Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Udførelse af logik test fra arbejdsgiver

Af Gæst logik | 12-02-2023 19:34 | 1163 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej alle, Jeg skal i næste uge til min anden samtale i en medicinalvirksomhed i Danmark. Jeg var i sidste uge til min første samtale og blev ringet op et par dage efter, hvor de inviterede mig til 2. samtale. Derudover sendte de mig et link til peopletestsystems, hvor jeg skulle udføre en personlighedstest samt en logik test (kaldes vel også en IQ-test). Jeg undrede mig egentligt over, hvor meget virksomheder vægter på sådan en test ift. ansættelse. Jeg kan forstå, at hvis man scorer en meget lav score, så kan det nok have en betydning. Personlighedstesten var da egentligt meget fin. Der var dog en del spørgsmål (ca. 250). Jeg udførte logik testen og kom igennem 65 ud af 80 spørgsmål. Jeg sprang ca. 5 over og de resterende 15 nåede jeg ikke at kigge på. Så jeg har altså svaret på 60 ud af 80 spørgsmål. Der var som sagt 80 spørgsmål og man havde 30 minutter til at udføre testen. Dette betyder så, at man har ca. 20 sekunder til at svare på et spørgsmål. Hvis jeg skulle gætte ville jeg sige, at jeg har svaret rigtigt på ca. 50 ud af de 60 spørgsmål. Af de 20 sekunder bruges der lige 10 sekunder på at læse spørgsmålet og svarmulighederne. Derudover går der lige 2-3 sekunder på at bevæge musen til svaret. Så man har sådan set ca. 8 sekunder til at svare på et spørgsmål. Nogle af spørgsmålene omhandlede nogle bokse. Her var der 5 bokse med figurer, hvor 4 af dem var detaljeret, men hvor den sidste ikke indeholdte noget. Her skal man så svare på hvordan man tror den 5. boks ser ud. Denne type opgaver har i nok set i forskellige IQ-tests. Men som jeg nævnte før, har man sådan set 20 sekunder til ethvert spørgsmål, hvor man dog har ca. 8 sekunder til at kunne analysere ALLE 4 DETALJEREDE figurer også skal komme med et svar. Jeg synes, at dette har været vildt latterligt. Det skal nævnes, at jeg kun havde mulighed for at gå ET spørgsmål tilbage. Så jeg havde ikke mulighed for at springe over et spørgsmål også senere kommer tilbage til det. Derfor kunne jeg heller ikke prioritere min tid ud fra spørgsmålene. Derudover kom der flere "hvad betyder dette ord" spørgsmål. Forklaring på ord, som jeg aldrig har set før og som IKKE har noget med en medicinalvirksomhed at gøre blev spurgt efter. Jeg har udført en masse IQ-test, men det er første gang, at jeg har udført en test, hvor jeg ikke kunne se nogen sammenhæng mellem testen og stillingen på arbejdspladsen. Når jeg udfører IQ-tests ligger jeg som regel mellem 115-125. Jeg har selvfølgelig ikke den højeste IQ, men den ligger sådan set altid over middel. Jeg er helt sikker på, at hvis jeg havde mere tid eller der var færre spørgsmål, ville jeg nok klare mig bedre. Altså hvorfor skal det påvirke min chance for en fastansættelse, fordi jeg ikke ved hvad et eller andet ord, som jeg aldrig har hørt om før, betyder? Jeg ville egentligt bare høre jer, som har været igennem sådan en test. Hvor meget har den betydet ift. jeres ansættelse? Skal jeg være nervøs over, at jeg ikke nåede alle spørgsmål igennem?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
12-02-2023 19:44

Rapporter til Admin
Det mindsker ikke nødvendigvis din mulighed for ansættelse, alt efter hvor godt/skidt/meget du svarer. Det er en test for at fastslå hvad du er for en person. Ikke så meget for at vide hvor begavet du er. Det er ikke sikkert det er en med høj IQ de leder efter, men i stedet en med den rigtige personlighed til teamet/jobbet. Det er selvfølgelig smart med en nogenlunde ide om hvorvidt en ansøger er gennemsnitligt begavet eller komplet idiot. Der er rigtig mange ting man ikke kan afdække gennem jobsamtaler.
--
Handels stats: Samme bruger i 19 år. B/W liste score: +37/-0. Stats sidst opdateret d. 27/08-2022
--
Sidst redigeret 12-02-2023 19:49
#2
stallemanden
HOL Moderator
12-02-2023 19:53

Rapporter til Admin
Som #1 er inde på, så har den/de tests du har været igennem, ikke nødvendigvis nogen direkte relation til det du skal lave. Det er et værktøj til og spore sig ind på, hvordan man er som person. Hvordan man reagerer i givne scenarier. Det arbejdsgiveren så kan få ud af det, er selvfølgelig noget om, hvem man er som person, fagligt. Altså, hvor godt ens personlighed matcher den stilling man skal bestride. Og nej, du skal ikke være nervøs for at du ikke har nået alle spørgsmål. Det er ganske få mennesker der når det. Måden man udfører testen sammenholdt med resultatet er med til at fortælle systemet/algoritmen om, hvilken person man er.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#3
Seje
Elitebruger
12-02-2023 20:02

Rapporter til Admin
Så vidt jeg ved (ud fra hvad min HR-ven siger) betyder det ikke super meget i den fulde vurdering, men er mere en slags sikkerhed for at du ikke er helt tosset :-) Og nu kender jeg ikke den specifikke test du fik, men det er ofte ikke meningen du skal komme igennem alle spørgsmål, så tror godt du kan slappe af!
--
#4
OrgasmicTeasp00n
Gigabruger
12-02-2023 20:15

Rapporter til Admin
Der er mange måder at tolke en IQ-test/logik test/evne test/hvad de nu ellers kalder dem på. Den seneste test jeg udførte var ifm. mit nuværende job. Testen var todelt, første del den "klassiske" med at man får vist en række figurer/billeder/mønstre, og så skal man vælge hvad den næste i rækken er. Del 2 var en matematik baseret test som bestod af at løse forskellige matematiske problemer af stigende sværhedsgrad. Der var 30 spørgsmål, da jeg nåede til et spørgsmål hvor man skulle dividere i hånden (omkring spørsgmål 5) fandt jeg ud af at jeg helt har glemt hvordan man gør. Da det er så længe siden jeg sidst har gjort det med blyant og papir. Derfor nåede jeg kun 12 ud af 30 eller sådan noget, og var egentlig ret skuffet, eftersom jeg altid har været rigtig god i matematik. Til samtalen fik de, hvad jeg ellers synes var et dårligt resultat, drejet til faktisk at være positiv. I stedet for at gætte mig igennem de spørgsmål jeg ikke kunne svare på havde jeg valgt at bruge tiden på at svare på dem jeg kunne. Det betød i deres øjne at jeg var grundig og ikke gav op på et problem. Så godt nok havde jeg kun svaret på 12 ud af 30, men jeg havde 11 ud af de 12 rigtige. Og det så de som en rigtig positiv ting. Så det jeg prøver at fortælle med den her historie er vel noget i stil med at selvom man selv synes man har performet dårligt, så bliver det ikke nødvendigvis modtaget sådan i den anden ende. Eller sådan noget. Du må lige drage din egen konklusion ;)
--
#5
Specter_
Megabruger
12-02-2023 20:39

Rapporter til Admin
Jeg har før taget sådan en test før - den bestod af en personlighedstest, multitasking test og til sidst en såkaldt "IQ" test med forskellige objekter. Personlighedstesten er bare for at finde ud af hvem du er som person. Om det virker eller ej, det aner jeg ikke. Det har altid virket ret plat i mine øjne. Multitasking testen gik fint, det gjorde den sidste ikke. Hvorfor? Fordi at jeg er dum? Næh, jeg havde bare ikke lavet en i flere år. Jeg tror på, at sådan en test kræver træning, for at forstå hvordan de er bygget op. Havde jeg været taget flere af sådanne tests, så havde jeg også klaret mig bedre. Havde det noget betydning for den stilling jeg efterfølgende fik? Nej. Personligt selv er jeg ikke stor fan af dem - i sær ikke efter man er blevet kaldt til samtale. Man er kaldt til samtale, fordi at man har kvalifikationerne. At man så efterfølgende skal tage diverse tests, så føler man sig ikke helt så kvalificeret mere. Jeg ser det som en tvivlsomhed fra virksomheden. Der er tusinde måder at se IQ tester på - om en højere IQ gør en mere kvalificeret end andre, om man kan løse virksomhedens krav til opgaver osv...
--
Sidst redigeret 12-02-2023 20:40
#6
Freak13
Monsterbruger
12-02-2023 20:49

Rapporter til Admin
Normalt bruger man ikke en test som den afgørende ting i en ansættelsessituation - Det gør vi ikke i vores tilfælde. Den kan dog bekræfte helhedsbilledet ved en person, og det som personen fortæller til en samtale. Den logiske test er ikke designet til at du skal kunne nå at blive færdig med den :)
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#7
Kipper
Gæst
12-02-2023 23:04

Rapporter til Admin
Har selv lige været igennem dette i forbindelse med job skifte. IMO sagde den intet jeg ikke vidste i forvejen. Følte lidt det var mere for at give HR medarbejderen legitimitet i deres egen ansættelse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Logik
Gæst
12-02-2023 23:07

Rapporter til Admin
Personlighedstesten var meget god. Den var jeg godt tilfreds med. Men som nævnt, så jeg ikke nogen mening med logik testen. Altså når der f.eks. bliver spurgt "hvad betyder regederlig", så er det nederen, hvis man ikke har hørt det ord før. Det har jeg ikke. Altså hvis Einstein aldrig havde hørt det ord, ville jeg da ikke tro, at han ville kunne svare på det :P Det ville være bedre, hvis man blev spurgt til noget, som faktisk gav mening ift. arbejdspladsen. Men når der bare spørgers ind til et random ord, så er der ingen mening med spørgsmålet. Men det er godt at høre fra jer, at der ikke trækkes en endelig beslutning ud fra logik testen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Udførelse af logik test fra arbejdsgiver

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE