Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Afvise krav på regning

Af Gæst AfviseKrav | 03-02-2023 09:02 | 2058 visninger | 24 svar, hop til seneste
Hej Lidt et random spørgsmål, men det kan jo være at der er nogle der har lignende erfaring. Vi har fået bygget et hus i et område hvor rigtig mange bygger (ny udstykket) Lige ved siden af vores grund, ligger der en grussti (til gang), som forbinder to veje i området. Vores vej, og en anden. Ved denne grussti står der lygtepæle. En af disse lygtepæle er blevet slået skæv somehow. Nu kommer krøllen. Ham der udstykker og sælger grundene, pålægger os ansvaret for at få rettet lygtepælen, da han skriver at det er sket i forbindelse med vores byggeri. Vi har dog billeder af vores hus, hvor alt tungt arbejde er afsluttet, og der står lygtepælen stadig pænt og lige. Vi ved at gangstien er blevet brugt af køretøjer (nok ikke lastbiler, men mere varevogne og personbiler), der på den ene eller anden måde har skulle slå genvej mellem de to veje, for ikke lige at skulle køre hele vejen udenom. Vi kan også se at måden den er slået skæv på, indikerer at man har kørt fra den anden vej, ind på vores vej. Eller at man eventuelt er begyndt at køre ind på stien fra vores vej, og så ombestemt sig, bakket ud, og derefter ramt lygtepælen. Vi har afvist hans krav med at vi kan se på vores billede at lygtepælen står urørt efter alt udvendig arbejde er færdig (dvs vi har kun manglet gulv, køkken osv indvendigt), og samtidig gjort ham opmærksom på, at gangstien er blevet flittigt anvendt af køretøjer, så det kan have været hvem som helst der har slået den skæv. Han har tidligere fået at vide at en del bruger den gangsti til lige at slå genvej, hvilket nu betyder at der er lagt en sten, så man ikke kan komme ind med en bil. Vi har som grundejerforening ikke overtaget området endnu, så den oprindelige sælger har stadig ansvaret for området. Vi har heller ingen beviser modtaget for at det er vores byggeri der er skyld i det. Det er en antagelse han laver. Hvad synes i om situationen ? Er det rimeligt for ham at sige det er vores skyld ? Eller er vi i vores gode ret til at afvise hans krav om at vi personligt skal udbedre lygtepælen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Jupiter
Gigabruger
03-02-2023 09:15

Rapporter til Admin
Det er vel en forsikrings sag for grundejer (som ikke er jer endnu), så jeg ville blot afvise krav.
--
#2
Martin.v.r
Guru
03-02-2023 09:17

Rapporter til Admin
Det er ham selv der står med aben
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 4x8 VIPER 4400MHZ B_die 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#3
jespert
Guru
03-02-2023 09:26

Rapporter til Admin
Kan du ikke bare bede ham om at bevise det er dig der har gjort det? I såfald skal du nok betale. Så tænker jeg den stopper der.
--
#4
AfviseKrav
Gæst
03-02-2023 09:47

Rapporter til Admin
#3 Jo. Det kunne vi godt prøve at bede om. Jeg tvivler dog på at han har beviset. Han er sjældent derude.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
BentOver
Semi Nørd
03-02-2023 09:58

Rapporter til Admin
Selv hvis det var jeres håndværkere det beskadiget lygtepælen, tænker jeg udstykkeren skal kunne bevise det. Vidner, tekniske beviser, tilståelse/indrømmelse. Svært at rejse et erstatningskrav hvis ikke man kan identificere en skadevolder - så er man vel ude i noget sandsynliggørelse. Tvivler dog på det vil være nok til at løfte bevisbyrden i en retssag. Lyder mest som om han famler i blinde.
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
#6
Tomtop
Bruger
03-02-2023 10:08

Rapporter til Admin
Har været ude og montere rigtig mange vej master de seneste uger i en masse nybyggeri områder i hele Jylland, og et par af stederne når vi kom tilbage og næste etape stod klar kunne vi se skader på de første. Vi meldte det ind og fik bestilt nyt hjem. Siden at området ikke var færdigbygget og området ikke var afleveret til grundejerforeningen, så stod bygherre eller under entreprenør med udgiften. Nogen havde bygget et hus på en stikvej og en af pælene (dog ikke lige præcis ved deres grund) var blevet påkørt. Men er da ret sikker på de ikke stod med lorten. Oftest er det jo en lastbils chauffør som lige vender i en fart og rammer en pæl, det kræver så et vidne/video før man kan sige hvem. Men hver eneste gang er det bygherre der står for det. Hvis nogen laver kogere hele vejen hen mod jeres hus og ødelægger asfalten så skal i jo heller ikke dække, bil eller ej, bmw m5 eller Citroen c1, de skal kunne bevise det.
--
I3 12100f, gigabyte h610hvs, ripjaws ddr4 3200mhz, Corsair cx750, Samsung qvo 1tb+240gb, rx6600xt dual.
#7
zinkler
Elitebruger
03-02-2023 10:24

Rapporter til Admin
Jeg ville fremligge sagen for en advokat og gøre de forslår. Så kommer du ikke galt afsted. Nogle steder er det første møde med advokaten gratis, hvor man fremlægger sagen og kan drøfte ens muligheder. Her vil du få den korrekte måde, at gribe sagen an på. De advokater jeg mødt, har først skulle have betaling, når de skal lave/gøre noget aktivt som f.eks. skrive et brev eller lave en opringning. Men min tanke er at det må være en forsikringssag. Altså grundejer må have en forsikring som dække dette. Og du skriver, at du har billeder hvor huset er færdigt bygget, hvor man kan se lygtepælen. I min optik har du dine beviser på det rene. Har du fremvist billederne til grundejer? Måske kan det hjælpe dig. Men som skrevet - kontakt en advokat. Ønsker dig alt held og lykke med sagen.
--
#8
AfviseKrav
Gæst
03-02-2023 10:34

Rapporter til Admin
#6 Jeg er vel bygherre på mit eget hus. Men krøllen er jo, at jeg ikke ved hvem det er. Jeg kan konstatere at det ikke sket mellem d. 13 maj og 29 juli. Vores hus er færdig udvendig d. 13 maj, hvor vi har et billede af at lygten står lige. #7 Jeg kunne godt prøve at kontakte en advokat.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
AfviseKrav
Gæst
03-02-2023 10:37

Rapporter til Admin
Skulle måske lige tilføje at grunden til jeg ved at det er sket mellem det datospænd, er at jeg har et billede af lygten d. 29 juli, hvor den er skæv. Det er et tilfælde lygten er på billedet :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Klump
Supporter Aspirant
03-02-2023 14:48

Rapporter til Admin
Nu er det jo ham som anklager jer for den skæve lygtepæl, så er det bestemt også ham som skal kunne bevise at det er jer som har gjort det. Det er ikke nok bare at sige fordi i har bygget nyt hus ud til lygtepælen, så er det jeres skyld. så jeg ville klart bestride hans krav og forlange beviser for at det er jer
--
#11
Meegosh
Elitebruger
04-02-2023 13:59

Rapporter til Admin
Ham som rejser kravet har bevisbyrden. Du kan endda dokumentere vha billede at det ikke er sket ifm jeres byggeri. Så, hans påstand er lagt i graven der. Hvem der har skylden skal han så døje med. Vent med advokat ind til ham rejser en regulær sag. Ingen grund til at betale en advokat for en sag som ikke er rejst endnu.
--
I7 8700, 32gb, 1tb NVMe / 6tb HDD, 2080 Ti. Odyssey G7 32. +24 / -0 black/white liste
#12
Comicsdk
Nørd
04-02-2023 17:06

Rapporter til Admin
Snup en video der fanger de tumper der tror at stien er beregnet til firhjulede køretøjer. Det burde næsten lukke festen. ("Næsten" fordi din grundejer synes at være af den type man skal diskutere alting med før der er bare et minimum af hul igennem) Nå, stien er lukket med sten (i anden gennemlæsning) Men du er ikke den eneste der har bemærket trafikken på stien. Kontakt en advokat og tag den dén vej.
--
Sidst redigeret 04-02-2023 17:09
#13
Comicsdk
Nørd
04-02-2023 17:21

Rapporter til Admin
Jeg læste dit indlæg en tredje gang. Jeg tror at sælgeren måske har en pointe. Det lyder som om trafikken er sket i forbindelse med byggeriet, ikke nødvendigvis jeres specifikke hus. I er en grundejerforening hvor der tilsyneladende er gang i talrige byggerier - de håndværkere der blæser rundt på grundene, er ikke hyret af sælger, men af Jer, de forskellige grundejere. Den er ikke lige til højrebenet, som jeg læser det.
--
Sidst redigeret 04-02-2023 17:22
#14
Devilduck
Junior Supporter
04-02-2023 17:46

Rapporter til Admin
Hvem er "vi" og "os og "vores"? Er det dig og din familie eller er det grundejer foreningen? Bare se bort hvis det er et dumt spørgsmål, læste det igennem og kom i tvivl.... Ikke at jeg ved noget om den slags, men tænker at det er to vist forskellige situationer?
--
#15
ToFFo
Guru
04-02-2023 18:02

Rapporter til Admin
Ham der udstykker siger du har gjort det og kræver erstatning. Du mener ikke det er dig der har gjort det og afviser hans krav. Så er den vel ikke længere end at han må starte en sag, hvis han mener at han kan dokumentere det er din skyld. Eftersom han næppe kan dokumentere noget som helst, kommer sagen nok heller ikke videre. Det er da en ærgerlig situation, men der er vist ingen grund til at køre mere rundt i det. Hvis du ved det ikke er dig der har gjort det, så har du jo ingen grund til bekymring.
--
Handels stats: Samme bruger i 19 år. B/W liste score: +37/-0. Stats sidst opdateret d. 27/08-2022
--
Sidst redigeret 04-02-2023 18:03
#16
Comicsdk
Nørd
04-02-2023 18:32

Rapporter til Admin
Det er i en situation som den her, at vi med fordel kunne afvente et kvalificeret svar fra en gæstebruger. Ej! Det' pis!
--
#17
AfviseRegning
Gæst
05-02-2023 15:14

Rapporter til Admin
#13 Sælgeren af grundene (som også stadig ejer området, da der ikke er lavet en aflevering til grundejerforeningen endnu), påstår at det er vores byggeri der er skyld i det. Jeg har et billede af at det ikke er sket mens vi har haft tunge maskiner kørende, da det udvendige skulle laves. Der er altså kun invendige ting tilbage fra det billede jeg har. Jeg kan naturligvis ikke afvise, at det er en håndværker der har skulle ind til os for at lave noget indvendigt der er kørt over på den forkerte vej, og så har skudt genvej ad gangstien, og dermed har ramt lygtepælen. Men. Jeg anfægter at det er præcis er os, for den gangsti er blevet brugt af en hel del biler inden der blev lagt sten op. Hvilket først er for relativ nylig. Og der har trods alt været gang i byggerier på den anden vej også. Såfremt han rent faktisk har et bevis for at det er en håndværker der har arbejdet på vores hus der er skyld i det, så skal jeg nok betale regningen, og så klare det internt med dem der har bygget huset for os. Han er dog ikke vendt retur på de mails jeg har sendt omkring det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
NiceRag
Super Nørd
05-02-2023 15:38

Rapporter til Admin
lyder som om at han bare prøver at finde en nem hurtig løsning... sgu ikke dit ansvar selvom du ejede grunden, er det jo selve firmaet som skal dække det med deres forsikring. (jeg antager at byggeselskaber og lign har en forsikring, i tilfælde af de lige smadrer en kran ind i taget på naboens garage, og den slags) og den forsikring dækker naturligvis også sådan en lygtepæl og med selve firmaet mener jeg det firma, som har en ansat, der har lavet balladen. Regningen ryger jo ikke bare over på den nærmeste som man kan give skylden.. sådan fungerer tingene da ikke. slet ikke når du rent lovmæssigt ikke ejer grunden endnu hvordan skulle du overhovedet bøje lygtepælen? Er stien bred nok til fx. en bil? står der nogen steder i dine kontrakter/dokumenter at du har en eller anden form for pligt for at den lygtepæl fungerer?
--
Sidst redigeret 05-02-2023 15:39
#19
AfviseRegning
Gæst
05-02-2023 16:51

Rapporter til Admin
#18 Jeg ejer min egen grund. Lygtepælen står på stien som er fællesområde. De fællesområder overgår til vores grundejerforegning sidst på måneden. Indtil da er sælgeren af området ejeren og ansvarlig for fællesområdet. Stien er i princippet ikke bred nok til en bil. Men eftersom der ikke har været hæk på hverken min grund eller grunden på den anden side af stien, så har man bare kunne køre ind alligevel, da der så er rigeligt plads.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
Comicsdk
Nørd
05-02-2023 17:18

Rapporter til Admin
Jeg synes det lyder pudsigt at ejeren ligefrem skulle være "ansvarlig" for at eksempelvis en kaki-buksetype i en varevogn pløjer lygtepæle ned i sin mandagsdepression. Men det bliver noget af en udfordring at bevise hvem der er synderen - så var jeg dig ville jeg tage den med ro og vente med at lade kanonen til det står klart om ejeren står fast på sit krav. Dog synes jeg ikke det lyder så usandsynligt at det skulle være som han siger - medmindre han selv har smadret den.
--
Sidst redigeret 05-02-2023 17:18
#21
Comicsdk
Nørd
05-02-2023 17:27

Rapporter til Admin
(Det skulle vel egentlig have været cargo-buksetype) ..i princippet kan han vel bare lade den dø her og så hænger I (foreningen) på regningen i sidste ende alligevel.
--
#22
kikophil
Nørd Aspirant
05-02-2023 17:51

Rapporter til Admin
Grav den skæve pæl op, og smid den væk i nattens mørkeste time. Plant en stor plante i hullet, og lad tingene gå deres gang. Om ikke andet så bare for, at høre hvad fremtidige krav vil blive - stadigvæk uden beviser for hverken personlig eller indirekte indblanding i misæren :)..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#23
AfviseRegning
Gæst
05-02-2023 18:57

Rapporter til Admin
#20 Det kan sagtens være en håndværker. Spørgsmålet er jo bare om det er en fra vores byggeri. Det er lidt derfor jeg ikke bare vil betale den.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
zinkler
Elitebruger
06-02-2023 00:40

Rapporter til Admin
Hvis det er en håndværker skal hans forsikring dække det. Ikke dig.
--

Opret svar til indlægget: Afvise krav på regning

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE