Har kun prøvet Cozze her i vores familie (min søster og min far har en) og dem er vi super tilfredse med:)
--
Når de bliver så varme, så spekulerer på om materialet forbliver pænt, eller virker hærget med tiden.
Er der noget som kan ruste hvis der kommer en regnbyge?
--
#2 det hele er malet på cozze, men som alt metal, så kan det ruste hvis malingen revner. Jeg vil helt klart holde den overdækket eller indenfor.
Det er lidt ne smagssag. Jeg valgte den billigere Cozze og er fint tilfreds. Den må holde så længe den kan :)
--
Sidst redigeret 04-08-2022 11:45
Jeg har en ca. 2 år gammel Ooni 16 og er fuld ud tilfreds, den står ude hele året med overtræk på.
Det eneste jeg saver er en låge når ovnen varmer op.
efter at have set en video om Cooze 17 så ligner det at den har et mindre ovnrum i højden - jeg ved ikke om det betyder noget under brug.
/Fido-dk
--
Jeg har en Cozze, den er fantastisk, og den fungere perfekt, min er gas drevet.
Jeg har ikke rigtigt noget negativt om den, andet end jeg føler jeg godt kunne bruge "lidt" mere kontrol over brænderne, men det pizza den kan levere er sindssygt godt.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
Vi har en Ooni Koda 16 som jeg er glad for. Højden er god til indbagt pizza.
--
Jeg har lige købt en Cozze 13". Har ikke brug for større til mit behov.
Højden på åbningen er meget lille (måske bedre på 17) så det er svært at følge med i, hvor brændt pizzaen bliver. Selv i dagslys har jeg anvendt en lommelygte for at kunne følge med.
Bemærk at brænderne i ovnene sikkert er forskellige. Min ovn har brændere på tre sider, som sidder ca. sådan her: |_|
Om 17" er samme ved jeg ikke.. Men de videoer jeg har set med Ooni, har de kun brændere i to sider |_ .. Måske er det bedre og nemmere at styre?
Er ikke blevet venner med den endnu. Har resulteret i to mindre gode oplevelser, hvor bunden ikke er sprød/færdigbagt, men toppen/kanten har fået for meget. Har set en del youtube videoer for at blive klogere, og har nogle ideer til ting jeg kan forbedre, men har ikke lige haft tid at afprøve dem i virkeligheden.
--
Mvh Anders
#7
jeg syntes mine pizzaer er gået et hak op efter at have skiftet til denne dej
https://www.youtube.com[...]
derudover giver jeg ovnen max gas så stenen er helt gennemvarm og skruer så helt ned når pizzaen kommer i for at give bunden længst mulig tid til at bage...
syntes selv de er blevet ret gode de sidste par gange.
/Fido-dk
--
#8 +1 til vito iacopellis teknik og dej
Btw mener jeg Ooni/pizzaovne i danmark/EU til gas er reguleret et hak ned i forhold til nogle dyser eller ja idk, der er i hvert fald nogle how-to videoer på youtube om hvordan man tuner sin Ooni :D
--
Jeg har en cozze og en til træpiller.
Cozze'en bruger jeg 90% af gangene da den er klart nemmere i brug, jeg synes at det største problem er at den ikke varmer stenen nok op. Men godt forslag med at skrue ned for brænderen når pizzaen kommer ind, det vil jeg prøve næste gang.
Ovnen til træpiller giver et bedre resultat på alle parametre, men man skal være over både påfyldning og pizzaen hele tiden, hvilket resulterer i brændte pizzaer hvis man mister fokus i kort tid. Så det er for bøvlet til at bruge til hverdags pizzaen.
Med hensyn til dej, så er jeg gået over til surdej, det bliver helt vildt lækkert som pizzabund!
--
#8 Thumbs up til Vito´s dej!
Jeg har en Ooni Koda 16, og hvis jeg skruer ned (ultralow) når jeg launcher pizzaen, så bliver den bedre end 98% af alle de pizzajoints jeg har prøvet igennem tiden. (og det er virkelig mange!)
Har en kollega der har en Cozze, og den er - synes jeg - ligeså god omend den ikke har helt den samme højde som Ooni. Hvis man kan mestre rotere-teknikken, så vil jeg mene at man kan få lige gode pizzaer i begge ovne. Dog kan en Calzone blive lidt højdeudfordret i Cozze'en. (Der er VARMT under taget i ovnen)
Det hele afhænger af dej, råvarer og teknik, for når alt kommer til stykket, er det i pizzaovnen temperaturen og varmeafgivelsen af stenen der giver resultatet. Biscotto ftw!
--
- Sometimes the only sane answer to an insane world is insanity
#8 Endnu en thumbs up på den dej, shit mand!
Jeg har en Ooni 16 som jeg afprøvede med Vitos dej i går og er du da vimmer, jeg køber aldrig pizza mere, de skal altid laves selv fremover ;)
--
// AlphaJay
Jeg har købt en Ooni Koda 16 frem for Cozze fordi jeg hellere ville have L-formet brænder (Venstre side + bund) frem for U-formet i en Cozze for at kunne styre bagningen nemmere.
Ydermere har Ooni en større åbning end Cozze hvilket jeg foretrak for at have mere plads til at lege fumle-peter.
Jeg er vildt glad for den, og selv med en simpel dej laver man fantastisk pizza.
Dog er jeg af den overbevisning at det er et rent preference spørgsmål om du vælger den ene frem for den anden.
--
g0t r00t?
Eneste negativ jeg har hørt om Cozze er størrelsen på åbningen, der har givet nogle frustrationer i hjemmene. Jeg har selv en Ooni, så har ikke erfaring med hvor stort problemet er.
--
jeg har leget lidt selv med de forskellige metoder, som at give bunden et skud før jeg propper fyld på..
men for mig på Cozze med u brænder virker det bedst, at den står og varmer GODT op, så sætter jeg den på halv styrke, ind med pizzaen og dreje den hyppigt, så mens den ryger på bordet så fuld brænder igen, til næste pizza er klar.
der får jeg mine dej bobler, let "ristet" kant, og sprød bund der kan holde sig selv.
Har dog stadig en enkelt gang imellem hvor pizzaen ikke helt vil forlade spatel, men det er fordi jeg prøver at minimere brugen af mel, mellem spatel og pizza, dog skal jeg bare have købt mig en spatel med huller i, så det ryger af, når jeg slider den.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
Jeg prøver lige med et indskudt spørgsmål inden for pizza kategorien. Er der nogen der har prøvet med et bagestål i forhold til en pizzaovn?
--
#17 Jeg bager ofte med bagestål i almindelig ovn om vinteren. Det fungerer ganske glimrende og bliver langt bedre end med almindelig plade eller pizzasten. Dog er pizzaovnen selvfølgelig stadig niveauet over.
--
Sidst redigeret 10-08-2022 11:50
Alene det at Cozze sælges i Harald Skrald, så ville jeg holde mig ekstremt langt væk fra den.
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB | EKWB 2x360mm
#19 - Harald Nyborg sælger også Knipex og Wago. Skal man også holde sig fra det?
Derudover, så er det en pizzaovn. Det er kan ikke blive meget mere basalt.
--
Sidst redigeret 10-08-2022 13:06
#19
forstår godt hvad du skriver... men vil gi #20 ret.
think you a little bit about please
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #17 Ja bagestål, ovn der klarer 300 grader og Caputo-mel, og så er jeg tilfreds og gider ikke have en kæmpe pizzaovn stående derudover. :-)
--
#19 - Du kan købe følgende mærker i Halard Nyborg
Nilfisk
Borch
Bahco
Grundfos
Gardena
Unibrew
Dit liv bliver noget snævert hvis du vil undgå alle mærker i dit liv, bare fordi Halard Nyborg også fører produkterne/mærket.
Jeg har selv en Cozze og den er super god til prisen.
Der er kun to ting som jeg synes der er ærgeligt.
1. Det er en U-Brænder (L-Brænder havde været bedre, dette kan man dog bare selv modificere hvis man vil.
2. Den er ikke så høj, indbagt Pizza er derfor en umulighed.
Til normale pizza, der er den nærmest identisk med onni koda.
--
#18, #22 - Tak for input, det skal jeg have prøvet af! Skal ikke have flere "kasser" udenfor, og tænker også jeg vil få brugt sådan mere over vintermånederne.
--