Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

dumpet 3 på Kandidaten hvad nu?

Af Gæst Lortesituation | 30-01-2023 13:03 | 1894 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej Alle Jeg er i lidt af en lorte situation, jeg går/gik lige nu på Cand.Merc.Finance på BSS på Århus universitet på 10 semester. Jeg har bestået alt pånær faget Applied Financial Econometrics og afhandling, som jeg jo først burde skrive her i foråret. så har 80 ects, med generelt ok karakter ligger cirka i toppen af 25-30% desværre har jeg dumpet et fag 3 gange og dermed smidt ud, har selvfølgelig søgt om dispensation, hvor jeg dog fik af vide af en i adminstrationen at den næppe bliver godkendt da jeg kun kunne overtale lægen til at skrive under på en lægeerklæring omkring "han siger" at xxxx. så regner med et afslag til dispensation. Da hende i Adminstrationen siger BSS virkelig er begyndt at slå hårdt ned på 4 forslag, hvor man virkelig skal have en god grund for den bliver godkendt. så ryger jo nok ud, dog kan jeg ikke starte igen på en anden cand.merc da jeg har bestået for meget og fagene skal overflyttes 1 til 1. jeg kan heller ikke starte igen på cand.merc.Finance da studieordningen er ændret hvor faget "Securities Markets" er skiftet ud til Asset Management så dermed er fagene jo ikke 1 til 1. Jeg har også skrevet til andre universiteter omkring start på cand merc der, men der er samme problem med fagene er ikke 1 til 1. jeg skriver her for at høre om der er andre der har prøvet at være i en lignende situation om hvad de lige gjorde. Man kan selvfølgelig tænke hvorfor ikke bare starte fuldtid på job da jeg trods alt har 4 års studierelevant erhverserfaring hvor jeg har været i revisions branchen, konsulent branchen samt lige nu sidder jeg bare og koder i SQL som buisness developer i en produktionsvirksomhed. Men jeg har fået tilbudt 5 forskellige jobsamtaler, hvor de hvergang trak deres tilbud tilbage grundet ingen kandidat. samt jeg føler det virkelig bider mig i røven hvis jeg ikke får en kandidat for min fremtidige karrierer, hvor jeg gætter på jeg vil starte omkring 15 tusind laverer om måneden hvis jeg starter min karrier med en bachelor, hvis jeg da overhovedet kan finde arbejde, da jeg jo nu kæmper med professions bachelor og kandidater og især i de finansielle virksomheder, hvor man nærmest er ingenting hvis man ikke har en kandidat. Jeg tænker de muligheder jeg har er at tage en kandidat i udlandet som måske ikke har så restriktive regler eller måske starte på cand.IT eller Cand.ITKO da jeg har en bachelor i HA erhversøkonomi som er adgangsgivende. Vil bare høre om nogen har erfaring med det om man kan komme ind på noget andet end cand.merc eller evt. flytte til udlandet
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
4. forsøg var ikke nok
Gæst
30-01-2023 13:14

Rapporter til Admin
Jeg hang selv i med et fag på min cand.merc hvor det først blev bestået på... ja hold nu fast.. 5. forsøg. Og jeg kan immervæk godt forstå din frustration. for det føles spildt og skide irriterende, at ét fag skal ødelægge ens muligheder. Den frustration skulle jeg ikke have med mig og endte af to omgange med at gå til lægen og opdigte en historie ala. et nært familiemedlem var gået bort og jeg var i stor sorg. Var det lidt usmageligt gjort? måske. men jeg kom igennem uddannelsen og er ekstremt glad for, at jeg gjorde det. Lægen var sød nok og spurgte bare, hvad han skulle skrive for mig - egentlig lidt ligeglad med min historie. Det kostede mig 500 for lægeerklæringen men hold kæft jeg er glad for, at jeg gjorde det. i sidste ende er det dit liv og du bestemmer selv hvad du gør og vil. Held og lykke med det :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
DW
Gæst
30-01-2023 13:39

Rapporter til Admin
Gør som #1 og opdigt en historie hvis du tænker at grunden ikke er helt nok for dem. Jeg har selv sluppet for 3 måneders opsigelse, hos et tyran af en chef, da min læge godt kunne se at jeg ikke ville tilbage dertil.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
The_Danish_Tiger
Mega Supporter
30-01-2023 13:44

Rapporter til Admin
Jeg har læst medicin, der var der mange der dumpede, og måtte have dispensation gang på gang. Nogle af vores eksaminer havde dumpeprocenter på 30-40%. Hvis du kender nogle af underviserne, kan det være nyttigt at snakke med dem, og høre om de kan lægge pres på. Ellers kan du skrive til studienævnet? Der kan du henvise til tidligere praksis hvor man har fået dispensation Universitetet får ingen penge, når de ikke lader dig komme igennem iflg taxameter ordningen. Derfor har der typisk været givet dispensation. Du har jo bevist at du kan bestå eksaminer (alle de andre), men du må finde på en god personlig begrundelse hvorfor du har dumpet dette fag 3 gange. Et eller andet med personlige årsager, der kan flugte med hvad der står i din lægeerklæring. Hvad er det der gør, at du ikke kan søge ind på en anden kandidat uddannelse? Du har så vidt jeg kan læse, allerede en bachelor? Så kan det godt ske, at du må bide i det sure æble, ikke at kunne få overflyttet fag fra hvad du allerede har bestået.
--
#4
Chr4030
Giga Supporter
30-01-2023 13:52

Rapporter til Admin
Er det obligatorisk at skulle have det fag ? Jeg dumpede selv et fag 3 gange, men valgte så at tage et andet i stedet for, da det gav point inde for samme kategori (DTU var på det tidspunkt opdelt i 4 kategorier inden for deres point). Jeg har ingen anelse om andre universiteter fungerer på samme måde.
--
#5
Jegergrim
Ultra Supporter
30-01-2023 14:01

Rapporter til Admin
Gør, som #1 og tag det ultra seriøst med dit 4. forsøg - du er kommet for langt til at bare starte over imo.
--
Rationally irrational.
#6
Pytte
Ultrabruger
30-01-2023 14:28

Rapporter til Admin
Prøv igen .. og læs op på faget ? Hvordan ender man 3 gange uden at bestå uden at gøre noget anderledes?
--
#7
Lortesituation
Gæst
30-01-2023 14:45

Rapporter til Admin
@Danish tiger uha sådanne dumpeprocenter gad jeg godt prøve Generelt Cand.mercs i Århus der er de fleste til at komme igennem især de bløde fag og linjer Cand.merc.Finance der er den brutal hvis man tæller reeksamener med som jeg heldigvis har været rimelig forskånet for så har der været 7 eksamener hvor dumpeprocenter er over 50% hvor Econometrics har været den værste, der har de været 57%, 75% også nu for mig 3 gang var den dog lav i forhold til tidligere hvor den kun var på 47%. hvilket jeg faktisk tror er rekord. har dog også gjort vi startede 92 hvor vi nu er omkring 40-45 hvor der er rigtig mange i min situation.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Dennyaaa
Ultrabruger
30-01-2023 15:28

Rapporter til Admin
Tilslutter mig de gode kommentarer som allerede er lagt for dagen. Du vil fortryde det resten af dit liv hvis du ikke går til din læge og fortæller hvor skidt du har det og derfor kan få en lægeerklæring. Du fortjener at give det et forsøg mere, og hvis det så heller ikke går, så har du vitterligt gjort alt hvad du kunne. Men du skal nok komme igennem, det er jeg slet ikke i tvivl om. Knæk og bræk herfra.
--
Unlimited Power...
#9
fisk7aal
Semi Supporter
30-01-2023 17:36

Rapporter til Admin
Hvis du ikke lykkes med at få et forsøg mere kan du sørge om optagelse på et andet universitet. Derefter søger du merit, og så er det bare at håbe på at få så meget som muligt. Du får nok ikke 1:1, og det vil nok koste et par ekstra fag.
--
#10
Irnes
Giga Supporter
30-01-2023 18:27

Rapporter til Admin
Er enig med mange i tråden her, du er for langt til at bare gå fra det uden kamp. Jeg er selv kandidat, og er heldigvis kommet godt igennem, hvor jeg kun skulle op i en re-eksamen. Det er virkelig synd at stoppe nu hvor du er tæt på målstregen. Gå ned til lægen, få en lægeerklæring, og så må du låse dig inde 2-3 uger før eksamen og bare studere røven ud af bukserne. Få noget ekstern hjælp, hvis du er håbløs væk. Der er folk som tilbyder hjælp i næsten alle fag på universitetet til få hundrede kroner. Det er pengene godt givet ud til hvis du spørger mig.
--
#11
Zapster
Elitebruger
31-01-2023 04:42

Rapporter til Admin
Ved at læse nogle af de her opslag tænker man lidt at i, ungdommen er alt for dovne og bruger generelt for meget tid på alt andet end jeres studier, så nu vil i lyve og snyde jer igennem til de forskellige eksaminer. Som #10 foreslår, lås dig inde i et par uger og brug tiden på at studere og rent faktisk begynde at vide hvad fanden det er du snakker og udtaler dig om, i stedet for at have løjet dig igennem en eksamen. Eller så ender i sgu som Statsministeren som løj sig igennem hele sin skolegang og brugte 10 år på at færdiggøre en 3 årig uddannelse, som hun praktisk talt ikke havde den relevante kvalifikation til at tage ;-) Men udover det, så held og lykke med at overbevise Uni om at du skal have en 4 chance.
--
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum
#12
Vandkanden
Mega Supporter
31-01-2023 07:09

Rapporter til Admin
#11: Enig! HOL plejer som regel ellers at være fyldt til randen med regelryttere og især verdens bedste og mest elite moral-politi :D Utroligt #0 har undgået dem. Må jeg spørge #0.. hvad mener du selv er grunden til du og i andre dumper så meget?
--
Sidst redigeret 31-01-2023 07:10
#13
Lortesituation
Gæst
31-01-2023 08:24

Rapporter til Admin
Det er lidt forskelligt fra fag til fag og må da ærligt indrømme nogen af fagene synes jeg personligt ikke at der burde være så høje dumpeprocenter, men alligevel ender dumpeprocenter med at kravle derop af, men må vel være fordi de fag bare naturligt ligger godt til mig. De to sværeste fag er uden tvivl Econometrics og Derivatives, den største grund det ender som det gør, er pga. måden eksamenerne er skruet sammen på, da det vi lærer til undervisning er ikke det, som kommer til eksamen, hele tankegangen bag de fag er at vi skal poole alt det vi har lært også skal vi bruge vores viden fra de forskellige emner til at løse et nyt problem vi ikke har prøvet før.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
kb-
Super Nørd
31-01-2023 08:31

Rapporter til Admin
#13 Det er lidt det samme med enkelte fag på DTU. F.eks. sidder man hele semesteret og arbejder i grupper med computere, og så er eksamen én time uden hjælpemidler. Det er lige en helt anden proces man skal i gang med, og så er der nogle gange kun 3-4 dage fra sidste undervisningsdag til første eksamensdag. Jeg droppede et par fag med vilje og tog dem semesteret efter, bare for at kunne nå at læse op på de værste og ikke få en elendig karakter. Det hjælper dig selvfølgelig ikke så meget nu, men på den måde stressede jeg ikke så meget, omend det kostede et eksamensforsøg hver gang.
--
.
#15
Skovhoved
Ny på siden
31-01-2023 18:37

Rapporter til Admin
Er det kun 1 fag der skal tages om har du en god chance at kunne beskrive et usædvanligt forhold. Dog lægger de vægt på en alvorlig situation som fx. ulykke og død i familien. Som du skal kunne dokumentere, fordi i så fald, skal de ifølge loven give dig dispensation, også selvom de kender dig og hader dig :p. Økonomi eller stress tæller ikke(men du må gerne skrive det med ned som en grund som ekstra). Typisk hvis en dispensation er afgørende for at kunne fortsætte så er det studienævnet (5 personer) der træffer en afgørelse(efter valg), og som regel sidder studielederen med til afgørelsen. Nu siger jeg som regel fordi det plejer sådan på universiteterne.
--
Sidst redigeret 31-01-2023 18:40

Opret svar til indlægget: dumpet 3 på Kandidaten hvad nu?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE