Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Bachelorprojekt hvordan tager man sig sammen?

Af Gæst Udskyderen | 29-11-2022 20:48 | 909 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej hollere Der er ikke så meget hygge over indlægget men nærmere frustration/ængstelighed over indlægget. Jeg er i gang med et bachelorprojekt, det skal afleveres om to uger jeg har kun skrevet et par linjer. Det er som om når jeg vil gå i gang med at skrive, så skriver jeg noget men så føler jeg det kunne være bedre, så ender jeg med at slette det igen og starter forfra. Det er som om det altid skal være i sidste øjeblik med mine opgaver, hvor jeg så sidder oppe en hel nat og skriver løs for at blive færdig. Hvordan kommer man ud denne tilstand, det vil jo ikke være så godt hvis man ender med at skulle skrive et kæmpe stort projekt på en weekend.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Ghest
Gæst
29-11-2022 20:53

Rapporter til Admin
På dit studie har der 100% været oplæg om skrive-kurser. Dine undervisere kan fortælle dig en masse og komme med gode fifs.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Chr4030
Giga Supporter
29-11-2022 21:58

Rapporter til Admin
Tror sgu ikke du kan nå at skrive et bachelor projekt på 2 uger. Der er en grund til at man har et helt semester til det. Når det er sagt, så er det en god ide at lave lidt på det hver dag, fra starten af. Så får man lavet en smule selvom motivationen er lav
--
Sidst redigeret 29-11-2022 21:59
#3
kb-
Super Nørd
29-11-2022 22:22

Rapporter til Admin
#2 Selvfølgelig kan man det, men det bliver næppe godt.
--
.
#4
gæst
Gæst
29-11-2022 22:28

Rapporter til Admin
Jeg er fanget i samme problem, dog har jeg heldigvis lidt mere tid til at færdiggøre mit bachelorprojekt. Har endnu ikke knækket koden, men er så småt begyndt at skrive nu, og ellers har jeg allerede afsat julen til at skrive i. Det er dumt og frustrerende for det er 100% selvforskyldt...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Hans
Guru
29-11-2022 22:28

Rapporter til Admin
"Det perfekte er det brugbares værste fjende", citat min kære fader... Du skal gøre nogle ting op med dig selv: - Hvad er vigtigt? At bestå eller få en god karakter? - To uger er ikke meget til at skrive en stor opgave - Kan du evt. bruge det du laver nu som oplæg til re-aflevering? - Hvad skal der til, for at du kommer ud over stepperne?
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#6
peterlravn
Monsterbruger
29-11-2022 22:54

Rapporter til Admin
Jeg har lige afleveret min bachelor og var færdig med at skrive en del før tid. Alle arbejder forskelligt, så det kan godt være, at det her ikke hjælper. Men her er hvad, der fik mig igennem i rimelig tid: 1) Skriv alt ned, som du kan komme i tanke om - også selvom det lyder dumt. Det er langt nemmere næste dag, at sætte sig selv til at læse sin opgave igennem og skrive om, end at skrive noget helt nyt. 2) Hvis du læser en artikel eller laver en graf, som du tænker, at der skal med, så skriv kort om det og vent ikke til senere. Det kan godt være, man ikke kommer til at bruge det, men i det mindste har man sat struktur på sine tanker, så man kan skrive videre på et andet tidspunkt. 3) Hvis jeg gik helt i stå, så var det godt at lave "rugbrødsarbejde" for at komme i gang. Det kunne for eksempel være at skrive indholdsfortegnelsen op, downloade noget relevant data, rette figurerne til, skrive appendix, you name it. Så er man i gang, og det er nemmere at gå over til noget der er "sjovere" at skrive. 4) Lad være med at sætte for meget struktur på opgaven undervejs. Så følte jeg, at jeg låste mig selv for meget, i det jeg skrev. Fandt det i stedet nemmere at skrive lidt hist og her, og så sætte sammen bagefter. Håber det kan bruges, og held og lykke :)
--
Sidst redigeret 29-11-2022 22:54
#7
Benny
Gæst
29-11-2022 23:12

Rapporter til Admin
Det kan man sagtens. Det er dog forskelligt hvordan du får skrevet. Personligt tømte jeg butikkerne for specialøl og satte god musik på anlægget og så ellers bare igang med at skrive nogle ord. Kan ikke sige jeg nød processen som sådan, men fik det da overstået på den måde. Samme som specialet, det røg vist også ned på papir efter en uges tid med god musik og masser af øl. Godt nok glad for det er overstået. Held og lykke med det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
JaraQ
Semi Supporter
29-11-2022 23:13

Rapporter til Admin
Hvis du ikke har en anelse af hvordan opgavens emne og formål er, dernæst hvis du ikke har indsamlet empiri op til nu - Så er det meget svært at nå i mål. Jeg skrev mere eller mindre min bachelor på 2 uger - men jeg havde lavet alle undersøgelser, grafer, og resultater. Ellers søg om udsættelse evt. overvej at skrive med en partner. Jeg var selv ret destruktiv og selvkritisk da jeg skrev mit speciale - det havde været sundere for mig at have haft en makker. Det endte dog godt og det skal det nok også gøre for dig..
--
Ryzen 7700X - X670 Aurous ELITE AX - 64 GB RAM DDR5 - MSI GAMING Z 3080 10 GB
#9
NeoLite
Super Supporter
30-11-2022 12:14

Rapporter til Admin
#8 Han/hun finder ikke en partner til at skrive den sammen med 2 uger før den skal afleveres. At søge om udsættelse er også en dårlig ide, da scenariet højst sandsynligt bare vil gentage sig. #0 Hvad er emnet for bachelor?
--
#10
Quartex
Supporter Aspirant
30-11-2022 12:43

Rapporter til Admin
Du kan sagtens skrive selve opgaven fint på 14 dage, hvis du igennem semestret har læst og udført dataarbejde osv. Hvis det "bare" er at skrive, så var det det samme jeg gjorde på min Bachelor i Økonomi. Jeg er ligesom dig, hvor jeg udskyder det til sidste øjeblik, det er dog blevet bedre med tiden og til endnu større opgaver, så kan det til sidst ikke lade sig gøre og så dumper du. Det skete for mig og så ved man det til næste gang, hvor du så starter lidt tidligere. Det som hjalp med mig er at du deler din skriveperiode op i delmål. Fx i dag, skal jeg skrive omkring 2 siders "Literature Review" og i morgen kigger jeg så på mit Dataafsnit, osv osv. Sådan så du ikke har det hele foran dig på en gang, det kan hurtigt blive uoverskueligt at komme igennem. Det andet er at det er meget bedre at skrive det dårligt første gang. På den måde, får du alle de tanker med du har og så kan du derefter gå det igennem og slette det som er dårligt, eller omfomulerer sætningerne så det giver bedre mening. Nu ved jeg ikke hvilken uddannelse det drejer sig om og hvor meget du skal skrive?
--
Sidst redigeret 30-11-2022 12:46
#11
VojenZ
Junior Nørd
30-11-2022 12:47

Rapporter til Admin
Det vigtigste er bare at skrive - skrive flow. Glem grammatik, bare skriv alt der falder dig ind. I et skrive flow sker der mange ting i hjernen. Rammer man det flow kan man gå tilbage og rette i det man har skrevet, men det handler om at komme i gang og presse sig selv til det. Der er skrevet bøger mm. omkring skrivflow, og selvom om det dækker over flere ting, så det primære: bare skriv - glem grammatik, relevans osv.
--
AMD R7 5800X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Geforce MSI 3060TI | Corsair 850W | 2,5 TB SSD´er | Asus 27" 1440p 144 mhz |

Opret svar til indlægget: Bachelorprojekt hvordan tager man sig sammen?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE