Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Er varmecheck til gasfyr rimelig?

Af Gæst Blabla | 25-08-2022 08:16 | 2877 visninger | 129 svar, hop til seneste
Er det rimeligt at vi skatteborgere skal finansiere varmen for folk der har købt hus med gasfyr? Mange husejere har nydt godt af corona-epidemien, hvor de har set deres friværdi stige med flere hundrede tusinde kr, og det er oveni købet en skattefri gevinst. Og jeg selv har da scoret på den gode side af en halv million på dén konto (dog i form af ejerlejlighed). Men dét at købe hus er en investering, og ligesom med alle andre investeringer er der risici. Er det rimeligt at dem der har belånt deres hus op til skorstenen, og har problemer med at betale varmeregningen, kan tørre regningen af på skatteborgerne? Førstegangskøbere der forgæves har forsøgt at spare op til at købe deres første ejerbolig, men har måtte se huspriserne stikke helt af til langt over deres kreditværdighed, skal nu have en straf oveni og tvinges til at finansiere de i forvejen forgyldte boligejeres varmeregning? Det er da fuldstændigt hul i hovedet. Når man køber fast ejendom må man sgu da skulle stå for ansvaret selv. De sommerhus-ejere der har købt sommerhus for tæt på klitterne, og må se deres sommerhuse styrte i grus får jo heller ingen erstatning. Hvis man vil dele penge ud for at hjælpe dem med gasfyr, så må man sgu da dele penge ud til ALLE, og ikke kun til dem med gasfyr. Dem der så har gasfyr kan bruge pengene på deres varmeregning, mens dem der ikke har gasfyr kan bruge dem på noget andet. Men det er sgu da det rene svineri at bruge skatteborgernes penge på at redde folk med gasfyrs hus-investering. Hvad siger HOLs ekspert-panel?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Husanden
Gæst
25-08-2022 08:30

Rapporter til Admin
Er det rimeligt at regeringen foreslår loft over huslejestigninger?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Gurli_gris
Ny på siden
25-08-2022 08:34

Rapporter til Admin
Varmechecken er fuldstændig til grin. Som der har været mange nyheder om bliver checken brugt til tant og fjas. Rejser og druk. Folk med million lønninger har også fået den. Betalt af skatteyderne. I stedet for at give en gruppe af mennesker, burde regeringen lave en generel nedsættelse af afgift og skat. Som vil komme alle til gavn, og ikke kun bestemte vælger grupper i form af en check. Sådan som prisstigningerne forsætter, tror jeg regeringen må gå imod egen politik, hvis de ikke vil have folk ender i hundene.
--
RTX, or not to RTX: that is the question.
#3
MonsterBoss
Ny på siden
25-08-2022 08:36

Rapporter til Admin
Generelt er det noget fis at lave den her slags lappeløsninger. Jeg synes vi skal passe på vores ældre og udsatte, der ikke altid har været herre over den situation de sidder i, samt folkepensionister og lign hvor 6000kr på et år kan være afgørende. Men folk der er arbejdsdygtige der har sat sig så stramt at 6000kr ekstra udgift på et år kan vælte hele læsset har jeg ikke meget medlidenhed med. Det må lidt være op til folk selv at sikre at man kan have råd til at priser svinger, eller der kommer uforudsete udgifter.
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#4
MOAAA
Megabruger
25-08-2022 09:06

Rapporter til Admin
Sgu da mere underligt at ingen ledere i Europa tager ansvar og får lagt en klar strategi og en plan for vores egne energikilder.... selv Trump det fjols har i flere år råbt at Rusland vil gøre det her og ingen har gjort noget. Nu står vi her. Men ja varmechecken er som at pisse i bukserne, fint nok det er til folk med lave lønninger samlet set og ja der sker svipsere, sådan er det bare - at trække et eksempel ud med en millionær er jo bare dumt, i stor skala rammer de nok 99,9% korrekt. Det værste er jo at moms og afgifter er reguleret ud fra procenter, dvs. stiger enhedsprisen ja så tjener staten endnu mere på os allesammen. Her burde der være en regulering så den forventelige indtægt gik i 0 og alt derover blev refunderet i form af lavere afgifter/moms. Men så igen, det ville nok få nogle fjolser til at skrue op for forbruget og dræne gasreserverne hurtigere. Så der sker ikke en skid før vi får fingeren ud, lavet A-kraft og andre grønne tiltag i en fart, samt boret efter naturgas som en lappeløsning.
--
#5
144
Gæst
25-08-2022 09:07

Rapporter til Admin
#3 De ældre fik da også en check på 1000 kr skattefrit i sommeren 2020. Vi passer da meget godt på dem, vil jeg sige, mens børnefamilier med gæld op over begge ører ligger i rendestenene. Danmarks fremtid ligger i rendestenene, med stor gæld.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 09:14

Rapporter til Admin
Jeg synes at varmechecken er et glimrende eksempel på hvordan de skiftende regeringer forsøger at imødegå et givent problem ved i praksis at haste igennem et uigennemtænkt indgreb pakket ind i velmente intentioner.
--
Sidst redigeret 25-08-2022 09:15
#7
Blabla
Gæst
25-08-2022 09:18

Rapporter til Admin
"mens børnefamilier med gæld op over begge ører ligger i rendestenene" For det første, er det folks eget valg at få børn. Man skal have boet under en sten, hvis ikke man ved det koster at have børn. Til gengæld sparer man en masse penge ved at være en familie hvor to voksne bor sammen vs at være single. Par kan deles om udgifter til varme, lys, bil, tv-pakker, internet, streaming-kanaler, stor-indkøb af mad, vaskemaskine, komfur osv. Det kan singler ikke, så deres udgifter er ofte 30-40% højere end folk der lever i parforhold. Derudover får de en børnecheck smidt i nakken hvert kvartal. Så hvis man måler de udgifter op som børn udgør vs de udgifter der er ved at være single, så går det ca lige op. Så hvis man som børnefamilie har gæld til op over begge ører, skyldes det oftest af folk har redt som de ligger. Og hvad så med enlige mødre? Enlige mødre bliver forsørget i hoved og røv af staten, så her er der heller ingen undskyldning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
MonsterBoss
Ny på siden
25-08-2022 09:21

Rapporter til Admin
#5> Det har du ret i, som skrevet er det noget fis med de her lappeløsninger. Er der nogen der har tvunget disse børnefamilierne til at optage gæld til op over begge øre? Man må vel skulle stå på mål for egne beslutninger?
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#9
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 09:33

Rapporter til Admin
..I tillæg til forrige kommentar, må jeg erkende at jeg er semi-træt af at lytte til borgere der bitcher over at nogen får noget. Er den attitude indgangsvinklen, kan man som borger i et demokratisk funderet fællesskab stort set ikke bestille andet. Men det er unægteligt også en hel del lettere at bitche end at involvere sig i den politiske beslutningsproces, her taler jeg eksplicit af personlig erfaring - jeg meldte mig ind i en lokalafdeling af et parti og mødte aldrig op til intro-kaffe, fordi det gik op for mig at jeg ikke gad at engagere mig.
--
#10
Mion
Maxi Nørd
25-08-2022 09:34

Rapporter til Admin
vi er naturgas varmet, vi har ikke andre muligheder. vi får ikke en varme check eller andet.. fokus lige nu er naturgas, pga. det kan vi "direkte" relatere til Rusland, men strøm er steget en faktor 3, og alt andet er også steget, så det er bare en del af det her.. jeg mener generelt ikke man skal pege et "område ud" der er en ekstrem inflation, som vi er nød til at gøre noget ved, for ellers mister vi bunden af samfundet, eller de folk som generelt sidder måske lidt stramt.. for os så stiger varme og strøm fra ca 30.000kr om året til 80+ med mindre forbrug (har dog også en elbil). Så fokus på gas mener jeg er forkert, mine forældre er på luft til luft, så de er rent strømbåret og reelt valgt de mest "effektive" systemer til det, men de er jo stadig hårdt ramt på pension, pga. strømmen er så dyr som den er.. Generelt synes jeg ikke lappeløsninger fungere, jeg havde nok håbet vi havde frosset f.eks. moms til pre krigs priser, så staten havde haft samme indtægter, men ikke tjente formuer på det her. Benzinpriserne / el og andet, ville jo så ikke lige have fået en 25% dummebøde oven på stigningen.. problemet er jo også at det rammer bredt, det rammer også familien som har 2 stabile jobs.. at finde måske 5-6.000kr OVEN i normalen om mdn. til at holde en familie kørende, er bare ikke noget alle har mulighederne for, JA så kan de måske sælge et hus, men vi skal jo sørge for at alle kommer ud af det her.. uden vi skal genstarte alt. hvis vi ender der, så smadre vi også husmarkedet (hvilket måske er sundt). Jeg klager ikke, men det gør jeg ikke fordi vi altid har kørt med sikkerhed, så vi kan æde den her, men det gør da stadig ondt, at så meget af vores "luft" forsvinder.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#11
Blabla
Gæst
25-08-2022 09:42

Rapporter til Admin
"...jeg er semi-træt af at lytte til borgere der bitcher over at nogen får noget." Sjovt nok er det altid dem der modtager, men ikke bidrager, der altid er træt af at høre på dem som bidrager bitche. Og sjovt nok har man altid travlt i Danmark med at bitche om hvordan kommunisme er noget lort. Men varmechecken er faktisk kommunisme. Men så er kommunisme måske lige pludselig helt cool, når bare det får navnet "varmecheck"?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 09:46

Rapporter til Admin
11 Den havde jeg set komme, allerede inden jeg trykkede enter. Men en dude der skriver "enlige mødre bliver forsørget i hovede og røv af staten" forventer jeg ikke voldsomt meget af, det erkender jeg blankt. Indvandrere har nitten tæer. Det synes jeg er et større problem.
--
#13
Varmecheck
Gæst
25-08-2022 09:50

Rapporter til Admin
Her falder varmechecken på et tørt sted. Vi kommer 100% til at bruge den til at sikre os de få kommende måneder men jeg frygter _virkelig_ vinteren når vi skal til og have varme i huset. Vi kan ikke bære en elregning på ~6-7000kr per måned (som sidste år ville ha været 1000kr)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
Martin.v.r
Guru
25-08-2022 09:50

Rapporter til Admin
Ser du jeg skal ud og bruge 100.000 til et nyt varme anlæg,og der er kun 1 til at betale det,så de 6000,- er en dråbe i havet. På pension,er det sku regtig mange penge,at skulle finde. men måske skal vi lukke huset ned og køre syd på i vinter,og lave hjemme skole med den mindste. Så gerne det ændre skatte forhold til alle dansker der ville give dem 6000,- mere om md,det ville nok mere være på sin plads .
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWK i5-10600K @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz [email protected] CL16 4300mhz 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#15
Thomas
BOFH
25-08-2022 09:54

Rapporter til Admin
#0>> Jeg synes du skyder helt ved siden af i din kritik og de eksempler du nævner er de ekstreme eksempler som er noget der vil kunne opstå når man skal lave noget som dette. Det medierne glemmer at fortælle er at langt de fleste der har fået pengene er udbetalt retmæssigt til de folk der har mest behov. Man kan kun få varmecheck hvis man i 2020 havde en samlet husstandsindtægt på under 650.000 (efter AM-bidrag). Checken udbetales til personen der bor på adressen og dermed kan både ejere og lejere få tilskud. Med sådan en indtægt vil langt hovedparten af dem der har fået varmecheck bo til leje eller eje hus i områder hvor stigningerne i huspriser på ingen måde nærmer sig de tal du nævner. Du kan nemlig ikke købe meget ejerbolig omkring de store byer hvis du kun har en husstandsindtægt på 650.000 om året. Synes jeg personligt at checken er rimelig? nej ikke på den måde de er udbetalt. Feks er der indtægtsloftet Personer der tjente 649.900 i 2020 kunne få 6000 men folk der tjente 650.100 kan ikke få en øre. Der skal naturligvis være grænser, men en glidende overgang havde været mere fair og så var det nemmere at acceptere at man var lige over grænsen. Derudover er det en snæver check rettet mod gas kunder men har man elvarme kan man feks ikke få tilskud hvis man har sparet på varmen og brugt under 1500 KWh i December 2020, folk med pillefyr kan heller ikke få tilskud osv. #2>>Pengene er jo ikke øremærkede til en speciel ting, så folk må selv om hvordan de bruger den. Skal vi også til at sikre at børnechecken kun bruges på ting direkte til børnenen? #4>>Ja det udstilles klart at Europa har fejlet på dette område i de forgangene år og jeg er ikke i tvivl om at der i fremtiden kommer et helt andet fokus. Men det er også vigtigt at sige at der er tale om et uheldigt sammenfald af omstændigheder der gør denne situation endnu mere alvorlig. Havde det været et år med mere regn, så ville vi slet ikke se tingene ske på samme måde. Men det ændrer ikke på at der skal planlægges på en anden måde i fremtiden. #10>>Hvis de strømpriser vi ser lige nu fortsætter, så vil stigningen i varme regningen ligne småproblemer. Jeg er sikker på at der er mange butikker der faktisk ikke vil kunne drives rentabelt hvis man skal betale 6-8 kr pr kwh. Hvis det sker så vil vi uden tvivl gå ind i en recession med stigende arbejdsløshed til følge. Selv folk med god økonomi kan få problemer hvis forbruget stiger med 50.000 som i dit eksempel så ville det jo have krævet at man havde et overskud på 4000 om måneden bare for at fortsætte som før. Derudover så kommer de stigende priser i supermarkederne så vi taler måske 6000 om måneden.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#16
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 09:55

Rapporter til Admin
13 Du er alt for rationel og fornuftig at høre på ifht. agendaen OP er ved at bygge.
--
#17
Mion
Maxi Nørd
25-08-2022 10:12

Rapporter til Admin
#15 effekten er allerede igang med henblik på strøm, men det er jo ikke GAS så det kan vi ikke direkte relatere til en krig. Bagerforretninger, hvor strømforbruget med den 3x stigning er steget med 290.000kr i kvartalet, og for en forretning som måske kun lige lever med penge nok til ejerens løn. Vi kommer til at se butiks død, og de store kæder, vil få mere ejerskab, så det rammer reelt negativt i forhold til monopol dannelse. hvis vi ikke gør noget. vi bliver jo dobbeltstraffet af alle de sær aftaler vi har lavet med store server farme i Danmark, med næsten gratis strøm (var det ikke Facebook og Apple).. desværre vil det her i sidste ende skubbe flere penge opaf i systemet.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#18
Gurli_gris
Ny på siden
25-08-2022 10:15

Rapporter til Admin
#15 For min skyld gerne. :-) Forklar mig venligst hvorfor en bestemt del af befolkningen (hvor en stor del åbenbart ikke har behov) skal have en check. Imens andre der har behov ikke får hjælp. Men mon ikke du skriver det samme som sidst om jeg har “ondt i numsen” Medierne har jo heldigvis fulgt op på samme emne, og viser jo tydeligvis at en masse mennesker ikke var så “trængte” alligevel.
--
RTX, or not to RTX: that is the question.
#19
Varmecheck
Gæst
25-08-2022 10:25

Rapporter til Admin
#18 Hvordan ved du at en stor del ikke har behov for den? Du hører måske om 10 i nyhederne som ikke har behovet, lad dem betale pengene tilbage Der står 95% bag, som har behov men dem hører man selvfølgelig ikke råbe højt
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
Thomas
BOFH
25-08-2022 10:26

Rapporter til Admin
#17>>Enig de fleste små butikker laver ikke kæmpe overskud, de laver penge nok til at ejeren kan få en løn og hvis de er heldige så er det en pæn løn. Så lad os håbe at vejret vender snart, så vi kan få en masse vind hos os og regn over hele Europa. For ellers kommer det til at se sort ud for mange. #18>>Hvorfor tror du en stor del ikke har haft behov? Pengene er jo blevet udbetalt til dem der tjener mindst og der er over 400.000 der har fået pengene. Medierne har haft fat i nogle grænse eksempler som er tydeligvis urimelige. Men det er ikke det samme om at der er mange som har fået dem uretmæssigt.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#21
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 10:26

Rapporter til Admin
18 Jeg tror roligt du kan regne med at 99% af modtagerne af en varmecheck ødsler pengene væk. Den sidste procent bruger dem på narko. Mediernes selektive eksempler på sløsede personager tegner et meget troværdigt billede af hvordan pengene bliver brugt. En statistisk undersøgelse ville muligvis være irrelevant, skulle vi antage at der var bred interesse i at bruge energi på at faktatjekke.
--
#22
VojenZ
Junior Nørd
25-08-2022 10:37

Rapporter til Admin
Grunden til at der er flertal for check i stedet for afgiftsnedsættelse er at sidst nævne kan blive vanskeligere at omgøre igen, da der med stor sandsynlighed vil komme en debat om at man ikke skal fortsætte med det. Og så vil man mangle de penge fast fremadrettet. Og det er bedre for en regerings popularitet at give end, modsat midlertidige afgifts nedsættelser, at tage fra folk igen.
--
AMD R7 5800X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Geforce MSI 3060TI | Corsair 850W | 2,5 TB SSD´er | Asus 27" 1440p 144 mhz |
#23
Gurli_gris
Ny på siden
25-08-2022 10:48

Rapporter til Admin
#19 Yes. Rejseselskaberne melder om rejseboom. Pga varmecheck. Det er bare en ud af mange indikationer på checken er blevet smidt rundt, hvor imod mange som faktisk har behov i hverdagen ikke har fået en klejne. Synes du det er fair, andre betaler for smartphones, rejser osv alt imens en stor del af befolkningen kæmper for at få økonomien til at løbe rundt. Jeg har ondt af de mange mennesker som snart ikke har råd til brændstof, strøm eller opvarme deres hus til vinter. Jeg har derimod ikke ondt over den flok der modtager og bruger pengene på rejser og smartphones. Hvis man skal udskrive checks i vildskab så få dem øremærket, til de mennesker som har et behov. Eller sænk skatten så alle får en del af det.
--
RTX, or not to RTX: that is the question.
#24
Mion
Maxi Nørd
25-08-2022 11:10

Rapporter til Admin
#22 den kalder jeg bullshit på.. man kan sagtens lave en midlertidlig reducering af MOMS på et niveau "over" en basis pris. eller gøre som de fleste virksomheder gør med "energi tillæg" så laver man et fratræk på regningen i en periode.. Det er jo ting man gør, netop for ikke at røre ved "standardarne" så man indfører en ekstra linie på regningen, som modvirker den omkostning der er.. det er uproblematisk, men det er jo ikke et politisk ønske, fordi det er en ENORMT god forretning det her, hvilket også betyder at hvis priserne normaliseres, så står staten pludselig med et muligt overforbrug, fordi de netop lever godt af disse tider. Men den her varmecheck den hjælper heller intet. Og alt det her "negativitet" om at skubbe penge nedaf i samfundet, hjælper heller intet, for alternativet er bare de bliver skubbet "OVER" hovedet på middelklassen.. hellere løfte bunden end at polstre toppen.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#25
NemisizZ
Ultrabruger
25-08-2022 11:23

Rapporter til Admin
Vi er så stolte over vores velfærds samfund og nærmest praler med det, men når alt kommer til alt, så er det sq ikke så velfærd nå vi har folk der lever på udbetalinger der minder om noget man ser i ulande, og vi så derefter nærmest skider på de folk som har allermest brug for det! Vi har brug for en reset i vores system, få alle de dovne og grådige røvhuller ud af vores regering, få deres lønninger reduceret samt fjern den pension de kan få når de har været inde i snapsetinget, det er på tide vi får os en ordentlig rengøring i vores regering så alt det sløseri og penge spild stopper! Med alt det som vi betaler i afgifter og skatter på diverse ting, så burde man tro at de kunne finde ud af at finde penge til at sænke skatten for alle og ikke bare smide en check ud af vinduet også håbe den lander hos de rigtige folk, men det kan de ikke, men de kan godt finde ud af at give sig selv kæmpe lønstigninger der minder om en hel måneds løn for en almindelig Dansker. Det må være dejlig let og være politiker nu om dage når man kan sidde og lave love og regler som rammer den almene befolkning så de nærmest skal leve af kattemad imens de sidder og feder sig på deres million lønne! Velfærds samfund, det gør mig sq så bitter når jeg hører det, ja velfærd for de rige....
--
#26
BoreBissen
Guru
25-08-2022 11:24

Rapporter til Admin
Grunden til at man ikke laver afgiftsnedsættelse er pga. den bliver ulige fordelt. Direktøren på strandvejen vil få en KÆMPE rabat, mens den enlige pensionist får færrest. Og ved en afgiftsnedsættelse så kunne man frygte at en del af en sådan ordning ville havne i ejerkredsen af firmaerne i stedet for en nedsættelse. Det er set mange gange før.
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#27
Benjiii
Monster Nørd
25-08-2022 11:30

Rapporter til Admin
Jeg har lige købt hus i December efter at have sparet op i flere år og med stigende priser har vi også betalt ekstra for det. Det er opvarmet med gas. vi kan få fjernvarme om et par år hvis vi er heldige. :) Vi modtog varmecheck og de er ALLE gået direkte til gas regninger.
--
+47/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
#28
Gismodyr
Elitebruger
25-08-2022 11:34

Rapporter til Admin
Brænder du helt samme nu?: https://ekstrabladet.dk[...]
--
#29
Blabla
Gæst
25-08-2022 11:41

Rapporter til Admin
#15 Der er absolut INTET ekstremt i de eksempler jeg kommer med. Huspriserne er på landsgennemsnit steget 20% fra før corona-krisen til nu. Og i de dyre områder som Gentofte, Frederiksberg, Hellerup osv er der sket stigninger på helt op til 30-40%. Dvs hvis man ejede et gennemsnitligt hus til 2 millioner før corona-krisen, så har man altså fået 400.000 kr mere i skattefri friværdi. Hvis man ikke har råd til sit gas-fyr, så må man gå ned i banken og optage et lån i sin friværdi, ellers må man sælge og flytte i lejlighed eller noget billigere. Det er noget svineri at regningen for dem der har købt hus med gasfyr, skal tørres af på andre skatteborgere der måske ikke har haft fast ejendom og opnået noget friværdi-boost de sidste 2-3 år. Du mener måske også at dem der har investeret i aktier, i stedet for huse, skal kunne tørre deres tab af på skatteborgerne? Ja man kan modregne tab i aktier, men det kan man kun hvis man har haft et positivt afkast tidligere som man kan modregne dem i. Og desuden skal der betales skat af aktiegevinster, så derfor er det også fuldt rimeligt at tab kan modregnes. Friværdi-gevinster er derimod skattefrie. Og derfor skal folk der har fået en skattefri friværdi-gevinst ikke tørre deres gasfyrs-regning af på os andre.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
Thomas
BOFH
25-08-2022 11:42

Rapporter til Admin
#23>>Jeg synes du går i meget små sko og samtidig mangler forståelse for hvordan ting hænger sammen. Lad mig da komme med et eksempel på baggrund af min økonomi (Jeg får ikke varmecheck da jeg tjener for meget, så bare roligt). Men hvis de nuværende elpriser fortsætter, så er jeg nød til at skære i min privatøkonomi for at få det til at køre rundt. Jeg bruger lige nu 800-1000 KWh el om måneden (har elbil) så Jeg kan se frem til at gå fra små 2000 kr til måske 6000kr om måneden. De 4000 skal jeg finansiere på en eller anden måde og en af dem kan jo være at udskyde køb af ny elektronik, lade være med at gå ud og spise eller bestille takeaway, droppe ferier, stoppe med at spare op eller endda tære på min opsparing. Hvis der så kommer en støttepakke der enten giver mig et kontant beløb eller lægger loft over elprisen, så jeg ikke skal til og spare på samme måde og, så får jeg jo mere luft i min økonomi og kan så tage på ferie igen eller købe ny mobil. Men det er jo totalt ligegyldigt hvordan pengene kommer, resultatet er det samme, mit rådighedsbeløb bliver større og jeg kan bruge mine penge nøjagtigt som jeg vil. Eller sagt med andre ord, en støttepakke vil altid booste den samlede økonomi og medmindre du indfører et meget omfattende bureaukrati hvor du skal søge om tilskud og så skal du godtgøre at du ikke kan betale pengene på nogen måde for at få dem. det lyder mere som noget man oplevede i Rusland under kommunismen end i et vestligt demokrati og det tænker jeg ikke du ønsker.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#31
Blabla
Gæst
25-08-2022 11:49

Rapporter til Admin
#20 "Så lad os håbe at vejret vender snart, så vi kan få en masse vind hos os og regn over hele Europa. For ellers kommer det til at se sort ud for mange" Nej. Lad os håbe at det stupide NATO vil stoppe med at tilføre våben til Ukraine og føre deres proxy-krig mod Rusland, så Russerne lader gassen flyde frit fra Norstrøm 1 (og måske 2). Det ville løse problemet på et splitsekund. Men NATO insisterer på -trods løfter om det modsatte dengang muren faldt- at udvide mod øst. Og nu har Vesten så fået et rap over nallerne af russerne, og tuder som et barn der er blevet taget med hånden i kagedåsen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#32
Blabla
Gæst
25-08-2022 11:54

Rapporter til Admin
#30 Det er da tydeligvis DIG der ikke ved hvordan tingene hænger sammen. "en støttepakke vil altid booste den samlede økonomi" Hvad tror du årsagen til den galopperende inflation vi har nu er? Det er netop alle de støttepakker USA spyttede ud på samlebånd under corona-krisen. Det har fået inflationen til at gå amok, og er netop årsag til at folk snart ikke har råd til mad, benzin og fornødenheder.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#33
MOAAA
Megabruger
25-08-2022 11:55

Rapporter til Admin
https://ekstrabladet.dk[...] Åh hahahahahahaha 5k til ældrechecks igen...... Det er jo klart når man kun får lov at beholde under 1/3 del af ens indtægt i det her land at der er råd til det her show.
--
#34
7430
Giga Nørd
25-08-2022 11:57

Rapporter til Admin
33 ved du havd ældre får? kan fortælle dig det ikke er meget. !
--
jep jep
#35
NemisizZ
Ultrabruger
25-08-2022 12:01

Rapporter til Admin
#31 Det er altid lettest og tørre den af på krigen i Ukraine og lade som om det er det der er skylden i de stigende priser, selvom vi selv har massere af gas i Nordsøen der bare skal pumpes op! Priserne var stigende lang tid før Ukraine, men som sagt, det er let og tørre den af på det også lade som om det ikke er politikerne der har lavet en bummert ved at lukke for vores Nordsø gas også lægge afgifter på vores energi som er tvunget til at købe fra vores naboer så vi ender ud med at betale en af hvis ikke den højeste pris i verden for energi!
--
Sidst redigeret 25-08-2022 12:04
#36
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 12:05

Rapporter til Admin
Jeg er ikke økonom, jeg er tvunget til ligesom at holde fast i en relativt stor tillid til de folkevalgte. Jeg synes de fleste på begge sider af hegnet i en forum-diskussion om varmechecken har valide pointer hist og her. Noget af vrøvlet minder mig bare alt for meget om diskussionerne om offentlige ydelser hvor en del af argumenterne går på at forholde sig til andres privatforbrug og forsøger at servere læseren det udgangspunkt at enhver på offentlig ydelse er far til fire, slet begavet og på heroin 24/7. Beviserne på at generaliseringen holder vand, rammer bare aldrig tallerkenen. Det lugter en smule af at der blæser vinde i retning af statslig forvaltning af borgerens privatøkonomi i visse kredse. Min umiddelbare indtryk er at man sagtens kan være ude af kontakt med yderpolerne i samfundet og at der er en del af årsagen til at vinden stinker lidt af autoritær tankegang i ny og næ. Men om ikke andet får vi igen delt borgerne op i skatteydere og ikke-skatteydere, det er jo meget konstruktivt. Edit. Fordømt! Jeg skal tilsyneladende have en check på 2000 kroner i Oktober (eller måske i starten af 2023) iflg. linket til sladderbladet. Jeg må hellere gå i skuret efter hjelmen - der falder nok brænde ned når jeg afslører at jeg har tænkt mig at fyre hele pisset af på et service-eftersyn og nyt bagdæk til knallerten.
--
Sidst redigeret 25-08-2022 12:08
#37
Thomas
BOFH
25-08-2022 12:07

Rapporter til Admin
#29>>Jo det er da de ekstreme eksempler du tager når du taler om den tidligere direktør der fik tilskud eller beboerne på et hjem der fik det. Du tager ikke stilling til at der er 400.000 der har fået pengene helt efter reglerne. Du tager de få eksempler der har været fremme i medierne. Derudover så bliver du ved med at påstå at det er husejerne der får tilskud. Men det er både husejere og lejere der får tilskud. Hvad angår dit gennemsnitshus, så vil det nok være lidt af en udfordring at få lov til at købe det hus hvis du tjener under 650.000 kr. om året. . Jeg vil gætte på at mit hus i Næstved er lige omkring 2 millioner værd idag, men det er altså kun steget omkring 300.000 siden jeg købte det med min ekskone i 2006. Så den der med at boligejere er blevet bolig rige gælder altså ikke os der ikke bor lige op og ned af de store byer. I min familie har kun min bror fået checken og han bor til leje. Jeg og min kone tjener for meget og mine forældre brugte for lidt strøm i December 2020.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#38
Blabla
Gæst
25-08-2022 12:10

Rapporter til Admin
#31 Så du benægter altså at det er krigen i Ukraine og Vestens sanktioner der har fået russerne til at lukke for Nordstrøm og droppet udvidelsen med Nordstrøm 2? Priserne var stigende pga at USA printede us-dollarsedler en masse under corona-krisen. Faktisk er 40¤ af alle US-dollars printet inden for de sidste 2 år. Og EU kopierede amerikanerne, som de altid gør, så EU printede også euro-sedler en masse. Forskellen er blot at USA delte pengene ud som såkaldte stimulus-checks til borgerne, mens fx Danmark valgte at bruge pengene på hjælpepakker til firmaerne. Den eneste årsag til at du ikke så en ren konkurs-massakre i Danmark under corona-krisen, er alle de hjælpepakker Mette F delte ud til firmaerne. Men de hjælpepakker var ikke gratis. De var finansieret af lån samt friskt printede euro-sedler. Og det er det uendelige print af Euro- og dollarsedler under corona-krisen der har fået inflationen til at gå amok.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#39
MOAAA
Megabruger
25-08-2022 12:11

Rapporter til Admin
#34 Om jeg ved hvad de ældre får? De får vel det som de selv har redt op til hele deres liv. Har man gået og sparet på pensionsindbetalingerne gennem hele livet, ja så bider det en i røven når man bliver gammel.
--
#40
Blabla
Gæst
25-08-2022 12:12

Rapporter til Admin
#37 Det er IKKE MIG der kom med det eksempel. Jeg er helt enig i, at det er svært at lave en haste-udbetaling til 400.000 danskere uden at der sker nogle enkelte fejl. Det ville svare til at bede et postbud om at udbringe post til 400.000 danskere på to dage og forlange at han ikke kom til at lægge ét eneste brev forkert. Så lad vær med at beskylde MIG for andre folks eksempler.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#41
BoreBissen
Guru
25-08-2022 12:13

Rapporter til Admin
#38 "Så du benægter altså at det er krigen i Ukraine og Vestens sanktioner der har fået russerne til at lukke for Nordstrøm og droppet udvidelsen med Nordstrøm 2?" Det er ikke russerne der droppede Nordstream 2, det var tyskerne der ikke har villet godkende den, da russerne angreb Ukraine. https://www.berlingske.dk[...]
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#42
Benny
Gæst
25-08-2022 12:20

Rapporter til Admin
Jeg synes også checks er en elendig model. Så hellere man generelt nedsatte afgifter på gas og el osv. Så ville det også ramme temmelig præcist dem der har et forbrug af de ting og ikke tilfældigt som kostskoleeleven der i dag er i nyhederne om han har fået varmeheck. Men er snart valg så regeringen har travlt med at skrive checks ud til diverse vælgergrupper.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#43
Blabla
Gæst
25-08-2022 12:20

Rapporter til Admin
#36 "Det lugter en smule af at der blæser vinde i retning af statslig forvaltning af borgerens privatøkonomi i visse kredse." Hvis nu du skal være HELT ÆRLIG overfor dig selv... sådan HELT ÆRLIG inderst inde. Ville det så ikke være det bedste for en person som dig, at der var én der administrerede dine penge for dig? Du kender godt det sande svar på dét spørgsmål, uanset om du vil indrømme det eller ej.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#44
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 12:23

Rapporter til Admin
43 Ja, altså du har jo ret, det ved jeg godt inderst inde. Du burde administrere min privatøkonomi, det føler jeg mig overbevist om efter dit "argument" ligesom alle dine andre "argumenter" bliver tvunget ned i halsen på modtageren. Det er over mit level, jeg er skakmat.
--
#45
djoffer
Ny på siden
25-08-2022 12:25

Rapporter til Admin
@32 Du taler ikke som en der enten evner at sætte sig særligt meget ind i tingene, eller også bare ikke er interesseret i det. For det første, så er det de færreste der bare kan gå ned i banken og belåne en fiktiv friværdi i det nuværende marked med faldende boligpriser og stigende inflation. Derudover ville det ret meget også være at pisse sig selv i bukserne at låne penge for at betale regninger... Se evt. et par afsnit af luksusfælden for at forstå dette:) Mængden af husejere der har et samlet indtægt under 660k om året for to, er med garanti ikke særligt stor. Og i de områder hvor disse husejere findes, kan jeg også roligt garanterer dig at der ikke har været vilde pris stigninger i de størrelser du snakker om. Så jo, det er pisse frustrerende når man hører tåbelige historier om hvordan pengene er havnet forkert, men kan vi nu ikke glæde os over vi bor i så rigt et land, at vi ikke bare lader 2-300.000 mennesker gå på røven når verden går amok? Nå ja og herhjemme skal vi konservativt estimeret finde 70.000 mere om året til Gas, Varme, Mad og benzin hvis de nuværende priser holder. Det er vi heldigvis privilegeret nok til, at kunne absobere i vores økonomi uden nævneværdige konsekvenser, men det er der eddermandema mange husstande som ikke kan, og ja så lad os dog hjælpe disse?
--
#46
Blabla
Gæst
25-08-2022 12:26

Rapporter til Admin
#41 Ja, tyskerne blev presset af EU til at droppe Nordstrøm 2, og hvorfor? Det var en del af Vestens sanktioner som følge af krigen i Ukraine. Så som jeg skriver, Vestens saktioner og krigen i Ukraine er årsagen til at Norstrøm 2 blev droppet. At du så vælger at lave ordkløveri i et indlæg du udmærket godt kendte konteksten i, det er typisk sådan noget folk starter på, når de ikke kan finde saglige argumenter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#47
djoffer
Ny på siden
25-08-2022 12:27

Rapporter til Admin
Nå ja og slutteligt vil jeg dog gerne give dig og andre ret i, at det er SINDSYGT belastende, at regeringen ikke for længest har været inde og afgøre loft på diverse afgifter på strøm, varme og benzin, så man ikke i denne tosset verden også lige skal betale ekstra til staten.... Men ja det er nok ikke ligeså sexet som en check i hånden, og der skal jo købes stemmer...
--
#48
BoreBissen
Guru
25-08-2022 12:29

Rapporter til Admin
#46 WTF! Du skrev at det Rusland som droppede Nordstream 2, hvilket er helt og aldeles forkert. Stå ved at du tog fejl, i stedet for at beskylde mig for ordkløveri!
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#49
Bender82
Super Supporter
25-08-2022 12:33

Rapporter til Admin
Velkommen til socialdemokrat tanke gang, det var bedre at fjerne afgiften på el og momsen nu, fordi nu bruger de penge på at undersøge hvem der har fået forkert varmecheck
--
Intel 12600k + Asus strix ROG B660i
#50
Blabla
Gæst
25-08-2022 12:35

Rapporter til Admin
#48 Der findes to typer personer: 1: Folk der er holistiske og ser den overordnede sammenhæng. Folk der har det forkromede overblik. De ender ofte som direktører. 2: Folk der hænger sig i perfide detaljer, som de kan bruge dagevis på at ordkløve om, indtil de får en indrømmelse om at de har ret. De ender ofte som lagerarbejdere, for selvom de ikke har noget overblik over noget som helst, så er de gode til at holde styr på varegrupper. Gæt hvilken gruppe du tilhører.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#51
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 12:36

Rapporter til Admin
Det er vel bund og grund ligegyldigt. Der skal sælges et budskab og en konstrueret sandhed. Der er flere interessante betragtninger i tråden, det er stort set udelukkende forfatteren af indlægget der står fastlåst tilbage og forsøger at sælge lortet.
--
#52
ManMadeParadise
Ny på siden
25-08-2022 12:39

Rapporter til Admin
#5 De ældre? Det var alle på offentlig forsørgelse der fik. Sådan ca. 46% af alle danskere over 18 år på daværende tidspunkt. MF skulle scorer stemmer på borgerlige menneskers penge.
--
T14 | I5-10210U | 32GB RAM | 1TB SSD |
#53
Thomas
BOFH
25-08-2022 12:42

Rapporter til Admin
#31>>Så du mener altså løsningen er at lyne bukserne ned, bukke os forover og lade Rusland tage os hård bagi for at vi kan få noget billig gas. Jeg kan næsten garantere dig at hvis vi i vesten ikke havde støttet Ukraine, så ville der ikke gå lang tid før Rusland begynder at lægge krav på andre gamle dele af Sovjetunionen og nogle af dem er i dag NATO lande og så skulle du bare se konsekvenserne. Jeg kn kun sige jeg er glad for der ikke er mange der tænker som dig på det område.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#54
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 12:45

Rapporter til Admin
52 Det er også løgn. Ikke fordi jeg vil kalde dig baron på en kanonkugle - men jeg er en af de personer OP vil administrere, jeg modtog intet, hverken varme- kulde- el- olie- ældre- eller alkohol-check. Men nu ser det ud til at jeg får chancen for at se OP og andre superhjerner splatte helt ud når jeg fyrer kassen af på en to ugers druk-ferie i Vejle (eller Horsens, jeg har ikke bestemt mig endnu)
--
#55
BoreBissen
Guru
25-08-2022 12:51

Rapporter til Admin
#50 Sgu svært at debattere med dig, for du forstår ikke engang det, du selv skriver. Dette kan du forstås på én måde: "Så du benægter altså at det er krigen i Ukraine og Vestens sanktioner der har fået russerne til at lukke for Nordstrøm og droppet udvidelsen med Nordstrøm 2?"
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#56
144
Gæst
25-08-2022 12:51

Rapporter til Admin
#33 Så fik de lige købt valgstemmer for offentlige midler.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#57
Blabla
Gæst
25-08-2022 12:53

Rapporter til Admin
#53 Hver dag sniger du dig ud i køkkenet og tager en kage fra kagedåsen. Der er jo 50 kager i dåsen, så dine forældre lægger ikke mærke til at du har taget en enkelt. Men efter 15 dage, er der alligevel forsvundet så mange kager fra kagedåsen, at dine forældre har bemærket det, og du får en skideballe. Dengang muren faldt, lovede NATO at "the NATO wont expand one inch to the east" til gengæld for at Rusland skulle acceptere opløsningen af Sovjet-unionen i fred og ro, uden at skabe noget ballede. Rusland overholdt deres løfte. NATO derimod, har siden murens fald udvidet med 15 lande mod øst. Stik imod hvad de lovede russerne. Nu har NATO taget så mange kager fra kagedåsen, at russerne har fået nok af NATOs manglende evne til at overholde deres løfte. Så det er fuldt ud forståeligt, at på nøjagtigt samme måde som du fik en skideballe af dine forældre for at have stjålet fra kagedåsen, så fik Vesten et rap over nallerne af russerne i form af en krig mod Ukraine, for at forsøge at udvide mod øst.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#58
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 12:53

Rapporter til Admin
55 Han har ikke tid til at svare lige nu, han er ved at tæve en lagerarbejder halvt ihjel for at understrege pointen.
--
#59
BoreBissen
Guru
25-08-2022 12:54

Rapporter til Admin
#58 Præcis! :D
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#60
Blabla
Gæst
25-08-2022 12:55

Rapporter til Admin
#53 PS: Russerne kunne ikke drømme om at røre et NATO-land, for dér ved de godt de ville blive den lille. Men med ryggen mod muren, kunne de muligvis finde på at lave det europæiske kontinent om til abernes planet. Men i så fald ville det blive på foranledning af en provokation fra Vesten.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#61
Peter.
Monsterbruger
25-08-2022 12:59

Rapporter til Admin
Synes virkeligt det er vildt fejlagtigt implementeret, og det lugter fælt af S prøver at købe stemmer her op til det nært forstående valg. Det skulle have været en generel skattelettelse / afgift fritagelse, de kunne passende have gjort det for EL, så var det lige for alle danskere, og allerede reguleret for forskellig indkomst, eller som minimum uddelegeret til gas selvskaberne, de ved jo udmærket hvem de sælger gas til, hint ikke efterskole elever, folk uden gasfyr, og hvad der ellers er kommet frem af det her kæmpe fuckup. Og til dem der har fjernvarme hvor det er opvarmet med gas, burde de også vide helt præcist hvem der er kunde eller ej.
--
#62
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 13:05

Rapporter til Admin
Hvordan kan man efter 200 års demokrati stadig være overrasket over at politikere overalt i salen lefler for målgruppen. Og hvad er alternativet, når man går efter magten.
--
#63
Bender82
Super Supporter
25-08-2022 13:10

Rapporter til Admin
De køber flere stemmer igen med varmecheck nr 2 https://ekstrabladet.dk[...]
--
Intel 12600k + Asus strix ROG B660i
#64
NemisizZ
Ultrabruger
25-08-2022 13:13

Rapporter til Admin
#50 Hvilke en af de 2 person typer ville du passe ind i? Du snakker bestemt ikke som en direktør, så er du lagerarbejder? Ikke at der er noget galt i at arbejde på et lager, har selv været lagerarbejder. Men jeg syntes det er ret komisk at du sidder og putter folk i kategorier også samtidig prædiker om at der kun er 2 person typer hvor du ville falde ind i den selv samme gruppe du tilsyneladende ikke vil sammenlignes med.
--
Sidst redigeret 25-08-2022 13:15
#65
Thomas
BOFH
25-08-2022 13:25

Rapporter til Admin
#57>>Ja det er det Rusland påstår, men er det også sådan i virkeligheden? Ifølge denne artikel var der ingen sådan aftale og Rusland havde ikke tidligere haft problemer med udvidelserne https://theconversation.com[...] Du er tydeligvis hoppet på den russiske propaganda. #60>>Jeg håber heller ikke at Rusland kunne finde på at nappe de baltiske lande, men med en mand som Putin ved man aldrig hvad der kan ske. Han kunne jo sagtens få den ide at Vesten bare endnu engang vil give efter og lade ham gøre hvad han vil. Så jeg er super glad for at vi sagde nej allerede ved Ukraine så han netop ikke får de ideer.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#66
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 13:28

Rapporter til Admin
64 Jeg læste engang (eller skimmede, muligvis) et studie der pegede på at der blandt direktør-typerne er en bemærkelsesværdig repræsentation af personer relativt stærkt prægede af at have en form for psykopati kørende som en del af personligheden. Det harmonerer jo meget godt med at man ikke når ret langt i et konkurrencepræget system, medmindre man er villig til at tilsidesætte hensyn til andre og sætte sit eget mål forrest. Det er der sådan set ikke et uoverskueligt problem i, men kombinerer man det med at de typer også har tendens til at se ned på omgivelserne længere nede i hierarkiet og en trang til at kæle for endetarmen på andre psykopater længere oppe, kunne man jo godt smide legitim bekymring på disken, skulle man være så uheldig at være lagerarbejder med stærkt begrænset stedssans og havne i konferencelokalet i stedet for frokoststuen.
--
#67
ManMadeParadise
Ny på siden
25-08-2022 13:43

Rapporter til Admin
#66 Ja, det er alt sammen de meget onde direktøres skyld, at du ikke får mere i førtidspension. Jeg læste også engang, at førtidspensionister er folk der helt enkelt ikke gider arbejde :-)
--
T14 | I5-10210U | 32GB RAM | 1TB SSD |
#68
BoreBissen
Guru
25-08-2022 13:47

Rapporter til Admin
#67 Som det er med så meget, så er det ikke alt man læser som mans skal tro på.
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#69
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 13:53

Rapporter til Admin
67 Jeg går ud fra at dit forsøg på at loade min kæft med udsagn jeg aldrig har ytret, er en slatten respons på at jeg kaldte dig ud på løgnen du tidligere pyntede tråden med. Det er sådan noget Alanis M. har skrevet et par sætninger om. Men du redder en pæn portion sympati fra min side, nu hvor du slutter af med en smiley - så kan jeg jo ikke komme rendende og påstå at du provokerer. (så slipper jeg også for et ban)
--
Sidst redigeret 25-08-2022 13:54
#70
ManMadeParadise
Ny på siden
25-08-2022 14:04

Rapporter til Admin
#69 Alle på offentlig forsørgelse har fået de 1.000 kroner tilbage i corona tiden. At du så prøver at bilde folk ind, at du ikke har fået.. idc. Men det er rigtigt, at der var en del fejl i systemerne dengang, som vi også ser i dag m. Varmechecken. Jeg er bare så træt af at læse om , at direktører er psykopater, og de snyder hele skattesystemet osv osv.
--
T14 | I5-10210U | 32GB RAM | 1TB SSD |
#71
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 14:09

Rapporter til Admin
70 Jeg forsøger ikke at bilde nogen noget ind - jeg har ikke fulgt med i historien om gaveregnen, jeg må konstatere at jeg ikke har modtaget tusind kroner - og hvis jeg havde, ville det ikke være en hemmelighed, ligesom min sygdom, min pension og mit drikkeri heller ikke er det. Jeg er bare så træt af at læse om , at direktører er psykopater, og de snyder hele skattesystemet osv osv. Det er fordi du fejlfortolker og bagefter vil fortælle mig hvad du har læst - altså hvad jeg skrev. Det er ikke det bedste udgangspunkt, det må du erkende.
--
#72
7430
Giga Nørd
25-08-2022 14:14

Rapporter til Admin
70 sæt dig ind i tingene før du bjæffer det var langt fra alle op offelentligt ydelse der fik den varme check,
--
jep jep
#73
ManMadeParadise
Ny på siden
25-08-2022 14:17

Rapporter til Admin
#71 Du er forkert på den. Det er en generel opfattelse, som jeg har, når jeg snakker med især førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere. Men du må jo næsten dele den forestilling (mht. Psykopater), når du genfortæller den her. Eller er jeg forkert på den?
--
T14 | I5-10210U | 32GB RAM | 1TB SSD |
#74
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 14:18

Rapporter til Admin
72 Han refererer til den check de delte ud under Corona - for at stimulere økonomien. (hvilket i virkeligheden er relativt morsomt, set i kontekst med de personer der her i tråden er dybt forargede over at nogle køber noget for varmechecken; men det stimulerer tilsyneladende ikke økonomien, så vidt jeg har forstået)
--
#75
ManMadeParadise
Ny på siden
25-08-2022 14:19

Rapporter til Admin
#72 Det har jeg heller ikke skrevet lmao Læs #52
--
T14 | I5-10210U | 32GB RAM | 1TB SSD |
#76
7430
Giga Nørd
25-08-2022 14:21

Rapporter til Admin
my bad sorrz...
--
jep jep
#77
BoreBissen
Guru
25-08-2022 14:23

Rapporter til Admin
Regeringen vil afhjælpe de stigende elpriser ved at sænke elaftgiften med 650 millioner kroner i 2022 og 2023, skriver skatteministeriet på Twitter. Det skal allerede starte fra 1. oktober 2022, lyder det. https://www.bt.dk[...]
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#78
ManMadeParadise
Ny på siden
25-08-2022 14:23

Rapporter til Admin
#76 +1
--
T14 | I5-10210U | 32GB RAM | 1TB SSD |
#79
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 14:25

Rapporter til Admin
73 Det nytter jo ikke noget at jeg kopierer min egen kommentar og indsætter den her. Hvis du læser kommentaren én gang til, kan du se at der ikke er generalisering på menuen. Jeg husker ikke de nøjagtige tal fra studiet, men jeg synes at ti eller tolv procent får mit baghovede til at rumstere. Du vælger at tolke det som at jeg mener at direktører over en bred kam er psykopater, oven i dét gigantiske kiks, postulerer du at jeg mener at de psykopater er skyld i at jeg får for lidt i pension. Intet af det vrøvl har jeg givet udtryk for. Men nu når du hænger så meget ud med førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere, har du jo rig mulighed for at tjekke om din tese... eller hvad skal vi kalde det.. holder vand - altså at de to grupper tilsyneladende tænker som ét individ.
--
Sidst redigeret 25-08-2022 14:27
#80
NemisizZ
Ultrabruger
25-08-2022 14:26

Rapporter til Admin
#74 Ja hvad folk bruger deres penge på er vel op til dem selv så længe de var berettet til at få den check, det kan vel være lige meget om de brugte deres løn på efterregninger pga energi stigninger, også derefter bruger checken på det som lønnen normal ville have dækket som eks ferie eller elektronik. Syntes man går i lidt for små sko hvis folk får ondt i røven over hvad andre bruger deres penge på, specielt hvis de var berettet den check!
--
#81
ManMadeParadise
Ny på siden
25-08-2022 14:33

Rapporter til Admin
#79 Jeg kan bare ikke se, din grund til at indsætte info om sådan en studie, hvis du ikke er enig i resultatet. Og hvorfor er jeg nu meget sammen med førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere? Der er 381.000 af dem. Selvfølgelig kender jeg et par stykker. Lad os slutte den her. Ingen grund til at blive uvenner.
--
T14 | I5-10210U | 32GB RAM | 1TB SSD |
#82
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 14:38

Rapporter til Admin
80 Man kan snildt se det fra begge sider. Jeg synes checken ramte skævt hist og her, udover at jeg mener det er en lappeløsning der ikke kommer til at gøre en reel forskel for borgere der slås med de stigende udgifter. Mht. penge og papir - de fleste jeg kender på offentlig forsørgelse, sprøjter størstedelen af deres indtægt direkte retur i systemet. De interesserer sig ikke for at udnytte skatteloven, de gambler ikke på aktiemarkedet, de placerer ingen penge i pensionsopsparinger administreret af risikovillige fonde, de gemmer ikke penge i udlandet - de er med andre ord en smule kedelige på den front.
--
#83
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 14:42

Rapporter til Admin
81 I min optik giver det ikke mening at være enig eller uenig i et anerkendt studie der konkluderer dette eller hint Min holdning er ligegyldig i den sammenhæng.
--
#84
Thomas8
Elite Supporter
25-08-2022 16:23

Rapporter til Admin
Altså det jo rent guf at læse tråden og det ikke engang weekend endnu ;). Altså de der checks holder jo ikke... Denne her krise og Corona er jo ikke det samme. Energikrisen er markant sværere og meget tungere. Checks og fastfrostne feriepenge var fine under Corona. Energikrisen er alt for dyrt. De skal fremrykke beskatningen af pensionen. Her kan komme en kæmpe beløb. ellers alle de der små checks forlænger bare en dødende patient ikke andet. Kan redde en dusin mennesker eller to. Dø langtsomt eller hurtigt?
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 25-08-2022 16:28
#85
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 16:35

Rapporter til Admin
Vi er jo heller ikke færdige med Corona. Jeg har købt en ny røvfuld masker og går efteråret i møde med optimisme. Jeg kan ændre min el-aftale pr. 1/9 2022, og så skulle prisen være låst til 3.70/KWH de næste tre måneder. Varmen bekymrer mig ikke, jeg tror vi får en lun vinter, min underbo fyrer godt op og mine mure synes at være jævnt godt isolerede, det luner alt sammen, som man siger - jeg satser på at kunne afslutte året uden at pille ved radiatorerne der i øjeblikket står på nul.
--
Sidst redigeret 25-08-2022 16:36
#86
Thomas8
Elite Supporter
25-08-2022 16:48

Rapporter til Admin
#86 gælder om hvem der blinker først og tænder for varmen. ;) Ved i hvad vil være rimelig? Samtlige folketingspolitiker går ned i løn og viser lidt solidaritet. Det signalværdiet og ikke fordi det kan redde mange at de går f.eks. 10-25 % ned i løn. Bare en message, vi "lider med jer". ;)
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 25-08-2022 16:49
#87
Comicsdk
Semi Nørd
25-08-2022 16:58

Rapporter til Admin
86 Jeg er ikke tilhænger af lønnedgang til de personer der skal styre bogholderiet. Man kunne sagtens forestille sig et stærkt korrumperet statsapparat, skulle folketingsmedlemmerne rende rundt og samle flasker i fritiden. Men man kunne vel tage et kig på at hyre et konsulentfirma til at kigge på hvad de reelt foretager sig på daglig basis og om det berettiger en årsløn på trekvart million kroner. Et slags effektivitets-tjek. Jeg er ikke helt klar over hvor seriøs jeg er lige nu.
--
Sidst redigeret 25-08-2022 17:01
#88
ToFFo
Guru
25-08-2022 20:29

Rapporter til Admin
Varmechecken er komisk guld. Regeringen er uduelig, men det er sjovt at følge med i den ene skandale efter den anden. Med udbetaling af alt muligt, til alle mulige. Den her fik mig i hvert fald til at grine: https://www.dr.dk[...] Altså at en elev på en kostskole får udbetalt 6.000kr skattefrit, som det ikke er lovpligtigt at skulle tilbagebetale, kan man jo ikke andet end ryste på hovedet at grine af. Der er tilsyneladende mange der har fået disse magiske 6.000kr udbetalt. Hvis ikke det "stimulerer økonomien" så ved jeg snart ikke hvad der skal til. Nå, fuck det om vi har smidt penge ud til folk der ikke har fortjent dem. Det kan de bare beholde. Men tilbage til bordet så vi kan få indkasseret noget moms fra de corona ramte virksomheder som har det godt nok i forvejen. De skal satme jages :D Gode nyheder får ikke fyret op under debatten. Det er der ikke nok likes og opmærksomhed i. Dårlige nyheder og clickbait har ødelagt medierne. Jo før man lærer bare at ryste på hovedet af tingene, jo bedre. Ellers kan man sgu gå og være i dårligt humør hele tiden :P
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 25-08-2022 20:32
#89
BoreBissen
Guru
25-08-2022 20:43

Rapporter til Admin
#88 Du ser kun på det negative - hvorfor ikke se bort fra det og så kig på det positive? Det er måske 2-3-4% som fejlagtigt har fået denne check, men den hjælper da også mange mennesker som har det enormt svært i disse tider. ALT stiger, og man har sgu ikke meget at rutte med som folkepensionist eller førtidspensionist. Men der er sikkert mere visninger hos aviser mv. at fortælle at én på kostskole har fået checken, ift. at berette om pensionisten der nu ikke skal sidde og fryse eller være tvunget til at finde gamle madvarer i butikkerne.
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#90
Bender82
Super Supporter
25-08-2022 20:53

Rapporter til Admin
#89 man sætter ikke undersøgelse i gang med mindre man tror det mange, det koster også mange millioner at sætte en undersøgelse i gang
--
Intel 12600k + Asus strix ROG B660i
#91
Gurli_gris
Ny på siden
25-08-2022 20:53

Rapporter til Admin
#89 Det er måske 2-3-4% som fejlagtigt har fået denne check, Hvor har du det tal fra? men den hjælper da også mange mennesker som har det enormt svært i disse tider. Der er mange mennesker som har det svært. Ikke kun en gruppe mennesker. ALT stiger, og man har sgu ikke meget at rutte med som folkepensionist eller førtidspensionist. Nej, de samme stigninger har alm mennesker, med alm lønninger også fået. Men de skal jo bare gå fra hus og hjem ikke? eller hvad forventer du de skal betale med når deres regninger kommer.
--
RTX, or not to RTX: that is the question.
#92
ToFFo
Guru
25-08-2022 21:47

Rapporter til Admin
#89 - Wtf er det folk på Grønland der har brug for en varmecheck? Hvornår har du sidst haft brug for at tænde for varmen i den her hede? :D Jaja, jeg ved godt det er en engangs udbetaling så man har noget at stå imod med til en kold vinter. Men hvorfor så udbetale det nu? En VARME-check. Om sommeren! Hvad med en kulde-check til dem der har aircondition? Jeg fucking koger! xD Mig: *Har fjernvarme og har brugt en del penge på energi-optimering af hus, for at spare på varmeregningen på sigt. Der går mange år før det betaler sig hjem i besparelser. Det er også godt for miljøet, hvilket den danske stat promoverer i en sådan grad man skulle tro alle kunne få penge for det* (Jeg har ikke fået energitilskud) Folk med gas: *Får 6000kr for ingenting* Jeg har ikke ondt af folk der har valgt at fyre med gas. Overhovedet.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 25-08-2022 21:50
#93
EQuiNoX
Nørd
25-08-2022 22:00

Rapporter til Admin
Er børnechecken rimelig. Jeg har ikke børn, så jeg får den ikke. Det er ikke fair.
--
Capitalism is the extraordinary belief that the nastiest of men for the nastiest of motives will somehow work for the benefit of all.
#94
BoreBissen
Guru
25-08-2022 22:07

Rapporter til Admin
#92 Den blev besluttet i vinters, men da man sigtede efter at de rigtige mennesker skulle have den, så blev den først udbetalt nu. Men alligevel brokker folk sig over at nogle få fejlagtigt har modtaget checken alligevel. :-)
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#95
Daniel
Guru
25-08-2022 22:08

Rapporter til Admin
#92 …valgt at fyre med gas i mange år har der været tilslutnings pligt til gas, vi har huse her i byen bygget så sent som 2010 der var pålagt tilslutning til natur gas. Et skifte til varmepumpe koster raskvæk 120-140.000, og nej fjernvarme er ikke rullet landsdækkende ud, langt fra. jeg kender børne familier som ikke ved hvor pengene til den kommende vinter skal komme fra, der er ikke flere steder at spare, og de er langt forbi det punkt der hedder det ikke må gå ud over børnene. En enlig far eller mor der pludselig skal finde 40.000 ekstra til fyrings sæsonen, det er fandme ikke for sjovt, folk går grædende i seng derude. Jeg har voldsomt ondt af de børne familier der sidder derude og er fanget på gassen, både ejere såvel som lejere. Jeg møder dem dagligt i mit virke som vvs’er og jeg kan love dig for du ikke ville være så hård i kæften hvis du skulle falde i søvn med deres problemer.
--
#96
Splint
Junior Nørd
25-08-2022 22:28

Rapporter til Admin
Det er overhovedet ikke rimeligt. Nedsæt i stedet de vanvittige afgifter, der er på energi. De kæmpe ekstraindtægter som momsen på energi har indbragt, giver så rigeligt råd til det, men regeringen vil hellere lege gavebod, I håb om at kunne købe sig nogle ekstra stemmer.
--
0% Woke
#97
ToFFo
Guru
25-08-2022 22:43

Rapporter til Admin
#95 - Priserne stiger for alle. Der er nok også folk der bekymrer sig over hvordan de skal betale elregningen, dagligvarerne, brændstoffet... Regeringen har valgt "pisse i bukserne metoden". En midlertidig løsning på et, måske, midlertidigt problem. Der skal en afgiftsnedsættelse til helt overordnet. På mange ting. Men de gør som de plejer på borgen, de ignorerer hvad nabolandende gør for at hjælpe borgerne fordi "i Danmark ved vi bedst!". Jeg synes varmechecken rammer skævt. Jeg er sikker på nogle familier kunne have fået mere udbetalt, hvis det ikke var blevet hastet igennem, så man undgik at give penge til folk, som slet ikke fyrer med gas. Ja sågar mindst 1 person som ikke får en varmeregning til at starte med. De penge der kunne være sparet ved at lave en ordentlig udregning, kunne være givet til dem der har brug for dem. Man kunne også vende den om og lade folk dokumentere hvor meget deres forbrug er steget, for så at kompensere det på bagkant. Mht. de tal du fyrer af. No pun intended. Nu er jeg ikke VVS'er så jeg må stole på din ekspertise som fagmand. Her kunne det være fedt at få lidt flere på banen med viden på området, for jeg vil oprigtigt gerne vide mere om priserne. Dog har jeg meget svært ved at tro, at nogen familier kan se frem til en ekstraregning på 40.000kr for at fyre op. Jeg aner ikke hvad regningerne løber op i hos folk der fyrer med gas, så jeg bliver nødt til at google mig til det og fandt dette: https://www.bolius.dk[...] Med stigende energipriser får mange en årlig varmeregning på mere end 30.000 kroner. En gennemsnitsfamilie med gasfyr betalte i december 2021 næsten 3.000 kroner mere end i december 2020. Nu har vi af gode grunde ikke tal for hvordan 2022 kommer til at se ud. Vi er jo kun ca. halvvejs i fyrings-året, så at sige. Men at varmeregningen skulle stige med 40.000kr ud over hvad man betalte før, har jeg svært ved at tro. Men det finder vi vel ud af når året er omme. Jovst der står "årlig varmeregning på mere end 30.000kr" men jeg har svært ved at tro den skulle stige til 70.000kr. Det er en varmeregning på godt 5.800kr om måneden. I så fald kan jeg godt se 6000kr ikke rækker. Mht. varmepumpe pris, var jeg nødt til at google lidt igen. Men igen, din ekspertise som fagmand er nok stadig mig overlegen. Men alligevel måtte jeg google lidt og det ser ud til man sagtens kan få monteret varmepumpe for under 100.000kr. Dertil kommer man kan få tilskud til etableringen. Man får vist også tilskud til elregningen når man har varmepumpe. Begge dele skal også tages med i beregningen. Så er et måske slet ikke så dum en investering alligevel. Måske man kunne lave en slags rentefrit energi-lån, ligesom SU lån, til folk der vil skifte til varmepumpe. Man kunne også give folk et tilskud, hvis størrelse bliver udregnet efter husstandsindkomst. Der er masser af muligheder. De skal bare gide.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 25-08-2022 22:47
#98
ToFFo
Guru
25-08-2022 23:08

Rapporter til Admin
#95 - Kom lige i tanke om der er folk der fyrer op med træpiller. Endnu et område jeg ikke kender til så jeg brugte Pricerunner til at finde en prishistorik på paller med træpiller. Jeg må indrømme jeg er meget overrasket over prisudviklingen der også. Eksempler: https://www.pricerunner.dk[...] Prisstigning over 6 måneder: fra 1.999kr til 3895kr. https://www.pricerunner.dk[...] Prisstigning over 6 måneder: fra 2.245kr til 4.400kr. https://www.pricerunner.dk[...] Prisstigning over 6 måneder: fra 2.645kr til 5.005kr. https://www.pricerunner.dk[...] Prisstigning over 6 måneder: fra 1.975kr til 4.500kr. Går ikke ud fra der er en varmecheck på vej til folk der fyrer med træpiller.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 25-08-2022 23:12
#99
Daniel
Guru
25-08-2022 23:11

Rapporter til Admin
#97 Jeg kommentere ikke på regerings gøren, jeg kommentere ikke på daglige varerne der stiger, jeg kommentere ikke på varmechecken. Jeg kommentere på "Jeg har ikke ondt af folk der har valgt at fyre med gas. Overhovedet." En m3 gas kostede i 2020 mellem 6-7 kr, dem der fangede de rigtige aftaler var nede omkring 4 kr. Dagens pris er 20 kr.. og det er uden for fyrings sæson, hvad tror du prisen bliver når kulden sætter ind? Den bliver høj, rigtig høj. Vi kommer nemt op og kysse 35-40 kr, og også mere hvis rusland lukker helt. Et gennemsnits hus forbruger 1500 m3 gas årligt. 1500 * 6,5 = 9750 kr. 1500 * 35 = 52.500 kr. (eller +20.000 hvis vi tager dagens pris her på en 20 grader varm dag) En varmepumpe koster penge og jo større et hus du har jo større en pumpe skal du også have (og jo flere penge koster den), og der har sågar netop været pristigninger over hele feltet. Det er ikke "bare" at smide en pumpe op et sted i garagen og smutte hjem på en tidlig fyraften et par timer efter, det tager som oftes 2 dage at konventere fra gas til varmepumpe med en svend og en lærling - Dertil kommer 2-3 mande timer på en elektriker. Foruden mandetimer, materialer ud over selve pumpen så kommer der også udgifter til frakobling af gas, den svinger men du smider tit op mod 15.000 for at komme af gassen også. Jeg står 100% ved hvad jeg skrev 120-140 kr er hurtigt brugt. Og lige for god ordens skyld, jeg kommentere ikke på regerings gøren, nedsat elafgift, lån og hvad der kunne være gode løsninger. Jeg kommentere på de børne familier du overhovedet ikke har ondt af, fordi du ikke forstår de ikke blot finder 120.000 til en varmepumpe (her midt i en tid hvor inflationen river os skråt over) eller blot hopper over på en fjernvarme der først kommer til byen om 5 år.
--
#100
ToFFo
Guru
25-08-2022 23:29

Rapporter til Admin
#99 - Se nu bliver jeg mere informeret og min holdning begynder så småt at ændre sig. Tak for overblikket, havde også svært ved at tro det ville stige med 40.000. Nu er det i stedet det halve. Stadig meget dog. Jeg kan se på OK's hjemmeside at dagsprisen på gas lige nu er 19,84kr/m3 https://www.ok.dk[...] - Bliver sikkert højere som du siger. Men hvis gas har været nede i 6-7kr før, så føler jeg mig faktisk dum for at have fjernvarme, for så har det været dyrere for mig at fyre med fjernvarme fremfor gas. Havde altid troet gas var dyrere end fjernvarme. Hvilket det muligvis også er. Jeg betalte ca 18.000kr for fjernvarme i perioden 2020-2021. Med udgangspunkt i dine tal kunne jeg have fyret billigere med gas. 2000m3 gas til 8kr/m3 = 16.000kr - Endda med højere tal end dine. Burde fjernvarme ikke være billigere end gas? Jeg ved godt man ikke bare kan regne det så firkantet ud og der er en masse variabler der skal tages højde for. Men det er stadig et interessant regnestykke.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 25-08-2022 23:32
#101
blabla
Gæst
25-08-2022 23:36

Rapporter til Admin
"Vi kommer nemt op og kysse 35-40 kr, og også mere hvis rusland lukker helt." Ja det er jo så prisen for blindt at følge USA´s proxykrig mod Rusland. En pris I selv har valgt at takke ja til, så stop tuderiet over varmeregningen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#102
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 06:43

Rapporter til Admin
Man kunne jo også bare skride til Rusland. Så slipper man for at skulle sidde i Danmark og tude over hjælp til borgere med gasfyr.
--
Sidst redigeret 26-08-2022 06:44
#103
Thomas8
Elite Supporter
26-08-2022 06:48

Rapporter til Admin
Kunne sagtens se det for mig. Sammen komster af fremmede der mødes for at holde hinanden varmt med vores kropsvarme. Foregår nu men nok i større skala til vinter og af nød og ikke lyst ;). Men pas på folk spare sikkert på både koldt og varmt vand og bader kun 1 gang i ugen ;). Jeg har det fint med de der "falsk håb" checks.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
#104
pizzadude
Monster Supporter
26-08-2022 08:26

Rapporter til Admin
#100 Burde og burde - det afhænger meget af gasprisen og den lokale pris på fjernvarme i området. Hos os har vi været igennem en længere process i forhold til potentiel omlægning til fjernvarme, og for et års tid siden viste beregnignerne, at der ikke var nogen særlæg økonomisk gevinst ved omløgning. Det regnestykke har jo så siden ændret sig markant med de stigende priser - det positive er så at der nu er rigelig der gerne vil på fjernvarmen (det var tvivlsomt før), så nu kommer det også til at ske.
--
#105
MaVa
Juniorbruger
26-08-2022 08:47

Rapporter til Admin
Jeg synes grundlæggende det er forkert at målrette varmechecks til forbrugere med gas eller en check til folk der har høje elregninger....eller hvad regeringen nu kan finde på af "checks". Størstedelen har tilsyndeladende også ramt ved siden af :-) Jeg er selv afhængig af et gasfyr og min regning er gået fra ca. 14.000 kr. årligt til et forventet forbrug i år på små 37.000 kr. Jeg er IKKE berettiget til at modtage en varmecheck, men det ændrer jo ikke på, at at en prisstigning på +20.000 kr er mange. Dertil kommer alle de andre prisstigninger, herunder EL. Hvis jeg skal skifte til en varmepumpe, så koster det mindst 150.000 kr (tilbud modtaget tidligere). Det er som tidligere nævnt ikke noget man blot lige skifter til en eftermiddag. Besparelsen er efterhånden nok også noget begrænset med de kWh priser vi har pt. Jeg kan godt afse pengene til en varmepumpe, men jeg bor i en by, som måske/måske ikke kan få fjernvarme i løbet af en årrække. #100 Grunden til at fjernvarme ikke nødvendigvis er billigere end gas, skyldes at fjernvarme mange steder laves af gas. Det er det samme med EL. Meget EL er også produceret af gas i dag. Derfor de høje priser.
--
#106
Varmecheck
Gæst
26-08-2022 08:55

Rapporter til Admin
ToFFo: Du vil gerne have lidt indblik i energipriser. Vi kører ren elvarme herhjemme og de sidste par år givet godt 0,2kr i rå pris på strøm per kwh Ca. 1kr med afgift pga nedsat afgift. Har et årligt forbrug på ca. 9000kwh da vi er god til at spare på strømmen - inklusiv opvarmning af 205kvm hus. Vi har 3 børn Det kører lige rundt som det er nu, men nu skal vi give 8kr/kwh (og med garanti mere til vinter) Det vil give 9000 * 8kr = 72000kr altså en merpris på over 60.000kr Det kommer ikke til og ske, så pt. er det meste slukket og til vinter må vi rykke sammen på 1 værelse også kommer der en petroleums ovn op hvis scenariet fortsætter - og det gør det efter min overbevisning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#107
Bemmy
Gæst
26-08-2022 09:15

Rapporter til Admin
Dagens nyhed: 600 studerende ved kollegie har modtaget varmecheck uden at være det mindste berettiget til denne. https://ekstrabladet.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#108
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 09:19

Rapporter til Admin
Det er vel på tide at skifte nyhedsformidler hvis dagens nyheder er fra i går.
--
Sidst redigeret 26-08-2022 09:19
#109
MOAAA
Megabruger
26-08-2022 09:29

Rapporter til Admin
#107 direkte fra artiklen: "19-årige Katrine Kjær Ohms er en af dem, der har fået checken. Men selvom 6000 kroner altid falder på et tørt sted, så har hun ikke for alvor brug for dem. - Jeg håber snart at flytte sammen med min kæreste, så vi har sat dem til side, og så regner vi med at bruge dem på møbler eller noget i den stil, siger hun til Ekstra Bladet." Hahahahhahaha fuck jeg elsker bare det her land... man får lov til at beholde 1/3 del af sin løn så andre kan få møbler! HAhahhahaha!
--
#110
Gurli_gris
Ny på siden
26-08-2022 09:33

Rapporter til Admin
Skandalen forsætter. skatteyderne punger endnu engang glædeligt ud til folk der bruger varmechecken til fis og gag, rejser og smartphones. Alt imens kernefamilien Danmark har svært ved at få privatøkonomien til at række for de mest basale ting.
--
RTX, or not to RTX: that is the question.
#111
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 09:39

Rapporter til Admin
Jeg har det med varmechecken som jeg har det med diskussionen om retten til at skifte køn. Det berører mig voldsomt personligt, det har uoverskuelige negative konsekvenser i min dagligdag, derfor mener jeg det er helt naturligt at jeg fokuserer på dét problem. På den seriøse side; det er godt nok et halvt selvmål Socialkammeraterne har scoret. Vi må håbe de spiller bedre i morgen.
--
#112
BoreBissen
Guru
26-08-2022 09:46

Rapporter til Admin
Cry more! Folk brokkede sig over at checken ikke kom med det samme (sidste vinter), men man ville fra regeringens side sikre at der var så mange som muligt som er berettiget også fik den. Man har gjort det så godt som muligt - men hvis det skulle have været 100% korrekt uddelt, så ville der sikkert have gået endnu længere tid. Hvor regeringen dog har fejlet, er der hvor de siger at uberettiget modtagere bare kan beholde checken, sådan bør det ikke være. Men sgu trættende at høre på det samme hylekor herinde, der benytter en hver mulighed for at udbasunere deres utilfredshed over at nogle får hjælp (især dig #110). Du brokker dig over at visse bruger pengene på noget andet, men det kan da aldrig blive regeringens skyld at visse borgere er totalt umodne og benytter varmechecken til noget andet. Skulle regeringen overvåge hver enkelt borgers konto= Eller hvad havde du forestillet dig?
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#113
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 09:50

Rapporter til Admin
112 Du må indrømme at det ikke er voldsomt heldigt med den håndtering. Pelsdyrsagen er "næsten" glemt, og så beslutter de sig for at have fyrfadslys i et polyester-telt.
--
#114
Gurli_gris
Ny på siden
26-08-2022 10:07

Rapporter til Admin
#112 Du er et klassisk eksempel på hvor hurtigt folk uden for arbejdsmarkedet glemmer hvor pengene kommer fra. Det er rigtigt mennesker vi taler om, rigtige familier som ikke bare lige får en magisk check ind af døren til d. 1. Selvfølgelig er det regeringen skyld, at folk der ikke har behov for checken får den. Og nej, selvfølgelig skal skatteyderne ikke endnu engang betale folks forbrug af luksus goder, når selv samme gruppe evig og altid påstår deres økonomier er så trængte så trængte. De penge har hele tiden været mening skulle gå til folk der knap havde til at betale selv de mest basale regninger.
--
RTX, or not to RTX: that is the question.
#115
BoreBissen
Guru
26-08-2022 10:22

Rapporter til Admin
#114 Hvad mener du med 'uden for arbejdsmarkedet'? Du aner ikke hvad jeg laver til dagligt. Læste, og forstod du hvad jeg forklarede i #112? Det lader det ikke til, for hvad skulle regeringen have gjort? Folk beklagede sig over at checken ikke blev udbetalt med det samme (enig?). Til det forklarede regeringen at det praktisk ikke var muligt (man ville sikre at checken blev udbetalt til de rigtige). Efter ca. 8-9 måneders arbejde har man så valgt at udbetale checken, der er dog alligevel visse som uberettiget har fået checken alligevel. Ærgerligt, men det er hvad der sker. Og nej, selvfølgelig skal skatteyderne ikke endnu engang betale folks forbrug af luksus goder, når selv samme gruppe evig og altid påstår deres økonomier er så trængte så trængte. Jeg venter spændt på en forklaring på hvorledes regeringen kan forhindre at der findes visse umodne modtagere af checken, der bruger den på tant og fjas? Så jo, det er umuligt at sikre sig at visse bruger den forkert. Er det svært at forstå?
--
10700KF | Asus Z590-Plus TUF 2x8 GB Corsair @ 3200 MHz WD Blue 500 GB (2,5" SATA) | CM V650 V2 Gold Gt 730 2GB | NZXT Kraken x63
#116
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 10:44

Rapporter til Admin
114 Regeringen håndterer sager med skiftende held, de kvajer sig som de foregående regeringer. Gennem hele mine liv, både arbejds-og taberliv, har jeg lyttet til lønmodtagere der deler skridtspark ud til bunden af samfundet frem for at pege på årsagen til det pågældende problem, eller de der ikke evner at løse det. Nogle af de lønmodtagere der render rundt med hatte af pap, synes i visse tilfælde at være helt og aldeles ude af kontakt med andre dele af samfundet end den del de selv tilhører. Det er småkedeligt at høre på i længden når de prædiker hvad andre skal praktisere, men piben får som regel en anden lyd hvis lønmodtageren mister sin hat af pap og rammer asfalten hårdt. Så "glemmer" også de overraskende hurtigt hvor pengene kommer fra. Alle ved hvor pengene kommer fra. Vi er uenige om hvordan de skal bruges. Det er det vi betaler folketingsmedlemmerne for at skændes om. I mellemtiden kan vi bitche over de der får penge, i stedet for at bitche over dem der deler dem ud i en brandert. Polariseringen har gode kår i det scenarie, jeg har set den leve og dø og genopstå kontinuerligt i mit korte liv. Man kan ikke næsten ikke undgå en form for middel til hård depression, hvis ikke man tager en pause fra virkeligheden i ny og næ.
--
#117
wanted31
Elitebruger
26-08-2022 11:07

Rapporter til Admin
Rød blok skal jo ud og købe vælgere nu der snart er valg..
--
#118
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 11:08

Rapporter til Admin
Here we go again. Blå blok lefler ikke, rød blok lefler. Så skulle den arme kanin være pelset.
--
#119
Benny
Gæst
26-08-2022 11:19

Rapporter til Admin
#118 Venstre lefler da fx i høj grad. Deres støtte til Arne pensionen er til at brække sig over. Og de er vist også med i aftalen om varmechecken sikkert af samme årsag. Savner politikere der siger og gør noget fordi de mener det snarere end hvad de forudser det har af betydning i folkestemningen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#120
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 11:25

Rapporter til Admin
119 Du smadrer fuldstændigt narrativet med den slags bombastiske faktabaserede udsagn.
--
#121
ToFFo
Guru
26-08-2022 14:26

Rapporter til Admin
#104 - Takker for info, ja det skal selvfølgelig også lige være en mulighed at skifte til fjernvarme først. Jeg aner ikke hvad vores fjernvarmeværk fyrer op med. Det kan være alt fra mink til mundbind... Men jeg synes ikke ligefrem det er billigt, så et eller andet værdifuldt bruger de vel. Jeg har aldrig haft andet end fjernvarme. I mit gamle hus fyrede vores nabo med træpiller, til stor irritation for os, da træpillerne altid stod i indkørsel til vores fællesindkørsel hver gang de blev leveret, så jeg kunne ikke få bilen ind i indkørslen før han fik flyttet pallen. De skiftede dog også til fjernvarme. Hvilket de nok burde have gjort da det blev lagt ind i mit hus (et års tid før jeg flyttede ind). Men det valgte de ikke at gøre. Men så pludselig en dag var hele indkørslen bare smadret op for nu skulle de fandme have fjernvarme. Great så gik der et par måneder hvor jeg igen ikke kunne bruge vores fælles indkørsel og måtte parkere et 200 meter væk. Fucking fjernvarme mand xD #106 - Tak, det er rart at få lidt tal på, om end din udregning er lidt forkert. Du har sat gennemsnitsprisen på strøm efter hvad prisen er NU fremfor hvad prisen er i gennemsnit, gennem hele året.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 26-08-2022 14:29
#122
Bender82
Super Supporter
26-08-2022 14:57

Rapporter til Admin
Nu jeg ikke en af dem der tjener så meget som de rige, men beskat nu de rigeste Mette.. https://www.bt.dk[...]
--
Intel 12600k + Asus strix ROG B660i
#123
anox
Gæst
26-08-2022 15:01

Rapporter til Admin
Fjern/nedsæt momsen på gas, så var det problem løst og de rette folk ramt. Ligeledes med benzin og EL. Hvorfor skal staten tjene styrtende på befolkningens ulykke? :) Jeg har selv modtaget varmechecken. Jeg bor et sted hvor acconto vil stige 200,-/mdr. pga. stigende udgifter. Det giver en hjælp på 2,5 år. Jeg har ikke brug for dem, men min familie som ikke har fået, har tilgengæld. Og selvom 400.000 har fået 6000,- = 2,4mia, går mindst 25% direkte tilbage i statskassen via moms og andre afgifter. Og nu vil staten til at undersøge hvem der har fået forkert. Skal ikke undre mig hvis der går et 3 cifret millionbeløb af til det :P
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#124
ToFFo
Guru
26-08-2022 15:02

Rapporter til Admin
#122 - Jeg synes ikke de rige skal betale mere. De betaler jo allerede mest til samfundet. Giv i stedet de rige et incitament til at ville tjene endnu mere. Så bidrager de jo endnu mere :D
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 26-08-2022 15:02
#125
Gurli_gris
Ny på siden
26-08-2022 15:05

Rapporter til Admin
#122 Ja, for rige mennesker er genrelt nogen onde sataner, man bare plukker til de er helt skallede, ikke?
--
RTX, or not to RTX: that is the question.
#126
ToFFo
Guru
26-08-2022 15:17

Rapporter til Admin
#123 - Altså de første 600 varmechecks er jo lette at spore og kræve tilbagebetalt. Det er et helt kollegie der har fået en guldregn... De bekræfter sågar at de har fået pengene. Men de gider jo ikke gøre noget ved det. Selv hvis de gjorde, kan du være sikker på at fejlmodtagerne vil kæmpe for ikke at skulle betale tilbage.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#127
Comicsdk
Semi Nørd
26-08-2022 15:36

Rapporter til Admin
Skandalen er uden ende. Loftet over huslejen må også resultere i en kontant besparelse for personer i private lejeboliger. Og hvis de så ikke bruger det de sparer i husleje, på husleje, så tror jeg helvede bryder løs. Gud nåde og trøste den stodder der render ud og køber en banjo eller en symaskine for det større rådighedsbeløb.
--
#128
anox
Gæst
26-08-2022 16:34

Rapporter til Admin
#126 du skal sætte et dyrt administrativt opkrævnings arbejde i gang, for småbeløb i det store billede. Det er nu ikke det vær. Betragt de 600x 6000 = 3.6m som statsstøtte til nattelivet og dagligvarebutikker ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#129
Tunax
Mega Supporter
26-08-2022 21:13

Rapporter til Admin
Måden man har gjort det på er hvad som er åndssvagt. Men din pointe er valid og du har sådan set ret, men så igen, det her er dog en ekstrem situation, men 6000 er også ligegyldig for de fleste med gasfyr, det dækker kun en uge med varme når det bliver vinter, hvis ikke mindre. Samtidig blev pengene udbetalt når ingen bruger varme i hele Danmark :D så de bliver jo ikke brugt på varmeregning, de bliver brugt på strøm osv. som vi alle andre også skal betale. Dertil er det noget svineri at en stor del har fået 6000 kr. uden grund, der er folk som har måtte arbejde for de pengene som er givet forkert (mindst trecifret millionbeløb). Og nu sviner staten så med pengene. Alle husstand bør få de 6000 kr. og derved går det næsten i nul og uretfærdigheden gøres mindre, det er jo alligevel skatteydernes penge ;)
--

Opret svar til indlægget: Er varmecheck til gasfyr rimelig?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE