Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Kvickly kød ringe kvalitet.?

Af Giga Nørd Dety | 31-12-2022 22:04 | 3687 visninger | 36 svar, hop til seneste
Normalt til festlige lejligheder kommer jeg kød online eller hos rigtige gammeldags slagtere, nå men i år til nytår fik jeg glemt det pga natte arbejde vælger derfor og købe en Oksemørbrad som de havde på tilbud i Kvickly af deres eget mærke madcooperativet 150kr per kg stegt af på en varm pande, i ovnen til nåede 54c og derefter hvile må ærligt erkende det nok noget af det sejeste stykke oksemørbrad jeg længe har spist, og det skulle næsten ha lavet i Sous Viden i stedet for at blive mørt er glad for jeg ikke havde inviteret gæster over,
--
Intel Core i5-2500K, Noctua Nh-D14, MSI Z77A-G45 Gaming, Define S, Samung 850EVO 250gb, GTX970 G.Skill Ripjaws 8Gb 1866
#1
Dety
Giga Nørd
31-12-2022 22:13

Rapporter til Admin
Normalt til festlige lejligheder køber jeg kød online eller hos rigtige gammeldags slagtere, *
--
Intel Core i5-2500K, Noctua Nh-D14, MSI Z77A-G45 Gaming, Define S, Samung 850EVO 250gb, GTX970 G.Skill Ripjaws 8Gb 1866
#2
thechillum
Giga Supporter
31-12-2022 22:30

Rapporter til Admin
Billig oksemørbrad har desværre en svingende kvalitet, det har jeg købt både hos coop og salling, det er ikke udelukkende kvickly du kan opleve dette ved. Når alt kommer til alt ved kød, så skal du altså vide lidt om dyret. Hvad er de lavet til? Kødkvæg, malkekvæg, alv etc? Hvilken sort er de? Jeysey, Limousine, Hereford, Angus, Dexter, Galloway, Holstein, etc. der er forskel på racerne og deres egne til at levere god kød. Du finder f.eks. Holstein og Jersey som primært malkekøer og når de ikke længere producere nok mælk, så bliver de slagtet til billigt skod kød. Hvor er de fra? Dansk kød betyder ikke god kød, det kan det sagtens, men typisk er du garanteret godt kød hvis det er importeret fra US, Australien, Brasilien, Argentina, Uruguay, her er oftest tale om kornfodret kødkvæg af racerne Hereford og Angus. Modningen, hvor længe har kødet modnet og er det tør eller vådmodning, begge dele kan være gode men tørmodnet kød er som regel af bedre kvalitet, hvilket er derfor der også ofres penge/energi på tørmodning. Dog kan vådmodning også godt være godt, det skal bare være over en længere tid, som typisk sker med kød langvejs fra (US/Aus/Sydafrika etc) Generelt hvis kødet er fra England, Irland, Tyskland, Danmark, Holland og det er billigt, så er det typisk kød i dårligere kvalitet som er et "rest-produkt" eller blot et "kvanitets-produkt" Hvis du vil have god kød fra Kvickly, så er deres mærke "premium" som udgangspunkt kødkvæg fra Australien som er af høj kvalitet, af og til sniger der sig dog andre lande ind, men fælles er det er høj kvalitet og skal give forbrugeren tryghed for det er nøje udvalgt af god kvalitet. - Jeg køber efterhånden dog sjældent kød i butikker mere, er blevet skuffet for mange gange! Steak-out.dk Mrbeef.dk Themeatclub.dk Kødriget.dk Det er her jeg køber kød og det ryger også i fryseren! Godt kød købt herfra som er frosset ind, er stadig langt bedre end det typiske man får ved slagterne i supermarkedet. Køber gerne når der er tilbud, meatclub har f.eks. lige haft Ribeye på Ben til 100kr/kiloet (Tomahawk steaks, Cowboy steak) - skåret ud og vaccumpakket, 1bøf á 1000g, 100kr! Det er fantastisk! Nå det blev en lang besked, held og lykke med kødet fremadrettet! :D
--
#3
anders1226
Monsterbruger
31-12-2022 22:30

Rapporter til Admin
har aldrig haft problemer med deres kød køber tit fks roatbeef eller tykstegs bøffer fra deres slagter afdeling.
--
PC1:Ryzen 3900x,64GB ram,2080TI, PC2:Ryzen 3600,64GB Ram,GTX970
#4
Lars
Ultra Nørd
31-12-2022 22:38

Rapporter til Admin
Vi har også måtte erkende at man ikke kan forlange kød af anstændig kvalitet i Netto og Fakta med mindre det er fars eller kylling. Så er det som regel godt nok. Alt andet er al for tit for sejt. Så skal vi have noget der smelter på tungen eller bare minder derom, skal vi tage til en rigtig slagter. Men så bliver det denondelynemig også godt. Jeg ved ikke om man kan sammenligne det med andet man køber. Men jeg kan heller ikke forlange audiophile udstyr i Bilka, Power, Elgiganten eller hvad de forhandlere nu hedder. Der skal man også gå til en rigtig butik der har specialiseret sig i den slags :) https://sgu.dk[...]
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 6+/0-
--
Sidst redigeret 31-12-2022 22:43
#5
waskustobaskus
Maxi Nørd
01-01-2023 00:28

Rapporter til Admin
vi kiggede på alle de oksemørbrad fra 470kr til 600kr. endte med en kalveculette til 280kr. Hold kæft den var godt og mør.
--
#6
Martin.v.r
Guru
01-01-2023 00:43

Rapporter til Admin
vi fik Halfords kalveculette ,købt i tyskland,der var lige som smør ?? mums 120,- for 1.5kg
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 4x8 VIPER 4400MHZ B_die 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 01-01-2023 00:44
#7
Martin.v.r
Guru
01-01-2023 00:48

Rapporter til Admin
Der er stor forskel på om det kommer fra en tyr,eller en gammel malkeko
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 4x8 VIPER 4400MHZ B_die 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#8
LARMY85
Ultra Supporter
01-01-2023 00:49

Rapporter til Admin
Vi har spist en oksemørbrad fra Nettos Premieur-mærke. Må sige jeg er ret imponeret over kvaliteten - det kunne spises med en gaffel alene og var rigtig mørt og lækkert - dét havde jeg bestemt ikke regnet med :-D Rigtig godt nytår allesammen :-)
--
I am not a bot .-. .- - ... 01110000 01101001 01100101
#9
Dety
Giga Nørd
01-01-2023 00:51

Rapporter til Admin
#2 - det for første gang jeg prøver "discount" mørbrad og det er vildt hvilken forskel der er plejer altid og handle hos mrbeef og steakout
--
Intel Core i5-2500K, Noctua Nh-D14, MSI Z77A-G45 Gaming, Define S, Samung 850EVO 250gb, GTX970 G.Skill Ripjaws 8Gb 1866
#10
Kinamanden
Giga Supporter
01-01-2023 01:04

Rapporter til Admin
#0 som ansat i en coop slagter, kan jeg kun give dig dette råd. Gem kødet og så ned og klag over det. hvis vi sådan en klage i min butik, giver vi penge retur. men kan selvfølgelig ikke garantere de gør det samme i din lokale Kvicly
--
#11
gasolin
Guru
01-01-2023 08:05

Rapporter til Admin
Jeg købte en rump steak i rema 1000 og den fik til pas med varme efter den havde stået uden i køkkenet, den blev brun og lækker mør, de 2 rib eye (også fra rema 1000) var næste stegt igennem med samme tid og den nåede desværre ikke at få nok farve. Det kan være forskelligt selv om kvaliteten af kødet er mere end gennemsnitlig godt, om det blir godt når det er stegt færdig, selv samme steg, størrelse, hvilken slags det er og tid kan gi forskelligt resultat Min erfarring er at kun meget få stykker kød er god når det er gennemstegt, langt det meste oksekød skal ikke gennemsteges, det skal have en vis form for rød farve ellers blir det tørt og kedeligt
--
#13
Comicsdk
Semi Nørd
01-01-2023 10:46

Rapporter til Admin
Striploin/oksefilet i Brugsen, så kører det. Hvis du er snu og ikke vil risikere at betale for meget for det der sommetider er et sats mht. kvalitet, så tag et kig i køleren og noter dig sidste salgsdato og vend retur et døgn eller to før dét- sådan har jeg fået 4-5 kilos-udskæringer for 200-250 kroner at par gange, jeg snitter hele l*ortet op i 200-grams bøffer og lever endnu. Er du uheldig med småsejt p*s, så er det rigtig fint at skære op i tern og proppe i tunge gryderetter du lader stå og simre mens du ser Ringenes Herre fra start til slut.
--
#14
Drunken
Juniorbruger
01-01-2023 12:18

Rapporter til Admin
Har også selv droppet føtex, Netto etc mht kød. Gal man bliver skuffet 10/10 gange ... Kødbilen.dk og ofc the meat club er jeg storkunde hos haha. Spiste Chataeubriand nytårsaften. 2 timer i Sous vide og så brune på grillpande bagefter. Møreste okse mørbrad ever. 500gr 250kr - købte 1kg.
--
#15
htc3103
Supporter
01-01-2023 13:41

Rapporter til Admin
Bilka har faktisk nogle frost mørbrad som plejer at koste omkring 200. Dem har jeg tit købt og de er super møre og lækre. Remas kød plejer jeg også at være heldig med når jeg ikke lige er i nærheden af en slagter Men som gammel kok, så holder man sig generelt til en rigtig slagter og undgår supermarkeder..
--
ASROCKZ790 - I7 13700K - 32GB FURY/6000MHZ - MSI RTX 4080 - CORSAIRHX1200 - 2x2TB NVME - SAMSUNG UW 34" CF791 - DARKROCK4PRO - LIAN LI LANPRO 2
#16
EQuiNoX
Nørd
01-01-2023 18:06

Rapporter til Admin
Coop's kød er altid skuffende. Inklusiv deres premium serie
--
Capitalism is the extraordinary belief that the nastiest of men for the nastiest of motives will somehow work for the benefit of all.
#17
Devilduck
Junior Supporter
01-01-2023 21:02

Rapporter til Admin
Efter jeg opdagede forskellen mellem Black Angus og supermarkeds kødkvæg kigge jeg aldrig efter mørbrad længere. Lavede en Cuvette fra Greater Omaha, MrBeef, nytårsaften og FFS det var godt. Efter en periode med Sous Vide er jeg begyndt bare at stege på panden eller i ovnen, og er nok mere til det sidste. Sous Vide var godt i forhold til at sikre det ikke fik for meget. Den røg ind på varm luft 100° med et stege termometer i, og kom ud lidt sent, 53° så ikke så meget hvile tid (Ved nogen om hviletid har indvirkning på andet end at temp kontrol?) - Og den blev perfekt, ikke en grå ring af well done, kunne faktisk ikke se at det ikke var sous vide... Tro det tog 45 minutter for 800g Rema har noget Angus kød fra Argentina, som er fint.
--
#18
fisk7aal
Semi Supporter
02-01-2023 11:39

Rapporter til Admin
150 kr/kg for oksemørbrad, så ville jeg tro at det var en dato vare... Hakket køde 12% koster jo 110 kr/kg i rema-k.
--
#19
Comicsdk
Semi Nørd
02-01-2023 11:44

Rapporter til Admin
18 Hvad bruger man normalt til hakkekød? Jeg spekulerer i om man skulle købe en kødhakker.. Jeg tænker de ringeste stykker filet snildt kunne trækkes igennem sådan en fætter; jeg mener 5 kg for 200-250, så er vi nede i 40-50 kroner kilogrammet. En hakkedreng kan man jo altid æde.
--
#20
Peter.
Elitebruger
02-01-2023 11:53

Rapporter til Admin
Har droppet at købe kød de fleste steder (Superbrugsen/Bilka/Rema/Netto/etc), enten køber jeg online ved dem der specialicere sig i det, ellers er eneste dagligvare sted nok meny, de har overaskende godt kød og udvalg (bla. Sashi kød) i den i Horsens (relativ nyt sted) hvertfald, skal ikke kunne sige om andre lokationer.
--
#21
gasolin
Guru
02-01-2023 12:13

Rapporter til Admin
#18 Overdrivelse fremmer forståelsen, rema 1000 har 500gr hakket oksekød 8-12% til 39kr normal pris 46.96kr https://i.imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 02-01-2023 12:15
#22
Jesper
Gæst
02-01-2023 12:22

Rapporter til Admin
#19 Nej de bruger sgu ikke filet til hakket kød. (Normalt i hvert fald) Filet bruges til tatar, som bør skrabes, men i de billige udgaver hakkes. Klump, bov og bryst etc er mere normalt til hakket kød. Endnu dårligere udskæringer til hakket kød med stor fedtprocent. (Sommetider smides rent fedt med i hakkeren hist og pist under hakningen) http://slagtehuse.dk[...] http://slagtehuse.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
Comicsdk
Semi Nørd
02-01-2023 12:33

Rapporter til Admin
22 Jeg ved intet om det, deraf spørgsmålet. Jeg mener bare.. nu har jeg lige købt en 4.5 kilos-fætter striploin, jeg inhalerede den første bøf i går, det var sgu ikke så ringe endda, prisen taget i betragtning. Havde den været meget ringere, kunne man snildt overveje at kværne den i en maskine, jo. (jeg erkender også at jeg på offentlig overførsel kombineret med oldschool nærighed, aldrig kommer i nærheden af at betale premium-pris for noget som helst der basalt set bare skal holde mig i live) Men hvem kan ikke lide en mør bøf i ny og næ.. hvis det endelig stikker af for mig, render jeg ud og køber en pose ribeye-steaks, så skærer jeg bare lidt ned på andre ting.
--
#24
gasolin
Guru
02-01-2023 12:33

Rapporter til Admin
#22 Og kan man få det kød de bruger til hakket oksekød, inden de hakker det, lige som med billig svinkam Så man selv kan f.eks brasere kødet i store terninger istedet for at være begrænset af at billigste øksekød er hakket Nej det kan man ofte ikke
--
Sidst redigeret 02-01-2023 12:35
#25
Jesper
Gæst
02-01-2023 12:44

Rapporter til Admin
#23 Striploin (tyndsteg), tyksteg, højreb etc er de gode og dyre stykker oppe fra ryggen. http://slagtehuse.dk[...] De dårligere og billige stykker sidder længere nede. Bryst er billigere end ryg, forende er billigere end bagende, så har du er groft overblik. På mine link før kan du også se lidt om hvor diverse udskæringer sidder. Bryst, spidsbryst, hals og skank er nogle af de billigste.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
Comicsdk
Semi Nørd
02-01-2023 12:49

Rapporter til Admin
25 Yep, det giver et udmærket overblik. Modsat de fleste andre i tråden, har jeg relativt gode erfaringer med kød i supermarkedet, jeg sammenligner med de bøffer de selv har klippet ud, og prisen er jo vanvittigt latterlig, taget i betragtning at det meste af det ligner noget de har skåret af samme steg (som man siger) som jeg køber "bulk" Ergo er der et knivsvinger-gebyr jeg sjældent kan se fidusen i at betale.
--
#27
gasolin
Guru
02-01-2023 12:58

Rapporter til Admin
#25 Man for næsten aldrig muligheden for at få kødet til samme pris som hakket oksekød og det ikke altid man skal bruge flere kilo
--
#28
Jesper
Gæst
02-01-2023 13:06

Rapporter til Admin
#27 Jow hvis du henvender dig til slagteren i supermarkedet (det er der i en del supermarkeder), og beder om eks 10 kilo bryst/bov/klump etc, så kan du få det til en ret god pris. Og nej du æder næppe 10 kilo på en gang, men det er jo rart at have hakket kød i fryseren.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
gasolin
Guru
02-01-2023 13:13

Rapporter til Admin
#28 Sokm nævnt jeg skal ikke bruge flere kilo (har jeg ikke plads til i fryseren og skal slet ikke have så meget når det skal være fersk kød) jeg vil bare have mulighed for at få et f.eks halvt kilo oksekød før de hakker det til samme pris f.eks 25-30kr så jeg f.eks kan lave pulled beef eller bøf stroganoff som hakket oksekød ikke egner sig til. 1 kilio kan også gå an, så der til rester hvis jeg laver af det hele
--
#30
Comicsdk
Semi Nørd
02-01-2023 13:33

Rapporter til Admin
.. men hvordan bliver det butikkens problem at din fryser er hobbit-størrelse. No offence, men hvor finder vi pointen. Jeg ser da ofte "ternet" eller hele stykker kød i disken i både 500 grams og kilograms-pakker. 25 kroner pr halve kilo kan jeg ikke prale af at have set i disse dage, jeg tror ikke engang jeg kan finde hakkekød af tvivlsom oprindelse til de penge - min lokale brugs ligger omkring de 80-100 kroner kiloet for alm. hakkekød. Tern og strimler sædvanligvis tæt på det dobbelte; derfor er storkøb vejen frem.
--
Sidst redigeret 02-01-2023 13:34
#31
Kristina
Ultra Nørd
02-01-2023 21:51

Rapporter til Admin
Kunne aldrig finde på at købe kød i supermarkederne, det er alt for ringe efter min mening. Køber altid biodynamisk fra https://hedeager.info[...] der i øvrigt leverer til døren, hvor kvalitetsniveauet er meget højt. Forstår dog godt, hvis andre synes det er lige dyrt nok. Men ellers er der: https://gaardmester.dk[...] https://www.kodbilen.dk[...] Som også er fremragende. Begge leverer til døren.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
--
Sidst redigeret 02-01-2023 21:53
#32
Lng
Ultrabruger
02-01-2023 23:08

Rapporter til Admin
Jeg er udlært slagter i CooP. Dengang jeg blev udlært, havde de deres "Premium" serie. Australsk oksekød fra kødkvæg, der modnes ved 0 grader på turen til DK. Det er i hvert fald en udemærket kvalitet. Købte selv to discount-mørbrad i Bilka til nytår. Det var ikke kvalitet, med god nok til 155,- pr. stk. Bare senerne er ordentlig væk, kan det ikke rigtig blive sejt i min optik.
--
Computers are like old testament gods: Lots of rules and no mercy.
#33
Comicsdk
Semi Nørd
02-01-2023 23:31

Rapporter til Admin
32 Har man rigeligt stål, kan man æde dyrt kød hver dag - jeg forestiller mig at de fleste i tråden har et madbudget der er 4-5 gange højere end almindelige dødeliges. Selv hvis jeg arbejdede, ville jeg rende efter tilbud og dato-varer i brugsen, så'n er det at være gammel, indebrændt og nærig. (og på seneste en smule svagtseende) Forestil dig at skulle arbejde to timer for en effing bøf.
--
#34
gasolin
Guru
03-01-2023 04:14

Rapporter til Admin
#30 Jeg skal ikke have 10 kg kød og når jeg skal have kød gider jeg ikke frossent kød
--
#35
NiceRag
Super Nørd
03-01-2023 07:33

Rapporter til Admin
jeg har aldrig rigtig købt kød i kvickly - fordi deres kød simpelthen bare er ALT ALT for dyrt. Jeg betvivler at deres kød skulle være bedre, bare fordi det koster mere. Jeg kan ikke få mig til til at handle derinde, udover specifikke varer som altid har nogenlunde samme pris i alle butikker, eller specifikke tilbud. Når det så er sagt har jeg ikke hørt at kødet skulle være dårligere. Min mor har handlet meget i kvickly, og det kød jeg har fået serveret når jeg har besøgt hende, har da altid været ganske ok
--
#36
Comicsdk
Semi Nørd
03-01-2023 08:51

Rapporter til Admin
34 Det forstår jeg godt. Jeg tør mit op før tilberedning af samme årsag.
--
#37
Mion
Maxi Nørd
03-01-2023 09:14

Rapporter til Admin
generelt har jeg altid været skuffet af både bilka og coop kød, dog kommer det meget an på butikken, vi havde en lille Super Brugsen i Vejle oppe ved os i Mølholm, som bare havde styr på kød.. når man kunne være heldig og falde over Argentinsk oksefilet i Bilka, så plejer det også at være ok. holder mig normalt fra tysk, dansk i disse butikker, modenheden mangler.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.

Opret svar til indlægget: Kvickly kød ringe kvalitet.?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning