Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

udtag i loftet

Af Gæst mig | 09-07-2022 12:50 | 549 visninger | 6 svar, hop til seneste
i et af de værelser der er i min bolig, er der kun 1 afbryder der går til loftet, der er kan kun sættes en ledning til desværre. kan man smide en forlængerledning på i stedet og trække lampen der fra? er det overhoved lovligt, sikkert osv.? i gangen, var der ligeledes en udgang i loftet, hvor jeg satte 2 lamper op, hvor den ene hele tiden går ud. og skal skiftes. har samme problem på badeværelset der er sat 7 el ting på samme ledning. hvilket gør at de ofte har kort levetid. der er meget få kontakter / udtag i hele boligen. da det ikke er en købt bolig vil jeg ikke ofte penge på div. el installationer.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Gurli_gris
Ny på siden
09-07-2022 13:43

Rapporter til Admin
En forlængerledning i lampeudtaget? Nej vel? der kan godt være 2x lampeledning derudfra, det kræver dog man måske lige opridser hullet i midten lidt. Personligt tror jeg dog du skal finde en der kan hjælpe dig med el arbejde. Det lyder ikke ret sikkert.
--
RTX, or not to RTX: that is the question.
#2
Fruergaard
Maxi Nørd
09-07-2022 13:51

Rapporter til Admin
#0, "kan man smide en forlængerledning på i stedet og trække lampen der fra?" Ja, det kan du godt. Har jeg selv til nogle philips hue strips der ligger på nogle loft bjælker. I realiteten er udtaget jo bare en forlængerledningen fra din kontakt. Dog hvor ledningerne skal skrues i (ala en samle boks). Dog forstår jeg ikke hvorfor du mener at "7 el ting på samme ledning" giver kortere levetid på pærer? Så længe de for den korrekte mængde volt (parallelt forbindet og ikke serie) burde det ikke have en indvirkning på levetiden? #1, kan gurli gris ikke lige forklare hvorfor en forlængerledningen i et lampeudtag ikke giver mening?
--
Projekt RAW v2.0; Custom ITX kabinet i 3mm aluminium http://hwt.dk[...]
--
Sidst redigeret 09-07-2022 13:55
#3
mig
Gæst
09-07-2022 14:16

Rapporter til Admin
mange tak #2 jeg ved intet om el!. jeg kan samle stik mm. og den slags. der ud over ved jeg intet. det med "7 el ting på samme ledning" er at jeg kun har 1 stik på badeværelset der går til loftlampen (hoved lampen) og en anden loftlampe i "brusekabinen" på den anden side løber der endnu til radiator som ryger hver år! en vidder til til en dobbelt lampe (en lampe med 2 pære) hoved lampen ryger sjældent og dem ene af de pærerne i dobbelt lampen ryger ofte og det samme gør den i bruseren. jeg har aldrig forstået forskellen med serie forbundet og parallel ? jeg har bare lagt mærke til at hvis man bare trækker en ledning og smider lamper mm. på at fungere det ikke.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Thomas G
Supporter Aspirant
10-07-2022 12:59

Rapporter til Admin
Som jeg husker det må man ikke fastmontere en forlængerledning, det svarer til en installation. En elektrikker kan naturligvis lave en lovlig montering (og du kan relativt nemt selv lave en der ikke er lovlig). De fejl du beskriver lyder altså lidt underligt, når læser dem igennem igen. Tænker at stedet har problemer med dårlig jord, det gør at fejlstrømme kan påvirke andre enheder. Vær også opmærksom på at en radiator normalt trækker pænt meget strøm, og ledningerne bør være dimensioneret til det. Anden underlig ting, en radiator bør (ifølge min logik), ikke være særlig følsom over for fejlstrøm, den er jo nærmest en stor kortslutning selv. Kort levetid... det lyder sku underligt. Håber lidt at at en af elektrikkerne her på HOL ser denne her, for det lyder altså relativt forkert det der. Måske kan de give hints om hvad/hvor slemt det er. Serielt og parallelt må der findes youtube videoer som forklarer bedre end jeg nogensinde kan. Det er egentligt ret simpelt men forklares nemmere grafisk.
--
#5
Delfinos
Ultrabruger
10-07-2022 13:51

Rapporter til Admin
Ville nu nok også få en elektriker til at kigge på det, det lyder som en temmelig farlig installation du har. Grunden til tingene går ofte er sandsynligvis pga fugt, og det betyder det ikke er ordentligt isoleret fra din vådrums zone. Med hvad man må, så må du udskifte fast monterede stikdåser og kontakter, men du må ikke lave nye installationer eller trækker faste ledninger. Ledninger fra lampeudtag og stik kontakter er ikke en fast installation.
--
#6
Dragonheart
Guru
10-07-2022 19:09

Rapporter til Admin
Tak lidt billeder og vis os. Så er det nok meget nemmere at forstå hvad du har :-)
--

Opret svar til indlægget: udtag i loftet

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE