Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Kan man få et OK vinkøleskab til 3,5 tkr?Af Gæst Wineguy | 09-02-2023 11:37 | 1993 visninger | 29 svar, hop til seneste
Heeej
Jeg vil høre om nogen her, kan anbefale et OK vinkøleskab til omkring tkr. 3,5 ca. Bare sådan et mindre skab til en 30-40 bordeauxflasker. Både rød og hvid.
Det skal ikke kunne alt muligt fancy med wifi osv. men har bare ikke et godt sted at opbevare min vin i lejligheden. Der er for varmt her om sommeren, og så fylder det også bare inde i skabet. Jeg har ikke sådan et svalt rum, hvor det kan opbevares liggende.
Jeg har hørt, at det er bedst, at varmen (til rødvin) er i toppen, og det køligere (til hvid) er i bunden. Da varme jo stiger til tops, og så står det og bruger mere energi.
Nogle bud? Kan også være at mit budget er helt hen i vejret.
Jeg kan også godt selv Google "vinkøleskab" og finde et til tkr. 3-4-5 men nu søger jeg lidt nogen der kan anbefalet et. --
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Jeg ville personligt tage kontakt til tyske Caso: https://caso-design.de[...]
De laver virkelig gode produkter i den prisklasse og har en rigtig god og hjælpsom support hvis noget ikke er som det skal være. -- Unlimited Power... Afhængig af ambitionsniveau, kan man også med fordel bare smide hvidvinen i køleskabet, og tage den ud en halv/hel time før servering.
..baseret på at det er de færreste der køber hvidvin som investerings/lagringsvine. Så hvis det bare er for at kunne servere ved korrekt temperatur, er det en mulig løsning. Så har du markant flere penge at smide i en vinkøler med kun 1 temperatur, men til gengæld meget mere plads (..igen hvis det er vin der skal lagres i årevis, så er der ikke plads til mange flasker i et skab til 3500)
Men det var bare en tanke. Jeg køber mere god (og dyr) hvidvin end rødvin, men eftersom det kun bliver købt for at blive drukket, handler det om at nå en god serveringstemperatur - og det klarer køleskabet ganske fint, selvfølgelig afhængig af hvor mange man skal servere for ad gangen.
Men ja - Caso er bestemt ikke noget dårligt bud. -- "ORK SATME!" Caso et et fint billigt mærke, dog afhænger meget af hvordan du skal bruge skabet, og hvilken vin (rød,vin, champagne?) dyr vin? billig vin?
fordi! .......
køber du billigt får du et med enten stål hylder (vibrationerne fra kompresseren går ind i skabet og videre ud i hylderne, og derved "forstyrrer vinen" = dårlig vin.
en anden vigtig ting er: behandlet/ubehandlet.
behandlet indhoder ofte en anelse syre, som kan give vinen smag af krokken med tiden - siger sig selv absolut no go.
vil koge det ned til:
gå all in 7k + eller lad være..... :)
kontant skousen Holbæk og sig André, har sendt dig [email protected] så fixer de en god en pris til dig -- -----------------------------------
Status på B/W-listen: +2/-0
----------------------------------- Tjek evt
https://www.wineandbarrels.com[...]
Eller nogle af de andre de har, jeg har kun erfaring med Le Sommeliere, som jeg er rigtig glad for.
Generelt er det et ret stort udvalg hos Wineandbarrels.
Skal du have det i lejligheden er det nok fornuftigt at tjekke støjniveauet.
-- #4 - Wineandbarrels har desværre (for dem) opført sig *meget* uheldigt herinde, ved at spamme reklamer (forklædt med forskellige brugernavne, så det lignede reelle indlæg) i en række tråde herinde.
Så med mindre man er stor fan af talentløs og respektløs "SoMe" reklamepspamming, så anbefaler jeg at vælge en anden leverandør.
Det var iøvrigt Simon van der Stelt, såkaldt "SEO specialist" der stod bag den meget vel-gennemtænkte og veludførte (ahem..) "kampagne".
De har i hvert fald udelukket sig fra at komme i nærheden af mine hårdt tjente vin-dollars. -- "ORK SATME!" Ahh ok, det har forbigået min opmærksomhed :-)
Anyways, der er inspiration at finde på deres hjemmeside. -- #6 - det kan jeg godt forstå.
For jeg forsøgte lige at finde tråden det foregik i.
Og det kan jeg ikke.
Fordi åbenbart har nogen fået fjernet deres indlæg - og det er næppe brugerne der har ønsket dem fjernet.
https://www.hardwareonline.dk[...]
Seriøst, BOFH/Team-HOL-Admins ?!
Her: https://www.hardwareonline.dk[...] -- "ORK SATME!" --
Sidst redigeret 11-02-2023 01:12 af Ronson Korrekt at vi fjernede indlægget fra deres ejer, da det osede langt væk af reklame i et par tilfælde. Men bare fordi man kommer til at lave et indlæg uden at læse reglerne først, så kan man jo sagtens købe deres skabe :) -- Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz | #8 - tak for feedback.
Jeg har dog en lidt anden holdning til når folk bevidst forsøger at camouflere sig som en ganske almindelig forbipasserende, og så roser den virksomhed man er ansat af, og opfordrer folk til at handle der, og linker til hjemmeside/produkter.
Det er sådan set, i mine øjne, markant værre end "at lave reklame".
Howevøøøhr, det er jo jeres kald. Det har ellers traditionelt været sådan at eventuelle reklame-links af denne slags er blevet redigeret ud fra indlæggene, men indlæggene har fået lov at stå til spot og spe, så det gav et indtryk af at vi stadig var et community der passede på hinanden, og ikke bare en forretning.
Og ja - jeg ved godt hvordan GDPR fungerer, hvilket også betyder at jeg ikke fremadrettet kommer til at nævne vedkommende ved navn.
Og ja, det kan jo sagtens være nogle gæve gutter der driver butikken, selvom de har ansat nogen i "kundeservice" der opfører sig dårligt. De kunne jo så passende undskylde, tage aktion, og tilbyde lidt rabat til HOL'erne som plaster på såret. Men hva' fa'en ved jeg også om markedsføring og kunderelationer :) -- "ORK SATME!" For ca. 7 år siden begyndte min lokale Kvickly at sælge allerede afkølet hvidvin (og rose, men det er der forhåbentlig ingen der drikker). Jeg har ikke set mig tilbage siden. Jeg ville helt klart gå efter et kun til rødvin som også nævnt tidligere. -- . #10 - hov hov! Jeg har masser af sommergæster som foretrækker halvdårlig rosé fremfor halvdårlig hvidvin :)
Man *behøver* jo ikke hive låget af en lækker Chablis bare fordi der sidder en hel flok sommergæster på græsset mens ungerne har vandkamp og rister skumfiduser over bål :) Slet ikke når man kan åbne 12 flasker alt for kold rosé for samme pris, og de vantro hedninge alligevel ikke aner hvad der er godt ;)
(..der er sat'me også meget rosé jeg hellere vil have end en del fesen hvidvin - plus at der er point på se-mig-jeg-er-maskulin-as-fuck-graaawr-kontoen ved at have format nok til at drikke rosé :) -- "ORK SATME!" #11 Jaa, måske jeg ikke har smagt de rigtige endnu, men jeg har nærmest traumer af de afskyelige vine pigerne hev med i kollegiekøkkenerne, og derfor har jeg fravalgt det siden. Nu fik jeg i øvrigt lyst til Chablis. -- . Vinskabe er normalt for blærefaktor, efter 9 min på boredet er temperaturen ikke som den står den skal serveres til. Drop strømslugende apperater, opbevar det det køligste sted du har i huset og temperer det op til servering. Kender alt for mange der laver modningsskabe og vinreoler, når de endelig smider en flaske op er alt rødvin 24 grader ved servering alligevel da det lige skal iltes hældes op og man sidder og snakker. Men ser jo godt ud. :-) -- Tak for jeres svar alle. Men det er sjovt som mange har brug for at kommentere på, hvor vidt det er et behov eller ej.
Jeg gentager lige mig selv:
"Der er for varmt her om sommeren, og så fylder det også bare inde i skabet. Jeg har ikke sådan et svalt rum, hvor det kan opbevares liggende (eller stående for den sags skyld).
Det er lige så meget til opbevaring, da jeg ved at vinen bliver ødelagt af at stå i min varme lejlighed om sommeren. Jeg får rigtig meget vin, når jeg er på virksomhedsbesøg etc. og jeg vil hverken takke nej tak til det eller give det væk, så kunne godt tænke mig, at kunne opbevare det. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #15 men har du et sted det kan stå og larme? min erfaring med de billige er at de larmer, især hvis det er multizone eller to zoner. Så ville som andre anbefaler med dit budget gå efter et skab til rød og så smide hvidvin i køleskabet. --
Efter min mening ingen grund til at have flere temperaturzoner, hvis det er til langtidslagring (2-50 år) af vine (røde som hvide). 13 grader er fint til begge. Serveringstemperaturen den 'indstiller' du et andet sted end vinskabet. -- #16 - Det er selvfølgelig også irriterende, hvis det står og larmer. Så må jeg kigge på et skab kun til rød, hvis det generelt er mere stille. Men lige p.t. har jeg 18 flasker hvidvin, hvilket jeg ikke har plads til i køleskabet, men så må jeg sgu ud og finde et køleskab nr. 2 :)
Tak #17 -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #18 - bare en tanke, men hvis du har "mere vin end du har plads til" (et vidunderligt problem) - så prøv at høre hos dine lokale vin-pushere. Nogle af dem har mulighed for at man kan "leje" sig billigt ind i noget opbevaring (...også en god networking-øvelse ;)
Det er måske ligegyldigt hvis det er 5 flasker - men hvis du allerede er oppe på 18 af en bevaringsværdig kvalitet, bare på hvid, så begynder det at nærme sig. Der er mange som har en kælder eller et sted, hvor de er sammen om at opbevare. Det ku' man prøve at snige sig med på.
Det er selvfølgelig upraktisk, hvis det ikke er decideret opbevaring, men til vin der potentielt skal på bordet når der kommer uventede gæster.
Der er iøvrigt ikke sååå mange der kommenterer på om du "har behovet" - folk prøver på at spare dig for nogle potentielt unødige udgifter, miljøbelastning, støjgener, osv. Behovet dikterer du alene - men vi kender dig ikke, så folk antager venligt at du selv kan sortere i rådene og bruge det du finder nødvendigt. -- "ORK SATME!" Du kunne også bare drikke noget mere, så er du ovre det problem =). Jeg tænker ikke det er fordi du vil gemme dem i X antal år og cashe in, hvis du søger et køleskab til 3500 kr, men måske tager jeg fejl. -- . Har selv det her og er ovenud tilfreds med det.
https://www.wineandbarrels.com[...] -- I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All --
Sidst redigeret 10-02-2023 09:45 Enig med tidligere forslag om tyske Caso.
Jeg har 2x af deres Caso 180 skabe (plads til 180 flasker), og jeg har været super glad for begge skabe. Jeg gav 7500.- pr skab, 2x zoner (kunne sagtens nøjes med 1 enkelt), træhylder og mindst ligeså stille som andre skabe der koster det dobbelte.
Jeg har før ejet et billigt skab til en 2500-3000kr - mener mærket hed Candy eller Hoover - og med plads til 40 flasker.
Fint tilfreds med skabet og kvaliteten. Det køler fint - lidt varmere i toppen end i bunden - men hvis din primære årsag for et køleskab er at overleve sommervarmen, så er det ligemeget om flaskerne opbevares ved 13C eller 16C.. Så køb du bare et budget skab.
-- Som der er blevet nævnt allerede, så skal du være opmærksom på støjniveauet.
Jeg har selv multizone vinkøleskab i samme størrelse som du efterspørger, og jeg synes det larmer for meget til at have kørende midt i vores køkkenalrum. Jeg kan ikke huske mærke og pris på den model jeg har stående.
En anden ting du bør kigge på er strømforbruget. Kender flere med kølere med glaslåge, som pludselig blev opmærksom på at køleren slugte 5-10kwh i døgnet. -- Hvordan ved I at OP (wineguy) ikke er Simon fra wineandbarrels? :) Kunne være en smart måde at få snakken i gang på. -- #24 - well, baseret på at alle andre været nævnt i, er blevet slettet eller anonymiseret, så tyder det på at det ikke er tilfældet. -- "ORK SATME!" @#0
ved ikke om mit svar er druknet i posts, men alt den info du skal tage udgangpunkt i finder du i mit indlæg i #3 -- -----------------------------------
Status på B/W-listen: +2/-0
----------------------------------- #26
Ja for alle andre indlæg er bla bla - efter oraklet har talt... rofl. -- I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All #26 - så skal du nok kvalificere din ellers udmærkede udtalelse med hvilken kapacitet skab du anbefaler for "mindst 7k"
At bruge "mindst 7000" er jo fint - men der er forskel på et 12-flaskers skab til 7000, og et 48 flaskers skab til samme pris.
-- "ORK SATME!" #27
med 10 års erfarning i hvidevarer branchen så tænker jeg ikke den viden jeg stiller gratis til rådighed herinde, er helt ligegyldig. Men jeg referer dog blot til diskussionen om hvor vidt at X person er fra wine barrel af eller ej var relevant for tråden.
#28
Syntes jeg nævnte vest frost, eller blev det bare ved tanken, hmm .... O.0
men i og for sig er pris irelvant, så længe skabet opfylder de behov der er vs udstyr
vil satme være ked af at opbevare god dyr vin i et skab, som direkte skader den -- -----------------------------------
Status på B/W-listen: +2/-0
----------------------------------- Efter 10 år som samler af vin, 450+ flasker i privatsamlingen og en del stor bourgogne, så er min erfaring at vin er langt mere hårdfør end folk
tror. Jeg er ikke fagmand, men har dælme drukket meget vin, og fra
mange forskellige vinkøleskabe :)
Jeg mener ikke en vin bliver ødelagt ved at ligge i et billigt vinkøleskab. Rystelser/vibrationer kan
have en effekt,men jeg tror at det skal være over en periode på 10+ år.
Jeg forbløffes over de penge folk smider efter vinkøleskabe - Helt ok med æstetik, mærke og RGB lys, men at billige skabe skulle
ødelægge vinen tror jeg er alt for ekstremt.
Så længe vinen opbevares ved konstant temperatur, mørkt og med fornuftig luftfugtighed, så skal det hele nok gå.
#1 Køb et af de billige mærker såsom Candy/hoover/Caso hvis du kan leve
med at skabet bruger en anelse mere strøm, larmer måske en smule mere og
er knap så kønt som kunkurrende skabe til 3x prisen.
Drak forledes en bourgogne der havde stået i skuret hos svigerfar i 20+ år.
Med temperaturudsving henover sommeren, opbevaring af maling osv. Den
smagte fantastisk! --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|