Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Industrioperatørlærling (voksen) - nogen, som har ...

Af Gæst Sneglen1864 | 05-09-2022 14:59 | 1334 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej, Inspireret af en tidligere tråd herinde (? https://www.hardwareonline.dk[...] ) fik jeg lyst til at stille et par yderligere spørgsmål. Jeg er 30+ år, og overvejer kraftigt at sadle om. Jeg har en baggrund fra detailhandlen, men har aldrig taget nogen form for uddannelse. Har lovet mig selv, at jeg aldrig skal tilbage til detailhandel... :-) De sidste mange år har jeg bare siddet og nusset på et kontor, men jeg savner sgu at komme ud og "lave noget"... En stor, lokal virksomhed søger industrioperatørlærlinge, og jeg kan godt lide idéen om korte skoleforløb samt masser af praktik. Sidder her nogen, som enten selv har været industrioperatørlærlinge, eller evt. kender nogen som er? Har du en baggrund fra anden branche, før du blev industrioperatør (og hvad?) Er der meget store lokale forskelle på lønniveauet? (Jeg bor selv i udkantsdanmark) Hvilken type produktionsvirksomhed arbejder du i, og er du glad for det? Hvad er det bedste/værste ved jobbet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Claus O
Bruger
05-09-2022 15:14

Rapporter til Admin
Jeg ved ikke om der er store udsving i lønnen afhængig af hvor virksomheden ligger, men i Storkøbenhavn rygtes det hurtig, hvis en virksomhed ligger højt eller lavt i forhold til nabovirksomhederne. Jeg har fornøjelsen af at forhandle lønnen for mine kollegaer, og i den forbindelse har jeg altid lønstatistikken med fra det halve Sjælland. På den måde sikres at vi ikke taber terræn på lønnen. Men det handler ikke kun om løn, der er også gratis goder, som ikke er synlige i den samlede lønsum for hele virksomheden, som fridage, betalt tandlæge, frugtordning o.s.v. Det værste ved jobbet, er efter min opfattelse natarbejde. Ikke noget jeg selv har, men det er område jeg har meget fokus på i dagligdagen. Jeg er i større virksomhed med + 50 operatører og et solidt overskud, og har været der i 17 år uden planer om at rykke videre.
--
#2
Sneglen1864
Gæst
05-09-2022 15:40

Rapporter til Admin
#1 Tak for dit inspark - jeg er selv bosat på Fyn, og herovre ligger også et par store produktionsvirksomheder. Jeg har selv kig på en virksomhed med +400 medarbejdere, som hvert år leverer solidt overskud og har en række fordele udover lønnen. Der er faste dag-, aften- og nathold, så man kan selv vælge. Det er nok meget godt, for jeg er heller ikke selv fan af natarbejde... omend jeg gerne tager det som del af en skifteholdsordning, hvis lønnen er derefter. Nu er det måske et mærkeligt spørgsmål, men hvordan har man det efter en arbejdsdag? Er man fysisk og/eller mentalt drænet? Jeg spørger, fordi da jeg arbejdede i detailhandlen havde jeg ofte dage, hvor jeg kom hjem og var helt smadret. Jeg gav 110% hver dag, og kunne slet ikke rumme andet ved siden af jobbet. Det er ikke fordi jeg er arbejdssky, slet ikke, men jeg har jo en familie jeg også gerne vil have overskud til at passe... :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Claus O
Bruger
05-09-2022 15:50

Rapporter til Admin
#2 Jeg og mine kollegaer bliver ikke slidt op på almindelige arbejdsdage, det kan så ske der er overarbejde, og så kan 11-12 timers stående arbejde godt mærkes. Vi gør rigtig meget i arbejdsmiljø og har gode underlag at gå og stå på, ligesom der er løftegrej til rådighed, hvis der en sjælden gang skal løftes/flyttes noget tungt. Min erfaring er at alle større virksomheder i dag har fokus på, at nedslidning skal undgåes, så mon ikke det samme er gældende for Fyn.
--
#4
Sneglen1864
Gæst
05-09-2022 18:37

Rapporter til Admin
#4 Ja 11-12 timer kan mærkes, så er man træt og øm i ben/fødder. Jeg har indtryk af, at LEAN management er en stor/vigtig del af industrioperatørers hverdag, er det korrekt? Det ser ud til, at man kommer i berøring med det som industrioperatørlærling. Jeg synes det er spændende, at man selv får mulighed for at forbedre processerne, og effektivisere sin arbejdsplads. Vil du mene, at der er gode muligheder for at gøre karriere, når man er faglært industrioperatør? Er der f.eks. mulighed for videreuddannelse, hvor man kan dygtiggøre sig? Evt. indtage en lederrolle, hvis man ønsker?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Claus O
Bruger
05-09-2022 19:01

Rapporter til Admin
Vi bruger ikke LEAN og har heller ikke planer om det. Vi har en meget kort vej fra problem til løsning, og alle kan gå direkte til vores Operation Manager, enten når han går ude i produktionen eller ved direkte henvendelse på kontoret. Virksomheden er +40 år gammel og hvis/når der kommer nye maskiner så er arbejdsmiljø udvalget og operatører inde over omkring placering og hvor materialer og færdigvare placeres smartest. Der er masser af muligheder for karriere, og især hvis de overenskomst aftalte uddannelses muligheder benyttes. Vi har også lokalt lavet aftale om det der hedder aftalt uddannelse, hvilket betyder efteruddannelse fra ufaglært til faglært på fuld løn. Jeg er selv blevet tilbudt en lederstilling, om det så var for at lukke munden på mig, ved jeg ikke ;-) men jeg har det fint med at holde fri når jeg har fri, og ikke skulle svare på spørgsmål fra dem der er på aftenskift når der er noget som driller.
--
Sidst redigeret 05-09-2022 19:02
#6
Fonne
Nørd
06-09-2022 11:17

Rapporter til Admin
At dreje og fræse i plastik helt uden fx kølemiddel er ganske fantastisk når man først har prøvet det ihvertfald :) - Uddannet Industritekniker og valgte at læse videre under krisen i 08 eller hvornår det var. Glad for skiftet, men dengang jeg var "på gulvet" var plastik dælme dejligt at arbejde med.
--
www.kameravalg.dk[...]
#7
Lars
Ultra Nørd
06-09-2022 12:37

Rapporter til Admin
Jeg var ikke klar over, at man kunne gå i lære for det. Man plejer da bare at blive oplært direkte i produktionen med fuld løn fra dag et. Det har i hvertfald været metoden, de gange jeg har haft produktionsarbejde.
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 6+/0-
--
Sidst redigeret 06-09-2022 12:37
#8
Sneglen1864
Gæst
06-09-2022 16:13

Rapporter til Admin
#5 Igen tak fordi du deler :-) Det du skriver til sidst er også vigtigt for mig. Jeg har i alt for mange år taget mit arbejde med mig hjem, fordi der altid har været nogle løse ender. Derfor vil jeg heller ikke tilbage til detailhandlen. Dårlig løn, dårlige arbejdsforhold og alt for sårbart hvis nogen er syg. Jeg tror jeg vil give et job i industrien en chance. #6 Må jeg spørge, hvad du har læst videre til? :-) Jeg har også kigget på industriteknikeruddannelsen, men ifølge UG.dk tager den mindst 4 1/2 år, vs. industrioperatør som kan klares på 2 1/2 år. #7 Jeg har også set flere jobopslag, hvor de søger ufaglærte. Jeg har bare aldrig før stået i en produktion, og derfor tænkte jeg det var en god start at gå i lære. Selvfølgelig spiller det også en rolle at jeg kan få løn som voksenlærling, da det ellers ikke ville hænge sammen økonomisk :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Jesper H
Gæst
06-09-2022 16:28

Rapporter til Admin
#8 Tak fordi du har taget dette emne op. Jeg overvejer også at gå i voksenlærer som IO. Har du nogen anelse om hvad hvad man tjener som voksenlærling inden for IO feltet? Er jo lidt skræmmende når man stopper på andet job og har hus, bil, barn osv :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
MtM
Juniorbruger
06-09-2022 17:00

Rapporter til Admin
jeg er selv IO og har taget uddannelsen som voksen. Jeg får det samme i løn som de andre operator der arbejder i virksomheden, selv om de ikke har uddannelsen. om det kun er i "mit" firma skal jeg ikke kunne sige. "mit" firma har en løn politik der gør at alle i samme stilling skal have det samme i løn. Eneste forskel er hvis man er nyansat og har IO får man fuld løn med det samme, som nyansat får man normalt lidt mindre de første 2 år. Skal så lige siges at firmaet betalte for hele uddannelsen. incl. fuld løn med skifteholdstillæg, under skoleophold osv. og jeg vidste godt at jeg ikke ville få mere i løn, når jeg var færdig uddannet, Ud over jeg fik denne uddannelse helt gratis. Desværre er der normal en del skiftehold arbejde i denne type job, Det er noget man skal overveje om er pengene vær.. For selv om der er tillæg for aften/nat/weekend , er dette tillæg bestemt ikke ulempen vær synes jeg personligt. men ved mange trives godt i det.. og så kan det hurtigt blive ensformigt, det man laver.
--
Sidst redigeret 06-09-2022 17:03
#11
Sneglen1864
Gæst
07-09-2022 03:24

Rapporter til Admin
#9 Jeg er ikke 100% sikker på hvad man tjener som voksenlærling, men lønnen ligger vist på niveau med minimumslønnen. 20-22k måske? #10 Tak fordi du deler dine erfaringer. Må jeg spørge, hvilket felt du arbejder inden for? Jeg kigger selv på jern og metal. De virksomheder, jeg har i kikkerten, producerer primært om dagen, og man arbejder ikke i skiftehold. Jeg ved ikke om det er kutymen inden for jern og metal, eller om det blot er et tilfælde. Kan du mon løfte sløret for, hvad man ca. tjener som nyuddannet IO på din arbejdsplads? Hvordan er arbejdet ensformigt? Sidder man bare og kigger på maskinerne dagen lang? Jeg kan godt lide at blive udfordret fysisk, men er selvfølgelig ikke interesseret i at lave tunge løft og ensformige bevægelser dagen lang. Det er opskriften på en arbejdsskade :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
MtM
Juniorbruger
07-09-2022 16:13

Rapporter til Admin
#11 jeg arbejder inden for medicinal industrien, der er lønnen nok noget højre end jeg ville kunne få andre steder. Vi er på den rigtige side af 30K. kr. plus pension/betalt ferie + evt. skifteholdstillæg som svinger imellem 2000 til 10000 om måneden alt efter hvilken plan man er på. Men igen de sidste penge kan være virkeligt surt tjente penge. Hos nabo firmaet, kører de med fast nathold 12 timer i træk 19-7, der ligger på omkring de 50000. kr. Dagholdet nogenlunde det samme som os, måske lidt mere. men igen 12 timer skift 7-19 og så naturligvis en 3 dages arbejdsuge den ene uge, 4 dage den næste. kender flere steder, hvor de ligger sidst i 20.erne for alm. dagskift Arbejdet er virkeligt ensformigt , du laver jo mere eller mindre, det samme hele tiden. Også selv om man skifter lidt rundt. Tunge løft har vi ikke noget af, men har mange ensformige bevægelser. Skal lige sige at jeg ikke arbejder i produktionen mere. da jeg efter en hel del år der, ville prøve noget andet. bl.a. fordi min krop kunne holde til skifte rundt på dag/aften/nat hele tiden. Om Industrioperatørlærling er det rigtige, tja. hvis man kan li` at der er faste rammer, man kender ens arbejdstid, hvad man skal osv. ville nok i dag vælge voksenlærling som håndværker i stedet for. Specielt hvis man starter helt forfra. Der er man jo naturligvis også lærling noget længere, men så er lønnen også højere, når man er færdig, selv om lønnen jo ikke betyder det hele.
--
#13
Sneglen1864
Gæst
07-09-2022 18:24

Rapporter til Admin
#12 Tak for dit indspark. Jeg ville heller ikke bryde mig om skiftehold, og 12-timers vagter lyder ekstremt hårdt. Sidstnævnte prøvede jeg i min tid som lukkeansvarlig i et supermarked, hvor arbejdstiden hed 8-20. Jeg var ør i hovedet og helt drænet, når jeg endelig kom hjem. Der kan jeg bedre lide fast daghold, hvor arbejdstiden er delt ligeligt mellem 5 hverdage. Nu skriver du, at du ikke arbejder i produktionen mere - er du kommet til andre afdelinger af virksomheden i stedet? Det er måske heller ikke min "drøm" at stå i en produktionshal resten af mine dage, men p.t. tiltaler det mig meget. Jeg har brug for en forudsigelig hverdag, hvor jeg ved nogenlunde hvad der skal ske. Omvendt vil jeg også gerne kunne dygtiggøre mig, så jeg også om 10 år føler mig udfordret. Jeg har også kigget lidt på håndværkerfaget, mere specifikt tømrer eller elektriker. Jeg tror bare ikke det er noget for mig, særligt ikke når nu byggebranchen som helhed bliver mere og mere presset. Men ja, det er helt sikkert velbetalt arbejde, og der er masser at lave når først man har svendebrevet i hånden.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
Jesper H
Gæst
07-09-2022 19:03

Rapporter til Admin
#13 Jeg har det på samme måde som dig. Jeg er selv i 30'erne og har et job nu som snart ikke vil eksistere mere pga. robotter. Det vil jeg ikke risikere igen. Kan man sige noget om fremtidsudsigterne for en Industrioperatør?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
MtM
Juniorbruger
07-09-2022 21:59

Rapporter til Admin
#13 Ja. er i en anden afd. hvor der heldigvis er ren daghold. #14 det kommer meget an på om virksomhederne beholder produktionen i Danmark. Og det er jo tit andre ting som skat/lønninger/miljø afgifter osv. der bestemmer det.
--

Opret svar til indlægget: Industrioperatørlærling (voksen) - nogen, som har ...

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE