Imerco har samarbejde med nogle pro til slibning så hvad med at tage dem til din lokale Imerco og få dem til at ordne det?
--
Det de kalder pro er de sliber dem på bånd sliber
Jeg vil gerne ha muligheden for gøre det selv. Men gider ikke bruge tiden på vådsten og så så jeg denne vidunder maskine:)
--
jep jep
https://www.gartentotal.de[...]
Jeg har sådan en fætter, og selvom det stadig teknisk set er en "sten" - Er processen ret hurtigt, ca. 1-3min. på hver side af æggen, efterfulgt af 1min med den anden ende, giv den en tur med strygestål, done.
Du er fri for larmende maskiner, propriætere sandbånd der skal skiftes, og potentielt at ødelægge din kniv ved en forkert bevægelse.
Virker de maskiner? - Ja, sandelig.. Men jeg ville aldrig have en i mit hjem af ovennævnte årsager, når der er andre alternativer.
--
Carpe Diem. Har kigget på horl men fravælger efter ha ligger div yt reviews
--
jep jep
Jeg har en Horl. Den virker, men jeg syntes sgu aldrig at de bliver så skarpe, som jeg gerne ville. Det tager også længere tid end man regner med.
Ville ikke købe den igen.
--
Jeg kiggede for noget tid siden men fik aldrig købt, men ville nok gå efter et lansky sæt! De fåes i forskellige størrelser og skulle umiddelbart være ret gode og nemme!
--
i5-2500K @4.9Ghz, Antec Kühler 920, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, Asus 1070 Strix , Corsair TX V2 750W, Crucial m4 128GB
Vil klart anbefale at man bruger en vådsliber når vi snakker slibemaskine ala en sådan her:
https://www.harald-nyborg.dk[...]
Ved ikke at bruge vådslibning, så risikerer man at æggen bliver for varm og man så på den måde ødelægger kniven. Det er kun de rigtig professionelle som benytter tørslibning, da de ved hvad de gør og har erfaring med det.
--
Ryzen 5700x | 2 x 8 GB Corsair 3200 MHz
ASUS ROG STRIX B550-F | 2 x PNY 480 GB SATA SSD
Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | NZXT C850 | Corsair H115i
--
Sidst redigeret 10-04-2023 23:22
Jeg benytter selv en Kazak model 100, seneste projekt blev til 0.01 micron polering (14degrees per side). Skærer alt, som jeg holder et barberblad xD
--
Rationally irrational.
jeg gider ik det manual sliberi, derfor er lansky osv udelukket:p
jeg vil ha en maskine der stortset gør det idiotsikkert med grader osv, og tormek er bare for dyr iforhold til hvad du får syns jeg:D
--
jep jep
#10 Men der er jo forskel på hvilken vinkel man sliber de forskellige knive. En slagterkniv slibes anderledes end fx en udbenerkniv.
--
Ryzen 5700x | 2 x 8 GB Corsair 3200 MHz
ASUS ROG STRIX B550-F | 2 x PNY 480 GB SATA SSD
Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | NZXT C850 | Corsair H115i
Jeg kører den gamle stil med 4 forskellige sten (korn) vådsliber 2 min pr korn
Det synes jeg giver bedste resultat.
De 8 x 8 minutter hver 3 måned er givet godt ud :)
--
Ryzen 5 3600x - GTX1080 TI STrix 11gb - 32gb Ram
12 er klar over der er forskel på graderne, :)
--
jep jep
Hvad taler vi lige om? :)
Man sliber knive, når æggen er ødelagt, enten ved hakker, misfarvninger efter for høj temp. via tørslibning (som regel elektrisk) eller andre former for øv - der har ødelagt vinklerne på æggen. Når man på den ene eller den anden måde efterfølgende har brug for yderligere skarphed - skærper - man æggen, alt efter hvor meget tid, man vil bruge, og hvor skarp æggen og selve metallet er i stand til, at blive, da dette er forskelligt, efter bla. hårdheden og blandingen af øvrige materialer (kulstof) samt antallet af foldninger osv. når man især køber de dyre mærker..
Uanset hvad, er tørslibning hovedsageligt til de grovere ting som økser, der jo selvf. får sig nogle tæsk, når de rammer hårde knaster/andet, og efterfølgende skal skærpes med vand for, at blive klar til en hurtig barbering etc. :)
Vådslibning styrer derfor generelt for alle former for slibning/skærpning for bedste resultat - selvom det ikke er den hurtigste fremgangsmåde..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#0
Har den som #7 linker til :
https://www.kitchenone.dk[...]
Den gør det fremragende og den kan stilles til at slibe i forskellige vinkler!
Den sliber jeg alle knive på som Damaskusstål og almindelige slagter kniv som victorinox!
Efter slibning vedligeholdes de med et strygestål og jeg kan hold dem skarpe længe.
--
Men 2500 kr når jeg kan få en maskine der kan næsten det samme til små 1100?
--
jep jep
Jeg har ikke ken edition, jeg har blot mk2'eren.
Den virker, ingen tvivl om den er nem at bruge. Men du skal holde for øje at bælterne skal skiftes fra tid til anden. Knivene bliver flot skarpe og det går også rimelig hurtigt, skal du ikke slibe for hele familien hver weekend er det et godt bud på en fornuftig investering. Men hold for øje at du måske godt kan nøjes med mk2'en, der er en del penge at spare på at gå en tand med og det er langt fra alle der har det behov som ken edition kommer med.
Jeg har også Edge pro apex 4, skide godt system der kan give dig urealitisk skarpe knive.. men tager alt for lang tid at bruge.
Og så har jeg våd sliber, i stil med den fra harald nyborg der linkes til - det kan jeg ikke anbefale til en nybegynder, man skal vide hvad man laver, du får hurtigt ædt for meget af kniven - Og den fylder også en del i køkken skuffen ;).
Sidst men ikke mindst har jeg en graef cc120 - Sidst nævnte er min goto maskine til det daglige, det går skide hurtig og knivene bliver ganske fint skarpe, den er svær at fucke op med for der er hold på vinklen. Jeg har haft den i 5-6 år snart, har ikke skiftet sten eller noget på den endnu.
--
jeg skal have ken da jeg har global knive der har en grad på 15:)
hvor ofte skifter du bånd?
har haft en lign den graef der og syns den smadre knivene...
--
jep jep
Jeg har en Ken Onion med blade attachement. Den virker fint, både med og uden blade attachement. MEN! Ved enhver slibning der ikke er en vådslibning kommer man hurtigt til at få så meget varme i bladet at man ødelægger hærdningen i bladet. Jeg vil derfor fraråde at man bruger den.
Hvis man ikke er tryg ved at holde en vinkel på en slibesten, så kan man eventuelt bruge en "Edge pro apex" Den eksisterer også i en kopi udgave til 1/10 del.
Det der fungerer bedst for mig og de fleste andre kniv nørder, er en Tormek eller en gang slibesten.
Jeg bruger slibesten i korn 800, 3000 og 5000. (har også grovere, samt finere, men det er sættet der er i brug til hverdag).
Mine egne knive bliver "vedligeholdt" med en tur på korn 5000 og så en tur på en læderstrop bagefter. Det tager ingen tid, da vinklen osv. jo er fin og de bare lige skal have et "touch op".
Hvis jeg sliber venners knive der ikke har været vedligeholdt i flere år, så starter jeg på korn 800 eller grovere, hvis der skal fjernes chips etc. og kører op i korn derfra.
Kan varmt anbefale at få en sink bridge, så holder du rodet til håndvasken. Læder stroppen gør også virkeligt en forskel!
Hvis du/i er bange for slibestenene, så vil jeg anbefale at tage et kursus i slibning hos Tetogi eller Suba Knives. De har tjek på deres ting. Steffen fra Suba er uddannet knivsliber i Japan.
(De har iøvrigt også nogle fede knive, hvis i er træt af sættet af globalknive)
--
#20 Kan du linke til kopi-udgaven? :-)
--
du kan finde en flok af den type på ebay og amazon
https://www.amazon.de[...]
De giver god styring af slibningen med den justerbare vinkel.
Største problem er fastgørelsen af kniven der kan være lidt hit n miss mellem store og små knive.
--
Alle reviews jeg har set med ken siger de netop kniven ikke bliver varm ?:)
--
jep jep
Kan klart anbefale Chef's Choice 120. Nem at arbejde med, suveræne test resultater i diverse blade og giver et godt resultat.
--
ja jeg prøver bestille ken, nægter give de priser der for en dims med et par sten i :p
--
jep jep
Den Ken onion er frådser med dit stål. Køb en Wicked Edge eller lignenede (Edge Pro) hvis du har dyre knive.
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
#28 Surprice.. du havde jo sådan set også bestemt dig inden du oprettede indlægget her.
Ingen har kunne få en fod til jorden her, det er fair nok du er hell bent på det skal være ken modellen. Men den tid vi brugte på at guide dig var jo faktisk spildt.
Ps. Global knive høre 00'erne til ;).
--
30 næh men iforhold til argumenter osv, så holder jeg stadig ved det...
og global er super knive
--
jep jep
#30
Ja og så er Global nok også en af de grimmeste knive jeg har set
--
I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#32 Til gengæld holder man bare mega godt på dem!! Kan anbefale en smule vand på hænderne hvis man ønsker at mærke man er i live ;)
--
jamen så køb i de der knive fra qknives og gastrotool og hvad de ellers kalder sig:p jeg er fan af mine global og de kan blive piv skarpe :D
--
jep jep
#34
Her kommer den så.
Er du klar?????
Alle knive kan blive piv skarpe hvis de slibes rigtigt... Tag den.lol
--
I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#0
Fik du købt en workshop sharp ken onion ?
Ellers har jeg en brugt fra min fars dødsbo!
--
36 niks ikke endnu :) how much?
--
jep jep
#0
Ikke brugt meget og der er for mindst 300kr nye bælter med !
Så 675kr + porto
Kan sende foto hvis du sender dit mobilnr via pm eller mail!
--
Sidst redigeret 11-05-2023 12:32
#38 Den snupper jeg gerne, du får lige en pm :)
--
#39
Er lige nødtil at vente på #0 da jeg har tilbudt ham den først!
Men den er din hvis han ikke springer til !
--
39 den napper du bare. Du må godt lige skrive din erfaring med den når du får den prøvet af :)
--
jep jep
#39
Har sendt dig en pm
--
Indrømmet, jeg har ikke læst alle 43 indlæg, så jeg giver bare mine 2 cents her - og er enig med #35. Alle knive kan være skarpe, bare man passer dem.
I ca år 2000 købte jeg et rundt strygestål, mener det var OBH, kostede omkring en hund. Mine knive får 20 stryg på hver side efter behov, dem jeg sjældent bruger får en omgang når jeg skal bruge den (min flæskestegskniv bla.).
Man skal lige lære teknikken med den rigtige vinkel og svirp - men holder man sine knive er de edderhylme skarpe.
Mine knive er købt i Kvickly i 1998-99 og bærer ikke noget specielt navn, var ikke specielt dyre (husker omkring 300 kr for 6 stk) men de holder den dag i dag, og jeg kan skære clean gennem dybfrost, gennem ben (i ribbenstege), og franskbrød uden at det flosser.
Det behøver ikke være dyrt, man skal bare passe sine knive.
Ye oldie fashion - works.
--
@echo off
"Bad command or file name" - go stand in that corner!
--
Sidst redigeret 11-05-2023 22:03
44
Jeg læste tråden i går og tænkte; hvornår kommer der en dude forbi og smider det åbenlyse alternativ på bordet.
Det gjorde du så nu.
Jeg ved ikke en skid om knive, jeg købte også bare et strygestål til 2-300 kroner for ti år siden.
Det fungerer fint på mine knive af tvivlsom kvalitet.
--
Ja, det er dejligt at have en knivskarp kniv!
Først det at slibe en sløv kniv op til skarp og så vedlige holde den med et strygestål.
Med et strygestål kan man holde sine knive skarpe rigtigt længe hvis man bruger sit stål rigtigt!
--
Strygestål er udelukkende til vedligeholdelse
Er en kniv sløv skal den slibes
--
jep jep
Jeg ikke kok eller slagter, jeg ved ikke en dyt om knive.
Mine knive får en tur med stålet og er skarpere end før turen med stålet.
Jeg har endnu ikke ejet en kniv hvor det er lykkedes mig at smadre æggen så meget at en decideret slibning er nødvendig.
--