Det er godt du tager det alvorligt, du forurener en masse og forpester livet for dine naboer.
Hvis du i øvrigt skruer ned, så det kan køre hele natten, er det ulovligt mange steder i landet på grund af miljøbelastningen og generne i nabolaget.
https://www.danskbraendesalg.dk[...]
Luft til optændingenSørg for at tilføre rigeligt med luft – især i starten, hvor det gælder om at få temperaturen hævet hurtigst muligt. Kunsten er at skabe så høj en temperatur i brændeovnen som muligt. Det giver ren forbrænding med klare gule flammer og ingen røg.
Når ilden har godt fat - det vil som regel ske efter ca. 10 minutter - skruer mange ned for lufttilførslen, for at skrue ned for varmen og få brændet til at holde i længere tid. Det betyder imidlertid, at der ikke kommer luft nok til en fuldstændig forbrænding, og røgen vil derfor indeholde store mængder sundhedsskadelige partikler.
Undgå at fyre for fugleneHvis du har behov for, at ovnen ikke varmer på fuld styrke, er det bedre at regulere varmen ned ved at lægge mindre brænde på end ved at lukke ned for luftspjældene. Skru ned for lufttilførslen, når der ikke er flere gule flammer. Gløder har afgivet alle træets gasser og brænder rent. Og når ovnen går ud, suges stuens varme luft ikke ud til fuglene.
--