Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Varmeflytning (Brændeovn) til andre rum

Af Giga Supporter thechillum | 19-09-2022 23:11 | 2959 visninger | 32 svar, hop til seneste
Hej HOL Der er jo efterhånden ikke det som vi ikke er eksperter i herinde, så derfor ville jeg lige prøve lykken med lidt sparring/råd/input/tanker angående anskaffelse af et varmefordelingens kit til huset. Jeg har et murstenshus fra 60érne på ca. 117 kvm og der fyres med naturgas. Vi bruger omkring 1200kubikmeter om året. Spotprisen i Juni var på 12kr pr kubikmeter, det kostede ca. 1300kr for en måned. Nuværende spotpris er på 27kr pr kubikmeter, det forventes at koste omkring 2800kr om måneden. Jeg har dog en fin brændeovn og dertil omkring 5 kubinmeter brænde, som jeg har fået gratis for et par år siden. Problemet er bare, at det kun opvarmer min stue og køkken, der bliver super varmt, de tre værelser og mit bryggers bliver ikke påvirket, derfor overvejer jeg at bruge ca. 3500kr på at købe et varmefordelings-system. Layout af huset - i midten af huset er der på loftet 1meter bred gangbro fra start til slut. Denne gangbro skal hæves ca. 150mm, da der skal yderligere loft-isolering på, derfor bliver rør-føring nem og kan krydse gangbroen under niveau/isoleringen https://imgur.com[...] Pakkeløsning (der tilkøbes dog materialer således det bliver til 4rum, samt termostat-starter således fanen i systemet starter når der bliver over XX-Antal grader ved indsugningen nær brændeovnen) https://www.vvs-eksperten.dk[...] Indsugning er ved brændeovnen Ventilator i midten af systemet, omkring pilen Layout1 - Direkte rør, minimal brug af rør men kommer luften ud til slutningen af systemet? (Udsugningsventilator har justerbar udgang, vil det kunne fikses ved justere dem? Rum1 er 50% blokkeret, Rum 2 er 33% blokkeret, Rum 3 er 16% blokkeret og Rum 4 er 0% blokkeret, eller hvordan man siger det korrekt, blot eksempel) Layout2 - Der er ca. lige langt fra T-Stykket og via Y-Stykkerne til alle 4 rum, jeg vil forvente at luft-fordelingen bliver tæt på identisk i de fire rum med denne opdeling. Det er dog grimt og besværligt og dyrt. Jeg har slet ikke hørt mig rundt endnu, HOL er altid er jo Guru-forumet! Giver det mening? Hvordan med rør-føring? Nogle med erfaring, input og tanker til det lille hygge projekt? Mange tak på forhånd hvis du er nået hertil! :)
--
Sidst redigeret 19-09-2022 23:13
#1
Drace60
Ultrabruger
19-09-2022 23:15

Rapporter til Admin
Bor et hul eller huller i toppen mellem rum for at få et flow. Det ville jo være bedst hvis varmekilden kom NEDEfra. Men da jeg tvivler på den gør det, så få et hul på 30+ centimenter boret igennem på topvæggen mellem de vægge der skal have mere gennemstrømning. Ja. Det kan være meget hårdt at skulle beholde lidt mindre privatliv . mene.. jah.. mine gamle folk derhjemme gjorde det, og det gav en markant forskel på varmefordelingen.
--
køber _IKKE_ af folk som er på blackliste samt folk som mener at afhentning på ingen måder er muligt.
#2
thechillum
Giga Supporter
19-09-2022 23:22

Rapporter til Admin
#1 - Idéen er jo god nok - men det bliver hverken pænt eller som du selv siger praktisk. Varmekilde nedefra er pt. ikke en mulighed. Gulvvarme er der hverken penge, tid eller overskud til, det er stadig baseret på gas. Jeg er blot interesseret i at få udnyttet min brændeovn og energikilde bedst muligt og tænker at det kan spare sig selv hjem med det lavere gas-forbrug. Fjernvarmen er på vej, vi ligger 30 meter fra transmissionledningen, eta 2026-2028.
--
Sidst redigeret 19-09-2022 23:25
#3
Ledue
Bruger Aspirant
20-09-2022 05:38

Rapporter til Admin
Ville nok få en skorstensfejer ud og kigge på det. Placering og installation skal godkendes af dem i sidste ende alligevel
--
#4
Sandland
Ny på siden
20-09-2022 09:13

Rapporter til Admin
#3 Hvis det er en installation der allerede er der så er den godkendt som den er nu. Kan det klares med en blæser på ovnen? https://termatech.com[...]
--
#5
Karanka
Elitebruger
20-09-2022 09:42

Rapporter til Admin
0# Jeg har et system hvor der der der sidder nogle blæsere som kører den varme luft ud i nogle rør, der sidder ud i alle rum. det virker ret godt.
--
#6
flaskebent
Monsterbruger
20-09-2022 10:27

Rapporter til Admin
Hvis det var mig, som i denne situation ville invistere i et genvex anlæg. https://de7ps54rd7sof.cloudfront.net[...]
--
#7
thechillum
Giga Supporter
20-09-2022 13:25

Rapporter til Admin
#3 - Skorstensfejer har ikke kendskab til ventilation systemer og skal heller ikke godkende det. Jeg har en brændeovn installeret i huset allerede. #4 - Det er desværre ikke nok med en "bord" ventilator, luften kommer kun passivt rundt i stuen/køkken. Mit fokus er at prøve at få varmen ind på værelserne, så jeg kan undgå at bruge for meget af den dyre gas. #5 - Det er lige præcis sådan et system som jeg linker til, det er et rør system med en kanalventilator som suger fra stuen/brændeovnen og flytterluften over til de rum jeg nu ønsker. (Fedt det virker ret godt!) #6 - Et Genvex anlæg er lækkert uden tvivl. Det løser dog ikke helt løsningen med at flyttevarmen hurtigt rundt i huset ved brug af brændeovn. Genvex anlæg skal stå og kører hele tiden og med tid vil varmen jævne sig stille og roligt ud. Brændeovnen er af gode grunde ikke i gang hele tiden.
--
#8
moiety
Gæst
20-09-2022 13:44

Rapporter til Admin
Varmemølle til brændeovn ;) https://www.harald-nyborg.dk[...] #7 Jeg har en brændeovn tæt på indsugning til min genvex. Det er sgu lækkert nok, når den kan genbruge varmen til udskiftet luft. Dog batter det ikke så meget, men det er bedre end ingenting. Tror den stiger et par grader, i det luft den blæser ud i huset. Dog er det ikke så meget man lækkert mærke til. Jeg plejer at fylde brændeovnen op med 3-4 stykker brænde, tænde op, og så lade den være hele aftenen. Når ilden har fået godt fat, så sætter jeg luft tilførselen ned på den laveste, så kan gløderne holde i en 6-8 timer. Har også et par kubik jeg skal have brugt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
munk9000
Bruger
20-09-2022 15:06

Rapporter til Admin
Der kan godt blive et problem med at lyd spreder sig fra rum til rum via sådan et rørsystem. Men der fås overkommelige lyddæmpere ala den her https://www.vvs-eksperten.dk[...] mht instilling af luftmængder mellem de enkelte rum. Det kan være lidt af en videnskab i et større system men med kun 4 udtag kan du nok slippe afsted med at gøre det på slump. Men std metoden er at åbne helt for det fjerneste spjæld og så regulere de nærmere ind så der er ens flow ud af alle udblæsninger.
--
#10
thechillum
Giga Supporter
20-09-2022 19:05

Rapporter til Admin
#9 - Fedt at luftmængderne kan klares med at regulere lidt på udtagene. Iforhold til lyden, tænker du ventilator-lyd eller lyd fra rum til rum? Kan se den lyddæmper du linker nok mest er til for at dæmpe støjen fra kanalventilatoren
--
#11
Thomas G
Supporter Aspirant
20-09-2022 23:35

Rapporter til Admin
Kigger lidt på samme koncept og har ca samme hus format. Mit er bygget i 1969 hvor man bare skruede mere op hvis det var lidt koldt. Kigger på samme løsning, og især en ting genere mig, hvorfor kan man ikke få præisolerede rør. Nu skal jeg stå og fumle med at prøve at lave ordentlig isolering, hvor det er vigtigt at tingene er tættest mulig. Der findes to slags motorer af hvad jeg kan se, en som er inline og en som mere ligner et møllehjul med motoren fri af luftstrømmen. Der skal naturligvis en elektrikker til at slutte strømmen til og man skal være bevidst om at man punktere sin dampspærre. Jeg står pt og balancere imellem varmeflytter eller luft til luft som vil kunne køle ned om sommeren også. Det koster så bare også det dobbelte og har vedligeholdelseskrav som jeg forstår det. Kan se at man nok bør have større indtag end udblæsningerne når man har det mål som vi har. Det giver også mulighed for at tvangs fordele luften. Lytter spændt på hvad du vælger, for jeg følger nok efter.
--
#12
thechillum
Giga Supporter
21-09-2022 15:21

Rapporter til Admin
#11 Rørene skulle gerne være præisoleret - mit link siger ihvertfald: "20m. isoleret flexslange ø 125mm" https://www.vvs-eksperten.dk[...] Mit system vil starte med en 125ø indsugning og 110ø udblæsning Dampspærre - du skal bare tætne det godt ved ventilations indsug/udblæs (hvis du altså har dampspærre, det er jo ikke alle huse fra 1960erne som har det)
--
#13
Thomas G
Supporter Aspirant
21-09-2022 19:08

Rapporter til Admin
Ah syntes bare ikke deres pakker har udstrålet at deres rør/slanger var isoleret. Vil du smide din "indkøbsliste" her på et tidspunkt, kunne godt bruge lidt inspiration.
--
#14
Daniel
Guru
22-09-2022 15:54

Rapporter til Admin
Et varme flytning system er ikke bare lige at smide op, og sjældent det mest effektive eller lydsvage for den sags skyld. jeg ikke klart overveje at se det som en investering og købe et ventilations anlæg i stedet ,varmen vil fordele sig bedre i hele huset, det er korrekt anlægget køre hele tiden tilgengæld kan i så glæde jer over i får et bedre indeklima. Det er en anselige post, men det bidrager også positivt til husets værdi, det gør et varmeflytnings system ikke.
--
#15
thechillum
Giga Supporter
22-09-2022 18:58

Rapporter til Admin
#14 - Det er ikke bare lige til at smide op? Jo det er netop det, som det faktisk er - sådan et system der kan jeg vel sætte op på ca. 5 timer alene. Et godt genvex anlæg koster omkring 20.000-25.000kr og det løser ikke med en akut varmeflytning og udnyttelse af effekten fra min brændeovn. Sådan et ventilations-system til at flytte varmen koster kun 3.000kr. Min sidste aconto kvartal-regning var med 12kr m3 med et forventet forbrug på 321m3, ca. 3.800kr. Min næste aconto kvartal-regning bliver til 27kr m3 med et forventet forbrug på 321m3, ca. 10.900kr Da jeg har ca. 5 m3 brænde liggende klar til brug og den ekstremt vilde naturgas pris, så tænker jeg bestemt ikke at de 3.000kr er et spild på nogen måder og burde betale sig selv hjem over en sæson.
--
#16
Daniel
Guru
22-09-2022 19:09

Rapporter til Admin
#15 Jeg er helt med på du er hell bent på det her er løsning på alle dine problemer for vinteren, og spring endelig ombord i det. Men hvis jeg var dig, ville jeg bruge lidt tid på at surfe rundt på nettet og læse om hvorfor det ikke er verdens bedste ide, hvorfor det rent faktisk ikke virker så fantastisk som annoncen slår det op til, læs lidt op på kondens, og find ud af hvordan du vil regulere at varmen kommer ens ud i alle rum, kig lidt inde på lav det selv forumet, der er emnet rejst flere gange de senere par år.... Og nej, det er ikke en 5 timers opgave, men min pointe var nu heller ikke tiden brugt på opsætningen, det var udfordringerne omkring selve anlægget. Jeg håber dig alt det bedste for anlægget, og giv det endelig en update når du er i mål. Men jeg tror desværre du bliver skuffet. Et ventilations anlæg (genvex er en fabrikant) er givetvis en større udgift, det skrev jeg også tydeligt.. men det er trods alt penge der bidrager positivt til dit indeklima. Held og lykke med det.
--
Sidst redigeret 22-09-2022 19:12
#17
thechillum
Giga Supporter
22-09-2022 19:23

Rapporter til Admin
#16 - Det løser på ingen måde alle mine problemer, jeg står blot med en masse varme i stuen og køkken som jeg gerne ville have fordelt ud til de resterende rum i husstanden. Find ud af hvordan jeg vil regulere varmen er ens i rummene? Jeg kommer jo til at sætte mine radiatorer i rummene til et minimum som der skal være 24/7 - derfra supplere jeg jo op med varme fra brændeovnen efter behov. Jeg kan jo se temperaturene i værelserne og derfra kan jeg jo ændre på spjældet hvis temperatur bliver for høj i det ene rum fremfor det andet. Derudover er jeg faktisk også ligeglad om der er 21grader i det eneste værelse og 22.5grader i det andet, det handler blot om at prøve at flytte varmen fra stuen til værelserne. Da prisen er så relativ lille for at lave et lille ventilations-system synes jeg og andre selv det giver god mening, men der er jo altid bagsider af medaljen. Hvad tænker du problemet med kondens bliver/er? Nu har jeg de sidste 7 år brugt brændeovn i stuen/køkken og jeg har da ikke oplevet noget problem med kondens?
--
#18
Stroyer
Guru
22-09-2022 19:31

Rapporter til Admin
6# Det hedder et varmegenvindingsanlæg - ikke et "Genvex"-anlæg. Genvex er et firmanavn - som ja - producerer varmegenvindingsanlæg, men det gør Nilan, Danfoss, Duka, Bosch mf. også
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 22-09-2022 19:33
#19
Daniel
Guru
22-09-2022 19:39

Rapporter til Admin
#17 1) Jo, det løser faktisk dit problem. Du kan have et udsugnings udtag over din brændeovn, i veklseren i ventilations/varmegenvindingsanlæg anlægget vil veklseren overføre varmen til indblæsnings luften. Der vil givetvis være et varmetab, en veksler er aldrig 1-1, men indblæsnings luften i resten af huset vil være opvarmet af den varme luft fra stuen. 2) luft er lidt ligesom vand, det tager den nemmeste vej. Nu er det godt nok kun 4 spjæld du skal indregulere, men det bliver svært for dig at ramme et sted hvor indblæsnings temperaturen er ens i alle rum. Det handler ikke om radiator og termostater, det handler om noget en ventilations tekniker bruger knap 5 år på at uddanne sig i ;) 3) Med tanke på kondens tænker jeg ikke på din brændeovn, jeg tænker på varme rør i et koldt loftrum. Jeg er helt med på rørerne er pre isoleret, men jeg kan informere dig om når vi isolere rør til ventilationsanlæg så får indblæsnings siden 100 mm isolering og udblæsnings siden 50 mm, dette er for at modvirke kondens og minimere varmetab. Nu har jeg ikke set billeder af den færdig pakke du har kig på, men det er højst sandsynligt blot nogle tykke flex slanger med 10-20mm isolering, medmindre du får dem ned under den isolering der iforvejen ligger på loftet, så tror jeg du kommer til at døje med både kondens og kold indblæsnings luft. Men hey, du har tydeligvis styr på det shit her så spring om bord i projektet, det kan kun blive godt!!.. ....Men, hvis jeg var dig, ville jeg bruge en time ekstra på google og måske finde et forum håndværks ekspertise og rejse emnet i, fremfor teenage forum.dk
--
#20
thechillum
Giga Supporter
23-09-2022 11:43

Rapporter til Admin
#19 - 1 - Vi er lidt tilbage med at et godt gexven system koster fra 20.000-25.000kr og det flytter ikke varmen særlig hurtigt, det tager langt længere tid frem og tilbage. 2 - Det tager simpelthen 5 år at uddanne sig til at få en indsugning til at dele varme ud til 4 rum i en privat bolig, hvor der intet krav er til fordelingen? Du hænger dig fast i at det skal være ens temperatur i alle 4 rum, det har jeg på intet tidspunkt påpeget tværtimod. Jeg er ligeglad om der er et par graders forskel hist og pist og jeg bare selv justere lidt på slump på spjældene. 3 - Kondens, ja der er kun 25mm isolering på disse flexrør men jeg tænkte ikke at det ville være et direkte problem. Men det er jo en mindre detalje jeg nemt selv kan ændre. Rør + Isolering har en 165ø. Rockwoold 47x560x965mm koster ca. 12kr pr meter at efterisolere rørene med, det vil være en merpris på ca. 240kr og en smule tape. En times arbejde og ~250kr, nu er der 125ø flexrør med 72mm hele vejen rundt om. "Jeg er helt med på du er hell bent på det her er løsning på alle dine problemer for vinteren, og spring endelig ombord i det." "Men hey, du har tydeligvis styr på det shit her så spring om bord i projektet, det kan kun blive godt!!.. ....Men, hvis jeg var dig, ville jeg bruge en time ekstra på google og måske finde et forum håndværks ekspertise og rejse emnet i, fremfor teenage forum.dk" Jeg har aldrig skrevet det løser alle mine problemer for vinteren, jeg har mange problemer og et af dem er at udnytte effektiviteten fra mine brændeovn til at opvarme andre rum i huset. Spring endelig ombord i det, det er jo netop derfor jeg har dette opslag, for at ikke bare springe ombord i noget som er helt tosset. Jeg har netop ikke styr på det og er derfor nysgering, søger lidt sparring, input og råd. Bruge en ekstra time på google, jeg har nemlig googlet og kigget rundt, og det er nemlig en jungel. Finde et håndværksforum/ekspertise istedet for teenage forum, vi har jo nemlig en masse håndværkere herinde som gerne deler ud af erfaring, råd og tips. Jeg vil nok påstå at din tilgang til at hjælpe med at være nedladende og arrogant er det som får dette til at virke som et teenage-forum.dk Jeg søger sparring, råd, inputs og idéer. Du har ikke engang set hvor meget isolering der er på et kit som jeg har linket og alligevelet tager du emnet kondens i brug. Du kunne jo være behjælpende og skrive "Når du har sådan et rørsystem på loftet, så anbefales det at have minimum 50-60mm isolering for at undgå kondens i systemet. Jeg kan se dine rør kun har 25mm, så enten købe rør med mere isolering eller selv efterisolere det manuelt" Det ville være et langt bedre svar end bare skrive "læs lidt op på kondens" Grunden til dette opslag er netop at blive klogere, du lader jo faktisk til at vide lidt om det og du er jo muligvis lige præcis denne person som jeg søger i dette forum, nemlig en med erfaring og ekpertise. Jeg synes bare ikke du er speciel god til at være formidle dine synspunkter informativt og konstruktivt. Du har i min optik gjort det til et "teenage-forum.dk" og det synes jeg er ærgeligt. (inkl. flere andre, for der er jo også andre som er interesseret i samme løsning og ser med på sidelinjen)
--
#21
Eidolon
Super Nørd
23-09-2022 12:06

Rapporter til Admin
Et hul i toppen af væggen i det varme rum, som leder den varme luft gennem et rør, eller mindre kasse, til gulvet i det kolde rum via f.eks. en lille 12v PC fan. Måske en 80mm
--
"Remember, amateurs built the Ark. Professionals built the Titanic." - Richard J. Sexton
#22
Daniel
Guru
23-09-2022 13:28

Rapporter til Admin
#20 Kommer simpelthen ikke til at svare på hele den smøre der. 1) Nu har vi også kun påpeget det 3 gange her i løbet af tråden, Genvex er en producent, lige som Nilfisk, Apple og Danfoss. Et anlæg koster desuden i omegnen af 50.000 med rør, dertil kommer eventuel opsætning og 3-4 timers løn til en ventilations tekniker til indregulering "og det flytter ikke varmen særlig hurtigt, det tager langt længere tid frem og tilbage." Du ved heller ikke helt hvad du taler om her, men fred være med det. 2) Jeg kommer ikke til at slå det varmeflytnings anlæg op og nærstudere det, du kan ikke være i tvivl om jeg mener sådan et anlæg ikke er pengene værd, så selvfølgelig bruger jeg hverken tid på at slå det op eller guide dig yderligere i det. Den hjælp jeg kan give, har du allerede fået og det er at lade være. Punktum. Du bliver skuffet, og du opnår ikke den effekt du havde håbet. Havde du spurgt mig hvordan man graver et hul med en ske havde jeg forslået dig at lade være eller bruge en skovl i stedet, jeg havde ikke valgt at bruge tid på at undersøge skeen eller hjælpe dig yderligere med hvordan skeen bruges bedst muligt. Jeg kan mærke tråden bliver trukket ud på et sidespor af min indblanding, så jeg ønsker dig alt held og lykke med projektet og fordufter fra tråden.
--
Sidst redigeret 23-09-2022 13:29
#23
Palcom
Maxi Supporter
23-09-2022 14:11

Rapporter til Admin
Varmeflytning i sig selv, ser jeg ikke som en dårlig løsning. Skal dette udføres lovligt, er der relativt store krav til fastgørelse ved montage samt isolering. Det giver god mening at isolere rørene tilstrækkeligt, så du ikke får kondensproblemer som nævnt tidligere i tråden. I de rørstørrelser du skal bruge (ø100, ø125, ø160), kan der købes en færdig "isolerings-sok" der kan trækkes over kanalerne. Styring / indreguleringen er relativt lige til. Ventilerne skrues, til du har det ønskede flow i pågældende rum. Skruer du op for et rum, "stjæler" du luft fra et andet rum. Luftmængderne er relativt underordnede i dette projekt. Du bør regulere i forhold til træk-gener. En udfordring kan være overførsel af lyd mellem rum. Der er en egen dæmpning igennem kanalerne, denne er dog ret begrænset. Der kan købes lyddæmpere til montage i kanalerne.
--
#24
Thomas G
Supporter Aspirant
25-09-2022 22:21

Rapporter til Admin
isolerings sok kan jeg se også kaldes isoleringsstrømpe https://www.billigventilation.dk[...] Jeg er på samme vogn som OP, og det ville være fedt med kilder. F.eks. hvorfor det skal fastgøres på en specifik måde for at være lovlig, og naturligvis også en ide om hvad lovligt så rent faktisk er. I min optik er det en nem måde at få jævnet hytten lidt ud. Jeg har selv brændeovn i den ene ende af hytten og ikke specielt god varme i den anden ende. Derfor giver det (i en simpel hjerne) god mening bare at blæse varmen derned. I disse dage tror jeg de fleste er klar over at alting skal isoleres som død og helvede. kan se at man anbefaler 300mm eller mere. Ergo bør røret nok også være isoleret til ca samme grad. Min tanke på isolering er bedst mulig initiel isolering på røret, så man får det så tæt som muligt. Derefter gælder det om at få nogle lag på for at holde varmen inde på et lidt større plan. Det er desværre ikke til at finde rør som er isoleret nok til at kan bare kan bruge dem. Og i disse dage er det måske ikke alle der kan finde pengene(eller stumperne) til at få genvex også selv om det er smartest i det lange løb.
--
#25
Thomas G
Supporter Aspirant
25-09-2022 22:24

Rapporter til Admin
Man kunne vel fint bruge f.eks. dette produkt som sekundær isoleringslag: https://lavvvs.dk[...] Evt tage to runder, eller rulle det på skævt så der er færre samlinger der kan lække varme.
--
#26
*HyPe*
Monster Nørd
05-10-2022 17:48

Rapporter til Admin
Jeg tænkte at jeg vil komme med min erfaring med varmeflytningsanlæg. Jeg stod med samme tanke som #0, og kastede mig ud i det. Jeg valgte at gå med Ø125 spiorør som er blevet puttet godt ned i isoleringen (jeg har ca. 400mm). Ovenpå har jeg lagt 95mm isolering som det der bliver linket til i #25. Ventilatoren er en Thermex TD 350/125, som jeg har kørt en trinløs regulering ind over. Derudover har jeg monteret lyddæmpere foran alle ventiler (1 x indsugning v. brændeovn og 3 x udblæs på værelserne). Resultatet er at der bliver blæst mærkbar varm luft ud i værelserne, og det hele er meget lydsvagt. Jeg har endnu til gode at måle præcis hvor varm luften er ved indsug og udblæs i de enkelte rum, men jeg er ikke i tvivl om at systemet virker efter hensigten. Det hele kostede mig ca. 6000-7000 kr. i materialer, og 5 timers arbejde :)
--
#27
benjamin7
Supporter Aspirant
05-10-2022 21:32

Rapporter til Admin
husk varme kan ikke suges mig bekendt, det skal skubbes med overtryk i det rum hvor du har varmen :)
--
#28
Romaniuz
Semi Supporter
06-10-2022 08:39

Rapporter til Admin
I mit gamle hus installerede jeg også varmflytningsanlægget fra Harald-Nyborg. Jeg vendte motoren om, så i stedet for at trække varm luft op over loftet og miste noget af varmen, sugede jeg kuld luft op fra rummene, og blæste ud over brændeovnen, og med åbne døre gav det et naturligt flow den anden vej. Jeg havde også monteret temperaturstyring, så den startede når luften var varm nok. Jeg brugte bare standarddelene fra Harald-Nyborg, og lagde røret oven på isoleringen. Motoren gjorde jeg fast, for at få styr på resonans.
--
#29
Palcom
Maxi Supporter
06-10-2022 20:04

Rapporter til Admin
#24, i den danske norm DS447 Ventilation i bygninger –Mekaniske, naturlige og hybride ventilationssystemer fremgår det at, "ventilationsanlæg skal isoleres i henhold til DS 452." En norm anses som et krav. Ikke en vejledning. I DS428 Brandsikring af ventilationsanlæg fremgår følgende "Afstanden mellem kanalbæringer og spændingerne i bæring og ophæng dimensioneres i henhold til kanalproducentens og isoleringsproducentens anvisninger ud fra prøvninger i DS/EN 1366-1" Til trådstarter. Jeg vil anbefale dig at rådføre dig med en ventilationstekniker eller bygningsingeniør. Flere af de påstande herinde, er delt med et godt hjerte. Men med manglende forståelse for lovgivning, praktisk udførsel eller erfaring.
--
#30
Thomas G
Supporter Aspirant
27-10-2022 17:54

Rapporter til Admin
En tilbagemelding herfra. Jeg lavede først en test med slange igennem huset (bare liggende på gulvet). Det var kun tændt når brændeovnen var igang og var blevet varm. Det gav lidt men ikke meget. Måske en grad eller så, men det gjorde stuen mere behagelig. Så jeg tog mig sammen og fik lavet hul i loftet, og sat en slange imellem hullet og vores gamle luftvarme system. Jeg smed godt med isolering omkring røret. Det har virket ganske godt, eneste problem er at mit gamle luftvarme anlæg kører permanent og det dermed gør hele hytten halvfesen i temperatur. Tilgengæld er de kolde steder i huset steget med godt 2 grader og resten er nok faldet med 1 grad. Jeg lurer lidt på to ting: Vend flowet i mit varme luft anlæg udfra 28's logik. Men desværre har jeg multiple in og udsugninger, så det er ikke sikkert det vil spille for mig. Sæt en form for timer eller termostat på luftvarmen, så den ikke ræser afsted på dage hvor alting er fjong. Så for mig var det en succes. Men der skal altså isolering til og det koster godt til. Jeg tror ikke at de let isolerede rør er gode nok, så ligger de i fri uisoleret luft, som det gør hos mig, skal man nok overveje at gøre noget mere rent isoleringsmæssigt. Det vil betyde mindre hvis man kun kører når brændeovnen kører. Varmen vil uværgeligt søge op i luftkanalerne, så man skal nok være lidt obs på evt at lukke dem til hvis de ikke bruges i en opvarmningsperiode. PS man kan stort set ikke finde 160mm hulbor, måtte bestille skidtet online og det kostede temmeligt godt til. Så overvej at starte ved 127mm istedet det kan man finde i de lokale butikker i kbh området anyways.
--
#31
Hansen
Gæst
27-10-2022 19:50

Rapporter til Admin
#30 Du kan da bare bruge en stiksav :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#32
Thomas G
Supporter Aspirant
27-10-2022 20:04

Rapporter til Admin
Ja... hvis jeg var dygtig nok, men det er jeg ikke. Så hulbor til mig :)
--

Opret svar til indlægget: Varmeflytning (Brændeovn) til andre rum

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE