Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bruger ikke mine penge

Af Gæst Yokozuna | 23-06-2022 10:49 | 3477 visninger | 40 svar, hop til seneste
Jeg har en mindre udfordring, og det er når jeg har sparet sammen til noget over en længere periode, så bruger jeg ikke pengene alligevel, når jeg endelig når målstregen. Så tænker jeg på, at nu hvor jeg har brugt fx 12 mdr. på at spare op til noget, så har jeg jo undværet det i 12 mdr. - så har jeg egentlig behov for at bruge penge på det og købe det alligevel? Og nu rammes jeg af samme udfordring igen. Tilbage i juni 2020 vandt jeg 10.000 kr. på et skrabelod. Det lod jeg være starten på en opsparing i mod et nyt kamera + objektiv. Samlet pris i skrivende stund 43.500 kr. Nu har jeg så sparet godt 45.000 kr. sammen, og har i over to år brugt mit nuværende kamera, hvilket fungerer ganske fint for mig til det fotobehov jeg har, men der er kommet nyt på markedet nu, som jeg så er blevet interesseret i. Men nu hvor jeg så tænker på, at jeg har sparet over 35.000 kr. sammen over to år + de 10.000 kr. jeg vandt, så kan jeg ikke retfærdiggøre over for mig selv, at jeg tømmer opsparingen og køber det kamera + objektiv, som jeg egentlig er mega hooked på :D I går annullerede jeg bestillingen igen, da jeg tænkte "Det er jo fint nok det du har". Min kone er af den anden opfattelse, og beder mig ofte om at bruge flere penge, når jeg endelig har sparet dem op. Men jeg sparer og sparer i mod lavvandet tider (selvom jeg aldrig har haft en lavvandet periode i mit liv). Jeg er måske bare det der kaldes for en betænksom og nærig nordjyde? Men er der andre der kender til det beskriver her? :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Anomynous
Semi Nørd
23-06-2022 10:51

Rapporter til Admin
Der er ikke meget ved at være den rigeste på kirkegården. MEN! Jeg handler ud fra det koncept at jeg skal have det dobbelte af købsprisen stående på min opsparing før jeg køber det.
--
#2
inckie
Gæst
23-06-2022 10:54

Rapporter til Admin
Jeg vidste ikke, at ikke at bruge penge på forbrug, kunne opfattes som problematisk.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Peter.
Monsterbruger
23-06-2022 10:55

Rapporter til Admin
Det lyder da ganske fornuftigt, men sæt måske et mål om hvad "buffer" du gerne vil have, om det er 50K, 100K, 200K, så tror jeg det vil være nemmere at bruge de "overskydende" pengene, men hvis du har hus (og lån), kunne pengene jo også bruges på at betale det af hurtigere. Forstår ikke dem der har behov for at bruge penge hele tiden, til der ikke står flere på konto'en, hvis man reelt ikke står med et reelt behov for noget nyt, hvis det nuværende kamera er fint nok, så er det da rart at kunne vente 2-5 år, til der er noget der er _markant_ bedre, så det ikke føles som om man har brugt en masse penge på en mindre opgradering, der måske ikke har været pengene værd.
--
#4
ToFFo
Guru
23-06-2022 11:04

Rapporter til Admin
Jeg har det på samme måde. Når man kommer op på en fin opsparing, går der sport i at spare endnu flere penge sammen. Jeg bliver mega nærig med ting. Når jeg ingen penge har, så bruger jeg flere penge på mig selv, end hvis jeg ingen penge har. Det er underligt. Det er vel noget med at når man har råd, gider man ikke. Men når man ikke har råd, vil man helt vildt gerne. Jeg bruger meget sjældent penge på ting til mig selv og jeg prøver at undgå at røre min opsparing. Jeg sparer ikke op til noget, men alligevel lægger jeg så meget jeg kan til side hele tiden. Investerer ikke pengene, de står der bare. Det passer mig fint. Men jeg kan sagtens følge din tankegang.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#5
John-Cena
Monsterbruger
23-06-2022 11:05

Rapporter til Admin
Jeg "fejler" det samme som dig. Jeg har dog lige brugt 1600 kr. på et headset som jeg faktisk ikke havde brug for, som bare var nice to have! Så måske er jeg på vej imod at blive kureret!
--
If you don't want to be, be the one who want to be a wannabe..
#6
Stroyer
Guru
23-06-2022 11:07

Rapporter til Admin
4# PRÆCIS det samme der "sker" for mig. Jo flere penge man(jeg) har stående, jo mere nærig overfor mig selv, bliver jeg.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 23-06-2022 11:08
#7
mr.hein
Nørd Aspirant
23-06-2022 11:14

Rapporter til Admin
smid pengene i bitcoin, og kig først på dem igen i 2024-2025 når næste BTC halving er sket og markedet har reageret på det
--
Signed by me
#8
elalso
Elitebruger
23-06-2022 11:18

Rapporter til Admin
Min kone har det på samme måde... Har sparet en masse penge op og det fungerer rigtigt godt for hende at vide, at hun har en buffer, når der er brug for lidt ekstra. Det har bl.a. givet hende den frihed, at da hun skulle have lavet et tandimplantat kunne hun fint bestille tid og gå ind at få dækket udgifterne indtil Danmark sender størstedelen af pengene tilbage. Ydermere giver det en frihed i, at når man en sjælden gang har lyst til at købe et nyt fjernsyn, møbel, en rejse eller andet, så gør man et lille indhug i en stor opsparing. Det gør næsten ondt på hende at skulle bruge pengene, men hun har lært lidt fra mig henad vejen om, at pengene faktisk ingen værdi har, hvis de ikke bliver brugt. Sammen har vi et par gode opsparinger, både individuelt og fælles, men vi ved også, at pengenes værdi bliver først realisteret, når de kommer ud at leve i noget, der giver os glæde - En bil, terrasse - whatever! Vi er dog begge glade for stadig at have en buffer, så opsparingen bliver aldrig hverken halvt, kvart eller helt udtømt.
--
Mvh. elalso
#9
Jens Langkniv
Gæst
23-06-2022 11:37

Rapporter til Admin
Hej Yokozuna. Spændende læsning. Jeg tænker på, om du mon har børn? - jeg har også altid været lidt som dig. Mine venner kaldte det nærrighed og jeg kaldte det sparsommelighed. Jeg lærte hurtigt fornuften i, at når jeg tjente 10 kr, så kunne jeg bruge 5 kr og smide 5 kr i sparebøssen. Problemet var så bare som dit, at når sparebøssen var fuld, brugte jeg ikke pengene. Jeg kunne sagtens nøjes. Den mentalitet har fulgt mig hele livet og gør det stadig. Jeg nøjes altid. De senere år har det gået mig mere på end ellers. Jeg bestiller altid det billigste når vi er ude og spise (jeg vil slet ikke ud og spise). Jeg klipper selv mit hår med en trimmer. Jeg kan gå i bad på 25 liter lunken vand. Jeg laver alting selv, i stedet for at købe en færdig løsning eller noget nyt. Jeg går ikke til tandlæge, jeg tjekker mine tænder selv. Jeg køber stort set ikke tøj, jeg går altid i mit arbejdstøj med logo på. Jeg er virkelig dårlig til at passe på mig selv og gøre noget for mig selv. Siden vi har fået børn er det kun blevet værre. Ikke fordi jeg tænker, at jeg skal "spare" for at de kan få. Bare fordi jeg sagtens kan nøjes. Jeg tror ikke på, at jeg bliver glad af at bruge flere penge, nok nærmere ærgerlig. Vi har rigeligt råd, til at jeg kan leve bedre end jeg gør. Vi skylder kun 60% på vores nybyggede hus fra 2019 og vi skylder intet på vores biler. - Vi har lige stået overfor at skifte en af bilerne ud. Vi havde 200.000 på opsparingen, som vi har sparet op siden oktober 2020. I stedet for, at bruge dem til udbetaling til en ny flot bil, endte vi, på min stærke opfordring, igen med at købe en brugt bil til 180.000, så vi ikke skulle ud og låne noget. Jeg håber at kunne læse nogle gode posts her i tråden og få noget mere indsigt fra #0, om hvordan man måske løsner lidt op. Jeg ønsker ikke at blive storforbruger, men jeg ved, at det ville klæde mig, at slå mig lidt mere løs end jeg gør. Jeg er i øvrigt også nordjyde - er det her problemer er?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Yokozuna
Gæst
23-06-2022 11:43

Rapporter til Admin
Hej igen Det er da "rart" at læse, at jeg ikke er den eneste der har det sådan :) og som #4 skriver, så er det præcis sådan jeg har det. "Mere vil have mere" og der går sport i den. Nu er jeg jo nordjyde, og har ikke de store armbevægelser, men det går fint nok med min økonomi, og jeg mangler ikke noget, jeg kan bare godt li at spare sammen :) Men som #3 skriver, så rammer det nok spot on, og jeg skal jo nok vente, hvis det er :) "hvis det nuværende kamera er fint nok, så er det da rart at kunne vente 2-5 år, til der er noget der er _markant_ bedre, så det ikke føles som om man har brugt en masse penge på en mindre opgradering, der måske ikke har været pengene værd."
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Yokozuna
Gæst
23-06-2022 11:48

Rapporter til Admin
#9 Spændende læsning selv. Hvis man ikke vidste andet, så skulle man tro, at det var mig der havde skrevet dit indlæg, for det er SÅ MEGET MIG det du skriver. Fuldstændig sådan der er jeg også :) Vildt underligt og mystisk. Vi har børn ja, men det er heller ikke derfor jeg sparer som jeg gør, eller tænker som jeg gør, for de mangler ikke noget i forvejen heller. Jeg køber heller aldrig tøj, og bruger det jeg har gang i til det absolut ikke kan mere. Den anden dag tog jeg et par sko i brug for første gang, som jeg havde fået i gave tilbage i 2015 :) Så jeg er nok bare mærkelig og sparsommelig og nærig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
7430
Giga Nørd
23-06-2022 11:48

Rapporter til Admin
vel bare fordi du ikke mangler noget?
--
jep jep
#13
Mr. WoLF
Guru
23-06-2022 11:58

Rapporter til Admin
Penge skal bruges ellers går samfundet i stå
--
#14
ramos
Ultra Supporter
23-06-2022 12:19

Rapporter til Admin
Som flere er inde på, hvis I ikke har det i forvejen, så betragt de 45k som jeres buffer. Det giver langt mere livsglæde ikke at have ondt i maven over uforudsete regninger, end et nyt stykke legetøj gør. 45k er ingenting, når varmeregningen er fordoblet, bilen skal på værksted og opvaskemaskinen er stået af i samme måned. Lad vær med at lade et indestående på en bankkonto diktere hvad og hvor meget du forbruger - lad i stedet dine behov være driveren.
--
#15
Gill Bates
Elite Nørd
23-06-2022 12:22

Rapporter til Admin
Brug halvdelen på noget og opspar/investér den anden halvdel. Køb noget til konen så hun holder kæft ;)
--
Sidst redigeret 23-06-2022 12:23
#16
guest
Gæst
23-06-2022 12:27

Rapporter til Admin
Hvis det man har opfylder ens behov så skal man da ikke købe nyt ? Det da spild af ressourcer ? Eller er vores samfund ikke i stand til, at køre rundt uden, at vi skal bruge X% af indtægten hver måned ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Anders
Gæst
23-06-2022 12:32

Rapporter til Admin
Jeg har selv sparet knap en million kr op, siden jeg startede i lærer i 2007, jeg køber de ting der interessere mig, pt er det hardware til PC, dog køber jeg tit den billige skærm til 1700 kr, da jeg godt kan lide at vente til tingene kommer på bud, Jeg ser det ikke som værende anderledes, men jeg prioriterer anderledes end andre måske ville, men hvad er rigtig og forkert? Jeg synes man skal gøre som man vil, det er i hvert fald sjældent man er ked af ti år senere at ha sparet, og så kunne købe det man lige har brug for.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Jens Langkniv
Gæst
23-06-2022 12:37

Rapporter til Admin
#11 Super sjovt sammenfald. Jeg tog i starten af måneden et par sko i brug for første gang, som jeg fik i farsdagsgave i 2018. Allerede den gang mente min kone, at jeg trængte til nye sko, men alligevel har de holdt til nu. Dog med nye snørrebånd og jævnlig vask og aftørring!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
SebastianLondal
Monsterbruger
23-06-2022 12:56

Rapporter til Admin
Hvis det giver dig mere glæde at spare op end at bruge pengene, så er det jo også værd at tage med ;) Men hvis du allerede har en emergency fund og investeringer er det jo fint at bruge lidt penge på forbrug. Og et kamera kan du jo potentielt tjene penge med, så det er jo bare en bonus. Jeg handler lidt ligesom #1. Hvis du ikke har råd til at købe det to gange, har du ikke råd til at købe det én gang. Både fordi det er risikabelt at have enkelte aktiver der fylder meget i ens økonomi, men også fordi man ofte bliver for påpasselig med at bruge tingene, hvis de er for dyre. Det er sgu træls at have et kamera til 45.000, hvis man ikke har nerverne til at presse det. Hilsen en fotograf :-)
--
Ryzen 7 1800X - GeForce GTX 1060 6GB - 48 gb DDR4 3200 MHz ram - ASRock AB350 Pro4 - Corsair 750W PSU
#20
kemad
Mega Supporter
23-06-2022 13:10

Rapporter til Admin
Det er jo et vanvittigt svært men interessant emne du bringer op her :) Generelt set synes jeg jo altid at man skal gøre det der gør en glad :) Vi tjener som sådan ok penge i vores husstand, og har lidt blandet tilgang til det med penge. Selv er jeg ok god til at bruge penge :) med en fornuftig hat dog. Min kommende kone derimod har meget jeres tilgang til penge :D hun har ikke de store lyster til dyre ting. samler ikke dyre sko/tasker eller andet. Hendes hobby er billigt osv. Når der er penge til overs bliver de pt. skudt til bryllup eller aktier så de ikke står på banken. Mig derimod, kan sagtens bruge penge :D jeg gør de ikke "bare fordi" - men fordi jeg har lyst. Jeg synes faktisk lidt at #1 siger det kort og præcist, så den citere jeg lige her igen: " er er ikke meget ved at være den rigeste på kirkegården. MEN! " Man risikere jo at ryge i huldet med 2 millioner på kontoen og have levet et "ok" liv. Det er sgu da kedeligt. Mit mål er at have lidt på kontoen - så fornuftig tilgang er selvfølgelig godt. Men jeg vil da have levet et "godt" liv :) Hvordan det defineres er jo så op til dig. - Synes du det er fedt at spise det billigste på menuen? købe husets vin hver gang? Blive hjemme hver sommer? Then knock yourself out :) Det tror jeg bare ikke helt på. Har man råd til at forkæle sig selv i ny og næ - så synes jeg man skal gøre det. Har man råd til at dyre en dyr hobby (nok der min ligger - ikke kun elektronik), så skal man gøre det. Men gør det fornuftigt. Vi har ALTID bund grænsen som flere omtaler - og vi sparer ALTID op til det, og ikke køber på lån. Men når det er der, så vil jeg også nyde det :)
--
Z270-P ; 1000W Coolermaster GOLD ; I5-7600K ; MSI 1080 ; 2x8 GB DDR4 2400MHz ; Evo-840 250GB + 1TB ; X61 Kraken ; Phantom 820
#21
såfint
Gæst
23-06-2022 13:12

Rapporter til Admin
Godt for dig. forsæt gerne
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
MiNo
Bruger Aspirant
23-06-2022 13:30

Rapporter til Admin
#0 Synes det er helt fint at mærke efter, frem for at lave impulskøb. Også ombestemme sig efter en opsparingsperiode. At noget 'går over' ser jeg som noget helt normalt, og egentligt mere 'sundt' end bare at gøre noget man besluttet for 12 måneder siden, uden at kunne reflektere over tingene. Det som er afgørende er om du *aldrig* køber det som du egentligt har lyst til. Dvs om alt lyst bare forsvinder, når du står og skal til at købe. Det kan være problematisk, og måske noget du skal have lidt hjælp til.
--
[email protected] Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|Asus TUF 3080ti|32GB DDR4|Samsung Pro 512GB NVME|CORSAIR AX 850W|Fractal Design R5|Asus PG279Q
#23
Freak13
Monsterbruger
23-06-2022 15:27

Rapporter til Admin
Det er en lidt sjov og spændende diskussion - Tror ikke der er noget rigtigt og forkert. Vi er trodsalt forskellige :) Kan godt lide #1 ide om, at når jeg har det dobbelte, så kan jeg købe den ting jeg ønsker mig - Den tror jeg, at jeg vil tage til mig. Jeg har en ok opsparing, og spare måske et par tusinde om måneden i snit op. Resten bruger jeg. Jeg vil ikke have ½ million på min konto som backup. Jeg vil gerne have, at jeg har nok. Så hvis jeg brænder for at købe noget, så kan jeg gøre det. Jeg plejer at have omkring 100.000 stående til dårlige tider. Det er et beløb jeg finder rimeligt, hvis der skulle gå noget i stykker.
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#24
NiceRag
Nørd
23-06-2022 15:27

Rapporter til Admin
Du har jo et kamera så gem dine penge så kan du altid købe et nyt kamera når det gamle er dødt. (eller "håbløst umoderne" ifht hvad der evt er på markedet om nogle år) det er da klart den mest fornuftige måde at gøre det på husk dog at når dine penge bare ligger og glor på en konto får du intet ud af dem. overvej at smid dem i noget investering. ~5% af 45000 er alligevel et par tusinde "gratis"
--
Sidst redigeret 23-06-2022 15:28
#25
kemad
Mega Supporter
23-06-2022 15:37

Rapporter til Admin
#23 Jeg kunne også rigtig godt lide den :) Vi har en tilgang jeg vil sige kan relateres dertil - og måske ikke alligevel. Min største hage ved den tilgang er - f.eks. i det her tilfælde - hvis du sparer 45.000 op, så skal du bruge 90.000 - det er alligevel en god sjat penge selv for dem der tjener dem. Og hvad gør du så med de 45.000 du lige pludselig står med? I stedet for den famøse "bund" der bliver nævnt herinde, så har vi f.eks. 'flere' bunde hvis man kan sige det sådan. Vi har 3 fælles opsparingskonti vi har til de 'faste' bunde, hvor vi gerne vil have et bestemt beløb stående. Når den "bund" er nået, så går resten til "fest og farver" :) Exempel har vi f.eks. en "Hus vedligehold" konto hvor vi gerne vil have X stående. Vi måtte skifte motor i vores genvex anlæg lidt siden. Den betales ud af den konto - og så sparer vi lidt ekstra op på den konto igen indtil bunden er nået, og så får vi vores fulde fribeløb tilbage. Udover vores fælles bunde har vi egne opsparinger til f.eks. ferier eller elektronik i mit tilfælde - i vores koncept er det vigtigt at det er "vigtige" bunde. Og ferie er nice - men det er ikke en folkeret med 14 dage i maldiverne :) Men vi er også nogen økonomi nørder - jeg har omkring 8 konti i min bank lige nu XD EDIT: Formålet er selvfølgelig at når "bunden" er fuld. Så har du ALTID til den rainy day. Så kan jeg ikke se hvorfor kameraet eller whatever ikke skulle købes :)
--
Z270-P ; 1000W Coolermaster GOLD ; I5-7600K ; MSI 1080 ; 2x8 GB DDR4 2400MHz ; Evo-840 250GB + 1TB ; X61 Kraken ; Phantom 820
--
Sidst redigeret 23-06-2022 15:38
#26
Mogens
Gæst
23-06-2022 16:15

Rapporter til Admin
#9 Det som du skriver passer også perfekt på mig, jeg har også sløjfet alt gæld for mange år siden, og har en kæmpe opsparing, på trods af det klipper jeg også selv mit hår, køber også altid det billigste, og køber altid brugte ting hvis jeg skal have noget. Betyder så også jeg kan stoppe med at arbejde selvom jeg kun er i starten af 40erne. Har ikke ændret mit forbrug siden jeg gik i skole, har 2 børn men føler ikke de mangler noget selvom min kone syr tøj og bytter tøj med veninderne. Vi tager dog på ferie osv. men ikke noget voldsomt dyr, har dog været i Disney land for nogen år siden, og ellers er det mest sommerhus og vandland osv. for børnene. Men har det godt med at være gældfri ikke skylde nogen noget, så føler jeg også lidt at jeg kan gøre som jeg har lyst, og ikke altid følge normerne i samfundet. Eneste jeg kan sige er jeg har det godt med det og det burde andre som kan lide at spare også :) Kan i øvrigt anbefale Lebara hvis man vil spare lidt på telefon abn. har 5 timer og 5 gb til 19 kr. og de understøtter endda 5G de steder Telenor/Telia har rullet det ud.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
Kristina
Ultra Nørd
23-06-2022 18:05

Rapporter til Admin
Et par råd: 1) Køb brugt og spar 30-50 % af prisen. 2) Lav prisagenter på Pricerunner, hvis det endelig er et krav, at det kun kan købes fra nyt. 3) Gør op med dig selv - ærligt: er det need to have eller nice to have? Need to have = køb. Nice to have = lad være. Ekstra pro tip: alle de penge, du har formået at spare op. Smid dem i passiv investering i stedet. Afkastet fra dividenderne kan man så mentalt vælge at se som "gratis penge", som du bruger på "nice to have"-ting.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
--
Sidst redigeret 23-06-2022 18:08
#28
MaVa
Juniorbruger
24-06-2022 09:48

Rapporter til Admin
Hvis du føler, at du ikke mangler noget og du hellere vil spare pengene op, så er det da vejen frem. Der er bestemt ingen grund til at smide penge efter noget, man ikke har behov for. Jeg har lidt samme tendens, men jeg køber dog nyt tøj, går til tandlæge, tager på ferie osv. Jeg ser mig også tit lun på en ting, men bliver nærig, når jeg skal gennemføre købet. Mangler absolut ikke noget. Har hus, gift og har købte de sidste 3 biler fra nye kontant. Jeg har selv smidt en del penge i aktier og køber til løbende. Du kan stille og roligt opbygge en god portefølje og nyde godt af afkast senere :-)
--
#29
FlyingHippo
Giga Supporter
24-06-2022 10:26

Rapporter til Admin
Hvad sjovt er der ved at se et tal på kontoen, kontra at bruge dem på oplevelser/rejse/ny bil o.l.? Så længe der er sat noget til side "just in case", så er der intet galt i at bruge pengene? En klog mand sagde engang: "Ham der dør med mest legetøj har vundet"
--
var d = new Date(); if(d.getMonth()!=11 || d.getDate()!=24){ $('.t47-svar-top').find('b:contains("Comicsdk")').parent().parent().parent().hide()}
#30
Freak13
Monsterbruger
24-06-2022 10:45

Rapporter til Admin
#25 - Det er samme princip vi kører. Bare der er nok og kan klare de fleste udgifter der kan opstå ud af ingenting.
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#31
Unold83
Giga Supporter
25-06-2022 09:21

Rapporter til Admin
Jeg kan godt have det på samme måde, og jeg er ikke nordjyde. :D I dit tilfælde - så er det nok ikke det kamera du skal købe alligevel. Behold pengene på din konto, og så har du dem til når der dukker noget op du virkelig ikke kan leve uden. Desuden anbefales passiv investering længere oppe. Det er en god anbefaling! :)
--
#32
jollarn
Supporter Aspirant
25-06-2022 09:24

Rapporter til Admin
Min kone bruger mine penge, så det problem har jeg heldigvis ikke..
--
Det jeg ikke dør af, gør mig kun stærkere!
#33
kikophil
Nørd Aspirant
25-06-2022 11:29

Rapporter til Admin
Sparsommelighed, mådehold, sikkerhed for uventede udgifter har der aldrig været noget galt med. Så længe man er tilfreds med hvad man har, og ens valg ikke er til gene for en selv eller andre, er det helt fint, at holde igen med udgifter, der sagtens kan undværes. Det er jo ofte andre, der siger hvad man har behov for/bør købe, men i nævnte tilfælde hvor OP allerede har et udemærket kamera, kan opsparingen jo blive større, og bruges til andre ting i fremtiden. Havde OP ikke allerede haft noget kamera, havde behovet/lysten nok været en hel del større. At nøjes med at bruge halvdelen af ens opsparing er helt fint, da man så heller ikke skal starte en ny opsparing helt fra 0 kr. hvilket sikkert kan føles ret øv.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#34
Sofacykel
Mega Supporter
25-06-2022 13:35

Rapporter til Admin
Da jeg ikke havde særligt mange penge var der rigtigt mange ting hvor bare tanken om at eje det gav mig et lille sus i maven. Hver måned var nærmest et ræs mod 0. Hver en krone var planlagt på forhånd. Nu hvor jeg er kommet til penge går jeg ofte og sunder mig meget længe over potentielle køb, og træder egentlig fra oftere end jeg køber. Økonomisk sikkerhed tjener mig ofte bedre mentalt, end materiel ejerskab ville glæde. Jeg ville sige ram 100k opsparing og så mærk efter om du ønsker at bruge halvdelen på dig selv og din hobby. Det kan være det ikke gør så ondt når du har lidt på kistebunden efter. :-)
--
R7 3700X, RTX 3070, 32GB, Xonar Essence STU - Nom!
#35
Splint
Junior Nørd
25-06-2022 13:37

Rapporter til Admin
Start en månedsopsparing hos Nordnet (hold dig dog fra deres egne fonde) og investér dit månedlige overskud dér måned efter måned. Problem solved.
--
0% Woke
#36
ChristianSt
Ny på siden
25-06-2022 15:21

Rapporter til Admin
Penge skal bruges på øl, fisse og hornmusik. Hvis man er gift skal de bruges på øl, stoffer og hornmusik. Det er reglen - og jeg har ikke lavet den.
--
#37
Monze
Ultrabruger
25-06-2022 15:46

Rapporter til Admin
Gå efter at ramme en betydelig opsparing mellem 500.000 kr. og 1.000.000 kr. så hurtigt som muligt. Derefter kan du lade pengene stå og via investering "fortsætte din løbende opsparing". Din månedlige indtægt kan du frit bruge som du ønsker for din formue vil vokse hurtigere end gennemsnitsdanskeren uden yderligere indbetalinger.
--
#38
Marlan
Junior Supporter
26-06-2022 08:39

Rapporter til Admin
Vi har det sådan, min kone og jeg, at alle de penge vi tjener ryger i en fælles pulje, og den der først har brugt dem, har brugt dem.
--
Signatur (valgfri)
#39
Mulan
Gæst
26-06-2022 21:48

Rapporter til Admin
Sjovt at læse dette. I takt med, at min indkomst er øget bruger jeg også meget færre penge. Min kone er træt af, at jeg ikke vil leve mere i luksus, men tanken om at “jeg kunne hvis jeg ville” er nok for mig. Det er meget mytisk, men min levestandard har ikke ændret sig de sidste 10 år, selvom min indkomst er gået fra ca. 450 tkr årligt til 1,2 mio. kr. årligt. Tvært imod, jeg har ikke brug for, at vise økonomisk formåen. Det kombineret med; at jeg tænker meget i “rainy days”…. Hvis nu jeg en dag ville arbejde med noget helt andet, der gav en mindre indkomst. pg ja objektivt set er det fandme dumt - og gad egentlig godt ændre adfærd omkring det….
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#40
Tigerboiiiii
Gæst
26-06-2022 22:24

Rapporter til Admin
#39 Tænker du aldrig over hvor kort livet er? Eller i værste tilfælde kan være. De fleste føler sig nok mere eller mindre udødelige. Det rammer jo altid naboen, ikke? Vi har skam også en opsparing (fællesøkonomi) men vi sørger nu også for at forbruge. Særligt så det vi bruger af penge bliver til fælles oplevelser for min kone, børnene og jeg. Den dag man skal herfra, kan du alligevel ikke bruge dine mønter til meget…
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Bruger ikke mine penge

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE