Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hvor findes uvildig rådgivning om investering unde...

Af Gæst Penge | 15-10-2022 09:39 | 980 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hvis man skal tro på nogle af de svar der har været i lønningstrådene herinde, MÅ her sidde nogen der ved noget om investering. Jeg har en arv, som jeg ønsker at investere - tror jeg. Det slår mig umiddelbart som det klogeste at gøre, så den ikke skrumper ind. Er der et bedre alternativ? Beløbet er mindre end 500.000 kr. Jeg har prøvet at søge lidt, men alle kan vel kalde sig "uvildig rådgiver". Hvem er til at stole på (i videst mulige omfang), og ved hvad de laver? Har du noget konkret erfaring du vil dele ud af? Nårh ja, og inden du ser dit snit til det: Jeg gider ikke rode med krypto.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Jesper
Gæst
15-10-2022 10:26

Rapporter til Admin
Start med at tale med din bankrådgiver. Du undlader blot at "lytte" til når han anbefaler egne produkter, men den generelle rådgivning kan du jo tage med dig. Hvis det er aktier du påtænker, og du går efter mest mulig sikkerhed frem for stor risiko med højere mulighed for gevinst/tab, så er der et par tommefingerregler alle rådgivere bør nævne. 1: Spredning, både på antal aktier, type af aktier (bank, medicin, industri, teknologi osv) samt områder (Danmark, EU, USA, Østen og 3 verdenslande). Spredningen kan evt opnås ved at købe sig ind i fonde, her kan du bruge bankens rådgivning/info, men måske ikke købe i lige deres produkter. Det kan også være en fordel at købe spredt over en periode. Det skattemæssige, der kan du fint bruge rådgivningen fra banken. Det bør også indgå om du kan få behov for pengene "pludselig" inden for en kort årrække, for så bør alle pengene nok ikke sættes i aktier. (Her kan du igen bruge bankens generelle rådgivning) Så mit råd skåret ned: Som jeg startede med at sige.. Start i banken, men bind dig ikke til nogen aftaler.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Den rige
Gæst
15-10-2022 10:41

Rapporter til Admin
Hej. Jeg har i mange år brugt dem der hed uvildige.dk. De blev opkøbt af Beierholm og der fulgte jeg med over. Jeg vil dog mene at 500k er lige i underkanten til at kaste penge efter sådanne tjenester. Det koster at få råd/administration af dine midler. Med det beløb du har der vil lidt sund fornuft og en snak med en banksælger/rådgiver kunne gøre det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
mr.hein
Nørd Aspirant
15-10-2022 11:06

Rapporter til Admin
ikke et finansielt råd * ;) men jeg havde i dit tilfælde måske alt afhæning af størrelsen på arven købt et par egendomme på Lolland og lejet dem ud. så ejer du murersten + har en passiv indkomst på udlejning. Og om guderne vil, så ser du måske en stigning når fehmeren er færdig.
--
Brug for hvidevare råd? - smig mig en PB :)
#4
Jesper
Gæst
15-10-2022 11:16

Rapporter til Admin
#3 Beløbet er under 500k, står i oplægget. Der er også en del risici ved det du foreslår. Det er et område hvor gensalg kan være svært og tage ret lang tid. Lejere kan mishandle ejendommen langt ud over depositum, og ikke være til at få penge ud af. Skattemæssigt er der også nogle ting man skal være ret obs på. Så alt i alt er det ikke en vej jeg ville gå, eller foreslå med et udgangspunkt i "kun" max 500k.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
mr.hein
Nørd Aspirant
15-10-2022 11:25

Rapporter til Admin
under 500k kan jo også snildt være 400k? du kan ikke finde nogle invisteringer som ikke har en form for risko, jo stats garanteret obligationer, men de ligger typisk på 1.5 - 3 % i afkast, og det giver ikke super meget mening, hvis det skal være en inflations hedge. alternativt køb et hus i Lalandia? faldt over det på et tidspunkt, en gut havde lavet hele matematikken. Og det så faktisk OK fornuftigt ud. står nemlig i samme situation som dig indenfor et par år, så har også selv lidt antennerne ude.
--
Brug for hvidevare råd? - smig mig en PB :)
#6
Jesper
Gæst
15-10-2022 13:32

Rapporter til Admin
#5 Man vil også skulle have en løbende udskiftning af lejer. Jeg mener det er efter 2 år en lejer bliver nærmest umulig at få ud af et hus. Husker jeg rigtig er der derefter mindst et års opsigelse og kun hvis man selv vil bebo huset. (Ved salg kan lejer ikke opsiges og et hus med lejer sælges typisk meget under normal markedspris) Der er rigtig mange ting at forholde sig til hvis man går den vej. (Vi har slet ikke være inde på når lejer ringer og siger at nu virker dit og dat ikke) Fint nok for dem der vil tage risikoen og løbende lægge den nødvendige tid i projektet, men det er langt fra for alle. Vælger du selv når tiden kommer den vej, så søg proff rådgivning inden du kaster dig ud i det. Der er et hav af "fælder" som skal undgås.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
stallemanden
HOL Moderator
15-10-2022 17:32

Rapporter til Admin
#6 Jeg deler din bekymring om, at være udlejer hvor man ikke selv er der til at tage hånd om det. Er selv udlejer, men af et enkelt hus som jeg bor 4 km fra. Der er ikke noget der hedder 2 år i forhold til, hvor besværligt det måtte være at få en lejer ud. Tidsbegrænset udlejning er, lovgivningsmæssigt, når der er tale om et hus, heller ikke en option. Den kan gå, så længe lejer ikke er klar over det, og "lystre" når lejekontrakten forlænges. Den med 1 år, hvis man som udlejer selv ved bebo huset, kan faktisk også blive underkendt, hvis lejer tager den i huslejenævn. Der går man ind og kigger på, hvor man bor, har flere lejemål etc. Generelt, har man ringe muligheder som privat udlejer, hvis man "bare" har en træls lejer.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#8
Jesper
Gæst
15-10-2022 17:58

Rapporter til Admin
#7 Jeg kan se du har ret. Der er faktisk en 2 års regel, men det er vedr fremleje. Ved alm udlejning af eks et hus, skal en tidsbegrænsning være sagligt begrundet, eks udstationering etc. Og lader man lejer bo der blot en måned længere end tidsbegrænsningen, overgår den til tidsubegrænset. Så ja som jeg skrev, det er ikke for alle at kaste sig ud i det, og har man ikke styr på alverdens regler, er proff rådgivning ved udleje nok en ret god ide.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Xmanjoe
Supporter Aspirant
16-10-2022 08:44

Rapporter til Admin
Decideret uvildig rådgivning får du nok svært ved at finde. Alle de uvildige rådgivere jeg har mødt har anbefalet det samme. De siger man skal købe indeks / etf på nordnet. De vil så holde øje med det for dig og enten tage en timeløn eller et fast fee for at tilrette din portefølje. På den måde kan man kalde sig uvildig, men de lever af at rebalancere din portefølje på helt samme vis som banken og øvrige aktører i markedet. Ulempen ved de uvildige, er at det ofte er meget små aktører, ofte enkeltmands virksomheder. De har derfor ikke et bagland de kan hente relevant information hos. Fordelen ved de uvildige er at af ikke er låst til én banks produkter, men kan frit vælge mellem alle produkter på markedet. Jeg oplever dog at mange banker trods alt har et investeringssetup, hvor de inkluderer øvrige bankers produkter i deres forslag. De er således ikke låst til egne produkter. Bankerne har også den fordel, at qua deres størrelse, så kan de tilbyde investeringer i alternativer. Netop alternativer er den aktivklasse som har givet det bedste afkast i år.
--
#10
Qax
Ultra Nørd
16-10-2022 08:49

Rapporter til Admin
Danske Bank. ( Bakket op at staten, så det kan ikke gå virkelig skidt ) Novo Nordisk. ( Folk SKAL have medicin uanset hvad vej konjunkturene går ) Mærsk. ( Pas på her. Konjunkturene er på vej ned, så det kan sagtens ramme behovet for søfragt ) Medicinal aktier generelt. Gem pengene i et års tid og vent på at det hele krakker og køb en bBolig billigere.
--
ASUS B550M TUF - 5800X - NZXT Kraken X62 G.Skill 2x8gb 3200Mhz CL14 3080 TUF OC - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#11
Canity
Super Supporter
16-10-2022 10:21

Rapporter til Admin
Opret en konto på Nordnet og smid dem i en ETF med stor spredning og lave årlige omkostninger. Det er en nem og billig måde at have penge stående i aktier uden for meget bekymring og arbejde.
--
Ryzen 5 3600, RX 5700 XT, 3600 Mhz 32GB, MSI B450 Gaming Plus Max
#12
bersang
Ultrabruger
16-10-2022 15:08

Rapporter til Admin
#1 du skal IKKE snakke med din bankrådgiver om det. De er ansat af banken til at sælge dig produkter som er dyre i ÅOP ift. passiv indeksfonde.
--
#13
Jesper
Gæst
16-10-2022 15:41

Rapporter til Admin
#12 Man kan da sagtens snakke med ham og bruge den generelle rådgivning, uden at vælge at indgå aftaler/købe noget af bankrådgiveren. Eks kan det være skattemæssigt attraktivt at forære evt børn nogle af pengene, hvis de har ubenyttet frikort og kan slippe helt for skat på gevinsten ved visse ETFer. Der er også rådgivningen om aktiesparerkonto (hvor der kan indsættes godt 100k) vs alm konto. (Den forskellige måde de beskattes på (lagerbeskatning), forskellige procenter i forhold til alm aktiekonto mv.) Der er MASSER af generel rådgivning man kan tage med sig fra et møde i banken, uden at have købt nogen af deres produkter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
scummy
Semi Supporter
17-10-2022 07:51

Rapporter til Admin
Jeg har ikke forstand på investeringer Men med "gratis" penge i den størrelses orden, ville jeg .1. indløse evt. Gæld. 2. Lade 100k stå på bankbogen. 3. Gøre med resten som #11 foreslår
--
Scummy
#15
R1C0
Ny på siden
17-10-2022 10:59

Rapporter til Admin
helt enig med #11 og #14
--

Opret svar til indlægget: Hvor findes uvildig rådgivning om investering unde...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE