Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

P-skilte i Kbh. Skal man kende alle? Og hvordan?

Af Elitebruger Isaac R. | 08-08-2022 10:46 | 1910 visninger | 22 svar, hop til seneste
Ja jeg har lige rettet henvendelse til KBH parkering, for at høre om der er en klar og tydelig forklaring på alle p-skilte i kbhs kommune skulle man være i tvivl, og telefon-medarbejderen mente det ikke. Jeg har sendt dem en mail angående dette og afventer stadig svar, så det kan være det findes jeg har bare ikke kunnet finde det igennem google. Og så er det principielt, det forventes at man overholder dvs kender til ALLE p-skilte og underskilte og alt der hører til i København og regner med i resten af landet ligeså. Uvidenhed er INGEN undskyldning det ved alle. Så var det jo at jeg ringede i den klare forventning om at der findes en hjemmeside og klar info og vejledning ift skiltning, da det jo forventes at ALLE bilister og lignende kender skiltningen. Så tænker jeg: Jamen ingen er født med den viden, og da der er rimelig mange skilte, incl rene parkeringsfælder der har omvendt betydning af hvad man skulle forvente som i ved bla. ved vindebrogade ved Folketinget som jeg før har skrevet om, så må det klart forventes at man på alle ugens 7 dage med enten internet eller telefonisk henvendelse til hver en tid kan finde info angående ethvert skilt. Kender i til sådan info? Og hvad gør parkeringsvagterne egentligt? Jeg fik at vide at de skulle kende ALLE skilte som udgangspunkt, men fik ikke lige svar på præcis hvad de gør i tvivlstilfælde eller hvis de skulle glemme 1 skilt ud af 1 million forskellige slags i KBH. Det kan jo også ske for dem, og da de ansætter en del der ikke ligefrem virker til at have taget studentereksamen, så kan man vel også forvente at de glemmer eller ikke selv forstår al skiltning.
--

--
Sidst redigeret 08-08-2022 10:50
#1
Don Kristensen
Semi Nørd
08-08-2022 11:47

Rapporter til Admin
Med lidt snus fornuft kan du fortolke alle skilte du støder på vil jeg mene. Synes personligt ikke jeg er stødt på nogen hvor jeg var lodret i tvivl.
--
#2
LunD^
Monsterbruger
08-08-2022 11:56

Rapporter til Admin
Nu parkerer jeg sjældent steder hvor der ikke er fri parkering, men når jeg gør kan jeg da også komme i tvivl om meningen på nogen af dem. Det virker i hvertfald ikke altid lige logisk. Og så er det jo ikke alle der har "snus fornuft" :) Der er vel regler, enten eller, og ikke bare op til folk egen sunde fornuft.
--
Sidst redigeret 08-08-2022 11:57
#3
Isaac R.
Elitebruger
08-08-2022 13:05

Rapporter til Admin
Og det er faktisk først her for nyligt at jeg begyndte at tænke: Hvordan pokker skal jeg finde ud af skiltningen. Det er trods alt ikke mig der har lavet den, ej heller er der en udførlig beskrivelse ved skiltningen, om hvad den helt præcis betyder. Som det er så vidt jeg kan se lige nu så er det rent gætværk hvad de betyder, du kan ikke finde skiltene online, link endeligt hvis i finder alle skilte på en OFFICIEL side dvs fcm eller KK.dk eller folketinget.dk osv.
--
#4
Rodael
Junior Supporter
08-08-2022 13:10

Rapporter til Admin
https://www.retsinformation.dk[...] Du burde have det hele derinde :)
--
Silent Base 802 | hx750i | 5800x | 2x16GB 3600mhz CL16 | Asus b550-f strix | RTX 3090 | 1tb evo 970 | LG 27GL850 + AOC Q27G2U
#5
Isaac R.
Elitebruger
08-08-2022 13:24

Rapporter til Admin
@Rodael det hjælper i hvert fald. Men du kan selv prøve at kigge den igennem, og se hvor svært det er at "oversætte" det til konkrete p-tavler. Heller ikke alle symboler kan jeg finde der, MÅSKE alle eksempler står der men tror man skal være rimelig ferm for at oversætte det til normal skiltning. Ville LANGT hellere have at når man står ude på en vej, at man nemt og sikkert kan finde præcis information for hver tavle, feks med en QR kode, på pautomaterne i nærheden, eller med et simpelt link eller henvisning til en hjemmeside sat op på feks KK.dk eller parkering københavn.
--
#6
Jesper
Gæst
08-08-2022 13:36

Rapporter til Admin
Hvis du efter at være linket til skiltene forsat ikke forstår dem, så er jeg ret sikker på der er masser af kørelærere der gerne (mod betaling) giver dig alle de enetimer du måtte have brug for. Alternativt kan du sikkert få lov at aflevere dit kørekort hos politiet hvis du fortæller dem du ikke forstår færdselslovgivningen. PS. Der er et kæmpe hav af andre love og regler du heller ikke bare kan slå op på nettet og slet ikke via QR kode. Bare start med vores skattelovgivning. (Som du også har pligt til at overholde)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
bft
Ultrabruger
08-08-2022 13:42

Rapporter til Admin
#6 Hvorfor gemmer du dig som gæstebruger når du vil være urimelig? Indre København er heldigvis ret nem, da der er inddelt i zoner, så man leder bare efter easypark skiltene over det hele. Jeg parkere også ret tit på virksomheds parkeringspladser i weekenden, trods der står man ikke må på skiltene så har jeg aldrig fået en bøde.
--
#8
DonBonzini
Elitebruger
08-08-2022 13:42

Rapporter til Admin
Udfra link i #4 Så vil jeg vurdere at der er: P = Parkering Undertavle:U 4: Hovedtavlens angivelse gælder kun for bestemte færdselsarter. = Bus Og U 3: Hovedtavlens angivelse gælder kun i et vist antal timer eller minutter, på visse ugedage eller inden for visse klokkeslæt. Dvs. parkering tilladt for busser i maks 3 timer. Inden jeg læste linket, ville jeg være i tvivl (lige som dig) om der kun er time begrænsning på bussers parkering. Men skiltningen er korrekt, jf. linket i #4, såvidt jeg kan se. Men det kunne måske laves tydligere ved at der på hovedtavlen står "P bus"?
--
Sidst redigeret 08-08-2022 13:44
#9
the688
Guru
08-08-2022 14:48

Rapporter til Admin
Jeg var i KBH (Nørrebro) på ferie, og mødte selv de her "BUS 3 timer" skilte - det gjorde mig ikke vildt meget klogere på om jeg så måtte parkere min bil der, og skiltet bare var lavet for at forhindre busser i at holde køre-hviletids-pauser på de pladser (det tager nemlig mere end 3 timer) Det var ikke tydeligt for mig (som ikke synes jeg er *helt* blank) om parkeringen KUN var for busser (i max 3 timer) eller jeg også måtte parkere der (mod betaling) Jeg så til gengæld ret mange af de skilte, og konkluderede at SÅ mange busser ville der næppe være brug for at parkere i en listig gade mellem en boligblok og et autoværksted. Jeg parkerede der, betalte for de timer jeg holdt, og fik ingen bøde - men det kan jo have været tilfældigt. De gængse tavler kender man jo - dem dækker køreprøve/teoriprøve ganske udemærket - men nogle af de her nye som jeg så i KBH var i hvert fald ikke i nærheden af pensum da jeg tog MC-kørekort for 5-6 år siden (..og jeg har kørt bil i små 25 år) Jeg forstår godt du er forvirret...
--
"ORK SATME!"
#10
Jesper
Gæst
08-08-2022 16:20

Rapporter til Admin
#9 Nej kørehviletid pause er ikke over 3 timer, den er 45 minutter og pausen kan deles i i to pauser a 15 +30 minutter. Men du tænkte nok på hvil mellem to daglige køretider (det vi andre ville kalde aften/nat). Et reduceret dagligt hvil er på mindst 9 timer og må max holdes 3 gange om ugen. Et almindeligt på mindst 11 timer (der kan deles i to a 3 + 9 timer og skal være mindst 12 timer hvis det deles). Ja der er sket en del med færdselslovgivning mellem du tog B kørekort for 25 år siden og så til du tog A for 5-6 år siden. Men uanset det, har man jo pligt til løbende at holde sig opdateret. (Ville jo give nada mening at en pensionist der tog kørekort for 40 år siden, ikke skulle overholde de sidste 40 års lovgivning på området) Og ja, man kan da godt komme i tvivl af og til, selvom jeg personligt sjældent kommer det (har A/B/BE/C/CE/D/DE kørekort), men taler vi parkering så er det nemt... Er man i tvivl, så betragt det som forbudt, eller vær klar til at tage bøden uden brok. Var man ikke i tvivl og parkerede alligevel ulovlig, så er det på tide at få læst op på reglerne, men ikke på tide at bebrejde alle andre fejlen. Jeg synes det er ret curling-agtigt at begynde at ville have QR koder på diverse vejskilte og hvad ved jeg, som #0 omtaler. Citat #0: så må det klart forventes at man på alle ugens 7 dage med enten internet eller telefonisk henvendelse til hver en tid kan finde info angående ethvert skilt. Det er der som tidligere nævnt ikke inden for anden lovgivning, uanset om vi taler skatte eller straffelov, så et ret urimeligt krav at stille når det gælder færdselslov. Er man i tvivl om skattelov eller straffelov, så kan man søge hjælp hos en advokat. Er man i tvivl om færdselslov, så kan man søge hjælp hos en kørelærer.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Isaac R.
Elitebruger
08-08-2022 18:02

Rapporter til Admin
Anledningen var at jeg "mødte" et par skilte på vesterbro og Kbh K dvs indre kbh, som jeg ikke forstod igen igen. Fks der er et Parkering og standsning forbudt hovedskilt og så et underskilt med tidsramme. Det skal forstås så hovedskiltet KUN gælder i det tidsrum og så er der alm p-zone. Et andet skilt har forbud imod parkering og standsning på hovedskiltet men så underskilt med tidsramme der KUN gælder for forbud imod parkering men ikke standsning. Så var der også et handicap hovedskilt med et underskilt igen igen med en tidsramme på 10-15 med nummerplade anvist(specifik nummerplade er angivet i underskiltet) på hverdage. Så vil man jo tro at det så er p-zone dvs alm. vilkår udenfor det tidsrum. Baseret på vindebrogade så vil underskiltet KUN gælde i det tidsrum? Men dvs bus-underskilt gælder hele tiden 3 timer 24/7 okay, og 10-15 gælder for den nummerplade og så gælder hovedskiltet dvs handicapparkering resten af tiden. Så man skal regne ud at et hovedskilt et sted ikke betyder noget som helst(der var KUN P skilt intet bustegn eller noget som helst andet på hovedskiltet hvilket gør folk falder i p-fælden) fordi der er et underskilt med max tid for busser dvs 3 timer det gælder så 24/7, mens et andet sted gælder hovedskiltet så at sige resten af tiden fordi underskiltet har en tidsramme der hedder 10-15 hverdage med en bestemt nummerplade. Jeg kan godt uploade billeder hvis det er. Korte af det lange, hovedskilt kun med P tegn betyder intet fordi underskiltet viser bus 3timer(der står intet andet ikke noget med kun busser må parkere, eller det der ligner), og hovedskilt med klart handicaptegn på hovedskiltet og underskilt med pskilt med nummerplade og 10-15 tidsramme på hverdage, betyder at hovedskiltet gælder fra 00-10 og 15-00 så at sige resten af ugens dage, fordi underskiltet viser en tidsramme der åbenbart er anderledes end bus 3 timer. Så det skal man regne ud at underskilte kan gælde udelukkende for hovedskilte, men kommer an på underskiltets udforming. Håber i forstår hvad jeg mener. At det ene underskilt betyder at det gælder 24/7 og det andet kun i det tidsrum der er angivet. Egentligt er det lidt logisk, MEN det ville hjælpe så uendeligt meget hvis det var ledsaget af tekst, så man ikke kan forveksle eller blive forvirret. Det har de gjort rigtigt mange steder på Frederiksberg hvor de er til gavn for bilisterne, modsat kbhs kommune. Det er igen og igen københavn i en nøddeskal, hvor man skal smide nogenlunde al logik ud(det er blandet men en masse skilte vil man fortolke forkert hvis man bare bruger simpel logik). I som har kørt rundt og set p-skilte i indre by kan selv nikke genkendende til hvor svært det er at vide præcis hvad der gælder hvor. Jeg har det 100% sådan dem som sætter skiltene op SKAL satme sørge for at man aldrig er i tvivl, ellers så skal man slet ikke sætte skilte op der ikke er klare og tydelige. Feks tekst der beskriver p-forholdene eller qr kode eller link eller et eller andet så man er helt afklaret. Synes satme det er noget svineri, at dem som trods alt vælger at sætte dem op, så fraskriver sig ansvaret bagefter så at sige og pålægger bilister et urimeligt ansvar for selv at finde ud af de mest tvetydige og ulogiske skilte.
--
#12
Jonathan B.
Superbruger
08-08-2022 19:43

Rapporter til Admin
#11 - "Det er igen og igen københavn i en nøddeskal, hvor man skal smide nogenlunde al logik ud(det er blandet men en masse skilte vil man fortolke forkert hvis man bare bruger simpel logik)." Det er logisk og lige til. Du vil bare ikke acceptere det fordi at du har fået en bøde. Derudover, så er det bekendtgørelsen, der er linket tidligere, der bestemmer hvordan tavlerne skal udformes.
--
#13
Rolf
Ultra Supporter
09-08-2022 06:27

Rapporter til Admin
#12 Fuldstændig enig. Hvis man ikke kan tyde skiltene, bør man ikke køre bil.
--
#14
ramos
Ultra Supporter
09-08-2022 08:03

Rapporter til Admin
- Alle DK's almindelige P-regler gælder - Kommunale P-regler: man må ikke parkere med hjulene oppe på fortorvet/cykelstien i nogen af hovedstadens kommuner, så vidt jeg husker - Lokalt og betalingzoner: Følg skiltningen. Hvis ikke du forstår skiltningen, må du slå det op i en teoriundervisningsbog. Hvis der er fri parkering i området osv. kan man altid prøve at betale på easy park appen, så skal den nok fortælle dig hvis de første to timer er gratis.
--
#15
the688
Guru
09-08-2022 08:35

Rapporter til Admin
#10 - De biler jeg plejede at have med at gøre, kørte internationalt og oftest med 2 chauffører, og derfor var det kun de lange pauser (9/11) man forholdt sig til. De korte hvil skulle selvfølgelig også holdes, men det administrerede chaufførerne selv. Du har selvfølgelig ret, teknisk set, men skiltet ville næppe give mening hvis der stod "3 timer" og det var et forsøg på at chaufførerne ikke måtte holde en pause på 15-30 minutter. Så når jeg siger at min tanke var at skiltet *kunne* være sat op for at forhindre chaufførerne i at holde hvil længere end 3 timer, så var det forhåbentlig åbenlyst at jeg ikke talte om pauser på 30 minutter. Det ville så selvfølgelig ikke give mening at skrive 3 timer - så kunne de have skrevet 5, eller 9 - men igen, her opererer man så med at skiltene giver mening til at begynde med.
--
"ORK SATME!"
#16
Comicsdk
Junior Nørd
09-08-2022 11:27

Rapporter til Admin
Parkeringsvagterne følger vel en vejledning der ikke nødvendigvis kræver en studenter-eksamen. Ulovlig parkering kræver næppe heller en længevarende uddannelse på landets bedste universitet. (Nuvel, manden slås med at aflæse parkeringsskiltning, men hvad sker der for de personer der sidder her og deler fiktive kørselsforbud ud. Hvad bliver det næste.. at man ikke må køre bil hvis man er dyslektiker, diabetiker eller opvokset på Lolland)
--
#17
JS
Gæst
09-08-2022 23:05

Rapporter til Admin
#11 Stop nu dig selv, med dit hadsk mod Københavns kommune. Klip kørekortet i stykker og start forfra i en køreskole, da du nu heller ikke kan for et 'Standsning forbudt' skilt !
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
moiety
Gæst
09-08-2022 23:39

Rapporter til Admin
Parkér bilen udenfor KBH og tage metroen ind til byen. Var det ikke planen til at starte med, med Metroen? Store parkeringspladser ved stationerne, så folk kan parkere før man møder kø kørsel :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
MIchaelW
Monsterbruger
10-08-2022 07:26

Rapporter til Admin
#0 Citat "Uvidenhed er INGEN undskyldning det ved alle." Man kan godt være vidende om gældende lovgivning og alligevel handle i vildfarelse: https://badv.dk[...] https://denstoredanske.lex.dk[...]
--
#20
Pytte
Gigabruger
10-08-2022 15:32

Rapporter til Admin
Jeg tog mit kørekort for 20 år siden, og forstår stadig parkerings reglerne i København.. Du må også bruge et par min om året på at holde dig opdareret, fx da de begyndte at opdele dele af København i zoner, med forskellige regler. Det er ikke kommunen's ansvar, det er dit eget. Der plejer også at være fine artikler på disse ændringer når det sker. Hvis du lige er fyldt 18 og lige har fået dit kørekort er jeg sikker på din kørelærer også har instrueret dig om forholdene. Vis mig et billede af en parkerings tavle du ikke forstår I forhold til de normale færdselsregler..
--
#21
JS
Gæst
10-08-2022 18:30

Rapporter til Admin
#20 Første del startede her: HardwareOnline.dk - Forum: P-Afgift. Hvad mener i om skiltning? https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
Pytte
Gigabruger
10-08-2022 19:02

Rapporter til Admin
#21, ja ? Han parkede ulovligt, ligesom alle de andre.
--

Opret svar til indlægget: P-skilte i Kbh. Skal man kende alle? Og hvordan?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning