Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Helt bløde pandekager. Hvordan?

Af Supporter Aspirant Isaac R. | 06-03-2023 01:02 | 1289 visninger | 14 svar, hop til seneste
Jeg laver ofte pandekager, og ofte bliver de kedelige, sådan ordinære, lidt tørre specielt i kanterne, og når de køler ned til lunken mister de også meget smag. Vil gerne lave perfekte pandekager. En gang for LANG tid siden lykkedes det mig at lave dem lidt tykke og meget bløde på den lækre måde. Det var vist med piskede æggehvider til marengs blandet i dejen. Når jeg laver dem med mel mælk æg og sukker og steger i smør eller smør/olie bliver de bare ordinære. Husker min far var gode til at lave dem i gamle dage, med plantemargarine af alle ting, letta eller hvad det hed. Det bruger jeg dog ikke. Men de blev GODE jeg spiste og spiste dem til morgenmad i weekenden. Dejen kendte jeg ikke men de blev tykke og bløde og ikke tynde og sprøde i kanten. Jeg tænker pandekager ligesom crepe suzette man ser på feks youtube de ser så gode ud, foldet sammen med appelsinsovs. Gider heller ikke den der ordinære pandekagesmag, vil have den der smag af noget let og blødt. Lykkes det jer nogle gange at lave VIRKELIG gode pandekager, den slags man får serveret på de bedste restauranter og rådhuse?
--

--
Sidst redigeret 06-03-2023 01:06
#1
Specter_
Megabruger
06-03-2023 01:14

Rapporter til Admin
Prøv pandekageonline.dk, de ved det nok bedre end en flok gamere ;)
--
#2
Isaac R.
Supporter Aspirant
06-03-2023 01:30

Rapporter til Admin
Ahh Specter mon ikke der bliver lavet MANGE pandekager herinde? De fleste lever vel af den slags og energidrikke. Men pandekager er jo noget ALLE i DK laver, og tænker at nogle laver dem bedre end mig.
--
#3
anders1226
Monsterbruger
06-03-2023 01:36

Rapporter til Admin
2 æg, ½liter mælk, 1 spsk. vanilje sukker, 4 spsk. sukker, og så mel til en ok tyk konsistens. så fyr når normalt bage/stege margirine på en pande, smøres mellem hver pandekage. og så varm panden op op mid/high. og så i gang. gerne en tyk pande der holder varmen godt. så man ikke skal stå med en tynd pande kage pande. der ikke kan holde varmen. :D så vender du bare pande kagerne når der kommer luft huller i dejen på panden. :D lidt af en lomme opskrift men jeg laver mine efter øje mål for det meste.
--
PC1:Ryzen 3900x,64GB ram,2080TI, PC2:Ryzen 3600,64GB Ram,GTX970
#4
mindbuster
Elite Supporter
06-03-2023 04:06

Rapporter til Admin
LynPandekager til én person, tag en melryster og put en æggeblomme, en teskefuld sukker, en toppet skefuld mel og en sjat mælk (evt lidt vaniljesukker efter behag) og put låget på og ryst grundigt ligesom når du laver sovsejævning. Giver to pæne pandekager, lynhurtigt uden brug af andre remedier end melrysteren og panden, du hælder bare direkte fra melrysteren over på panden. (bemærk, jeg bruger kun blomme, ikke hvide)
--
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#5
MOAAA
Megabruger
06-03-2023 07:16

Rapporter til Admin
Man kan med fordel også smide et skvat øl i blandingen for at gøre dem sprøde :D
--
#6
Thums
Ultrabruger
06-03-2023 07:28

Rapporter til Admin
Jeg synes det er lettere at styre på en mindre pande og så gerne i noget støbejern. så kan jeg lave dem høje og fine. Lidt lige som amerikanske pandekager.
--
#7
mmunkn
Ultra Supporter
06-03-2023 10:41

Rapporter til Admin
#8
mig
Gæst
06-03-2023 11:24

Rapporter til Admin
En tur i mikro'en så bliver de 100% bløde.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Peter.
Elitebruger
06-03-2023 11:48

Rapporter til Admin
Er det ikke bare amerikanske pandekager du er ude efter så?, de er tykkere og bløde, synes de klassiske danske skal være sprøde, gerne med lidt øl i som #5 også nævner.
--
#10
Martin.v.r
Guru
06-03-2023 11:55

Rapporter til Admin
jeg har kun æg mel mælk og sukker i dejen,og steger dem i smør ,de bliver aldrig tørre og så kan man komme lidt øl i,hvis man man vil havde en lidt sprød skorpe ,men når man bruger øl skal de stå og trække en lille time
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 4x8 VIPER 4400MHZ B_die 1000W ROG STRIX ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 06-03-2023 11:57
#11
kikophil
Nørd Aspirant
06-03-2023 12:11

Rapporter til Admin
Du skal bare stege dem først, og så smide dem i ovnen for, at holde sig varme indtil et solidt læs er opnået. Læg dem i en pande, hvor der er plads til lidt væde i bunden, og så et låg over af en slags. Væden får pandekagerne til at blive bløde. Du kan også først køle dem ned med låg på, mens de endnu er varme, for så efterfølgende, at smide lidt vand ved, og genopvarme dem i microovnen. Så er de bløde, og smager som nye.. Og desuden er det jo langt hurtigere lige at tage dem ud af køleskabet, fremfor først at sku stege dem. Jo højere varme, jo mere sprøde bliver de, så lidt lavere varme/længere tid uanset typer af pander eller ingredienser. Tror lige jeg selv laver en stak af de banditter..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#12
Die_Happy
Supporter
06-03-2023 12:17

Rapporter til Admin
Brug den her opskrift: https://www.dk-kogebogen.dk[...] Tilsæt en lille smule kardemomme. Jeg laver pandekager 15-20 gange om året, og det er klart den bedste opskrift, og ungerne og fruen elsker dem. Efterhånden som de bliver færdige, smider du dem på en tallerken og lægger en tallerken eller låg over. Det holder på fugten og varmen. Nemmere bliver det ikke. Hvis du vil lave pandekager der minder mere om de amerikanske, så har jeg lavet den her opskrift: Mel 250g Æg 3 stk Vaniliesukker 3 tsk Kardemomme 1/2 tsk Kanel 1 tsk (kan undlades) Mælk 3 dl Sukker 90g Natron 1 tsk Bagepulver 1 tsk Samme fremgangsmåde som den anden opskrift, i forhold til at blande ingredienserne. Der skal en god klat dej på panden ved middel varme, og når der begynder at være huller/bobler over det hele så vender du dem. De puffer op og bliver lækre tykke og luftige. De suger sirup mv. virkelig godt.
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB | EKWB 2x360mm
#13
Mlarsen
Superbruger
06-03-2023 12:50

Rapporter til Admin
De bliver tynde og sprøde, fordi der fordamper for meget væske. Brug sødmælk eller tilsæt fløde. Erstat noget af melet med sigtemel eller fuldkorshvedemel (kan binde mere væske). Æggeblommer fungerer som emulgator og binder væsken, så de er gode at komme i. Tilsæt et fortykningsmiddel som xantangummi til dejen. Steg dem så hurtigt som muligt så der fordamper mindst muligt væske uden at de brænder. Plantemargarine er jo en emulsion af vand og olie, så din fars blev nok gode netop af den grund. Det var bare et par forslag.
--
#14
Isaac R.
Supporter Aspirant
06-03-2023 13:47

Rapporter til Admin
fandme nogle gode indlæg. Jeg må lige lade det synke HELT ind alle jeres indlæg og tage den derfra. @Mlarsen du siger noget angående plantemargarine eller minarine eller hvad det var, det var en blanding af rapsolie margarine tror jeg og smør. Ikke bare plantemargarine. Smør var også inde i produktet.
--

Opret svar til indlægget: Helt bløde pandekager. Hvordan?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE