Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hjælp til valg af smart termostat

Af Mega Supporter triedset | 05-10-2022 20:02 | 697 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej HOL. Kæresten og jeg har lige købt hus. Huset har gulvvarme i bryggers, Køkken, badeværelse og stue. Al gulvvarme bliver styret via 4 termostater, som sidder i bryggerset. De termostater vi har, kan ikke rigtig styres på nogen måde. Det eneste der er på dem er plus og minus. Dvs. man kan ikke rigtig styre dem på nogen måder når til kommer til at holde en temperatur. Den smider den samme varme ud hele tiden, hvilket gør at der er en god varme, som vi har svært ved at kontrollere. Vi vil gerne kunne styre det på en bedre måde i sær da vi har pillefyr og det er ikke billigt. Mit spørgsmål, er om man kan få nogle smart termostater som man kan sætte på i stedet for dem som sidder der nu, som kan snakke sammen med en termostat i hvert rum, så vi kan styre temperaturen på en bedre og mere præcis måde? Hvis man kan det, hvad skal man så gå efter? Vil gerne betale for noget der virker, så prisen er ikke helt afgørende. Mvh.
--
#1
sn00p
Mega Supporter
05-10-2022 20:05

Rapporter til Admin
Hvilket system har I? Det skal vi vide for at kunne hjælpe. Evt et billede
--
#2
triedset
Mega Supporter
05-10-2022 20:09

Rapporter til Admin
#1 Vi har altid haft fjernvarme så ved ikke så meget om det. Men skal nok uploade et billede af det hurtigst muligt.
--
#3
triedset
Mega Supporter
05-10-2022 20:16

Rapporter til Admin
Jeg havde lidt på telefonen som jeg kunne uploade. Håber det er nok, ellers skal jeg nok tage et bedre billede. https://imgur.com[...] Første billeder er de 4 termostater til gulvvarmen i de forskellige rum. Billede nr 2 er termostaten der styre indløbstemperatur rundt i gulvvarmen. Det er sådan det er blevet forklaret til mig hvertfald :)
--
#4
Samse
Maxibruger
05-10-2022 21:45

Rapporter til Admin
Vi har fået denne installeret og det virker upåklageligt. Jeg ville nok kontakte den lokale vvs montør, så du er sikker på at det bliver sat op korrekt https://www.vvs-eksperten.dk[...]
--
#5
mediaN
Monster Supporter
05-10-2022 22:17

Rapporter til Admin
#3 Det er helt korrekt som du er blevet fortalt. Hvis du gerne vil kunne styre varmen på en smart måde kan jeg anbefale Uponors Smatrix Wave. Styreenhed + wifi modul kan købes for 2999 her: https://www.lavprisvvs.dk[...] Du skal dertil bruge 4 nye telestater og 4 stk rumfølere. Jeg bruger de her telestater men du skal have fat i dem der passer til dine rør. Du kan sikkert også finde en adapter så den går direkte på, men jeg kan ikke ud fra billedet se hvilken montage der skal bruges. https://www.lavprisvvs.dk[...] Trådløse rumfølere: https://www.lavprisvvs.dk[...] Det er ret nemt at montere og systemet kører sig selv ind - det er bare at følge vejledningen. Det smarte ved Smartrix Wave er at du kan styre det hele fra en app på din telefon, og du får et fint overblik over temperatur og fugtighed i hvert rum. Der er et hav af indstillinger du kan lave og det kan integreres og styres med Google Assistant og Home Assistant. En anden rigtig smart feature er at du ikke behøver at have dine kredse balanceret - det finder systemet selv ud af så du altid har den mest effektive opvarmning uden for meget overopvarmning eller unødvendig nedkøling(den åbner og lukker i små portioner ad gangen, i stedet for "fuld hane/lukket"). Styreenheden har også pumpestop, så hvis du kobler din cirkulationspumpe over styrenheden tænder pumpen først når der kaldes på vand - så sparer man også lidt strøm. Jeg er helt med på at det koster lidt penge, men i mine øjne alle pengene værd.
--
Sidst redigeret 05-10-2022 22:20
#6
bersang
Ultrabruger
06-10-2022 07:05

Rapporter til Admin
Hej, Vi har købt Salus og må indrømme, at jeg ikke er så imponeret over dem. Havde jeg skulle vælge om havde jeg blot købt Wavin.
--
#7
VVS-eren
Gæst
06-10-2022 08:23

Rapporter til Admin
#0 Lyt til #5. Han har givet dig resultatet. Sansynligheden for at en af de tre adaptere der er med telestaten passer på dit fordelerrør er også stor.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Mads_H
Bruger
06-10-2022 08:45

Rapporter til Admin
Kan man genbruge sine eksisterende Uponor/Wirsbo telestater, eller skal de skiftes til Smartrix udgaven? Jeg tænker da fint mine eksisterende kan kables til den der styreenhed, men jeg ved ikke om de kommunikerer på en anden måde end de gammeldags? Dem Jeg har nu er ihvertfald også 24V...
--
#9
mediaN
Monster Supporter
06-10-2022 09:02

Rapporter til Admin
#8 Jeg ved ikke om det er salgsgas, men ifølge Uponor skal de være godkendt til deres regulerings-teknologi - det er blandt andet deres Vario S telestat og den jeg linkede i tråden. Hvis dem du har er 24v fortådet passer de hvertfald i styreenheden, men om de kan holde til det ved jeg ikke. Mon ikke Uponor kan give svaret ved at ringe til dem, det ville jeg nok forsøge i første omgang.
--
Sidst redigeret 06-10-2022 09:05

Opret svar til indlægget: Hjælp til valg af smart termostat

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE