Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Husvandværk?

Af Nørd Aspirant Hodja^ | 29-06-2022 20:14 | 1573 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hejsa, Jeg har købt sådan en tank her - som skal graves ned. https://www.bauhaus.info[...] Dertil mangler jeg et husvandværk - og er lidt på herrens mark her, så håber nogle herinde kan anbefale et godt til prisen. Tanken var et ALKO HW 3000 som her : https://www.pricerunner.dk[...] Det skal bruges til at vande plænen - som det eneste lige nu, og så er det tanken at jeg måske næste sommer skal have gravet dyser ned i plænen. Går det an? Kan det levere tryk nok? (Tanken er ca. 30m fra centrum af plænen - total m2 er noget der minder om 450m2) Ja - jeg har sikkert glemt noget, spørg hvis der er noget i tænker er vigtigt :) Pft.
--
#1
SteffE
Semi Nørd
29-06-2022 22:57

Rapporter til Admin
Det kommer an på om plænen er et bjerg.... Jeg har ikke gravet efter specifikationer, men følgende et muligt.. transporthøjde op til 35 meter og en sugehøjde op til 8 meter ved et tryk på 3,5 bar. Tænker at du får en sugehøjde på 4 meter og så transporterer det horisontalt i 20 meter. Det bør være helt ok. Husk lige at checke slangens diameter. Den bør ikke være større end hvad er brugt til nævnte specs. Jeg kan ikke svare på dyser... Kommer an på hvor mange og dysestørrelse. Normalt godkender man et vandtryk på 2 bar fra hanen. Alt kan selvfølgelig beregnes hvis det ønskes. Placer den et sted hvor det er ok at den larmer.
--
Sidst redigeret 29-06-2022 22:58
#2
BlackHorse
Gæst
30-06-2022 11:41

Rapporter til Admin
Du er nød til først at finde ud af hvilke dyser du vil bruge og hvor mange, for at kunne finde den rigtige husvandværk. Hvor skal husvandværket placeres? Er der frostsikret der hvor den skal placeres? Jeg vil anbefale en med metal pumpehus og ikke plastik som den du har fundet, da den ikke er så hårdfør over for frost og slid. Du skal også huske når du skal trække rør til dine dyser, så vælge minimum 25 mm Pem rør, for at sikre dig at du får flow og tryk nok.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
toebs
Giga Supporter
01-07-2022 17:20

Rapporter til Admin
Det husvandværk kan sagtens klare det. Overvej dog at finde et med automatisk Cut off hvis tanken er Tom for vand, eller få en flydekontakt i, så du ikke risikerer at “vabde” med Tom tank. Jeg har selv disse popup sprinklere i min græsplæne, de fungerer godt https://www.bevo.dk[...] Mit husvandværk er 25 meter fra min regnvandsopsamling, dog kun ca 1 m løftehøjde. på udgangen kører jeg 3/4 normal vandslange fra GARDENA. Den fungerer også godt. det længste væk jeg har en sprinkler på fra vandværket er 40 meter. Jeg har sat op med elektriske ventiler og en orbit b hyve controller. i min græsplæne er der på en enkelt ventil 4 af ovenstående popup sprinklere. mit husvandværk er et Marina cam 40/22, fik det i gave, men mindre kunne klare jobbet lige så fint.
--
#4
Hodja^
Nørd Aspirant
30-08-2022 20:15

Rapporter til Admin
#3 - Beklager den lange ventetid, men jeg tror måske godt jeg vil snakke lidt mere detaljeret med dig - er det ok jeg skriver en pm og at vi så evt. ringes ved?
--
#5
Hodja^
Nørd Aspirant
10-09-2022 17:10

Rapporter til Admin
Update. Jeg fik gravet min 5000L tank ned - og fik købt et brugt AL-KO HW 3000, men det kneb lidt med at holde presset. Så jeg vil sådan set bare give et godt råd videre - husk nu paktape, rigelig med paktape! :) Den gik i stå, og selvom der ikke peb meget vand ud - har det været nok til at den ikke kunne holde sig selv kørende. Så til dem der selv giver sig i kast, husk det. Jeg endte med at købe sådan en her : Flexslange til husvandværk - 4 meter https://www.jemogfix.dk[...] .. og den fungerer rigtig fint :) Derudover har jeg os sådan en her : https://www.biltema.dk[...] mellem husvandværket og så en ø12 tap hvor jeg har koblet min haveslange på - fungerer osse fint.
--
#6
JS
Gæst
10-09-2022 21:01

Rapporter til Admin
#5 Paktape, seriøst ? Det er mere holdbart med pakgarn og paksalve.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Hodja^
Nørd Aspirant
11-09-2022 00:14

Rapporter til Admin
#5 Det er åbenbart en ting, så meget en ting at diverse butikker sælge af det - og det virker. :)
--
#8
toebs
Giga Supporter
11-09-2022 09:49

Rapporter til Admin
Hej Hodja, Beklager jeg ikke så din besked i #4, men godt at du fik det til at virke. Ja det er godt at få lukket ordentligt tæt rundt omkring, når man endelig er i gang. Jeg hopper egentligt også selv ofte på at bruge massere af gevind tape, det skal nok holde mange år, selvom garn + salve måske er bedre til tin der skal stå rigtigt længe. Udover et, så er spændebånd til slanger, og en lille topnøgle som gør det super let at spænde dem hurtigt og meget, også værd at investere i :)
--
#9
Hodja^
Nørd Aspirant
11-09-2022 22:43

Rapporter til Admin
#8 - Helt ok :) Hvad med strømforbrug på sådan en AL-KO HW 3000, synes ikke rigtig jeg kan finde det - er du manden der kan hjælpe?
--

Opret svar til indlægget: Husvandværk?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE