Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Er kvantecomputere afløser for PC?

Af Supporter Aspirant Isaac R. | 04-02-2023 19:46 | 1003 visninger | 11 svar, hop til seneste
Kender egentligt ikke så meget til kvantemekanik, eller computere bygget op omkring det koncept, tænker at de måske kan være afløseren for PC´ere og SoC, FPGA, og hvad de hedder alt der har med microprocessorer, og chips, og PCB´s, og alverdens moderne OS´er. Men det jeg egentligt gerne vil vide er: Pc´ere i dets nuværende form, pcb-board, masser af forskellige transistorer og ledere og halvledere og alt andet der sidder i en pc og printkortene har set nogenlunde ens ud i koncept siden 80´erne. Grundlæggende har man bygget videre på et design, cpu´ere også som er forbedret og der er ændret ift hvordan man printer dem litografisk, men man har ikke opfundet den dybe tallerken i årtier. Jeg fik min første 286 i 1980´erne, og selvfølgelig er der sket MEGET, men grundlæggende er konceptet så afgjort det samme, ligesom biler sådan set også er det i hvad er det 80-90 år hvis ikke 100-110 år. Er menneskeheden for doven eller dum til at gå HELT nye veje? Det samme gør sig gældende med biler, og fly, og alt muligt andet vi omgiver os med. Man har et grundlæggende gammelt design, der virker, og så bygger man videre på det fundament. Men hvad er næste omvæltning eller revolution indenfor hjemmecomputere som pc´er? Også mobile enheder for den sags skyld, snakker vi organiske computere der opererer på atomart niveau i biologiske forbindelser(har set noget med tang og hvordan de kunne lagre elektroner noget i den retning, altså noget sådan science fiction agtigt). Hvad er det næste STORE der kommer til at ske som afløser printkort og cpu´ere og gpu´ere(som jo også er cpu´ere ift centralenheden), og 32 bit og 64 bit arkitektur og alt andet der i mine øjne er gammeldags og primitivt, MEN som er effektivt. Jeg føler nogle gange jeg render rundt i stenalderen ift udvikling, det samme har jeg skrevet om før ifm computerspil, der er også sket en ændring fra 2d til 3d og flottere grafik og flere og flere MB og GB teksturer, fps osv, MEN stadigvæk synes jeg slet ikke jeg får ændret min oplevelse markant, ligesom man feks engang havde 4d biografer med vand og luft osv, altså den næste dimension, den næste store omvæltning. Noget fremtidsagtigt. Biograferne kan heller ikke mere imponere mig, uanset om vi snakker Laserprojektor, og atmos, og luksussæder osv. Ligesom man har Iphone 5 og 6 og 7 og 8, eller GTX 1070 Gtx 20xx, Gtx 30xx osv osv. alt sammen bare kedelige opgraderinger fra forrige generation. Ligesom at se olsen banden 1-2-3-4 -5 man VED hvad man får nogenlunde hver gang, samme kedelige forudsigelige skuffe.
--

--
Sidst redigeret 04-02-2023 19:50
#1
Isaac R.
Supporter Aspirant
04-02-2023 19:55

Rapporter til Admin
Det er ikke særligt sexet eller science fiction agtigt feks når man kigger på næste produkt i en eller anden produktserie, feks spilkonsoller, eller mobiltelefoner, eller cpu´er, eller gpu´er. Jeg er pissetræt(selvfølgelig vil jeg gerne have det ypperste indenfor ethvert elektronisk apparat)af at udviklingen bare dikterer lidt opgradering hist og her, ligesom hvis du har en bil så kan den køre 200km/t så kan den næste køre 220 Km/t. Lidt ligesom elbiler, det er godt nok jurassic park teknologi når jeg kigger på det, elektricitet i en BIL som drivmiddel? Føler mig bombet tilbage til stenalderen, sagt på en lidt grov måde, ift udviklingen. Troede den nutid vi er i nu ville være langt mere sådan sej og avanceret og spændende, men den keder mig godt nok må jeg sige.
--
#2
ToFFo
Guru
04-02-2023 20:16

Rapporter til Admin
Se det her kunne godt gå hen og blive en spændende tråd! Jeg tror ikke kvantecomputere kommer til at overtage. Man kan ikke sætte en kvantecomputer til at lave en almindelig computers arbejde bare sådan lige. Vores computere arbejder i binær. Det gør kvantecomputere ikke. Man har ligesom fundet de optimale byggesten. I hvert fald for nu. Ligesom vi har afklaret at en spand egner sig bedre til opbevaring af væske end et skærebræt. Selvom de, ud fra et topologisk synspunkt er fuldstændig ens. Det er bare et spørgsmål om form. Så for at køre det du kører på din PC på en kvantecomputer, så skal ALT laves helt om og det kommer bare ikke til at ske. I hvert fald ikke i vores levetid. Jeg håber denne tråd får et bump hvis det engang sker, selvom jeg er long gone. Udviklingen føles langsom fordi du får stoppet minimale forbedringer ned i halsen hele tiden. Nye grafikkort, nye processorer, nye mobiler... Hvert år, hvis ikke flere gange om året. Hvis der kun blev udgivet grafikkort hvert 3. år, ville det være langt sjovere at købe nyt. Ligesom i "gamle" dage, hvor det ofte var nat og dag til forskel når man købte nyt grafikkort. Der åbnede sig en ny verden. Spil man ikke kunne køre før, de spil man har ser vanvittige ud.... Men i dag er det netop fucking kedeligt, fordi vi kan spille de samme spil, på den samme skærm, i den samme opløsning, men med flere fps. Hvis vi vidste hvad det næste store var, så var vi jo alle rige. Udviklingen stormer derudaf, du ser det bare ikke, fordi den slags nyheder bliver begravet i reklamer, TikTok videoer, influencers og anden clickbait lort. Kvantecomputere er awesome. Men de kan kun bruges til meget specifikke ting. Men lad os for sjov antage at du havde en computer fuldstændig uden ydelsesmæssig begrænsning. Den giver dig mindst 10 millioner FPS i alle spil i 32k opløsning. Du kan ikke bruge det til noget. Det er spildt fordi din skærm er for gammel, din reaktionstid er for dårlig og dine øjne er ret skod i forhold til opløsning/hastighed/farver de kan se. Herunder mit forsøg på at forklare normal vs kvante computer: Opgave: Find bolden som er gemt i et af disse 5000 skabe. Din PC: Åbner ét skab af gangen for at se om bolden er der. Kvantecomputer: Åbner alle skabe på samme tid. Det er selvfølgelig mere kompliceret, men det var også bare mit bud på hvordan man kan forklare den fundamentale forskel på en enkel måde.
--
Handels stats: Samme bruger i 19 år. B/W liste score: +37/-0. Stats sidst opdateret d. 27/08-2022
--
Sidst redigeret 04-02-2023 20:19
#3
Razier
Nørd Aspirant
04-02-2023 20:17

Rapporter til Admin
#1 Nu er det nok fordi du ser med almindelige consumer øjne i et lidt lille tidsrum, men alle de emner du nævner har haft gigantisk udvikling hvis vi kigger på en f.eks 10 årig tidsramme istedet. På mobiler er den mest tydelige udvikling nok kameraerne. At vi formår at klemme så gode kameraer ned i en så lille ramme er et vidunder i sig selv. Hvis du sammenligner et 4080 med et GeForce GTX 650 Ti Boost, er der nok også lidt vild forskel at finde. Det samme med CPUer I forhold til elbiler er det ikke så meget elektrisk der er nyt, men mere de vanvittigt gode batterier der sidder i dem nu kontra dengang. Og så er der selfølgelig alt den elektroniske styring (ikke bare auto-drive) som der også er kæmpe forskel på nu og dengang. Derudover er science fiction sexet netop fordi det er science fiction og derfor virker med "magi" når vi først sidder med det i hænderne, og har en nogenlunde idé om hvordan det virker, føles det automatisk mere ordinært. Du skriver også en masse om at intet imponere dig mere, men du skriver ikke hvad der så ville imponere?
--
i7 6900k ,CM Silent Pro 850W 32GB HyperX Fury 2400MHz, Fractal Define R6 Gigabyte Gaming OC 3080, Crucial MX300 1tb ssd ASUS Strix X99, Windows 10
#4
BoreBissen
Guru
04-02-2023 20:31

Rapporter til Admin
Umiddelbart kan jeg ikke se hvad alm. mennesker har kvantecomputere at bruge til, enkelte måske. Men det er jo sindssyg regnekraft de har. Så engang et interview med en forsker, hvor har forklarede lidt om den absurde regnekraft, han forklarede at hvad der ville tage en alm. PC resten af universets levetid om at lave en given beregning, der ville det tage 4 - 5 sekunder for en kraftig kvantecomputer.
--
I7 2700K | 2 x 8 GB DDR3, 1866 MHz Gigabyte GA-Z77-DS3H | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | Be Quiet 500w | Scythe Fuma ll
#5
moiety
Gæst
04-02-2023 20:35

Rapporter til Admin
Hvorfor have en debat når det er tilgængeligt. KØB FOR SATAN https://azure.microsoft.com[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
fedt
Gæst
04-02-2023 20:36

Rapporter til Admin
Kvantecomputere og PC'er er to helt forskellige teknologier med hver deres styrker og svagheder. Kvantecomputere fungerer ved at bruge kvantemekaniske egenskaber som superposition og entanglement til at udføre beregninger, hvilket giver dem en unik evne til at løse komplekse opgaver på en hurtigere måde end traditionelle computere. Dette gør dem særligt nyttige i områder som kryptoanalyse og simulering af komplekse systemer. PC'er, på den anden side, er alsidige enheder, der er designet til at løse en bred vifte af opgaver. De er ofte den primære enhed, der anvendes af folk til at browse internettet, udføre produktivitetsopgaver og spille computer spil. PC'er er også mere tilgængelige og billigere end kvantecomputere. Det er usandsynligt, at kvantecomputere vil erstatte PC'er i den nærmeste fremtid, da de to teknologier har forskellige formål. I stedet for at erstatte hinanden, vil PC'er og kvantecomputere sandsynligvis samarbejde og supplere hinanden for at opnå deres respektive mål. Kvantecomputere kan for eksempel bruges til at løse komplekse opgaver, mens PC'er vil fortsætte med at være den primære enhed, der anvendes til at opleve og interagere med verden omkring os.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
GrillBiller
Nørd
04-02-2023 21:42

Rapporter til Admin
Jajaja det er altsammet fint nok... men kan den kører Crysis... (nogen skulle jo komme med det... ok jeg finder selv døren...)
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#8
Comicsdk
Nørd
05-02-2023 08:10

Rapporter til Admin
Jeg forestiller mig at de færreste har behov for meget andet end en almindelig PC i den gennemsnitlige husholdning. Det lyder som om du er rendt ind i en depression hvor du ikke længere kan se det positive i noget som helst. Udviklingen, alene i min livstid, er gået vanvittigt stærkt, den teknologiske udvikling, that is. Den menneskelige udvikling, der i mod, synes umiddelbart at foregå med tilbageskridt. Måske har jeg også en depression, nu jeg løfter blikket en linie.
--
#9
Lars
Monster Nørd
05-02-2023 08:39

Rapporter til Admin
Enig med #0 Ja, der sker ikke meget lige nu. Alle biler bliver bedre, men de alle ligner i bund og grund hinanden. Alle computere bliver bedre, men ligner i bund og grund hinanden. Alle telefoner bliver bedre, men ligner i bund og grund hinanden. Og man kan blive ved. Alt ligner sig selv selvom det gradvist bliver bedre. Så ud fra det perspektiv, sker der ikke meget. Og jeg kan godt forstå det. Små-opdateringer hist og her er blevet hverdag. Vi trænger til noget innovativt og nyt vi ikke har set før - eller som er lysår bedre end det vi har nu i det mindste. Og det har vi ikke set i mange år. En ny innovation eller en ny opfindelse. RTX 4090ti, Apple Silicon M3, Atmos, 120" 8K TV, osv er ikke innovationer, men blot gradvis opgraderinger af noget ældre hardware. Jeg siger ikke, at det er dårligt. Men det er kedeligt. Der hvor jeg gætter at kvante-computeren vil give et los i løgene, er med AI, ML og humanoide robotter, fordi der vil den kunne finde frem til resultater, som den gammeldaws binære computer ikke kan følge med til fordi den simpelthen er for langsom til det. Men om de når at få kogt kvante-computeren ned i en størrelse, så den kan pakkes ned i et kabinet, eller man kan leje sig ind på en cloud-kvante-computer når man gamer eller bruger digitale assistenter, skal jeg ikke kunne sige. Findes der 3 bit eller 4 bit transistorer, og er der gjort forsøg med dem i computere, for at se om det kan ryste ny teknologi (hardware og software) af sig?
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 6+/0-
--
Sidst redigeret 05-02-2023 08:44
#10
stenergut
Semi Supporter
05-02-2023 10:49

Rapporter til Admin
jeg er generelt skeptisk omkring alt teknologi-hype. man ser og høre meget om kvantecomputere, fusionsenergi, kolonisering af Mars, nye fremdriftsteknologier indenfor rumfart, diverse miralkure mod kræft. der er flere videoer på youtube om "pseudoscience" end reel videnskab. jeg vil se det ske før jeg køber ind i noget af det her. put up or shut up. folk får en forvrænget opfattelse af hvad der er virkelighed og ønsketænkning, med alt det online "støj", sci-fi videnskab og teknologi-hype.
--
Sidst redigeret 05-02-2023 10:51
#11
waskustobaskus
Maxi Nørd
05-02-2023 11:22

Rapporter til Admin
en kvante computer kan ikke gøre det en pc gør. DRs podcast: Ubegribeligt har et afsnit om det.
--

Opret svar til indlægget: Er kvantecomputere afløser for PC?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE