Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Er blevet sagsøgt/stævnet - Skal jeg svare?

Af Ny på siden speedDK | 18-01-2023 11:01 | 2104 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej Hol'er Jeg er blevet sagsøgt af en kunde for noget arbejde som oprindeligt havde værdi for 5000 kr inden for IT-markedsføring. - Denne kunde har betalt mig 5000 kr for arbejde som er bekræftet og accepteret. Nogle mdr efter modtager jeg/min virksomhed en stævning fra samme kunde på 40.000 kr. Kunden påstår at jeg har slettede vedkommendes annoncer og fjernet markedsføring efter afbrydelse af samarbejde. Inde på minretsag.dk var der en frist og jeg svarede tilbage så godt som jeg kunne og afviste alle anklger og vedlagte bilag som viser at kunden var tilfreds med arbejdet og de 40.000 kr desuden slet ikke giver mening. Nu gider jeg ikke bruge tid på at svare tilbage derinde, det er ren fup og fidus fra denne lorte kunde. Hvad kan der ske hvis jeg ikke svarer tilbage - Det er ren påstand mod påstand og det tager min tid unødvendigt. Jeg har også frabedt mig "retsmægling" Jeg tænker ikek at enhver kan kræve x8 beløb i erstatning baseret på en påstand? og hvorfor skal jeg spilde min tid på at tage sådan en "sag" seriøs? Hvem har erfaringer med at undlade at gøre mere ved det? Hvad er klogest her. Ønsker ikke en advokat osv - Det er unødvendige udgifter og tid jeg skal bruge.
--
#1
Jim Night
Guru
18-01-2023 11:08

Rapporter til Admin
For et par år siden havde jeg hyret et firma til at sætte zink på sternbrædderne på mit hus. Manden, der satte det op, havde ikke det mindste styr på at imprægneret træ og zink ikke må have direkte kontakt med hinanden, og han valgte at bruge lim i stedet for søm mange steder. Da zinkpladerne begyndte at falde ned kontaktede jeg ham først direkte og spurgte ham om at udbedre fejlene. Det nægtede han. Det blev til en del emails frem og tilbage. Så tog jeg fat i Byggaranti. Der blev det også til en del kommunikation imellem håndværkeren og mig igennem Byggaranti. Det endte med at han måtte køre ud til min bopæl og mødes med mig og en fra Byggaranti for at gennemgå opgaven. Han brugte det meste af en dag på transport og mødet. Det var bare ærgerligt for ham. Han endte med at betale pengene tilbage, og jeg stod med en masse zinkplader, som kunne sælges som skrot. Jeg tror du får svært ved at undgå at bruge tid på det, men hvordan udfaldet bliver ved jeg ikke.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#2
Gorm
Bruger
18-01-2023 11:15

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke se hvorfor erstatninger ikke kan overstige den oprindelige købspris, men det vægter sikkert i erstatningsberegningen. De skal dog løfte bevisbyrden, hvilket jo kan være svært og tungt, men du undgår nok ikke at spilde tid på det. Retsmægling er vist gratis? Så kunne det evt løse dit problem.
--
#3
PHH91
Giga Supporter
18-01-2023 11:42

Rapporter til Admin
Som #2 siger har de vel en bevisbyrde der skal bæres. Har du / I en aftale liggende på arbejdet med hvordan det forholder sig ved afbrydelse af et samarbejde?
--
#4
Peter.
Elitebruger
18-01-2023 11:44

Rapporter til Admin
Er ikke advokat, men jeg ville under ingen omstændigheder bare stoppe med at modstride kravene, du kan ende med at tabe, selvom du har ret, da de så bare vil tolke det som stiltigende accept af hvad den anden part siger. https://www.advokatfirmaet-ge.dk[...] "Hvis du er blevet stævnet, har du en frist på 14 dage fra du har modtaget stævningen, til at komme med et svar på stævningen til retten. Det er meget vigtigt, at du svarer inden for fristen. Ellers risikerer du at blive dømt som taber uden at sagen bliver prøvet i retten." https://familieadvokaten.dk[...] "Du vil normalt skulle indlevere et svarskrfit på www.minretssag.dk[...] inden for en vis frist. Hvis du ikke gør dette, bliver du normalt dømt i overensstemmelse med påstanden i stævningen ved en såkaldt udeblivelsesdom, og du bliver desuden dømt til at betale sagsomkostninger." "Hvis du ikke kan anerkende kravet, vil vi råde dig til normalt at søge advokatbistand. Der er normalt ikke noget til hinder for, at du fører din sag selv, men i de fleste tilfælde må vi fraråde dig dette - i hvert fald hvis sagen ikke er helt ukompliceret. Hvis du opfylder de økonomiske betingelser for opnåelse af fri proces og retshjælp, vil advokaten hjælpe dig med ansøgningen om fri proces, og du kan gratis få udvidet retshjælp hertil. Det kan du læse mere om på emnerne nr. 163 og 164." Jeg ville spørge en advokat, de penge kan være givet godt ud, hvis du bare har tænkt dig at ignorere retten. Husk det ikke er USA hvor de fokusere næsten udelukkende på konkrete beviser.
--
Sidst redigeret 18-01-2023 11:47
#5
ToFFo
Guru
18-01-2023 12:16

Rapporter til Admin
Hvis du ved du ikke har gjort noget forkert, så kan du ligeså godt søge juridisk bistand allerede. Hvis du VED du vinder sagen, har du jo ingen egentlige omkostninger ved det, andet end den tid du bruger på det. Hvilket selvfølgelig også er frustrerende, om end nødvendigt. Det er jo sådan vores retssystem fungerer. Men du kan være sikker på din kunde også får en kæmpe økonomisk fuckinger den anden vej og når du så er færdig, kan du jo stævne din kunde for tabt arbejdsfortjeneste som følge af retssagen som kunden startede.
--
Handels stats: Samme bruger i 19 år. B/W liste score: +37/-0. Stats sidst opdateret d. 27/08-2022
#6
Hans
Guru
18-01-2023 18:37

Rapporter til Admin
Undskyld mig, men bliver lidt skeptisk... Hvad var forløbet i sagen? Afbrød I samarbejdet? Har du pillet annoncer osv ned?
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Profession keyboard kriger
#7
morteh
Junior Supporter
18-01-2023 18:49

Rapporter til Admin
at forholde sig passivt er det dummeste man kan gøre. Hvis du oprindeligt ikke har gjort noget galt, vil de verse advokater nok tage din sag. start du bare med at søge, og lad du bare være med at være bange når juristerne nok ripper dig for 20% af sagsomkostnionger... det kunne nok ende med at blive meget værre.. juristerne vil også hjælpe dig med at få bistand fra forsikring osv... Du glemte dog at fortælle om det er DIG eller din virksomhed som er blevet stævnet.... det har altså meget at sige
--
Sidst redigeret 18-01-2023 18:51
#8
kikophil
Nørd Aspirant
18-01-2023 18:50

Rapporter til Admin
Well - vi mangler som de fleste gange på hol mindst 2 beretninger, men udfra dine do.- vil jeg mene, at du nu står under juridisk anklage, og derfor ikke bare kan undsige dig, men er og vil blive afkrævet et svar, på den ene eller den anden måde. ALLE anklager koster som minimum tid, og som oftest også penge. Det er jo sådan retssystemet er indrettet, så ALLE der føler sig forulempet på samtlige måder, kan hive en modpart ind til 3 parts bedømmelse. Og sådan har det jo været i flere 1000 år - alt efter bosættelse selvf. :) Og ja - du får smæk, hvis du ikke går med til en samtale af en eller anden slags. Se om du kan nå at godkende en retsmægling - der jo ikke er ensbetydende med, at du behøver betale hele gildet. Mener da, at du efterfølgende stadigvæk kan kan sige nej til deres evt. "side" - men kroner og tid slipper du ikke for..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#9
TisseFrans
Megabruger
18-01-2023 19:07

Rapporter til Admin
Jeg har kørt (og vundet) 2 civile retsager og jeg kan fortælle dig at hvis du, som sagsøgte, forholder dig passivt så antager man at sagsøger har ret. Så det allersidste du skal gøre hvis du vil vinde sagen er at forholde dig passivt. Det vil højst sandsynligt tage en masse af din tid, men der er ingen vej udenom. Retsmægling er at man får stillet en mægler (det kan være en dommer, det kan også være en jurist - jeg har haft begge i de to sager jeg har kørt), til rådighed som vil stå som mægler imellem parterne. Når begge parter har uploaded dokumenter og beviser inden for deadlinen så vil retten foreslå en dato og tidspunkt for et telefonmøde som er oprettet af mægler. Meningen med retsmægleren er at begge parter kan komme til enighed i et forlig der og hvis ikke går den videre til byretten. I og med du har frabedt dig en retsmægler så ved jeg sgu ikke hvordan det så kommer til at foregå. Umiddelbart vil jeg tro det var en rigtig dårlig ide. I de to sager jeg har kørt blev vedkommende i den første sag påbedt af dommeren om at betale det fulde beløb tilbage inden for en periode. I sag nr. 2 ignorerede vedkommende fuldstændig hele sagen, (hvilket automatisk giver modparten ret) indtil truslen om byretten kom. Så fik jeg alle mine skejser tilbage til sidst. GG!
--
#10
RoyalHealer
Ultrabruger
18-01-2023 19:27

Rapporter til Admin
Aldrig ignorere lovmæssige tiltaler eller påstande da det kan tolkes som accept af påtalen/påstanden. Du bør altid kommentere eller blot skrive at du ikke er enig i påtalen/påstanden.
--
[email protected] [email protected] [email protected]|G12+x41 1xLG55C1 1xLG55CX
#11
Øhh
Gæst
18-01-2023 19:31

Rapporter til Admin
Haha bare fordi du har rent mel i posen er det sgu ikke ensbetydende med du har kan give alle den lange finger? Selvfølgelig skal du da forholde dig til sagen. Hva tror du modparten gør? "Han har slet ikke reageret endnu, hmm han må være sikker i sin sag! HAN ER USKYLDIG!" Bej min ven. Afsted med dig
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Wonza
Mega Nørd
18-01-2023 19:37

Rapporter til Admin
Knep ham juridisk nu du har alt på det rene og efterfølgende sagsøg ham for dine sagsomkostninger :-D
--
Hvorfor kom Thomas ikke på arbejde i dag? ... Han havde "HOL" i nakken ;-)
#13
stallemanden
HOL Moderator
18-01-2023 19:58

Rapporter til Admin
#0 Jeg behøver ikke stemme i med, hvad du skal gøre. Men "påstand mod påstand" er det vel ikke? Kunden kan vel bevise, at de annoncer du har lavet, er fjernet? Og som modsvar, kan du vel bevise det modsatte? Kunden påstår at jeg har slettede vedkommendes annoncer og fjernet markedsføring efter afbrydelse af samarbejde. Har du slettet noget? Hvis ja, var aftalen, at der skulle slettes noget, ved afbrydelse af samarbejdet? Ingenlunde, så bliver du nødt til at tage den til ende, hvis du ikke har i sinde at tabe sagen.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#14
cyber
Monsterbruger
18-01-2023 20:57

Rapporter til Admin
"Nu gider jeg ikke bruge tid på at svare tilbage derinde, det er ren fup og fidus fra denne lorte kunde." Hvorfor bruger du så tid her? I call BS.
--
#15
NeoLite
Super Supporter
19-01-2023 12:20

Rapporter til Admin
Endnu en tråd hvor OP aldrig skriver igen. Don't take the bait.
--

Opret svar til indlægget: Er blevet sagsøgt/stævnet - Skal jeg svare?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE