere energi udgifter ift. den tid vi kommer fra. Tesla har selvfølgelig allerede justeret kraftigt, formentlig delvist grundet ovenstående punkter, men jeg tvivler på at de allerede har priset deres forventninger til fremtidens omkostninger helt ind i bilernes pris, derfor tror jeg godt vi kan se yderligere løbende justeringer.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#1
Stroyer
Guru
31-05-2023 09:09

Rapporter til Admin
0# Well - nu har Tesla jo også justeret prisen lidt op igen så det er spændende hvad der kommer til at ske. Jeg tror dog ikke at vi kommer til at se så markante ændringer i priserne som vi har set tidligere - men hvem ved? Taget kommende ændringerne af registeringsafgiften i betragtning bliver de fleste af deres modeller nok også uinteressante jo længere vi kommer frem i tiden, med mindre nogen gør et eller andet. Det gælder dog ikke kun for Tesla men også for de andre producenter. Teslas kæmpe styrke lige nu er at de rent faktisk tjener rigtig gode penge på deres biler hvor de andre producenter kun tjener minimalt, hvilket også gør at de kan være meget mere aggressive på prisen end andre producenter: https://www.visualcapitalist.com[...]
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 31-05-2023 09:09
#2
Comicsdk
Super Nørd
31-05-2023 09:12

Rapporter til Admin
Jeg skrev et indlæg om afgiften, der fik jeg sådan set bare at vide at hvad der sker i fremtiden er irrelevant. Men skal vi gætte på hvad der sker i forhold Tesla-priser konkret, er jeg af den opfattelse at priserne falder. Jeg ved ikke en dyt om priserne på rå-varer, men alene konkurrence-aspektet må tvinge dem til at nedjustere priserne, i takt med at flere og bedre biler til samme eller lavere pris dukker op. Det ser lyst ud for forbrugeren i den sammenhæng, er mit gæt.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#3
kiomis
Junior Nørd
31-05-2023 09:20

Rapporter til Admin
Min fornemmelse, og ud fra hvad jeg har læst på reddit, så sænker Tesla ikke priserne, men er igang med en faceliftet model.. Så prisnedsættelserne har været for at "komme af med" de gamle modeller, om det er sandt eller ej, aner jeg ikke, men det er rigtigt nok at der ikke er sket det store på designet i lang tid.
--
#4
EmilAblaa
Semi Nørd
31-05-2023 09:22

Rapporter til Admin
#3 Det er også min tese. Det rygtede "Project Highland" kommer vel før eller siden. At prisfaldene så har berørt flere modeller, er så en anden sag. Fedt for os forbrugere :)
--
#5
the688
Guru
31-05-2023 09:42

Rapporter til Admin
Jeg tror at lige præcis med Tesla, skal man nok være meget forsigtig med at basere sine beslutninger på "forventninger" - da de ikke helt opererer med samme forretningsmodel som traditionelle bilproducenter. Ingen havde "forventet" deres oprindelige prisfald, og med en ledelse der basically bare er *en* fyr som har en historie for at foretage meget pludselige og drastiske beslutninger... Der er ikke noget galt med at gætte, eller "forvente" - men for de fleste er et bilkøb en ret stor post på økonomien, og så er det alt andet lige et lidt større sats at "forvente" noget fra Tesla, kontra f.eks at "forvente" noget fra VAG-koncernen, eller lignende. (det er - forhåbentligt åbenlyst - ikke et for/imod, bare en lille venlig reminder om at der er tale om en virksomhed som er voldsomt meget mere i risikogruppen for "spontane ændringer" og udsving)
--
"ORK SATME!"
#6
Thomas
BOFH
31-05-2023 10:31

Rapporter til Admin
Vil Tesla biler falde I fremtiden? Ja det er jeg 100% sikker på de vil, men det vil alle andre elbiler også. Der er i bil verdenen en forventning om at elbiler med tiden vil blive billigere at producere end Benzin biler. Derfor er det fornuftigt at forvente at alle elbiler derfor vil blive billigere over tid. Teslas mål er at drive skiftet til elbiler og de tjener stadig rigtigt godt på hver bil de sælger. I 1. kvartal tjente de 6000$ for hver bil de solgte, det tal er dog faldet en del efter prisnedsættelserne for i 4. kvartal 2022 tjente de næsten 9000$ pr bil. Det bliver spænende at se tallene for 2. kvartal for det er først her vi ser den fulde effekt af prisreduktionerne. Mit bud er at de stadig har lidt at skyde med i forholde til prisreduktioner, men det bliver næppe så voldsomt som vi har set. I det mindste ikke før Berlin og Texas fabrikkerne er godt oppe i produktion. Men det er netop faktorer som dette der gør at jeg har regnet med at beholde min bil i mindst 8 år og sat rest værdien til 0 kr. Det den så er værd til den tid er bare en bonus. Det bekymrer mig derfor ikke at min bil lige nu har et ekstra stort tab, jeg skal nemlig ikke realisere det nu. #3>>Den med at Tesla skal af med de gamle modeller tror jeg ikke på. Tesla har stortset aldrig haft andet end et par ugers produktion på lager. Selvom de det sidste år har haft en overproduktion så taler vi kun 80.000 biler eller hvad der svarer til 5% af deres samlede produktion. Det det har handlet om er at styre efterspørgslen, så de ikke skulle skrue ned for produktionen. De tjente så meget pr bil at det har været muligt for dem at sælge mange ekstra biler og stadig tjene penge. Målet for Project Highland er kost reduktioner, så jeg forventer at når alle fabrikker er omstillet til den, så vil vi på sigt se endnu lavere priser.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#7
waskustobaskus
Maxi Nørd
31-05-2023 13:42

Rapporter til Admin
Mon ikke priserne stiger lidt når de ender med at få en kæmpe bøde:-)
--
#8
Comicsdk
Super Nørd
01-06-2023 08:17

Rapporter til Admin
7 En bøde for hvad? For ringe software? For kursmanipulation? For racisme? For misinformation? For ulovlig overvågning?
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#9
waskustobaskus
Maxi Nørd
01-06-2023 08:37

Rapporter til Admin
#8 noget med en whistleblower, vist i Tyskland. De står til en kæmpe bøde hvis der er hold i anklagerne. De tilbage kalder knap 400.000 biler i USA med det selvkørende software.
--
#10
Comicsdk
Super Nørd
01-06-2023 09:19

Rapporter til Admin
9 Okay. Slår man adblock fra, kan Reuters levere. https://www.reuters.com[...] Det kunne nok blowe up, som man jo ikke siger, hvis man kan tale dansk. Men det afholder næppe folk fra at købe bilerne og således bliver eventuelle bøder betalt af kunderne og ansvaret tørret af på selskabets ansatte. Får det prisen til at stige? Næppe, man pumper bare flere køretøjer ud. Intet nyt under solen.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#11
Karstens78
Ny på siden
01-06-2023 10:27

Rapporter til Admin
El-bils markedet rider nok også på en "image-bølge" som nok stille og roligt at ved at lægge sig...med lavere priser til følge - altså generelt set. Der skal nok gå "fladskærm" i det på et tidspunkt - altså hvor hele produktions-apparatet er omlagt til EL-bils produktion og så vil priserne dale....det er uundgåeligt. Nogle måske mere end andre, men det må tiden jo vise.
--
#12
Comicsdk
Super Nørd
01-06-2023 10:53

Rapporter til Admin
11 Der er eller kan være mange aspekter i en sådan gætteleg. Groft sagt kunne man påstå at vi gennem omstillingen til "grøn transport" bare vælger at producere en anden type affald i sidste ende. Der er i store træk forsvindende lille trang til, blandt både befolkning og politisk, men især fra industriens side, at vende skuden i forhold til mindre forbrug, mere genbrug, mere holdbare produkter, færre produkter, kollektiv transport etc. Det er den bølge Tesla rider på - der er dømt succes næsten fra start. De behøver ikke være nervøse for udsigten til at skulle dumpe priserne, selv med eventuelle stigende produktionsomkostninger forude. Lige som hos alle andre selskaber, holder man et skarpt blik på at flytte rundt på produktion, alt efter hvilket land der har en fordelagtig eller ingen selskabsskat, man kigger på lønreduktion, man automatiserer og optimerer, alt med vækst for øje. Grøn kapitalisme, kunne man kalde det. "nu med gratis overvågning" Jeg gætter på mange flere enheder til lavere pris, hvilket vi forbrugere ikke kan stå for, når alt kommer til alt. Samtidig; der er ikke megen fidus i at gøre bilerne dyrere - hvis produktionen skal fortsætte, er man tvunget til at kigge på levetiden også. Begrænser man den, kan man pumpe nye udgaver ud på samlebånd uden at tabe investorer og aktionærer på gulvet under den manøvre.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#13
Peter.
Elitebruger
01-06-2023 11:14

Rapporter til Admin
Tror mest grunden lå i de ville have solgt ud af deres gamle versioner, inden hardware version 4 opdateringen, der jo er lige på trapperne, og som ikke kan installeres på ældre versioner af bilerne, hvis de havde en kæmpe backlog af den tidligere HW version, hvem ville så købe dem fra ny, hvis man kan få HW4, der jo er langt overlegen, med både højere kamera opløsning (nu 5MP), samt ny high-definition radar sensor, hvis Tesla Vision var så godt, ville de jo ikke smide den i HW4. Kunne sagtens finde på at nappe en M3 når de kommer med HW4.
--
#14
Comicsdk
Super Nørd
01-06-2023 19:16

Rapporter til Admin
13 Med risikoen for at blive forflyttet til Ekstra Bladet i en tråd der lægger op til at kritisk tale pr. definition er OT, tør jeg godt skrive at du underbygger min påstand med din kommentar. Der er en udgave på trapperne, en udgave hvis opdateringer ikke er bagudkompatible, står din kommentar til troende. Som jeg ser det, sælger vi mere skrammel til flere mennesker - bilerne er proppet med elektronik ingen i realiteten har behov for. Kan du ikke bakke? Køb en bil med bak-kamera. Kan du ikke parkere? Køb en bil der kan. Kan du slet ikke køre bil? Køb en Tesla. Samtidig fastholder vi ivrigt det individuelle ansvar i trafikken og stoler i højere grad på et intelligent køretøj der bringer os fra A til B. Hvor langt er vi i virkeligheden fra at sidde i et tog eller en bus. Fremskridtet er uundgåeligt og med dét, kommer masseproduktion i hidtil uset skala til uhørt lave priser. Tesla'en og konkurrenterne bliver med andre ord og helt konkret, billigere.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
--
Sidst redigeret 01-06-2023 19:16
#15
Bender82
Monster Supporter
01-06-2023 20:04

Rapporter til Admin
Tesla og nogen få Kina mærker kan sænke deres priser, så de vinder nok markedet igen, næste gang de sænker priserne, husk der er en kamp om at vinde markedet på elbil markedet, den som kan sænke deres priser mest er Tesla
--
Intel 13700k Noctua D15s + Asus strix ROG B760i + Sapphire RX 6900 XT Toxic Air
--
Sidst redigeret 01-06-2023 20:06

Opret svar til indlægget: Forventning til Tesla pris justeringer

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE