Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Gæst ér i forummet

Af Gigabruger ||PsyCho|| | 28-03-2023 00:09 | 2333 visninger | 24 svar, hop til seneste
Hey Hol. Er jeg den eneste som undre mig over alle de "gæster" som deltager i flere forumtråde, nogle med fine indlæg, andre bare lidt trolls. Jeg har været bruger på dette site siden 2009 og tidligere været på tweak og tidligere danske HW forums, men har aldrig oplevet så mange som svare på ting som gæst. Først tænkte jeg "hvordan finder folk overhovedet den her tråd hvis de ikke er aktive på hol.dk" Så tænkte jeg, "hvorfor bruge tid på at svare på en hverdags ting og så ønske at være anonym" Eller er det fordi folk glemmer at logge in på sitet? Hvad er jeres ideer on alle dem der poster som GÆST? På forhånd tak for jeres ideer og input =)
--
#1
Specter_
Megabruger
28-03-2023 00:21

Rapporter til Admin
Spørg gæsten "Jesper". Han deltager aktivt som gæstebruger med relevante svar. Hvorfor har jeg endnu ikke forstået. De glemmer i hvert fald ikke at logge ind, med alle de felter de konstant skal udfylde (fuck captcha) Dette burde være de eneste grunde til at benytte gæstfunktionen: - Man ønsker ikke at koble sit svar/holdning til sin bruger - Man ønsker ikke en bruger grundet whatever - Man skal blothave hjælp en gang i mellem hvor brugeroprettelse ikke nødvendigvis giver mening. Hvorfor kan vi kun gætte os til, tænker gæstebrugerne må på banen her.
--
#2
Hest
Gæst
28-03-2023 01:25

Rapporter til Admin
For at du skal have noget at spørge om, selvfølgelig. Et bedre spørgsmål er hvorfor så mange registrerede brugere ikke bare kan forholde sig til det der bliver skrevet. For nogen kortslutter det fuldstændigt når de ikke kan trykke på et navn og se hvad personen tidligere har sagt. Hvorfor er mig en gåde. Hvorfor bruge tid på at svare på en hverdagsting, og så ønske ikke at være anonym?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Jesper
Gæst
28-03-2023 01:51

Rapporter til Admin
#0 Jeg er langt fra den eneste aktive der altid bruger samme gæste-nick når der postes. Der er jo nok rigtig mange individuelle grunde til folk vælger at poste som gæst. Jeg har en bruger der er NemID valideret, som bruges meget sjældent, nok efterhånden et par år siden jeg sidst brugte den til et salg. Det startede med jeg ikke kunne huske mit login, og jeg i et par måneder (pga arbejde) fysisk befandt mig befandt mig langt hjemmefra hvor jeg havde skrevet det ned. Så jeg postede som gæst, altid med samme nick og mail. Der var så nogen der gik mere op i at jeg postede som gæst, end det for tråden relevante indhold jeg postede. (Hvilket er tåbeligt, det bør jo være fløjtende ligegyldigt for modtagerne om der er logget ind eller ej, det er indholdet af en given post der som er relevant, ikke om posteren er logget ind) Da jeg samtidig er stor modstander af man skal oprette sig og logge ind alle mulige steder for at foretage sig selv de mindste ting, så foresatte jeg med at poste som gæst, altid med samme nick og mail. Jeg har også et par andre grunde, dem tillader jeg mig at holde for mig selv uden at komme ind på detaljer (de hidrører bla arbejdsmæssige grunde), men når man som jeg altid bruger samme nick/mail, er man ikke mere anonym end folk der er logget ind, hverken over for andre brugere, eller over for staff på siden. Som sagt, der er nok "1000" forskellige individuelle grunde til folk poster som gæst. Jeg tror ikke du kan bruge mit svar til ret meget, men nu spurgte du pænt og uden fordomme over for gæster, så jeg valgte som en af gæsterne der poster, at svare dig. :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Kipper
Gæst
28-03-2023 05:42

Rapporter til Admin
Det er jo den evige klagesang om gæsteprofiler. Kigger man på nogle af de vanvittige ting som bliver skrevet, er det jo oftest af de “faste brugere” og ikke gæsterne. Det er dog en flok, som tror de de har ejerskab, fordi de bruger hovedparten af deres liv herinde, og stort set aldrig tåler at blive udfordret. Det tæller mordtrusler, trusler om vold, hyldest til breivik. Ja intet er for vanvittigt når man blot har oprettet en profil herinde. Der er nul og niks fordele ved oprettelse. Udover at man giver disse stakler en fordel til deres stalknkng og chikane af folk
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Comicsdk
Nørd
28-03-2023 05:54

Rapporter til Admin
Godmorgen. Der er to åbenlyse fordele ved ikke at registrere sig. 1. Man kan svine folk til uden konsekvenser. 2. Man behøver ikke stå ved sine udtalelser. Man kan også bare klynke sig igennem anonymt og beskylde folk for at leve på sitet - mens man lever på sitet. Det er ikke alt i verden der giver mening eller rummer logik. Men som det er nu, skal man som registreret bruger bare æde det pis hvis ikke man vil bannes for at respondere og knække de pinde. Mht. stalking - en af brugerne her på sitet har været stalket i årevis - af en anonym gæst. Det er helt fint med HOL-teamet, tilsyneladende. Chikane er udelukkende chikane hvis man er registreret bruger, synes at være logikken.
--
Når det er sagt; jeg drikker lidt rigeligt og er tidligere kriminel, udover at jeg har en psykiatrisk diagnose - det er rimelig relevant ifht topic.
--
Sidst redigeret 28-03-2023 05:58
#7
Comicsdk
Nørd
28-03-2023 06:13

Rapporter til Admin
6 Nogle af gæsterne er belastende. Hvis de var som Benny og Jesper, kunne jeg snildt overtales til at reklamere for gæster igen, men på det seneste er nogle af de mest hjernedøde gæster begyndt at irritere mig - så taktikken virker. Formålet må man lede efter i bøgerne, dog.
--
Når det er sagt; jeg drikker lidt rigeligt og er tidligere kriminel, udover at jeg har en psykiatrisk diagnose - det er rimelig relevant ifht topic.
--
Sidst redigeret 28-03-2023 06:17
#16
ToFFo
Guru
28-03-2023 09:05

Rapporter til Admin
Fordele ved gæster: Mere trafik til HOL giver flere reklameindtægter og dermed kan HOL overleve. Ulemper ved gæster: Giver sig selv. Men det mest irriterende ved gæster, synes jeg, er at man ikke altid ved hvem de er. Man knytter en personlighed til en bruger over tid. Nogle få (stam)gæster er da også meget saglige og kommer med gode input til indlæg, men man ved reelt set aldrig om det ER stamgæsten eller en random klovn der skriver under samme navn. Så stamgæsten kan hurtigt få et blottet ry fordi flere forskellige personer bruger samme navn.
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
#17
Jesper
Gæst
28-03-2023 09:15

Rapporter til Admin
#12 - #14 Det er da klart at det er en ulempe for gæster (og læserne), at andre gæster kan bruge samme nick. Det gør sig dog kun gældende for gæster der altid eller primært bruger samme nick. Staff kan også hurtigt se der er tale om en anden. De fleste brugere og andre gæster ved denne mulighed findes og vil derfor ofte være klar over, at postes der noget helt i skoven fra et gæste-nick der normalt opfører sig rimelig fornuftig, så er det jo nok en anden der der har postet, og som jeg skrev oppe i #3, det er postens indehold folk bør forholde sig til, ikke om der er logget ind, eller for den sags skyld hvad den indloggede har af nick. Der er fordele og ulemper ved muligheden for gæstenick. Nogen ser kun fordelene. Nogen ser kun ulemperne. Nogen ser både fordelene og ulemperne. (Ligesom ved så mange andre ting i denne verden) #16 Som jeg skrev tidligere i denne post, ved bla du at denne mulighed findes, og vil for det meste nok kunne vurdere at den faste gæst de har tillagt en personlighed, nok næppe har postet "tossede" indlæg under samme nick. (Med mindre det er en fast gæst der plejer at poste i hegnet, hvilket der jo også er eksempler på)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
ToFFo
Guru
28-03-2023 09:27

Rapporter til Admin
#17 - Bevares, men man kan jo skrive pænt og forkert. Så man kan godt blive snydt :D
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
#19
WakeyWakey
Mega Supporter
28-03-2023 09:42

Rapporter til Admin
#17 Du har altid fornuftige svar og en god tone. Ville hade at se det blive misbrugt. Jeg ville hellere end gerne have dig herinde under profilen Jesper istedet for din main profil. Bare ikke som gæst. Jeg håber virkelig selv du kan se problemet i alle og enhver kan gå ind og skrive alt muligt i dit navn. Er det så svært bare at oprette en fake mail og låse brugernavnet Jesper, så folk ikke sidder og ytrer sig på dine vegne? :D Man kan ikke som bruger se hvilken mail du har brugt til at skrive dit indlæg. Så det er reelt set umuligt at skelne mellem fake Jesper og rigtige Jesper. Medmindre du opretter den som bruger. Er fløjtende ligeglad med om du gør brugeren anonym og skriver du er født af en enhjørning og bor på Mars. Det vigtigste for os brugere er bare at vi ved det er samme person vi snakker med, så man har bare LIDT at forholde sig til. Samt andre ikke kan misbruge dit navn.
--
Main: Zen 5900x - RTX 3080 - Strix x570i - trident z 16gb cl 16 3200mhz - Jonsbo A4 - H100i Capellix//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
--
Sidst redigeret 28-03-2023 09:42
#20
Jesper
Gæst
28-03-2023 09:56

Rapporter til Admin
#16, #18, #19 Og hvad så? I ved ikke hvem det er, og hvad så? Jeg er ikke den "rigtige" Jesper, og hvad så? Ingen undtagen admins har en reel chance for at vide hvem den "rigtige" Jesper er, og hvad så? Hvorfor ødelægger det jeres dag, og hvorfor vælger I at bruge en ikke ubetydelig del af jeres liv på et af de eneste steder på internettet hvor man kan være anonym?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
ToFFo
Guru
28-03-2023 10:18

Rapporter til Admin
#20 - Du kan være ligeså anonym på en bruger som på en gæstebruger. Du bestemmer selv hvor meget du deler om dig selv fra din bruger. Det ødelægger ikke min dag, men som nævnt knytter man personligheder til faste brugere/gæster. Det er som om man lærer dem lidt at kende. Så synes jeg det er ærgerligt at gæster potentielt kan ødelægge brugerens/gæstens gode omdømme.
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
#22
Comicsdk
Nørd
28-03-2023 10:22

Rapporter til Admin
Det er jo heller ikke et problem som sådan med gæster. Registrerede brugere er også anonyme, men så ved man da i det mindste at der er en sandsynlighed for det ikke er ultimativt tidspilde at gå i dialog med vedkommende. Jeg er før blevet snydt i forvirringen når en gæst har sagt noget klogt og så efterfølgende går helt blank - så ved man at vedkommendes alias bliver misbrugt. Det er spændende nok med løse aliasser, men det bidrage ikke altid til overskuelighed.
--
Når det er sagt; jeg drikker lidt rigeligt og er tidligere kriminel, udover at jeg har en psykiatrisk diagnose - det er rimelig relevant ifht topic.
#23
Jesper
Gæst
28-03-2023 10:26

Rapporter til Admin
#19 - #21 Nu betragter jeg ikke nick Jesper som mit navn, blot et alias jeg poster under. For mig er det vigtigste at jeg kan stå på mål for hvad jeg selv har postet, så er det (for mig) lidt ligegyldigt hvad andre har postet under samme nick. Jeg kunne sagtens poste under random nick, for mig ville det ikke gøre en forskel, da jeg jo primært poster i hardware-tråde for at hjælpe andre, og ikke prøver at stå på mål for hvad andre poster, uanset under hvilket nick (inc Jesper) de poster, om de er logget ind eller ej. Den eneste årsag til jeg har valgt at poste under samme nick er, for "jeres" skyld. Men tak for de pæne ord, jeg vil ikke love noget, da det strider mod hvad jeg skrev i #3, om jeg er blevet træt af man skal oprette brugere alle mulige steder, uanset hvad man vil. Det eneste jeg vil love dig er, at give det en overvejelse mere. :-) Opretter jeg en fast anonym bruger (mig bekendt er Jesper optaget, synes jeg har set flere post derfra), bliver det ikke for min skyld, men for jeres, da det åbenbart er vigtigt for en del af jer at kunne tillægge posteren en personlighed, hvor det for mig handler om indholdet i den enkelte post. (Og jeg derfor, for min skyld sagtens kunne poste under random nick) Men er vi ikke ved at komme ret off topic. Ret beset handler tråden jo om hvorfor folk vælger gæste-nick. #20 Selv hvis du ikke havde nævnt du ikke er "den rigtige Jesper", ville en del der kender mig jo nok hurtigt have luret det på din slutning... hvorfor vælger I at bruge en ikke ubetydelig del af jeres liv på et af de eneste steder på internettet hvor man kan være anonym? Ville jeg nok næppe have postet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
Comicsdk
Nørd
28-03-2023 10:30

Rapporter til Admin
Det er noget af en gåde at gætte hvilken gæst der disser forum og påstår at andre bruger al deres tid i forum, mens vedkommende bruger al sin tid i forum. Der er brug for både livliner, seler og briller.
--
Når det er sagt; jeg drikker lidt rigeligt og er tidligere kriminel, udover at jeg har en psykiatrisk diagnose - det er rimelig relevant ifht topic.
#25
tj1309
Juniorbruger
28-03-2023 10:36

Rapporter til Admin
Min egen lille teori: Efter Nationen lukkede er hol en af de sidste bastioner hvor man kan tømme septiktanken uden konsekvener.
--
#27
ToFFo
Guru
28-03-2023 11:04

Rapporter til Admin
#23 - Havde godt regnet ud det ikke var dig, men der hvor det kan være et problem, er netop i de hardware tråde du poster i. Du plejer at skrive sagligt, høfligt og vigtigste af alt, noget rigtigt. Det betyder så at gæstebrugeren Jesper får opbygget et renommé for at give korrekt information til spørgende brugere i eksempelvis hardware-troubleshoot tråde. Det er en god ting. Men så kan andre gæster under samme gæstenick give forkerte info i en hardware-troubleshoot tråd og brugeren tror måske det er den "rigtige" Jesper der skriver og følger så de råd, selvom de er forkerte, fordi brugeren tror det er fra den rigtige gæst. Det er hér jeg har det lidt stramt med det, for det synes jeg er ærgerligt.
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
#28
waskustobaskus
Maxi Nørd
28-03-2023 11:08

Rapporter til Admin
Hol er nok den eneste platform jeg bruger, hvor man kan logge på som gæst. Jeg har altid syntes at det er tåbeligt.
--
#29
Jesper Gæst
Ny på siden
28-03-2023 11:10

Rapporter til Admin
#27 Problemstillingen er elemineret. Og tak for de også pæne ord fra dig. :-)
--
#30
ToFFo
Guru
28-03-2023 11:35

Rapporter til Admin
#29 - Haha velkommen! Et brugernavn som Gæsper ville også være godkendt :D
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
#31
Jesper
Gæst
28-03-2023 11:39

Rapporter til Admin
Der skal ikke meget til for at narre folk.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#32
WakeyWakey
Mega Supporter
28-03-2023 11:42

Rapporter til Admin
#29 Sådan velkommen :D
--
Main: Zen 5900x - RTX 3080 - Strix x570i - trident z 16gb cl 16 3200mhz - Jonsbo A4 - H100i Capellix//4xfractal AL12 33db 3k rpm - 1tb 970 m2.
#49
ToFFo
Guru
28-03-2023 12:59

Rapporter til Admin
Comicsdk du er ved at falde i igen. Ignorer gæsten, selvom det er svært. Se det som en øvelse. Det er som at råbe af maling for at få det til at tørre hurtigere. Der kommer ikke andet end støj ud af det :)
--
Handels stats: Samme bruger i 20 år. B/W liste score: +41/-0. Stats sidst opdateret d. 27/03-2023
--
Sidst redigeret 28-03-2023 12:59
#77
Dan R. Hansen
Super Supporter
28-03-2023 13:47

Rapporter til Admin
#0 Jeg tror for det meste at det skyldes den stigende grad af mangel på tolerance for andres holdninger. Over årene er folk blevet så spændt op, at enhver uenighed bliver sat op som en streg i sandet som nu er overtrådt. Der er også noget om at ting som du siger nu, ender med at blive brugt imod dig i fremtiden. Også selvom der intet var galt med dine udsagn på det tidpunkt du ytrede dem. Så hvorfor overhovedet risikere bøvlet der kan følge én på ubestemt tid, når man kan skrive anonymt? Siger en person noget som er imod den andens opfattelse, så er de automatisk en trussel for samfundet osv. At være uenig og stadig være "venner" er tilsyneladende ikke en mulighed mere. Dette har, som jeg ser det, skabt en kløft mellem folket fordi igen tør træde uden for det fastsatte narrativ af frygt for selv at blive en "fjende". Det er også sådan folk nærmest "hjernevasker" sig selv til at have "korrekte holdning". Med andre ord; alt er lige så stille blevet til moderne politik om man er klar over det eller ej.
--
Sidst redigeret 28-03-2023 13:49

Opret svar til indlægget: Gæst ér i forummet

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login

Denne tråd er låst, og du kan derfor ikke oprette svar i den.

Begrundelse

Og det klarede et par personer ikke super flot. Så vi lukker den her.

Låst af Freak13 | 28-03-2023 14:55

NYHEDSBREV
Afstemning