Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Dagpenge, koble af fra hverdagen

Af Gæst Foodstampy | 07-04-2023 11:41 | 2636 visninger | 25 svar, hop til seneste
Hej hol Så er det ved at være tid til, at jeg er færdiguddannet. Derfor kommer det naturlige spørgsmål, hvad skal jeg efter? Svaret på det spørgsmål er dagpenge. Kan mærke, at jeg efter flere års slid og slæb har brug for at koble af fra hverdagen. Det skal ikke være flere år, men bare et par måneder hvor man lige kan komme til sig selv og få dyrket sin hobbyer, såsom gaming og træning. Har også overvejet at tage på et par ferier. Når man holder ferie så skal man jo opgive det til a-kassen, kommunen eller således. Har fundet frem til, at man kan få sine feriepenge udbetalt når man skal holde ferie på dagpenge, da man jo ikke får dagpenge på ferien. Har pt. opsparet nogle feriepenge. Er der nogen af jer der ved om man kan få dem udbetalt nu og hvis jeg så ender på dagpenge, så holde ferie uden feriepenge men bare for opsparede midler. Eller kan man kun holde ferie for de dage som står angivet på borger.dk, eller kan man holde alt det ferie man vil på dagpenge sålænge man bare stopper dagpengene når man udrejser fra landet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
07-04-2023 11:53

Rapporter til Admin
Du bestemmer selv om du vil have udbetalt feriepenge, eller ingenting, når du holder ferie på dagpenge. Du optjener feriedagpenge, når du er på dagpenge, så dem kan du også bruge af, efterhånden som du har optjent dem. Hvis du vil holde ferie på dagpenge, skal du melde det til din A-kasse. De feriepenge du har optjent, skal du selv ansøge om at få udbetalt, når du holder ferie, på Borger.dk. Her kan du så bare lade være med at ansøge, hvis du ikke ønsker at bruge dine feriepenge, mens du holder ferie på dagpenge.
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
#2
Jesper Gæst
Ultrabruger
07-04-2023 11:56

Rapporter til Admin
Kommer an på om du vil overholde loven. Såfremt du snyder A-Kassen med ferie, kan konsekvenserne være ret store, ved at få udbetalt feriepengene nu og derefter få feriedagpenge. (En hel del værre end hvis du var i arbejde og gjorde det samme) A-kasserne er ret gode til at få tjekket op på den slags ting.
--
#3
Comicsdk
Nørd
07-04-2023 11:58

Rapporter til Admin
Færdiguddannet og har brug for et par måneder til at komme dig. Du får en hård tid på arbejdsmarkedet, dude. Når det er sagt, synes jeg at det er en dårlig idé, forstået på den måde at ledighed ikke er mange basseører værd på C.V'et. No offence - hold skruen i vandet og sæt i trav med job - så kan du tage en ferie senere. Alternativet er at du vender hjem, broke og uden job.
--
#4
Jesper Gæst
Ultrabruger
07-04-2023 12:04

Rapporter til Admin
#3 Ikke kun en dårlig ide, det er ulovligt at hæve feriepenge uden at holde den ferie man afgiver tro og love erklæring på. Er man i arbejde sker der normalt intet, da det sjældent opdages. Er der dagpenge involveret er sagen helt anderledes, for de tjekker ofte op på det, og konsekvenserne spænder fra tilbagebetalinger og karantæne, til mistet dagpengeret og politianmeldelse for bedrageri. (Alt efter hvor alvorlig sagen anses for at være)
--
#5
Henry
Gæst
07-04-2023 12:09

Rapporter til Admin
Hvis du kan mærke indeni at det du virkelig har brug for inden du skal ud på arbejdsmarkedet er at holde lidt ferie, dyrke hobbier mm. så gør du bare det. Der er INGEN arbejdsgivere (som er noget værd i hvert fald) som vil kigge nedladende på CV, hvor der står ''Ude og rejse i 3 måneder'' efter endt uddannelse. Og ang ferie og dagpenge, så giv et ring til din kommune og hør dem omkring den bedste løsning...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Comicsdk
Nørd
07-04-2023 12:15

Rapporter til Admin
4 Min gamle arbejdsgiver stemplede feriekort uden at skele slemt, jeg knaldede igennem dobbeltvagt suppleret med feriepenge og kunne efterfølgende holde ferie i måneder uden at spekulere over hvem der skulle samle barregningen op. Ulovligt - ja. Umuligt - nej. Men som nyuddannet... manden er ung, går jeg ud fra. Fuld gas fremad, er mit umiddelbare råd. Det virker formålsløst at løfte jern og spille computer i et par måneder i den kontekst. (men jeg overså også at manden har opsparede midler - så er det jo ligesom finansieret)
--
Sidst redigeret 07-04-2023 12:16
#9
Jesper Gæst
Ultrabruger
07-04-2023 12:26

Rapporter til Admin
#6 Det du beskriver, der var du i arbejde, og der sker som sagt sjældent noget. Det er noget HELT andet at lave bedrageri, ved at få først feriepengene udbetalt nu for en periode hvor han senere er på dagpenge. Men kommer han på dagpenge, og får feriepengene udbetalt mens han er på dagpenge, samtidig med han oplyser det til A-Kassen, er det fuldt lovligt og lige efter bogen. Som dagpengemodtager kan han selv bestemme om han holder ferie, det skal blot oplyses A-Kassen og Jobcenter 3 uger forud, samt der må ikke i ferieperioden være planlagte aktiviteter eller møder. Det vil også være lovligt at få feriepengene udbetalt, holde ferien, og så først melde sig arbejdsløs efter ferien. Intet problem i det. Han må bare ikke have fået udbetalt feriepenge (fra arbejde) for en periode hvor han får enten dagpenge eller feriedagpenge. Så er det den store hammer falder.
--
Sidst redigeret 07-04-2023 12:31
#10
Comicsdk
Nørd
07-04-2023 12:30

Rapporter til Admin
9 Jow. Men som sagt, jeg overså at manden har opsparede midler. I det lys, bliver det vanskeligt at bede manden spurte til job; har han råd til at rejse ud og møde noget andet, er det nok ikke så tovligt. Når først han sidder i job-saksen, bliver sådan noget hurtigt en drøm der aldrig blev til noget. Jeg vil da heller ikke anbefale svindel med dagpenge.
--
#11
Jesper Gæst
Ultrabruger
07-04-2023 12:35

Rapporter til Admin
#10 Så gør han bare det jeg skrev... Det vil også være lovligt at få feriepengene udbetalt, holde ferien, og så først melde sig arbejdsløs efter ferien. Intet problem i det. Det vil oven i købet have den fordel, at vurderes man som selvforskyldt ledig, bortfalder de 3 ugers karantæne for det, hvis man har ventet 3 måneder med at melde sig ledig. Men det er jo ikke det #0 lægger op til. Han lægger op til at få feriepengene udbetalt nu, men først holde ferie mens han er på dagpenge. Og den går ikke.
--
Sidst redigeret 07-04-2023 12:36
#13
JS
Gæst
07-04-2023 17:37

Rapporter til Admin
Jævnfør ferieloven har du ret til 5 ugers ferie i ferieåret. Skal du holde ferie når du modtager dagpenge, skal du først bruge dine egne feriepenge og har du ikke sparet op til 5 ugers ferie, vil der blive udbetalt feriedagpenge. Har du valgt at få udbetalt alle feriepenge mens du var på arbejdsmarkedet, betragtes din ferie som afholdt og du kan ikke holde ferie når du får dagpenge. Melder du dig ud af dagpengesystemet fordi du alligevel vil holde (længere) ferie, kan du ikke bare melde dig ind igen efter behov. Husk, at når du får dagpenge, er du til rådighed i dagtimerne og du derfor ikke bare smutte afsted for at få dyrket din hobby !
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
bobanders
Bruger Aspirant
08-04-2023 00:18

Rapporter til Admin
Dimittend på dagpenge? Teknisk set kan du godt holde ferie, du kan dog ikke få udbetalt dagpenge i de perioder du har meldt ferie. Hvis du vil snyde, så rejs ikke med fly eller andre rejseformer der kræver registrering på dit personnummer/pasnummer. Du vil blive snuppet. Mht at dyrke dine hobbyer og koble fra, så får du ikke meget tid til det. Som dimittend får du rigtig travlt med gå til møder på jobcenter og A-kasse, virksomhedspraktikker, cv kurser og al den aktivering de kan sende dig i. Find en ansættelse med start om 7-8 uger efter påbegyndte arbejdsløshedsperiode, så slipper du for mange af de nævnte krav.
--
#18
BGP
Elitebruger
08-04-2023 00:36

Rapporter til Admin
Det er sgu ikke nogen luksus at være på dagpenge, de jagter dig i tide/utide. Selvfølgelig ikke hvis du holder lovlig ferie.
--
#19
Sunbao
Monster Supporter
08-04-2023 02:17

Rapporter til Admin
Du har ret til 5 ugers ferie om året på dagpenge. Thats it, du skal jo stå til rådighed. Derfor skal det også meddeles mindst 14 dage før. Derudover kan de afvise ønsket, hvis det forhindre din aktiverings/beskæftigelsesindsats.
--
Do You Know The Score ? We Do http://www.FmFreaks.dk[...]
#20
Gamer--Ralle
Elitebruger
08-04-2023 02:33

Rapporter til Admin
Jeg kan kun sige at det er befriende at holde nogen måneders fri efter endt studie, og er det en akademisk uddannelse og efterspørgslen på din arbejdskraft stor, så er der absolut intet problem i at skrive på cv'et at man har "koblet af" i 3 måneder (læs: dangderet den). Jeg havde det selv på præcis samme måde efter endt studie tilbage i 2021, og jeg dangderede den i en små 3 måneder og begyndte derefter at spore mig ind på præcis i hvilken branche og hvor jeg ville arbejder, og kom i arbejde 6 måneder efter endt studie. #3 "Færdiguddannet og har brug for et par måneder til at komme dig. Du får en hård tid på arbejdsmarkedet, dude." - Uden at skulle anfægte hvordan du har valgt at uddanne dig kan jeg da ihvertfald kun sige ud fra egne erfaringer at den sidste periode af ingeniørstudierne kommer man ikke sovende til, ej heller den første. Derimod vil jeg påstå det det stik modsatte for mit vedkommende, at det netop er nemmere på arbejdsmarkedet hvor man selv har indflydelse på egne arbejdstider og for det meste fri HVER weekend og alle helligdage, det er en luksus man fuldstændig glemmer hvordan føles imens man studerer indenfor visse fag.... #17 og 18 Medmindre det er lavet kraftigt om siden jeg blev færdig i 2021, så er det absolut ikke tilfældet. Det Jobcenter jeg var tilknyttet var kun interesseret i at jeg var parat til en ugentlig samtale og ellers at opfylde de x antal jobansøgninger hver 2. uge eller hvordan det var, for at opretholde retten til dagpenge. Resten af tiden lod de mig være i fred fordi de var fuldt klar over at jeg vidste hvor og hvordan jeg skulle søge, og ingen problemer havde med at finde arbejde, så der var ingen tale om kurser/praktik/møder og hvad man ellers hører af heksejagt der foregår. Tvært imod så de det som en oplagt mulighed for at have mere til til at råde og vejlede dem som havde svært ved at finde nyt arbejde, og det var rent win-win. #0 Men, vær for guds skyld påpasselig med at snyde med dagpengene, det kan der komme en grim sag ud af, og det er det slet ikke værd. Spil med åbne kort, og ring allerede nu til din A-kasse og adspørg dem hvordan du får opfyldt dine ønsker mest hensigtsmæssigt, din A-kasse har fuldt forståelse for at du ikke springer direkte fra eksamen og ud på et kontor 8-16 hver dag.
--
"Just because someone stumbles and loses their path, doesn't mean they're lost forever. Sometimes, we all need a little help" - Charles Xavier
#21
nen
Monsterbruger
08-04-2023 09:51

Rapporter til Admin
Det er sidste gang i lang tid du får den mulighed, OP. Så gør det! Men som også skrevet, så forvent ikke at dagpenge er en dans på roser hvor du bare kan gå og drive den af. Jeg selv havde det meget lig dig da jeg blev færdig for år tilbage og havde et OK dagpenge forløb. Mit indtryk er dog at de har strammet skruen gevaldigt især for nyuddannede og at det afhænger en del af din uddannelse. Jeg husker et af de første møder hvor de så min uddannelse (ingeniør indenfor noget naturvidenskab) og sagde noget i stil med at jeg nok skulle finde noget hurtigt og det var så ca. det møde. Så ja, nyde friheden inden den virkelige verden banker på og der kommer børn osv. ind i billedet. Husk dog at holde dig inden for reglerne da sanktionerne kan være ret alvorlige.
--
#22
Devilduck
Junior Supporter
08-04-2023 11:38

Rapporter til Admin
Sorry hvis jeg fuldstændig misser pointen her; Men OP, du skriver “holde ferie uden feriepenge, for opsparede midler” Der er jo ingen der siger at du skal være meldt ledig og arbejdssøgende og modtage dagpenge bare fordi du ikke arbejder eller er under uddannelse Er der krav om at du straks efter udd. skal melde dig ledig+jobsøgende og hæve dagpenge? Hvis du har en sjat penge på kontoen, og feriepenge tilgode, kan du så ikke bare se hvor langt du kan klare dig, og når pengene bliver små, så meld dig som jobsøgende og få dagpenge.
--
#23
madssiig
Monster Supporter
08-04-2023 12:07

Rapporter til Admin
Det eneste svar du bør læse her er #1, som er helt rigtig på den. Alt andet der bliver skrevet er enten direkte forkert, ellers er omstændighederne/udgangspunktet forkert. Rettelse #22 har også ret.
--
Sidst redigeret 08-04-2023 12:08
#24
mr doc22
Super Supporter
08-04-2023 14:50

Rapporter til Admin
#22 ja, inden 14 dage efter færdiguddannelse hvis man vil have dagpenge som nyuddannet. https://www.detfagligehus.dk[...] Ellers skal man opfylde de almindelige krav bla. indkomstkrav: https://www.detfagligehus.dk[...]
--
5600X,ASUS TUF GAMING B550 PLUS,G.skill 3600 MHz AUTO C16 4x8GB,AOC G2590FX,Corsair RM850,Sapphire RX 5600 XT 6GB,1 TB NVMe ADATA
#25
madssiig
Monster Supporter
08-04-2023 18:15

Rapporter til Admin
#24 Hvis det er en elevuddannelse og arbejdsgiveren ikke får tilskud, eller i en periode ikke får, så optjener man dagpengeret på almindelig vis, i perioden hvor der ikke ydes tilskud.
--
#26
TR
Gæst
08-04-2023 19:29

Rapporter til Admin
Hvor mange af jer har lige været på dagpenge ? I skriver at han ikke får tid til hobby og andet ? Det passer slet ikke. Jeg har selv været på dagpenge sidste år. Følgende skete: 1 dag om ugen på jobcentert/telefonsamtale om hvordan det går. 2 ansøgning var minimums kravet. Det var det. Jeg brugte ikke 37 timer på at lave ansøgninger, fordi så mange jobs var der slet ikke til den uddannelse jeg havde taget. Så der er massere af fritid :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
Foodstampy
Gæst
08-04-2023 19:37

Rapporter til Admin
Har ikke tænkt mig at snyde, vil holde mig til loven. Der er flere af jer der skriver, at der kan være problemer med det jeg påtænker at gøre. Har et studiejob nu. Det er jeg blevet fyret fra, stopper 30/4. Er det ok, at hæve feriepengene som jeg har opsparet derigennem eller skal jeg vente til hvis jeg får dagpenge? Hvis jeg hæver dem nu, kan man så stadig godt holde ferie på dagpenge hvis man bare afmelder sig i den uge man tager til udlandet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
Jesper Gæst
Ultrabruger
08-04-2023 20:01

Rapporter til Admin
#27 Har ikke tænkt mig at snyde, vil holde mig til loven. Så er det yderst simpelt, hvis du hæver feriepenge, så holder du også ferie de dage du oplyste for at få feriepengene udbetalt, uanset om du er på dagpenge eller ej. Er du på dagpenge, oplyser du ferien, og fortæller du har hævet feriepenge. Normalt skal ferie varsles 3 uger forinden, og der må ikke ligge planlagte møder eller aktivteter i den planlagte ferie, kan du ikke overholde dette, så tal med din akasse på forhånd inden du gør noget som helst.
--
Sidst redigeret 08-04-2023 20:06
#29
Jacoob
Gigabruger
08-04-2023 20:11

Rapporter til Admin
Tillykke med slutning af studie. Hvilken en har du taget? Jeg blev færdig med læreruddannelsen i sommeren i 2021, og jeg havde også brug for en måned. Men der havde jeg så sommeren til at slappe af i. Jeg begyndte at arbejde som vikar sidst i august, så jeg gik nok ledig i to måneder. Så jeg tænker, at det er helt okay, at man tager den med ro.
--
Ryzen 5 3600 - EVGA RTX 3080 FTW3 Gigabyte B550M S2H - G.Skill AEGIS DDR4-3200 - 16GB Alienware AW3420DW
#30
Foodstampy
Gæst
08-04-2023 23:33

Rapporter til Admin
#28 Det jeg tænker på er at hvis jeg nu får udbetalt feriepenge nu, kan jeg så holde ferie på dagpenge? Kan man godt bare sige, i næste måned vil jeg holde en uges ferie, bare træk mig i dagpengene? Eller skal man have feriedage stående inde på borger.dk for at man kan sige til a-kassen at man vil holde ferie Lige nu har jeg et studiejob, har feriepenge til gode, men pga. det er et studiejob, så er det mere flydende med ferie, altså så får jeg bare mindre vagter hvis jeg vil slappe af.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
Jesper Gæst
Monsterbruger
08-04-2023 23:47

Rapporter til Admin
Når du er på dagpenge kan du teoretisk holde ferie når du vil, forudsat det med de 3 ugers varsel og ingen møder eller planlagt aktivitet i ferieperioden. (Også for egen regning) Teoretisk også tage 6 måneder for egen regning, men det er teori, for overskrider du de 5 uger, begynder de at overveje om du reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet. (Og bliver udfaldet af den vurdering at det gør du ikke, så ryger dagpengeretten fuldstændig) Det du vil med at få feriepenge udbetalt, uden at holde ferien på det tidspunkt du får dem udbetalt til, kan altså give dig alvorlige problemer hvis de opdager det. Gør det dog på den rigtige måde, du får udbetalt det samme og har ikke den store risiko det er hvis de opdager du fusker og starter en sag. (Når du søger dagpenge tjekker de jo hvornår du har arbejdet osv)
--

Opret svar til indlægget: Dagpenge, koble af fra hverdagen

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning