Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvilken aktiekonto bør Mærsk aktier købes via?

Af Gæst Sange | 30-11-2022 10:49 | 1507 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hej alle Skal Mærsk aktier købes via sin aktiesparekonto eller via sin normale aktiekonto ?Tænker det er en dårlig forretning at betale lagerskat af sin ASK med Mærsk aktier i, hvis man forventer de stiger fra 15000 til a.e 25000 indenfor 2 årTil gengæld er der lavere beskatning på udbyttet via sin ASK. Hvad siger folket herinde? Hvad gør I?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
GumpDK
Nørd Aspirant
30-11-2022 10:59

Rapporter til Admin
Hvorfor er det en dårlig forretning hvis de stiger meget inden for "kort" tid når det er lagerbeskatning? Og som du siger, der er lavere beskatning, men det er ikke kun på udbytte, det er også på kursgevinst...
--
#3
sange
Gæst
30-11-2022 11:34

Rapporter til Admin
#2 Hmm.. Dér kan jeg godt se logikken i det du skriver. Havde forestillet mig der ville være mere gevinst i at have dem til evig tid på sin normale konto (hvis jeg vælger at holde dem i mere end 10 år) På den måde betaler jeg først skat af det realiseret beløb den dag jeg sælger, og ikke løbende hvert år ved at have dem på min ASK. Dog betaler jeg højere skat af mt udbytte end hvis de lå på min ASK. Jeg har endnu ikke aktier på min ASK og derfor spørger jeg.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
GumpDK
Nørd Aspirant
30-11-2022 11:45

Rapporter til Admin
#3 Altså det giver god mening at smide noget der allerede er lagerbeskattet på ASK'en, f.eks. etf'er i stedet for index fonde. Men nu er enkeltaktier jo altid realisationsbeskattet (undtagen på ask f.eks.). Fordelen ved at de er lagerbeskattet er at du har betalt skatten løbende, så på den måde udnytter du progressionsgræsnsen løbende, men på den anden side der mister du renters rente effekten ved at betale skat løbende. Her snakker vi dog omkring 30-40 år. Det skal så lige siges at jeg heller ikke har noget på min ASK endnu, men min plan indtil videre er eft'er...
--
#5
Jesper
Gæst
30-11-2022 13:28

Rapporter til Admin
#4 Nu ved jeg ikke hvilken progressionsgræsnse du omtaler, for der er ingen på ASK, om du så tjener 200k på den konto i år, er skatteprocenten stadig 17%. Og du vil forsat have 57200 til rådighed på den alm aktiekonto til 27% beskatning. ASK kører helt selvstændigt, uden hensyntagen til andre aktiekonti. #0 Det hele kommer an på hvor længe man beholder aktierne og hvornår stigningen sker i forhold til den periode man har aktierne. Taler vi kun få år, vil ASK klart være fordelen. Taler vi mange år, vil den alm aktiekonto på et tidspunkt overhale ASK, fordi du på den alm udskyder skatten. (Forudsat at man køber nye aktier for det beløb man på ASK ville skulle afregne i skat, hvis man ville indbetale skatten på ASK, for at undgå aktier skulle sælges løbende for at afregne skatten)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Jesper
Gæst
30-11-2022 13:36

Rapporter til Admin
#4 Hvis du vil købe ETFer på din AKS, skal du være obs på de skal være på SKATs positiv liste. Der kan du ikke købe hvilket som helst ETFer.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
GumpDK
Nørd Aspirant
30-11-2022 14:09

Rapporter til Admin
#5 det er helt korrekt, det var mig der ikke lige tænkte den helt igennem. Som du dog siger så "skåner" man sin progressionsgrænse ved at bruge ASK'en :-) #6 styrer brokeren ikke det? F.eks. Nordnet... De tillader vel ikke at man køber noget der ikke er godkendt til ASK?
--
#8
Jesper
Gæst
30-11-2022 14:13

Rapporter til Admin
#7 Jeg har aldrig forsøgt at købe noget til min ASK som ikke burde være der, så jeg ved det ikke. (Det kan måske også svinge fra sted til sted) Spørg Nordnet kundeservice, hvis det er hos dem du har ASK, de er yderst flinke.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Nanna
Gæst
30-11-2022 15:12

Rapporter til Admin
Som tingene ser ud pt kommer Maersk til at give et meget stort udbytte næste gang, og kursen vil tilsvarende falde markant. Det betyder at det skattemæssigt nok er bedst at købe dem ind til lager beskatning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
hviske10ske
Junior Nørd
30-11-2022 18:43

Rapporter til Admin
Svært at svare på når vi ikke kender til dine andre investeringer. som udgangspunkt kan det næsten altid betale sig bedst at fylde sin ASK op først. Hvis du har investeringer udover en fyldt ASK, så kan det bedst betale sig at have de aktier du forventer at have de største afkast på, på din ASK. Hvis der ses isoleret på dit eksempel med Mærsk, så kan det bedste betale sig at holde dem på ASK. Udbyttebetalende aktier er pr. definition delvist lagerbeskattet da du løbende betaler skat ifm. udbytte. Der er MEGET FÅ teoretiske tilfælde hvor det bedre kan betale sig at bruge et normalt depot. En tommelfingerregel er at det tager 40 år før et normalt depot er fordelagtigt ift. ASK hvis der tages udgangspunkt i et gennemsnitligt afkast på 8% og i denne periode må du ikke sælge eller modtage udbytter da det vil gøre perioden for break-even endnu længere da du derved skal betale skat af noget af dit urealiseret afkast.
--
Hellere 10 ryk i banditten, end 10 banditter i ryggen..
#11
trolleleet
Monsterbruger
01-12-2022 00:44

Rapporter til Admin
.
--
although the world may be round, we still trapped in the square
--
Sidst redigeret 01-12-2022 00:45

Opret svar til indlægget: Hvilken aktiekonto bør Mærsk aktier købes via?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login


ANNONCE