Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Ventetider på hospitaler

Af Gæst Hospital | 26-08-2022 18:36 | 1164 visninger | 26 svar, hop til seneste
Jeg har intet at tage mig til denne fredag aften, så hvorfor ikke starte et debat med hvorfor vi har så lange ventetider på akutafdelingen på hospitaler? Forleden dag kom min makker til skade med anklen under basketball. Efter at have hoppet og kastet bolden, landede han skævt på sin fod, hvor hans ankel ifølge ham selv gjorde "pisse ondt". Kl. 21.30 ringer vi til 1813, som fortæller os, at min ven skal komme ind kl. 01.00. Vi møder op kl 01.00, hvor de fortæller os, at der er 4 personer før os. Jeg forstår udmærket, at de patienter, som har slemmere skader skal behandles først. Det er jeg selv enig i. Kl. er så 03.00, vi har ventet hele to timer (faktisk siden kl. 21.30 - så 5,5 time). Jeg går op til receptionen og spørg hvornår det er vores tur. Her fortæller sygeplejersken, at der stadig er 3 personer foran os. I de to timer har de kun kigget på EN person. Jeg fortæller, at min kammerat ligger med STÆRKE smerter og ikke kan sidde stille inde på venteværelset. Jeg fortalte hende, at jeg selvfølgelig er forstående med, at de har flere læger som sikkert har ret travlt lige nu, men at ventetiden er virkelig lang. Så fortæller hun mig følgende "vi har faktisk kun EN ENKELT LÆGE lige nu, som både kigger på akutpatienter OG patienter som ligger syge i de forskellige værelser". Hun fortæller mig yderligere "Sådan er det, når Mette vælger at sende milliarder ud til andre lande i stedet for, at passe på vores Danmark og få hyret flere læge til hospitaler. At der er EN ENKELT LÆGE er helt vildt!". Det er altså ordende som kom fra medarbejderne i receptionen. En person som kom før os havde ventet i 2,5 time, hvor de rent faktisk gav op og tog hjem. Jeg tænkte "nu er der så kun to personer foran os". Jeg spurgte receptionen hvor længe vi skulle regne med at vente, da der kun er de to personer foran os. Her får vi svaret "nok minimum 3 timer". Efter dette svar gav min ven op og tog hjem, og prøvede at holde foden i ro så meget som muligt. Min ven tog til sin egen læge dagen efter og der kunne konstatere, at der er stor chance for, at der er en knogle som er brækket og han blev derfor henvist til et hospital, hvor han ville blive taget ind med det samme. At vi samlet set fra telefonopkaldet skulle vente i +8 timer er helt sygt og bør ikke være muligt i Danmark! Jeg ved, at det har været sådan her i mange år og jeg er helt overrasket over, at man ikke finder en løsning på det. Jeg har gennem mit liv oplevede at være på hospitaler i forskellige lande (ikke private), både pga. mig selv og bekendte, og her har jeg aldrig oplevet at skulle vente mere end 1 TIME. Det fortæller meget, når patienter forlader hospitaler pga. lange ventetider. EN ENKELT LÆGE på et stort hospital til akutafdelingen er langt fra acceptabelt. Især med de høje skattebeløb vi betaler hver måned!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Jesper
Gæst
26-08-2022 18:51

Rapporter til Admin
I de to timer har de kun kigget på EN person Det ved du reelt intet om, der kan være tilset 127 patienter der var mere akutte end din ven (de kan komme anden vej ind, evt via ambulance mv.) + 1 der var på venteliste da din ven ankom. Det eneste du kunne konstatere var, at din ven var rykket 1 plads frem i køen. (Hvilket intet fortæller om hvor mange der er tilset)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Hospital
Gæst
26-08-2022 18:56

Rapporter til Admin
#1 Jeg mente selvfølgelig, at der kun var blevet tilset en patient i akutafdelingen (det sagde hende i receptionen). Der er nok ikke blevet tilset 127 patienter, når der kun var en enkelt læge i akutafdelingen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 19:05

Rapporter til Admin
..Men så blev sygeplejersken pludselig politisk og så klappede hele bussen. Eller.. Skadestuen.
--
#4
SkylineGTR
Guru
26-08-2022 19:16

Rapporter til Admin
Er det enelig ikke ret lige til. Sundheds sektoren er i fald. Der er mangel på manskab og mange har siden corona sagt op = lang vente tid. Længere er den vel ikke.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#5
LARMY85
Ultra Supporter
26-08-2022 19:24

Rapporter til Admin
I sidste ende er det en politisk beslutning, at hele vores sundhedssektor har kørt på pumperne de sidste mange år...
--
I am not a bot .-. .- - ... 01110000 01101001 01100101
#6
Gill Bates
Guru
26-08-2022 19:41

Rapporter til Admin
De er også begyndt at ansætte pædagoger til at håndtere visse ting på hospitaler i stedet for sygeplejersker. Men pædagoger bliver vel også en mangelvare. Skolerne får nok også flere faglærte som hjælpe-lærere. Nå.. bare der bliver gjort noget. Og så må de reklamere mere med de jobmuligheder og evt. forbedre vilkårene og lønnen så det er mere tiltrækkende. Men vi er også vant til ret høj velfærdsstandard her i dk
--
#7
Hospital
Gæst
26-08-2022 19:44

Rapporter til Admin
#4 Men jeg synes, at dette har stået på i mange år. Jeg kan huske for ca. 5-6 år siden, hvor jeg kom til skade med armen. Her sagde min egen læge, at min arm muligvis var brækket og jeg skulle på hospitalet. Her ventede jeg i ca. 5-6 timer, da der på det tidspunkt også kun var 1 læge på arbejde. Jeg havde heldigvis "kun" forstuvet den ret slemt, men intet var brækket.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Wing Man
Super Nørd
26-08-2022 20:06

Rapporter til Admin
Betal noget mere i skat, og få løst opgaven. Vil du ikke betale mere i skat, så anvis hvorfra pengene skal tage OG SAMTIDIG redegøre (ordentligt) for hvad der sker med området pengene tages fra. På den måde kan vi få en saglig debat.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#9
Hospital
Gæst
26-08-2022 20:09

Rapporter til Admin
#8 Jeg synes nu, at vi betaler rigeligt med skat når det minimum ligger på 36%. Hvis Danmark har råd til at sende penge og udstyr for over 3 milliarder DKK til Ukraine bør de også have råd til nogle ekstra læger på hospitalerne!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Gill Bates
Guru
26-08-2022 20:28

Rapporter til Admin
#9 det er enkelte udgifter i særtilfælde som der er noget buffer til tror jeg. Hospitaler, læger osv. er jo på finansloven og skal have penge hvert år
--
#13
Isaac R.
Elitebruger
26-08-2022 20:36

Rapporter til Admin
Det handler også om prioritering. Selvfølgelig kan alle skadestuer i landet blive bemandet så der ingen kø er, det kræver bare at man allokerer ressourcerne. Så det der med at betale mere skat, jamen hvor stort et skattetryk skal man have? Man kan jo i teorien ALTID prioritere skadestuerne lavt, selvom vi afleverede 100% af hver en lønkrone, skat i sig selv løser sgu ikke det problem, det gør prioriteringer. Der er trods alt kun 1 stor statskasse at tage af. Det kan også være der er lægemangel i øvrigt, og man vælger så ikke at hive analfabeter groft sagt fra den 3. verden som man før har gjort, med katastrofale følger. Men hvordan hvert hospital og region prioriterer deres penge, er jo deres egen sag.
--
#14
Gæsten
Gæst
27-08-2022 10:47

Rapporter til Admin
Sådan er det bare på grund af alt offentligt efterhånden bare stinker i dk. Der er en grund til at flere og flere tegner private sundhedsforsikringer, fordi det offentlige ikke kan følge med. Jeg selv prøvet flere gange at vente 8 timer i et venteværelse med brækket håndled osv. Det er så mærkeligt at sidde der og til sidst er ved at falde om ad udmattelse og smerte. Eller blive nægtet behandling af 1813 fordi de har så travlt, og det er nemmest for dem. Kig på finansloven der er her, og kig på sundhedsministeriet, i følge det er vores sundhedsvæsen jo noget af det billigste poster vi har. Jeg vil personligt selv mene det også er en af de vigtigste og kan ikke forstå vi ikke bare finde pengene et andet sted. Eventuelt droppe u-landsbistanden som sygeplejersken også var inde på. Det giver ingen mening at sende flere penge ud af landet end vi bruger på vores eget sundhedsvæsen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
waskustobaskus
Maxi Nørd
27-08-2022 12:29

Rapporter til Admin
Lægerne fede den og sover om natten. De skal nok sørge for at lave så lidt som muligt.
--
#16
Tage
Gæst
27-08-2022 13:09

Rapporter til Admin
TLDR: Mette!! "surt ansigt x3"
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
M.Mikkel
Mega Nørd
27-08-2022 13:14

Rapporter til Admin
I er sku da helt væk ja der er ventetid alle steder. og det er sku ikke grundet di er dovne næ der mangler folk. #15 latterlig svar ja en læge sover sjont nok om natten som alle normale mennesker
--
Imac 27 ipad pro Iphone xs max og en Hyawai x pro win Bærbar
#18
Comicsdk
Semi Nørd
27-08-2022 13:19

Rapporter til Admin
TLDR II: Mette sender milliarder ud til andre lande, i mellemtiden måtte jeg vente tolv år på en tarmrensning. Det ville ikke være sket under Løkke Rasmussen, for så havde jeg kunnet køre direkte til et privathospital der kun ville koste staten 5 milliarder kroner.
--
#19
Peter.
Monsterbruger
27-08-2022 15:23

Rapporter til Admin
Kunne han ikke have haft bedt sygeplejesken om noget smertestillende? Men dunno, skal ikke kunne sige det, har kun været ved vagtlægen (på hospitalet) akut en aften, hvor jeg havde smerter omkring hjertet, der kom jeg til med det samme, og vagtlægen fik travlt med at sende mig videre til skadestuen i samme bygning, hvor der blev taget blodprøver for at se det var en blodprop eller andet, samlet tid med lægen var 3min og 2min med en der kom forbi og tog blodprøve, 2min for at få taget røntgen billede, og så 3 timer liggende og vente på resultateterne. Det var så heldigvis bare en slem forstoppelse, overall har jeg intet at klage over, synes de gjorde et godt arbejde, men det er så også herovre i Jylland, så sikkert ikke så travlt som i Kbh.
--
#20
waskustobaskus
Maxi Nørd
27-08-2022 15:48

Rapporter til Admin
#17 latterligt svar? Hvad fanden laver læger kl 01 om natten? De kaver ikke ret meget. og dem som sidder på 1813 tlf er en flok primadonnaer som kører hjem når de ikke får deres vilje.
--
#21
Jesper_Chr
Ultrabruger
27-08-2022 18:07

Rapporter til Admin
Sidst jeg havde brug for en person i den sektor ringede jeg til dem, de bad mig om at tænde for mit kamera på telefonen, hun kiggede på det og sagde det ikke var så slemt som jeg troede, men hvis jeg ville kunne jeg komme ind og få det forbundet. Det gjorde jeg så og alt var fint. De nævnte ikke noget om Ukraine eller Mette, kan være jeg havde fat i et andet skiftehold. Hvad er vi på 2 imod og 3 for? Skal vi have flere anekdoter om sundhedsystemet?
--
#22
JohnnyGogo
Giga Supporter
27-08-2022 18:38

Rapporter til Admin
Der har altid været lang ventetid på skadestuerne. Forstuvede tit min fod som knægt, og var meget normalt at vente 5-8 timer allerede dengang for +20 år siden Nu det så blevet så smart at man får en tid - hvilket bare er at tage pis på folk. I starten af Juni var der en bil der accelererede lige ind i siden af knæet på mig i sådan forstand at jeg dårligt kunne støtte på benet efterfølgende fordi jeg fik et kæmpe vrid i knæet. Ventede 1 time på at komme igennem til 1813, og fik så en tid 23.30 på hvidovre hospital. Ventede fra kl 23.20 til omkring 6 om morgenen, og det eneste de gjorde for mig var at give mig en skinne knæet(tog 10 min).. ingen røngten, mri eller noget
--
Lenovo Legion T5: R7 5800 @ 4,7 - BeQuiet Pure Loop 240 / RTX 3080 TUF / 32GB 3600mhz / 1+2 TB Nvme / Rm750x / Lenovo 27" IPS 1440p @ 165hz
#23
MIchaelW
Monsterbruger
27-08-2022 19:05

Rapporter til Admin
#14 Citat: "Jeg selv prøvet flere gange at vente 8 timer i et venteværelse med brækket håndled osv." Hvis du brækker håndleddet så mange gange, skulle du måske finde noget andet at lave.
--
#24
gæstebørge
Gæst
27-08-2022 19:57

Rapporter til Admin
Tjener mindre nu med et årtis anciennitet og 4 områder med særansvar i et laboratorie med mange farepotentialer hvor der er vagter med akutfunktion end jeg gjorde som ufaglært med random telefonservice i callcenter for 15 år siden. Selv i situationer med mange timers overarbejde honoreres ulempen alene med 38 kroner FØR skat, og timerne honoreres som alm. arbejde uden tillæg. Læger honoreres efter at de må og skal sove i ethvert tilgængeligt sekund på deres vagter for at holde deres løn så lav som muligt på samme vis, og må tage hjem hvis der ikke lige er noget nu, men så skal de være klar på at tage telefonen og snøvle sig afsted til lignende løn hvis der ringes om natten; de fleste på akutmodtagelser sover i stole fordi de aldrig når hjem før der ringes. Ikke at jeg siger det er den eneste årsag, men man kan ikke undre sig over at der er affolket der hvor der ikke er en skid penge at tjene ift. hvor belastende/risikabelt arbejdet faktisk er.. sådan er det, fat det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#25
Lol
Gæst
27-08-2022 20:04

Rapporter til Admin
Lol
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
kent8660
Bruger
27-08-2022 20:14

Rapporter til Admin
Vores velfærdsystem er jo slet ikke så fantastisk, som mange danskere går og praler med... Ja vi betaler skat til, at alle borgere i landet kan blive serviceret på et hospital. Det er et fanstatisk system, hvis det virker men... Jeg synes også der sker alt for meget brokkeri indenfor den offentlige sektor. Min far lå på hospitalet på grund af en slem hjerneblødning i en periode på 3 måneder (både på intensiv afdelingen og senere på senge afdelingen). Under denne periode oplevede jeg næsten hver gang sygeplejerskerne sidde eller stå og chatte sammen om andre ting end deres arbejde. Man hører utroligt meget i medierne om, at der er for travlt på hospitalerne, og at sygeplejerskerne løber rundt 24/7. Efter min mening ser deres job rimelig afslappet ud. Ja der opstår akutte øjeblikke, men overordnet set mangler der fokus og prioritering på arbejdet. Det samme gælder i øvrigt på plejehjem. Min far blev lam i højre og kan hverken gå eller tale længere. Plejehjem kan også være et forfærdeligt sted at bo, hvis man er handikappet. Når man er 100% afhængig af det offentlige system, så vil man opdage hvor meget arbejdsmoral og omsorg, der mangler i vores velfærdssystem...
--
#27
Toilets of SHIELD
Bruger
28-08-2022 01:36

Rapporter til Admin
Fordi hvis det er ikke umiddelbare fare for liv eller for pernament invalidering så er du "grøn" og derfor triageres bag alt som er rød (vil dø i løbet af minutter uden hjælp), orange (vil dø i løbet af timer) og gul (kan have seriøse konsekvenser). Medmindre blodforsyning er gået til foden, det er "kun" smerter og således af lav prioritet. Akut afdelinger få konstant strøm af patienter, har arbejdet 14 timer i træk i går med 30 minutter pause i alt, hver patient mere alvorlig end benet hos OPs kollega. Vi er flere en nogensiden på arbejdet, har hurtige udstyr - Denmark bliver dog ældre og ældre i gennemsnit, folk er tykkere, dyrkere mere farlig sport, har nogen farlige lege/dimse (el løbehjul som primær skurk), fuk, ved det ikke. Plejede at være 15-20 akutte patienter på en søndag, nu var det 50-70 hele sommer. Om et par år der bliver ikke muligt økonomisk at følge med, uanset om vi finder læger og sygeplejersker eller ikke. Behandlinger blev meget gode i sidste 20 år men de koster 50x mere og kræver 10x mere arbejdstimer af højest uddanet personale. På et tidspunkt enten vi laver større del privat og bliver mere som USA, elle vi kommer til at acceptere at folk skal bare dø uden at pumpe milliioner i at forlænge deres liv med et par måneder/år.
--
#28
JS
Gæst
28-08-2022 02:13

Rapporter til Admin
#20 Stadig latterlig svar og det ud fra at jeg næsten lige har været akut indlagt. Personalet havde rigelig med opgaver og med finde de rette behandlinger !
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Ventetider på hospitaler

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE