Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hjælp til gulvvarme

Af Giga Supporter Sandie Rivers | 03-10-2022 09:31 | 1016 visninger | 18 svar, hop til seneste
Hej HOL Jeg håber der er nogen online som er skarpe i gulvvarme :-) Jeg er flyttet i nyt hus tilbage i juni – der er gulvvarme i hele hytten, jeg kan mærke nu her at den så småt er begyndt at tænde (den står på 21c) i flere rum men et par enkle rum var stadig kolde så jeg valgte at skifte batteri alle 10 termostater Det hjalp, der er nu også varme i gulvene som før var kolde, MEN, der er nu koldt i rum som før var varme.. What gives? Min kollega oplyser han oplevede samme indtil hans VVS’ergjorde ham opmærksom på at batterierne i sådanne termostater skal være 3,6v. Jeg tjekkede straks vores og kan se de var 1,5 men hans termostater kører på AA batterier, mens mine kører på AAA, og AAA fås ikke i en 3,6v version kan jeg se, så jeg kan næsten udelukke det er synderen LED indikatoren lyste op i alle 10 da jeg satte de nye batterier i. Har i nogle bud?
--
Keep on keepin' on
#1
Energy
Supporter Aspirant
03-10-2022 09:38

Rapporter til Admin
Nu ved jeg ikke hvor meget du ved om gulvvarme. Men du kan stadig have kolde gulve i et varmt rum især når du kun holder dig ved 21c. Derudover varmet det rum jo nok resten af huset op før da de rum var kolde og var en form for kulde bro. Men nu når hele huset bliver varmet op er det ikke nødvendigt. Så hvad er temperaturen i selve det rum hvor gulvet er kold? Derudover kalder gulvarme på varme ofte om aften/natten så generelt kun varme gulve om morgen endtil det bliver rigtig vinter.
--
#2
VVS-eren
Gæst
03-10-2022 09:44

Rapporter til Admin
Hej, Jeg tænker ikke det er et batteriproblem allerede efter 4 måneder. De plejer at holde flere år næsten uanset fabrikant af anlægget. Mon ikke du kan få dem der har bygget huset til at indstille det så det fungerer. Måske de har sprunget lidt let over det eftersom i flyttede ind om sommeren og det er første vinter anlægget skal bruges?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
spangsbjerg
Elitebruger
03-10-2022 09:49

Rapporter til Admin
Vi kører med wavin termostater - og hvis temperaturen i rummet er 21 grader eller derover tænder gulvvarmen ikke. I løbet af dagen når solen er her - bliver rum 22-24 grader også falder det hen over natten og først her tænder gulvvarmen. Du kan teste det ved og lade vinduet stå åben i et rum, så burde gulvvarmen ret hurtigt begynde og varme op - nu ved jeg ikke hvilket system du kører, men vi kan se på vores når de "kalder på varme" enten via termostat, eller i teknikrummet kan vi se når en diode lyser rød så kalder den på varme. Slutteligt kan du vidst få et stykke tilbehør der måler varmen på gulvet - istedet for varmen i rummet. På den måde kan du måske justere det lidt bedre hvis du gerne vil have følelsen af gulvet er varmt.
--
#4
ph0ton
Ultrabruger
03-10-2022 09:57

Rapporter til Admin
Det er min erfaring, at forskelle i gulvtemperatur føles mere voldsomme end forskelle i lufttemperatur, især hvis man går rundt i strømpefødder eller bare fødder. Der er ikke nødvendigvis noget galt. Som andre har nævnt, så kan luft temperaturen i rummet sagtens være +21 C, og derfor sendes der ikke varme rundt i gulvet. Derfor føles det "koldt". Vedr. Termostaten, så skulle der gerne stå hvilke batterier der skal bruges. Min Wavin føler kørte med almindelige alkaline 1.5 V batterier. Jeg vil 3.6V er lithium baserede batterier, og det virker ret eksotisk?
--
lorem ipsum et dolores
#5
Sandie Rivers
Giga Supporter
03-10-2022 10:07

Rapporter til Admin
#1 I know men rummene som nu er kolde, var varme før, hvilket undrer mig. #2 - huset er fra 2003, det er ikke nybyg, beklager hvis det ikke var tydeligt # 3&4 jeg forstår, den tidligere ejer af huset fortæller også at gulvene først føles "rigtig" varme ved at termostaten står på 23 eller derover, men som skrevet til #1 så kan jeg tydeligt mærke forskel på gulvene efter jeg har skiftet batterier. Det er i nogle af rummene klinker og de er nu IS kolde hvor de før hvert fald føltes som om de havde stuetemperatur Så der er uden tvivl sket et fald/varmen er helt stoppet, i de pågældende rum efter jeg har skiftet batterierne.
--
Keep on keepin' on
#6
mediaN
Monster Supporter
03-10-2022 11:08

Rapporter til Admin
#0 Hvilket gulvvarmesystem har du? Ved du om dine strenge er balanceret? (måske du har brug for mere flow?) Er alle rummene med langsom gulvvarme? (er det i beton og er det en blanding af fliser og trægulv?) Du kan ret hurtigt teste om der er forbindelse imellem din styreenhed, termostaten og telestaterne. Du skruer bare en enkelt termostat op til eksempelvis 30 grader og går ud og kigger om en af telestaterne åbner sig - det gør du for alle rum (noter på telestaten hvilket rum du har åbnet så du har et overblik over hvilke telestater der hører til hvilke rum). Åbner de alle skal problemet nok findes et andet sted. Hvis huset er fra 2003 kan det sagtens tænkes at en eller flere vintiler på gulvvarmestrengen har sat sig fast, således at der ikke kan løbe vand rundt i strengen selvom telestaten åbner (det sker ofte hvis man lukker ned fra systemet hen over sommeren). Her kan du afmontere telestat og prøve at motionere ventilen. Hvis du har mulighed for at slå cirkulationspumpen fra vil det være en god ide, ellers kan der let fosse vand ud. Jeg har selv et hus fra 2000 og der begynder ventilerne så småt at være dårlige. Jeg har udskiftet 2 ud af 8 og i sidste uge måtte jeg motionere en enkelt der havde sat sig fast.
--
#7
Sandie Rivers
Giga Supporter
03-10-2022 11:16

Rapporter til Admin
#6 uha jeg ved meget lidt om sådan noget og er ret uhandy. Du kan se systemet her; https://ibb.co[...] Jeg bed selv mærke i at 2 lamper lyser rødt men der er 12 lamper i alt og kun 10 termostater, så jeg tænkte selv at der var 2 i overskud fordi systemet kun kommer med x6 controllere pr dims. Det undrer mig blot at termostaterne virkede fint inden jeg skiftede batteri. At der skulle være opstået en fejl i det lille tidspunkt lyder vildt men det kan selvfølgelig være et sammentræf Jeg er ret sikker på at vi har beton under alle gulve, vi fik skiftet gulv i stuen da vi flyttede ind og der var beton under Det er en blanding af træ og klinker. I stuen hvor vi fik lagt et nyt gulv, træ'ish laminat) var før jeg skiftede batterier derinde lunt, nu koldt. Begge badeværelser er med klinker, det store var varmt før jeg skiftede batterier, nu iskoldt mens det lille badeværelse før var koldt, men nu lunt..
--
Keep on keepin' on
--
Sidst redigeret 03-10-2022 11:23
#8
mediaN
Monster Supporter
03-10-2022 11:51

Rapporter til Admin
#7 Okay, lad os starte med selve systemet. Den højre styreenhed ser ud til at være forbundet til 6 telestarter. Dette giver også mening da ch4 står med lys og hvis du kigger på rækken med telestater (de hvide propper) er telestat nr. 4 åben (låget er åbent hvilket betyder at ventilen er åben og der burde derfor være flow). ch6 og ch5 på den venstre styreenhed har ikke noget med telestaterne at gøre. Jeg tænker at du har pumpestop på dit system, og lyset i ch6 på den venstre derfor indikerer at pumpen kører (nu hvor ch4 kalder på varme). For at teste om alle telestarter åbner og lukker kan du bare som tidligere nævnt, skrue et enkelt værelse op ad gangen og gå ud og kigge om der er en af telestarterne der åbner. De kan godt være lidt tid om at åbne 5-10 minutter. Jeg kan se at der er skrevet navn på pexrør, eksempelvis stue, så du bør nogenlunde kunne gætte hvilken telestat der bør åbne. Var jeg dig, ville jeg starte med at kontrollere om alle telestarter åbner når du skruer op for varmen, ét rum ad gangen. Hvis det er OK er næste step at undersøge om ventilerne har sat sig. Det gør man ved at afmontere telestarterne og herefter motionere den pal der bliver synlig. Der skal gerne være modstand i den. Gulvvarme i beton kræver typisk meget varme før du vil mærke noget i det rum der kalder på varme. Det kan sagtens tage flere timer før du kan mærke en forskel - specielt hvis du samtidig har klinker. På trægulve typisk lidt hurtigere.
--
#9
saifullah
Mega Supporter
03-10-2022 12:36

Rapporter til Admin
De rum der er kolde der skruer du bare 2 til 3 grader op i din termostat i værelserne grund til de er kolde er fordi din termostat viser det aktuelle temperatur du har sat den til og derfor tror den at væreslet er varmt og ikke behøver at få mere varme.
--
ærligheden er vigtig !
#10
John-Cena
Monsterbruger
03-10-2022 12:41

Rapporter til Admin
Nu spørger jeg lige helt dumt. Er der vand nok på dit anlæg?
--
If you don't want to be, be the one who want to be a wannabe..
#11
Mads_H
Bruger
03-10-2022 12:48

Rapporter til Admin
Enig med #10 - kontroller lige om du har 1.5 bars tryk på (eller 2.5 bar hvis du har flere etager). Ellers skal du nok have fyldt vand på.
--
#12
Energy
Supporter Aspirant
03-10-2022 20:08

Rapporter til Admin
Kunne også være spændende at vide hvad temp nu er i det rum som er koldt?
--
#13
Sandie Rivers
Giga Supporter
04-10-2022 09:50

Rapporter til Admin
#10 det er ikke dumt, jeg vidste slet ikke at man kan fylde vand på :p Jeg tror bare jeg ringer til VVS'eren, jeg aner intet om de ting i skriver men tak for hjælpen! #8 jeg skruede op på 30c i i går i de rum hvor gulvene ikke længere har varme og de forblev kolde, så der er ugler i mosen.
--
Keep on keepin' on
--
Sidst redigeret 04-10-2022 09:51
#14
VVS-eren
Gæst
04-10-2022 10:36

Rapporter til Admin
#13 Det er heller ikke sikkert du kan/skal fylde vand på.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
ph0ton
Ultrabruger
04-10-2022 11:28

Rapporter til Admin
Hvis du har købt huset, og der ikke var anmærkninger ift til gulvvarmen, er det måske værd at starte en ejerskifte sag. Det er ikke sikkert at det er over selvrisikoen, men fejlsøgningen kan det være de tager sig af. Pas på med gør det selv på arbejde der kræver autorisation. Mange forsikringsselskaber vil spørge efter faktura på evt arbejde der er udført, og ejerskiften vil nok slet ikke røre det hvis du selv har forsøgt at udbedre en evt skade, for så er det meget svært at afgøre om skaden var der på indflytningstidspunktet.
--
lorem ipsum et dolores
#16
Sandie Rivers
Giga Supporter
04-10-2022 11:33

Rapporter til Admin
#15 arh god pointe! Tak :-)
--
Keep on keepin' on
#17
XPAction
Monsterbruger
04-10-2022 11:40

Rapporter til Admin
Det kunne lyde som om dit fyr er på overarbejde, så skal du nok varme et par rum op adgangen.
--
#18
VVS-eren
Gæst
04-10-2022 11:59

Rapporter til Admin
#17 Fyr? Har du set billedet han har lagt op?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Hjælp til gulvvarme

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE