Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hvem laver/spiser brunkål selv? :)Af Nørd Aspirant kikophil | 11-03-2023 19:10 | 1745 visninger | 18 svar, hop til seneste
God aften Holliker..
fFk sku lige lyst til en stor gryde brunkål efter sydvest jysk opskrift, der hovedsagelig udskiller sig fra øvrige landsdele via flere håndfulde spidskommen, en anelse salt, lidt vand samt et miniskud af stærk stødt chili. Tilbehør = medisterpølse, stegt flæsk, evt. anden pølseform, sennep, rødbeder etc... Samt langt mindre sukker, da vi i forvejen får alt for meget af det skidt..
Jeg hører aldrig om andre, der selv laver denne ret, så vil da lige høre, om der er nogle hollistiske feinsmekkere, der spiser dette engang imellem - måske bare når de får det serveret hos familie, på restaurant etc..?
Og nej fy skamme Gasolin! Lyn straks op igen. Det er IKKE den slags pølse der bruges (du ka` ta` det) :)))
Fortsat god aften til alle.
Kim --
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... --
Sidst redigeret 11-03-2023 19:15
Prøver så vidt muligt at undgå de mest klimaskadelige retter. :D -- Ryzen 5700x | 2 x 8 GB Corsair 3200 MHz
ASUS ROG STRIX B550-F | 2 x PNY 480 GB SATA SSD
Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Corsair H115i Aka "Hyggelig atmosfære".
Ej jeg har ikke fået brunkål i over 25 år. Min mor ku lave det til perfektion. Men hun har været hinsides siden 2001.
Så det bliver ved mindet... Men velbekomme. :?-?) -- @echo off
"Bad command or file name" - go stand in that corner! --
Sidst redigeret 11-03-2023 19:48 Brunkål er en overset klassiker.
Den skal dog fodres med småkød og bacon for at give den efterfølgende gode dunst!
Bare lad være at spise det aftenen før i rejer med fly som mig og fruen kom til ;) -- TUF B650-PLUS WIFI + P500 DRGB + AX860i
6900XT WaterForce WB + 7600X Custom
2x16GB FURY Beast RGB 6000MHz Man kan forsøge sig med James Prices udgave af Brunkål m. Flæsk.
https://www.youtube.com[...] -- Ryzen 5700x | 2 x 8 GB Corsair 3200 MHz
ASUS ROG STRIX B550-F | 2 x PNY 480 GB SATA SSD
Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Corsair H115i #1 - Well - Hvidkål er nok det bedste man kan spise en gang immelem, grundet indhildet af svovl, vi jo sjældent får. Mht. hvad man så putter i af kød, vælger man jo selv, og noget kød er så mere på den fiktive fyliste frem for andre kødtyper. Det vigtigste er derfor, via keine hexserei - nur behændigheid - at få retten til, at smage ikke bare som man synes bedst om, men også hvad ens madpolitiske tilgang til en given tid, tillader èn at bruge! Så frit spil - også for de vrangvillige :)
#2 - Ved ikke hvad du mener med"hyggelig atmosfære", men for de interesserede, vil noget som mad, madlavning samt tilgang til dette altid være noget, der kan danne hygge. Det er jo noget man selv deltager/bestemmer via sine indlæg/tilgang til emnerne. Du burde nok se at komme igang med retten, da den vil vække gode minder om din mor?
#3 - Er du klar over, hvor meget hele spidskommen i store mængder lugter? Der er intet kød, der kan overdøve den lugt - not not not..Alle i bebyggelsen ved hvornår jeg danner Amagerfront i den berygtede brunkålsliga, således mange klask høres ved smækkende ruder hehe..
Førhen troede jeg faktisk, at spidskommen/lugte, var noget fanden havde skabt, men fandt så ud af, at det var en himmerigsmundfuld (eller mange) hvorfor jeg altid laver portioner til flere dage - yes yes :)
Så bare se at komme ombord venner! I kan jo altid købe hurtigt ind via JustEat - hvis jeres maaan pondus food servivel genes - ikke kan stå distancen hehe... -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... #5 Det er ikke sundt for klimaet at vi går og storfiser hele tiden, det var det jeg mente med det, jeg skrev i #1. :D -- Ryzen 5700x | 2 x 8 GB Corsair 3200 MHz
ASUS ROG STRIX B550-F | 2 x PNY 480 GB SATA SSD
Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Corsair H115i
Hakket oksekød brunes med løg i en tykbundet gryde...
Karry tilsættes...
1 skiveskåret hvidkål (evt. spidskål) puttes i gryden...
Gulerødder kan også tilsættes på dette stadie...
Simrer i 20 minutter = KARRY KÅL
Kan også laves med andre slags kød:
https://www.dk-kogebogen.dk[...] -- Det gør jeg da..
Meen stegt flæsk???????
Nej et ordentligt stk kogeflæsk eller let røget ribbensteg i bunden og kålpølser (eller medister) i så er den hjemme..
Og første gang jeg lavede det til min kæreste datter var det..
Nej nej den hopper hun ikke på, for de havde lige haft om kål i skolen..
Der er hvidkål rødkål blomkål osv, men ikke noget der hedder brunkål.... lol. -- I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All --
Sidst redigeret 13-03-2023 10:00 #7 - ja man kan få alt til, at smage af karry hehe. Bruger det skam ofte selv, men mest til kylling. Ellers så en gang chili Con carne pulver i. Det får kålen over i en anden demention :)
#8 - ja det smager jo godt alt sammen, men jeg steger først flæsket, så en del af fedtet kan hældes fra. Det er jo ikke så godt for folk med blodpropper og medicin mod for høj colesteroltal :(
Apropos det - Skal til lægen igen nu - suk :) -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... #9
ja der er jeg så neandertale agtig at jeg stoler på at mit daglige indtag af blodfortyndende medicin (Eliquis) nok skal sikre er rent flow i mine åre. -- I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All #10 - ha ha jeg får både blodfortyndende medicin samt andet medicin mod blodpropper. Hertil og nævnte colesterol samt mavesårsmedicin der ikke virker godt nok for tiden hvorfor jeg har måttet være kreativ, med både vand/natron, tyggepiller samt dobbeltdosis medicin. Det er ikke engang nok om natten. Så lægerne skal ha en del opgaver fremover :) Blodfortyndende medicin er forøvrigt ikke nok mod højt kolesteroltal! I just say..
Men man skal jo leve - og ikke bare leve hehe.
And awayyyy.... -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Min sønderjyske mormor lavede benløse fugle med brunkål... Det var så godt, at selv min kone elskede det :) -- #12 - Tak for den idè. Det lyder faktisk rigtig godt som nok en ret med brunkål, så det kommer lige med i kommende køkken happenings :) Jeg har omkring 3 kg. forloren hare (der jo også er benløse hehe) i fryseren, så det skal jeg også prøve ved lejlighed.
Har jo spist brunkål 2 dg. i træk nu, så i dag står den på spareribs " med ben" grov hvidløgsflutes, og kartoffelsalat - hvilket jo er ovre i en lidt anden gènre :)
Fortsat god dag.. -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... --
Sidst redigeret 14-03-2023 17:54 brunkål ? , plejer det ikke være grønlangkål man spiser sammen med medister osv.
holder mig godt nok væk fra begge dele da det ser fælt ud , har også smagt på det og nej tak, en medister hører hjemme til kartofler og brun sovs , der serveres direkte varm fra panden :) -- Errare humanum est, sed perseverare diabolicum #14 - haha man spiser ikke efter udseende, men efter smag - både singulært samt som sammensætning af flere/mange forskellige engredienser. Grønkål er også sundt, men har en hel anden smag end brunkål.
Nogle kommer bare aldrig udover hvad mor lavede i gamle tider hehe.. Og det er da også helt fint, men ikke ligefrem med til kulinarisk udvikling da mødre af især ældre slags, generelt ikke havde megen viden om, hvad deres mad egentlig bestod af, hvor sund den var, og hvilke næringsværdier den havde - dette sagt med fuld respekt for mødre, da der simpelthen ikke var megen anden lærdom, end hvad de fik fra deres mødre/bedstemødre osv.. -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... 0#
Brunkål.... - Fy_For_Satan!
De gamle lavede også ofte brunkål med grisehaler - Halerne synes jeg smagte godt,..dengang.
I dag - nix! Det er godt nok for klamt.
Jeg er dog stadig helt vild med indvolde - Hjerter, Stegt lever osv.
Vi får det bare sjældent. -- IDGAF! #16 - Nu kan man jo ikke kalde noget for klamt, når så mange er glade for det!
Indvolde er godt, da man her får en del jern, men igen igen er for meget ikke godt, og det gælder også div. former for indvolde..
Spiser selv til tider både grise/kalvelever samt hjerter. Sidstnævnte koger jeg længe i store portioner, og fryser det så ned. så er det hurtigt at lave hjerte/levergryde, med feks. gulerødder og kartoffelmos..
Det er da godt, at vi har muligheden for variation i vores bett` land, og ikke kun kan se frem til ris og muligvis lidt kylling til - på de goè dage :) -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... 17#
Let me rephrase - Jeg synes det er klamt, ulækkert, gusten (indsæt selv flere tillægsord i samme konsensus) og jeg kommer nok aldrig til at servere det for ungerne, da jeg selv ville nægte at spise det.
De overlever dog nok. -- IDGAF! --
Sidst redigeret 14-03-2023 18:49
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|